Verslagen 2008

Intro Intro

Home Home

Bestuur Bestuur

Clubinfo Clubinfo

Flitsrun Flitsrun

Links Links

Leden Leden

Criterium Criterium

Reglement Reglement

Wedstrijden Wedstrijden

Fotoboek Fotoboek

Forum Forum

inschrijven Inschrijven

Kampenhout 21/12/08

Q-Santa run 19/12/2008

Oudergem 7/12/08

Burdinne 15/11/08

Heultje 11/11/08

Awans 1/11/08

cross der jongeren 25/10/08

Dubh Linn 11/10/08

Betekom 4/10/08

Nijlen 28/9/08

Halen 27/9/08

Herenthout 14/9/08

Schoot 13/9/08

Waterloop Aarschot 5/9/08

Bertem 31/8/08

O. L. V. Olen 30/8/08

Morkhoven 26/8/08

Haacht 17/8/08

Pegasus Tielt 14/8/08

Holsbeek 9/8/08

Herselt Limberg 8/8/08

Booischot 4/8/08

Gelrode 2/8/08

Bosloop Tessenderlo 27/7/08

Baal 25/7/08

Herselt Hertberg 20/7/08

Quatretonda 12/7/08

sparrenjogging Rotselaar 21/6/08

Ramsel 20/6/08

Blauberg 13/06/08

Wezemaal 8/6/08

Voortkapel 7/6/08

Herselt Varenwinkel 6/6/08

Gelrode Vorsdonkloop 24/5/08

Herselt Bergom 23/5/08

Hallaar 16/5/08

Tongerlo 10/5/08

Waanrode 9/5/08

Dijkloop Betekom 25/4/08

Rouwpagina Frans Vermunicht

Wolfdonk 18/4/08

Gijmel Langdorp 11/4/08

Appelbloesemjogging Gelrode 4/4/08

Trainingsloop 30/3/08

Erps-kwerps 24/3/08

Flitsrun 9/3/08

Putte-grasheide 2/3/08

Valentijnsjogging 10/2/08

Zondag 21 december trok ik naar Kampenhout voor de jaarlijkse jogging die daar georganiseerd werd.
Het parkoers van dit jaar was wat anders dan de andere jaren, men is daar grote werken aan ’t verrichten in de straten rondom de sporthal.
Dit hield in dat de 5 km wedstrijd (5,29km) na een dikke 2 km zou afsplitsen van de 11 km (10,97km) en dat de 11 km deze keer één grote ronde zou bedragen.
Op de site www.joka.org was vooraf veel nuttige informatie te vinden betreffende parkoers en aanwijzingen ivm parkeermogelijkheden.
Traditioneel veel (bekend) volk daar, ook mensen van VAC (Werner Dumeez, Bart Hellemont…….) en ook wat bekenden van m’n vorig werk. Jammer genoeg geen Dr Van Laere aan de start (te weinig getraind, van wacht….), maar hij is toch even komen kijken op de fiets. ’t  Was een aangenaam weerzien.
In de sporthal de gekende drukte, en aangezien onze secretaris van dienst, Polle Winnepenninckx, zijn rood klakske weerom niet bij had was het wat zoeken geblazen om m’n voorinschrijving vast te krijgen.
De koning van ’t asfalt, Louis Cartoos was ook van de partij, dus mijn madamme had gezelschap om te gaan wandelen.
Ik ben wat gaan warmlopen met Ludwig Borgwald, op ’t gemakske en dan m’n jack aan moeder Vermaelen in bewaring gegeven want m’n vrouw en de eega van de asfaltkoning waren reeds aan hun wandeling begonnen.
Druk aan de start, misschien moet de organisatie toch overwegen om de 5 en de 11 km wedstrijd te laten vertrekken met een 10 min verschil Verbaasd??
Ook opletten geblazen in de aanloopstrook want de wegwerkzaamheden waren nog niet voltooid met borduurraden en uitstekende riooldeksels als gevolg.
Kort na de start nam ik de taxi Paus Willy 1, medepassagiers: Bart Vandevelde en onze facteur Eddy Van Vlasselaer.
We liepen in ’t begin slalom, kwamen bekenden tegen, ook Francine Ceulemans, dat was lang geleden en ik kon ’t weerom niet laten om een tikje op de billekes te geven. Sorry Francine, ’t is sterker dan mezelf.
Wat verder Spartaloper Frans Rijckmans, man van m’n oud collega Sonja, ‘k heb Frans ook een tikje uitgedeeld, groeten aan Sonja Frans.
We komen door aan km1 na 4’50”, en nu lopen we in Zuid-Westelijke   richting met een stevige wind op kop.
Toch iets waar Kampenhout een patent op heeft, die wind. Nu wat draaiwerk en dan verder tussen de velden op allemaal verharde wegen. We draaien wat verder de grote weg Kampenhout Perk op, moeten op ’t fietspad lopen en inhalen is zeer moeilijk.
Deze weg ken ik, hier ben ik met m’n fiets zwaar gevallen op 25-09-08, en iets later komen we door op de “place de delict”, ik zie geen bordjes: “ opgelet: vallende fietsers”  of “ pas op voor fietsers met L”….’t gras is nog even groen en ik vrees de beton even hard.
Wat later draaien we rechts af, er is perfecte km aanduiding onderweg. Hier en daar grote bedrijven waar het lokale product Witloof geteeld wordt.
Nu hebben we wind in de rug, je voelt het verschil toch wel goed. Na een kleine 6 km is er een waterbevoorrading. Het parkoers is bijna 100% verkeersvrij, en de fietspaden zijn goed beloopbaar.
Na een 8 km moet de Facteur onze taxi verlaten, sorry Eddy, Bart Vandevelde voert het tempo op en ik schuif met hem mee.  Een eindje verder heeft chauffeur Paus Willy 1 ook z’n tempo opgetrokken en zo rijden we nu met een taxi à trois.
In de laatste rechte lijn gaan we over een ‘grijsbloes’, maar tijdens de laatste 100m perst die er nog een sprintje uit en ik heb helemaal geen zin om mee te doen, hij mag van mij vandaag.
Net na ons eindigt Michel ‘genie” Raymaekers, en iets verder onze facteur. Ik dacht dat Michel al lang binnen was.
Uiteindelijk binnen na 48’01”, 129de van de 488 aankomers op deze afstand.
Winnaar: Heemeryck Pieter na 35’20”.
Na de aankomst een briefomslag met briefje: goed voor een fluo vestje: het zoveelste van de serie.
De warme thee was deugddoend.
Voor de 5,29 km waren er 345 finishers en de wedstrijd werd gewonnen door Vanbinnebeeck
Op de 1600m was Bart Herremans de snelste van de 36 en Fabian Hermans won de 600m met 56 deelnemers.
 Alle uitslagen en foto’s kan je al vinden op www.joka.org.
Dan m’n sporttas gaan halen, uitlopen had ik geen zin in (foei !!!!) en naar de kleedkamers, voor de mannen in de tribune van de voetbal, de dames in de sporthal.
De kleedkamers waren voor mij goed, mooie tegeltjes in de douches, volgend jaar nu nog wat meer druk op ’t water en ’t is in orde.
In ruil voor je startnummer kreeg je nog een tegeltje (ik kan bijna m’n badkamer betegelen).
Dan nog wat gewacht met gekruiste vingers voor de tombola: 1 damesfiets, 1 herenfiets en 2 x 500 liter stookolie, maar blijkbaar niet hard genoeg gekruist: nikske.
We zijn dan daarna maar vertrokken, mijn vrouw en ik nog naar Buggenhout voor een try-out optreden van De Nieuwe Snaar.
Groeten
Poepegatje

De Q-Santa Run, ik dacht vroeger steeds : aan zoiets ga ik nooit deelnemen, maar Ludwig en Marie-José, m’n maatjes van bij Demarsin wisten me te overtuigen dat het best lol was.
Dus fase 2 van ’t plan in gang gezet: vrouwlief overtuigen. Zeg nu eerlijk: wat kan je beter aanhalen als argument om een namiddag/vooravond naar Antwerpen te mogen dan een shopping voorstellen aan vrouw en dochter. Plus dat de dochter (studeert voor kleuterjuf) een Kerstmannenpak cadeau krijgt.
Ik kreeg dus zeer vlot “groen licht”. Ingeschreven via www.Q-music.be, overschrijving via de bank en reeds zeer snel de bevestingsmails van de organisatie ontvangen.
Vrijdag 19 december in de vroege namiddag dus met de 2 vrouwen naar “De stad” (zo noemen de bewoners van Antwerpen dat toch dacht ik). Eerst nog een blitsbezoek aan m’n favoriete sportwinkel aldaar (Decathlon) en dan de vrouwen nabij ’t centrum gedropt.
Ik had voldoende info via de site en inderdaad, naast hangar 26-27 was een inrit voor de parking met parkeerwachters in kerstmannenkostuum.
Mijn inschrijvingsbewijs liet me op de parking (ruim) en gewapend met m’n papieren de hangar “Waagnatie” binnen. Kom je eerst in een stuk met de indoor nostalgische kermis en in ’t tweede stuk van de hal alle dingen voor de kerstrun. Podium met life radio, orkest,……en kraampjes.
In ruil voor m’n mails kreeg ik een omslag aan het kraampje  corresponderend met mijn startnummer (1766).
In die omslag: het parkoers, startnummer, snoepjes (lekker…) en een bonneke voor een pak.
Mijn gok op medium bleek juist te zijn. Wat verder omkleedruimte voor mannen en voor vrouwen, en sanitair (dus nog vlug een stoppeke).
Mij in m’n rood kostummeke gehesen en dan m’n sporttas gaan afgeven aan de gratis tassenbewaking.
’t Was daar tot nu toe nog allemaal dik in orde, en wonder o wonder: in deze massa word ik (klein manneke) opgemerkt door m’n Demarsinmaatjes.
Alle soorten kerstmannnen/vrouwen gezien: met en zonder lampjes, honden met witte baarden, zelfs een brandweerman in volle uitrusting (met perslucht) deed mee.
Nog effe voor de camera “O-O-OH, Q is good for You” gezongen (?) met ons 3en, wat naar muziek geluisterd, gesnoept….en tegen half 6 naar buiten om toch een klein beetje warm te lopen.
Voor de start van de kleine 3000 kerstmannen /vrouwen….worden we getrakteerd op een show van de politiehelikopter die ons in de schijnwerpers zet. Hij hangt zo laag boven de Schelde dat we zelfs een nevelig watergordijntje over ons heen krijgen.
Tot iets na 18 u: startschot; ’t eerste stuk langs de Schelde is eigenlijk gevaarlijk: een advies aan de organisatie: plaats daar volgend jaar wat verlichting aub.
Dan draaien we de straat op, kassei, dus zo snel mogelijk op de stoep gaan lopen. Van de Rijnkaai via het Bonapartedok en Willemdok (waar de Westhinder ons z’n winterverlichting toont) rechtsaf de Zeevaartstraat in. Dan de Hessenbrug, Vekestraat,Grote Kauwenberg, Prinsesstraat in richting Meir.
Voor mij zowaar ene in bloot bovenlijf(goed zot zou ik zeggen), het lokt gejoel uit van jong vrouwvolk die vanuit het raam toekijken.
Vanaf hier meer volk en als we de Meir opdraaien staan m’n supporters daar zowaar in de bocht. Ze herkennen me ondanks m’n vermomming maar zijn te traag om een foto te maken (of liep ik te rap?Verbaasd?).
Hier zijn we half weg, ik heb slechts aanduiding 2 km gezien, maar ’t was druk, dus ik zal de andere aanduidingen gemist hebben (misschien eigenlijk toch beter m’n contactlenzen dragen tijdens ’t lopen).
Bij de bevoorrading kan je kiezen: rechtsaf voor de doorlopers, linksaf voor de bevoorrading: Smeets Jeneverkot. Ik kan er niet aan doen, maar m’n benen kiezen voor links. Dat is de 1ste keer in m’n carriere denk ik dat ik Jenever drink tijdens een loop. ’t Heeft iets, maar ik wil toch snel door, dus drinken en weg.
Een ware mensenhaag als we de Groenplaats opdraaien, tof, daar doen we het voor, dan via de kleine straatjes naar de Grote Markt met ook zeer veel volk en vervolgens via Hofstraat en Zirkstraat terug naar de Kaaien. Rechtsaf  om ter hoogte van de parking terug binnen te lopen (weer dat donker stuk), dan voorbij de start naar de achterkant van de hangar waar we binnenlopen en gescand worden (5sec verloren).
Ik heb zelf m’n chrono afgeduwd na 21’05”, dit voor 5 km (als de afstand juist is tenminste) en dan nog rekening houden met mijn jeneverstop: ik kan tevreden terugblikken.
Ik drink een bekertje frisdrank, krijg een flesje Aquarius en ga m’n sportzak terughalen. Kostummeke uitgetrokken en m’n fluogele Demarsinjack aan (herkennen de vrouwen me seffens iets vlotter).
Dan contact opgenomen met de dames via GSM, maar die moesten nog een deel van ’t parkoers afstappen. Ondertussen de overige lopers zien toekomen, ze bleven toestromen.
Ik vraag me wel af in hoeverre iedere deelnemer ’t parkoers heeft afgelegd, als ik zie wie en wat ik tegen richting tegenkwam……denk ik dat sommigen het gewoon deden om voor 10 euro een kostummeke van een Kerstman te hebben. Moeten ze zelf weten.
Ondertussen binnen de huldigingen aan de gang: 1ste Krijn Van Koolwijk in 14’40” voor Kim Ruell (toch niet Janneke en Mieke zou ik zeggen), 1ste dame: Anja Smolders….en 84ste  Poepegatje (niet op ’t podium geroepen).
Uitslagen, foto’s en film (met Poepegatje, Ludwig en Marie José) op www.q-music.be
Ik denk dat de vrouwen volgend jaar opnieuw gaan shoppen als de Q-Santa Run is, ik zal me dan maar weer opofferen om te gaan lopen zeker?VerbaasdVerbaasdVerbaasdVerbaasd,
Buiten de donkere strook die verlichting verdient wat mij betreft niets dan lof voor deze organisatie, dat er geen douches waren is voor mij geen min punt, ik zou zeggen : tot 2009 Kerstman,
vanwege Poepegatje.

Zondagochtend, half tien stap ik in de wagen om me naar de jogging in Oudergem te begeven.
Ik had me via internet vooringeschreven (5 euro), samen met 540 anderen.
Op de site van de organiserende club: www.axa-running.be werd vermeld dat men het aantal deelnemers zou beperken tot 750, maar uiteindelijk zouden er nog een kleine 300 de dag van de wedstrijd 7 euro neerdokken om zich in ’t zweet te mogen lopen.
Een laagstaande herfstzonnetje (winter begint pas op 21 december denk ik) begeleide me naar Oudergem: ring rond Brussel en thv het Vierarmenkruispunt niet afslaan naar Namen/Luxemburg maar naar Brussel, iets verder op je linker kant zie je de gebouwen van Adeps sportcomplex.
Parkeerwachters sturen je naar de parking op wandelafstand.
Mijn voorinschrijving was in orde, je kreeg ook een strookje voor “tombola”, maar waar je dat strookje moest deponeren weet ik niet, trouwens de trekking zou pas één uur na de aankomst van de laatste deelnemer gebeuren en zo lang wachten zag ik niet zitten.
Bij de inschrijving een prettig weerzien met wat kennissen van op m’n vorig werk: Brandweerman Steve Vervueren (loopt intussen zo snel dat ik hem niet meer te zien kreeg na de aankomst (119de in 45’24”) en pillendraaister Christine Naegels.
Ik ben (als reporter) m’n “verplichte” inspectie van de sanitaire voorzieningen gaan uitvoeren en ’t was OK.
Voor mensen die willen is er gratis sporttasbewaking en voor zij die een hangslot bij hebben zijn er beneden lockers beschikbaar.
Naar de auto terug en dan wat los gelopen in ’t park van Rood Klooster.
We zitten aan de rand van het Zoniënwoud, mooie omgeving.
Ik begeef me dan naar de start, kom daar forumgangers tegen Luc Bleyaert en z’n maatje Luc Huysman.
Iets na elven start van de 820 deelnemers, ik start achter in ’t pak, in de buurt van Christine Naegels, maar ’t is schuifelen en zelfs stilstaan. Na een 100m rechtsaf ’t bos in via een kasseibaan. Ik zoek (voor m’n enkeltjes) de zandstrook rechts maar raak niet vooruit. Links zie ik ’t oranje rode bloesje van Christine vooruit schuiven en ik besluit ook links te gaan.
Even verder de 1ste helling, het is een golvend parkoers, prima aangeduid op hun site, en ik weet dat het vooral stijgen is tot km 6, nadien nog op en neer maar vooral neer.
Km 1 na 5’10”, de km aanduiding in blauw is perfect, in rode pijlen is de richting goed aangeduid.
Hier en daar moet je opletten voor mountain bikers, je zou denken dat die mannen wat rustig aan doen als zo’n meute af komt, maar nee: driftig bellend omlaag hossen.
Km 2 na 10’05, km 3 na 15’03, traag dus.
Vanaf nu is er ruimte om te lopen en ik haal geleidelijk lopers in. De kasseibaan ligt ver achter me, via asfalt, mooie brede loopwegen over onverharde dolomiet door dit mooie boslandschap. Op de rechte stukken zie je in de verte de voorste lopers hun helling beklimmen, zeer gevarieerde omloop.
Een groep ruiters kom via een zijpad aan en uit ’t geroep achter mij kan ik opmaken dat deze “heren” het nodig vonden om tussen de lopers door over te steken.
Km 5 passeer ik na ongeveer 24’35”, en aan km 6 is er water bevoorrading.
Wat verder staan in de binnenbocht een groep wandelaars met hun honden ruim aan de leiband, dus opletten en uitwijken. Toch stomme mensen op deze wereld zou ik zeggen, zoveel plaats en net in de binnenbocht gaan staan met die dieren.
Nu gaan we via een tunnel onder de autoweg door.
Ik passeer km 7 na ongeveer 33’20 en wat verder komen we uit aan ’t Vierarmen-kruispunt, hier gaan we via een tunnel terug onder door. Het daalt nu meer en meer.  In een bocht naar rechts staat een groep dames ons al zingend aan te moedigen.
Ik haal steeds meer lopers in, km 9 na 41’30”, en ik ben positief verbaasd dat ik dit tempo kan volhouden.
We komen terug op de kasseibaan uit en lopen nu in omgekeerde richting, linksaf richting start waar bordje 11km staat en nog even een kleine kuitenbijter brengt me naar de aankomst, binnen als nr 244 na 49’50”.
Daar wacht als beloning de keuze uit warme thee, water en stukjes peperkoek.
Ik wacht nog even op de pillendraaister die als nr 398 over de meet komt na 53’43”.
Nu ga ik m’n startnummer inruilen voor de herinnering: een eerstehulp doosje.
De kleedkamers leken me ruim en proper, maar ik moest tijdig thuis zijn voor ’t eten, en wie weet was de Sint wel geweest. Dus de douchebeurt zou thuis gebeuren.
Uitslagen en de 1ste foto’s staan  die avond reeds op hun site: www.axa-running.be
Winnaar: Shimmane Abdeljebb, en 1ste vrouw werd Claudia Stalder.
Rode lantaarn van deze wedstrijd kwam binnen na 1u41’09” (6,52 km/u). Een geluk dat ik niet op die tombola gewacht heb.
Besluit: prima organinsatie, zeer mooie omloop en als ik kan kom ik zeker volgend jaar terug, eventueel voor hun zomereditie (juni en 14,7 km).
Groeten
Poepegatje

Ik had nog iets gevonden voor dit weekend in het boek “Joggings en Marathons”.
Een jogging in Burdinne, 1°Semi-Nocturne Vallée de la Burdinale, over een afstand van 13 km.
Info kon je verder vinden op www.vttbikersavinois.be, ik ben daar eens gaan kijken, voorinschrijving mogelijk via internet voor de democratische prijs van 4 euro.
Verdere info op de site :
Le départ est à 16h30 au centre de vacances de l'Hirondelle à Oteppe

  • 13 km en une seule boucle
  • parcours principalement boisé (domaine privé, passage exceptionnellement autorisé) et chemins de terre, quelques parties asphaltées, valonné.
  • un éclairage peut s'avérer utile.

Omdat ik het zo’n vreemd vertrekuur vond, of rekenden deze mensen op de “volle maan”, toch nog maar eens gebeld en telefonische bevestiging gekregen van ’t startuur.
Un éclairage; dat zal wel het dialect zijn voor een traditioneel éclaireke zeker, zouden we bij de bevoorrading koffie krijgen en daarom zo’n gebakje nodig hebben ? Dus gezocht om nog een bakker te vinden.
Ik dus vertrokken thuis rond 14u30 en een klein uurtje later stond ik aan ’t vakantiecentrum “L’ Hirondelle” te Oteppe. Men was nog volop bezig met opstellen van tentjes e.d.
Morgen heeft hier een grote Duathlon plaats, en dat verklaart waarschijnlijk de aangebrachte reclame, start/aankomstboog…..
In de feestzaal/kantine van ’t vakantiecentrum zijn de inschrijvingen, en m’n voorinschrijving was perfect in orde, nr 6 lag klaar.
Ik kende er niemand, behalve de loper met nr 22, een vriendelijke Limburger die ik “van zien” kende. Ik zal z’n naam wel opzoeken in de uitslag. Het blijkt Cuypers Jean Pierre te zijn.
Een kwartiertje opwarmen leerde me dat het parkoers ook deels door het park liep, gemarkeerd met blauw/wit lint en oranje/fluo pijltjes. In de bossen klinken de knallen van jachtgeweren, zullen we straks als “wild” beschouwd worden ?
Gezien de invallende duisternis zal het zeker in de bossen uitkijken zijn.
De organisator geeft nog vlug wat uitleg, 50% bos, 30% onverhard, rest asfalt, vraagt om voorzichtig te zijn en zegt dat de stukken die door een privé-domein lopen gemarkeerd zullen zijn met fakkels. Er zullen 2 fietsers voorop rijden, 2 na de laatste deelnemer en enkele (heb ik wel niet gezien) in ’t midden van de deelnemers.
Om 16u30 gaan we van start, sommigen met een hoofdlamp, de meesten zonder.
We dalen via een met bladeren bedekt pad naar beneden, over het erf van een kasteeltje/taverne naar de straat, en we dalen verder ’t dal in. Via de woonwijk en enkele vierkantshoeves in typische Ardennse steen gebouwd komen we op een onverharde weg en we verlaten de dorpskern van Oteppe.
Jammer genoeg is er geen km aanduiding aangebracht.
Na een scherpe rechtse bocht doemt de eerste klim op, rechts van ons rooit een landbouwmachine de suikerbieten. We komen nu in het dorpje Marneffe, een kleine passage door bewoond gebied leidt (lijdt) ons naar een veldweg en wat verder linksaf een graspad op. De duisternis begint te vallen, gelukkig zijn de opstakels (boomwortels/stammen) gemarkeerd met fluo verf.
Hier en daar toch stevige modderplassen, ik voel hoe de modder m’n loopschoenen probeert uit te trekken, had ik m’n “cross-schoenen” maar aangetrokken.
Aan een vijver klinkt het gekwaak van opgeschrikte eenden.
Nu zitten we terug op een asfaltweg, steken links een grote baan over waar waterbevoorrading staat.
Scherp rechts naast een huis een zeer stevige klim over een modderig pad bedekt met bladeren.
Boven aangekomen stevig naar beneden, eigenlijk gevaarlijk, zeker in deze duisternis over een pad waar je niets ziet, bladeren overdekken het pad en ’t is donker aan ’t worden.
Beneden aangekomen naar links en licht stijgend, rechtdoor. Voor mij uit loopt iemand in een geel shirt, gelukkig, heb je eigenlijk nog een richting. Je ziet bijna de moddervlekken niet meer, gevolg: af en toe voel je de modder zuigen aan je schoenen. We lopen langs een weide waar een ezel met z’n gebalk me toch even doet opschrikken. We steken een straat over en lopen een wegje in “Proprieté Privé”, vanaf hier is de weg gemarkeerd (om de dikke 100m) met fakkels. Het begint te stijgen en een eindje verder een scherpe linkse en steil naar boven.
Als we boven komen zitten we terug tussen de velden, in de verte de lampen van de E42. We verlaten de veldweg en lopen nu omlaag via een asflatweg. De straat wordt nu (mager) verlicht door oranje straatlampen. Af en toe kruist een auto ons pad, wat zullen die mensen denken?
Op ’t einde moeten we nog de grote weg oversteken waar een signaalgever de auto’s laat stoppen, nu steil omhoog. “Ce n’ est plus loin” roept de man ons toe. We lopen nu via de kapel/kerk en daar rechts af het vakantiedomein in. Het stijgt nu tot aan de aankomst.
 Ik loop onder de aankomstboog na ongeveer 1u03’54” terwijl een fotoflits m’n prestatie op de “gevoelige” plaat legt.
Er is water, kwartjes sinaasappel en stukjes cake als beloning. In ruil voor je startnummer krijg je nada, niks, rien….
De douches zijn prima, lekker warm water spoelt de modder van onze bezwete lijven.
Als ik na het douchen naar de cafetaria trek komt de laatste loper binnen gelopen.
Voor bonnekes à 1,5 euro kan je iets drinken.  Ik blijf uit nieuwsgierigheid voor de “prijsuitreiking”.
Tot slot, rond 18u40 gaan ze van start, beker, bloemen en waardebon voor de 1ste man, medaille voor nr 2 en 3. “Qui n’ est plus là” was een veel gehoorde zin na iedere naamafroeping.
Medaille, bloemen en waardebon voor de 1ste dame, medaille voor nr 2 en 3.
Medaille voor de oudste deelnemer (was de enige die nog aanwezig was van al de gehuldigden)…en ook nog een medaille voor de rode lantaarn, maar die stond waarschijnlijk nog onder de douche.
Na deze huldiging vertrek ik terug naar huis, een serieus ritje nog.
Uitslagen staan nu (ma 17/11 12u) op hun site: 1ste Raemackers Cederic in 49’59”, ik werd 28ste van de 56 aankomers na 1u03’57”.
Besluit: het zou een zeer mooie jogging zijn moest hij bij daglicht plaats vinden. Nu eigenlijk op het randje van het gevaarlijke, zelfs met een koplamp denk ik dat het toch niet evident was, de oneffenheden in de paden waren overdekt met bladeren……
Prima signalisatie, genoeg signaalgevers, warme drank na de aankomst ware welkom, sinaasappel en cake is tof.
Als ik zag welke sponsors er omhoog hingen is het jammer dat er niets als herinnering wordt aangeboden.
Douches en kleedkamers waren in orde, prijsuitreiking werd niet onnodig gerokken.
Uitslagen en foto’s zouden komen op de site: www.vttbikersavinois.be.
Ik weet niet of mij in de toekomst nog aan zulke dingen ga wagen.
Groeten
Poepegatje

Elf november 2008, 90 jaar geleden einde van “den grooten oorlog”, dus alom herdenkingsfeesten.
Ik ging deze dag “herdenken” in Heultje,  waar jaarlijks op die dag een jogging plaats vindt.
Het had nog wat geregend in de voormiddag, er stond een koude wind, echt 11-november weer.
Via Aarschot, Ramsel, Westmeerbeek tot in Heultje, daar links naar de voetbalvelden opgedraaid net na Ludwig en Marie-José.
Direct na de aankomst een plasje geproduceerd, gewoon om te weten van waar en hoe sterk de wind waaide. Wedstrijdvoorbereiding kan je zoiets noemen.
In de kantine van ’t voetbal zat onze Polle, zonder rood klakske, om de voorinschrijvingen te verdelen.
Ook de voorverkoop voor onze steak-dag werd verdeeld. Aan ieder die zich geroepen voelt: op 31 januari 2009 kan je voor een zeer democratische prijs (13 euro) een steak komen eten in Rillaar. (of kip voor 11euro). Meer info bij alle Demarsinlopers.
Onze kersverse papa Sven Vandenheuvel, net vader van Jelko en Lenka (2stuks in één beurt), was er niet, maar de “honneurs” werden waargenomen door de fiere opa.
De Polle regelt het toch maar: de vrouwen krijgen hun startnummer in ruil voor 3 zoenen.
Waarom zit daar bijna nooit een vrouw de nummers te verdelen. Bij deze een oproep aan alle Demarsinvrouwen om zich kandidaat te stellen om de voorinschrijvingen uit te delen.
We waren met velen vooringeschreven (30), maar daar kwam nog een heel pak boven op die de daginschrijving verkozen. Demarsin was dus super vertegenwoordigd.
Rond 14u35 begonnen met m’n opwarming op een nabij gelegen voetbalveld, m’n toertjes op deze zachte ondergrond afgewerkt met Mark “den Bakker” VDWeyer, zondag nog zeer verdienstelijk op de “Cross Cup” in Mol (12de bij de Masters).
Tegen 15u ging dan de meute van start, zowel de 4 km als de 8 km en de 12 km samen weg, ieder voor één, twee of drie toertjes.
Na enkele 100den meter links af, de Demarsinbus had zich gevormd, veel volk op de bus deze keer, ik denk zelfs dat alle zitplaatsen bezet waren. Chauffeurs verwisselden nogal vlot, al rijdend. Hopelijk geen chauffeurs zoals in Egypte werd er in de bus geopperd. De weg wordt nu in 2 verdeeld door nadar hekkens, straks lopen we aan de andere kant , in de andere richting. Daniel VDVelde gaat even spooklopen aan de andere kant van ’t lint, maar de loopzijde is soms nogal smal, toch in ’t begin als het pak nog samen zit. Een auto staat zeer ongelukkig geparkeerd in ’t midden van de straat, maar we lopen verder. ’t Wordt onverhard nu, met grote plassen lopen we een bos in. Daar maken we een bocht van 180° en lopen nu terug. Jammer genoeg kan ik nergens een km-aanduiding vinden, spijtig want ik denk dat het niet echt een grote moeite is voor de organisatie maar voor de lopers is het wel een zeer belangrijk gegeven. Kwestie van je tempo te kunnen aanpassen zo nodig. Een eindje verder splitsen we af en komen op een smal vettig bospad. Een “vreemde” wringt zich voor mij op m’n bus, dus straks als ’t breder wordt terug op ’t buske proberen te komen. Het bospad slingert zich tussen de bomen, dan een smal beekje over en rechtsaf op een geasfalteerde oude spoorwegbedding. Na enkele 100den meters rechtsaf, opletten voor de geplaatste hekkens. Nu lopen we op een fietspad en wat verder gaan we opnieuw naar rechts over een brede betonbaan door een woonwijk. Dan naar links voor een lang recht stuk richting Kerk. Aan de kerk moeten we naar rechts, opletten want het voetpad is bezaaid met afgevallen natte bladeren. Vervolgens opnieuw naar rechts naar de voetbalvelden waar een rechts/links combinatie ons terug naar de start/aankomst brengt. We komen door na 17’30”. Geert Verheyden zet zich op kop van ’t buske, samen met Daniel VDVelde en het tempo gaat wat omhoog. Chris Vermeulen moet de rol lossen en ik roep hem toe dat het voor mij ook te snel gaat. Ik zie den bus weggaan en blijf op zo’n 20 m hangen. We kruisen nu de koplopers, Chris Wouters mee vooraan, Marc den bakker doet het kalm en blijft bij Jan “Chiao” VanPassel, wat verder volgen Hugo den trekker Meulders en onze blanke Keniaan Cyriel Cooremans.
Ik probeer bij de bus te komen maar ik blijf hangen, in ’t zicht van de kerk moet onze Facteur Eddy VanVlasselaer ook uitstappen, ik kan over onze facteur gaan en loop op een dikke 10 m van de bus binnen na 35’ rond. We krijgen een briefomslag en volgens de omroeper zit er om de 3 enveloppen een prijs. Ik heb prijs, Eddy de Facteur niet, ik voelde dat ik hem moest voorbij gaan.
Om de inspanning door te spoelen ben ik aan de bevoorrading een bekertje sportdrank en water gaan nuttigen.
Ik zie nog eventjes Marcel Laenen, die waarschijnlijk top 3 gelopen heeft want hij heeft een omslag gekregen met een 15 euro tegoed bon in.
Ik heb geen idee over de prijzen voor de top 3, mannen/ vrouwen, misschien kan één van de “toppers” hier uitsluitsel over geven?????
Vervolgens samen met Hugo den trekker onze prijs gaan afhalen.  Den Hugo had 4 cuttermesjes, ik had een T-shirt van een biermerk gewonnen. Deze prijs blijft in de verpakking en zal zijn leven als tombolaprijs verder zetten.
Den Hugo ging nadien met een droge T-shirt zijn “training” verder zetten, hij was al joggend van Ramsel tot daar gekomen en ging nu bij wijze van “uitloop” hetzelfde traject teruglopen.
Ik ben m’n sporttas gaan halen, en naar de douches getrokken: kleedkamer; uitkleden, gang door (voor ’t zicht met handdoek om bij de vrouwen geen lachbui te veroorzaken) naar douchekot: 3 sproeiers, weinig maar mannen zijn dikwijls met weinig content.
Er was nog een aanwezigheidstombola waar men 1 tv kon winnen, maar aangezien het geluk op dat vlak me niet echt toelacht ben ik maar huiswaarts gekeerd.
De organisatie beloofde dat de uitslagen nog deze week op hun site zouden staan, nu is het zondag 16/11/08 en nog steeds geen uitslag op het net, dus moet ik dit verslag posten zonder vermelding van de toplopers.
Na de wedstrijd zouden uitslagen uitgedeeld zijn, maar daar heb ik nog geen resultaten van teruggevonden.
Besluit: variabele ondergrond, niet echt parkoers om “U” tegen te zeggen, prijzentafel: beperkt, sanitair en kleedkamers: beperkt, uitslagen zeeeeer traag.
Moest deze wedstrijd geen deel uitmaken van ons criterium (Demarsin), ik weet niet of ik ze nog zou lopen.
Dus voor resultaten: geduld en blijven kijken op www.kfc-heultje.tk
Groeten
poepegatje

Allerheiligen 2008, dat zijn zo van die feestdagen waar men soms niet goed weet wat te doen.
Familiale verplichtingen, thuis wat rond hangen…..dus had ik gezocht in de joggingkalender en was uitgekomen bij Awans, iets voor Luik, dicht tegen E40 (2 km van de afrit nr 31).
Goed zot zullen sommigen denken, misschien hebben ze een beetje gelijk, maar het doet nog geen zeer, dat zot zijn.
Er werd daar een wedstrijd georganiseerd in het kader van het criterium “ Challenge du Province de Liège”.
Er waren 3 wedstrijden: 2 km met start om 13u(38 aankomers), voorbehouden aan mensen geboren in 1997 en later. Dan om 14u een wedstrijd over 6 km voor mensen van 1993 tot 1996 (19 in ’t klassement)en ten slotte om 15u een 12 km wedstrijd voor de rest van de zotten. (229 in de uitslag)
Er worden daar enorm veel klassementen opgemaakt, iedere top 3 krijgt een mooi aandenken.
Espoirs Hommes, Seniors Hommes, Vet 1, 2 en 3 en dan Espoirs Dames, Dames en Aînees 1 en 2.
Ik vond nog een plaatsje nabij een oorlogsmonument om m’n auto kwijt te raken, rond de kerk was het druk met kerkhofbezoekers.
Achter de cafetaria van de lokale sporthal in een soort turnzaaltje de inschrijvingen: 4 euro voor de 12km (andere afstanden goedkoper).
Kom ik daar toch wel Hugo den trekker niet tegen zeker. Ik ben dus niet alleen als Demarsinloper.
Den Hugo heeft “gecarpoold” en dus zijn we met 3 Demarsinlopers aan de start.
Ik ga wat loslopen, zie dat de koploper van de 6 km wordt voorafgegaan door een politiewagen met sirene.
Rond 15 u begint het stevig te regenen; een straf van God omdat we op deze “hoogdag” joggen ????
Er wordt afgeroepen dat de start uitgesteld wordt want dat de politie nog snel controleert of er overal signaalgevers aanwezig zijn, “quinze minutes”.
Ik ga dan nog maar even uit de regen in de auto zitten, tegen 15u08 ga ik terug naar de start, hoor de starter zeggen ” c’est en orde, tout le monde est ici, on est parti” en ’t pistool werd afgeschoten.
Ik zag Hugo en z’n copain nergens, dacht dat die nog in de auto zaten, maar moest mee met de meute, ’t was een training, dus tamelijk van achter vertrokken.
Eerste km was door de straten van ’t dorpje, lichtjes golvend, allemaal verhard (gans de wedstrijd trouwens). Ik zag lopers in allerlei uitrusting: singlet, t-shirt, sweater, K-Way jasjes, windstoppers, zelfs ne pippo in een wollen slobbertrui. Ook de broeken in alle soorten en maten, zelf één die met een witte (niet te lang wit gebleven) trainingsbroek.
In ’t begin veel keren en draaien, na een kleine 3 km rechts omhoog, de brug van de E40 over om direct erna linksaf een industriepark in te lopen. Prima km aanduiding onderweg, overal waar nodig signaalgevers en (bijna) verkeersvrij, de weinige auto’s hielden goed rekening met de joggers.
Rond km 5 was er waterbevoorrading, ze stonden met slechts 2, ik miste m’n bekertje bij de 1ste en de 2de was niet rap genoeg dus een joggingske zonder water voor mij. Mijn uroloog zou boos kijken moest ie ’t weten, met m’n niersteenverleden.
Een signaalgever telt: centdixhuit, centdixneuf, centvingt….
We lopen nu door agrarisch gebied, vierkantshoeves, ik hoor de koeien loeien in de stallen (zouden ze willen meelopen ????)
Voor mij een dame met fluogeel/zwart truitje, samen met een oranje dame. Na een tijdje kan ik ze inhalen en achter laten. Iets verder een blauwbloes z’n veter los, das balen, maar hij komt me vlot terug voorbij.
Tussen kn 9 en 10 via een betonweg door de velden omhoog, wind schuin van voor. In ’t veld een vergeten suikerbiet waar door de konijntjes (of hazen) aan geknabbeld is. Ik ga voorbij een duo met rode jacket, maar in de afdaling komen ze terug en gaan me voorbij.
We komen nu terug in de dorpskern, de oranje en fluo-gele dame komen me in een treintje nog voorbij gestormd, ik kan m’n wagonnetje niet aanhaken. Nu nog rechts omhoog, dan terug naar rechts voor 200m, hier staat de 11km aanduiding. Nog één straat naar boven, achter een hek zit een woeste zwarte hond, nog één bocht naar rechts en we dalen af naar de aankomst. Uiteindelijk blijkt het “maar” 11440 m geweest te zijn, binnen als nr 116 van de 229 aankomers na 51’46”.
Winnaar bleek Patrick Philippe te zijn in een tijd van 38’24”.
1ste vrouw Karen Peeters in 46’37”, 55ste in totaal.
Bij de aankomst kreeg ieder een petje, waren er kwartjes sinaasappel en flesjes Spa Reine.
Dan naar de auto en in de sporthal gaan douchen, de kleedkamers waren prima in orde, goei douchen.
Nog rap iets gedronken en dan naar huis, ik moest nog “naar de mis” (eigenlijk een gelegenheid waarbij je neven en nichten, tantes en nonkels nog een ziet).
Van Hugo weet ik dat er voor de prijsuitreiking niet nodeloos “gerokken” werd (staat trouwens in ’t reglement voor de organisatoren van ’t criterium: binnen 30’ na binnenkomen van de laatste deelnemer moet gestart worden met huldigingen).
Voor de 1ste 3 uit iedere categorie een aandenken, Karen had dus een beker, bloemen en een mooie prijs  van de locale Decathlonwinkel.
De aanwezigheidtombola was blijkbaar iets beperkter met toch een zeer mooie 1ste prijs: 10 d  Spanjereis.
Besluit: niet bij de deur natuurlijk, maar zeer gemakkelijk bereikbaar (en snel), prima organisatie, goei kleedkamers, 100% verhard, deels woonwijk, deels velden, km aanduiding, uitslagen beschikbaar na afloop voor ½ euro.
Zeer beperkt aandenken voor ieder maar mooie prijzen voor de top 3 van iedere reeks.
Uitslagen, foto’s, reglementen en info ivm criterium (kalender…….)via www.cjpl.be
Ik heb daar op die site nog een link gevonden naar de Waalse tegenhanger van www.joggings.be waar je per week een kalender kan opvragen van de joggings beneden de taalgrens: www.jogging.org
Groeten
Poepegatje

Een zonnige herfstnamiddag, zaterdag 25 oktober 2008, en vandaag ging de Cross der jongeren door in Westerlo. Ik heb die wedstrijd nog nooit gelopen, mijn enige kennis van de wedstrijd komt van mijn overbuur die vele jaren geleden eens deelgenomen heeft. Hij spreekt van een start op een groot  grasveld, een verhaal van z’n schoen uitgetrapt in ’t gewoel van de start en dat ie tegen dat ie z’n schoen terug aan had de meute reeds ver weg was.
Dus verwachtte ik veel volk en ben ik op tijd vertrokken naar Westerlo, domein “ De Beeltjens”.
Vlot gevonden en m’n auto in de dreef van de start/aankomst kwijtgeraakt, dit ondanks het verbod om schuin te parkeren. (waar is dat goed voor ???)
Inschrijvingen in de sporthal, voorinschrijvingen lagen klaar, goed geregeld allemaal. Polle Winnepenninckx was er niet, maar de organisatie had zelf voor speldjes gezorgd.
Toch wel druk aan de inschrijvingen, je kon dan ook kiezen uit een zeer ruim aanbod.
Kabouterwandeling voor de allerkleinsten, 100m, 500m, (een dikke 100 deelnemers), 2 km (33), 4 km (248), 8 km (342), 12km (143) en tot slot 20 km (94 aankomers.
De starturen lagen ook nogal dooreen: 14u jeugdlopen, 14u20 voor de 2 km, 14u35 voor de 4 km, 15u15 voor de 8 km, 15u20 voor de 20 km en tot slot 16u10 voor de 12 km.
Ook voor ’t aantal rondjes was het vooraf goed informeren, nakijken. De 20 km moest vb eerst 2 x 2 km en dan 4 x 4 km ronde. Ik ging voor de 8 km, dus 2 x 2 en 1x 4.
Bij wijze van opwarming gingen we (Ludo”arriba” Van woensel, Jan Vlemincx, Chris “pompier” Vermeulen,Poepegatje en nog enkele anderen een klein toerke doen, 2 km dus. Plots werden we opzij geschreeuwd door de deelnemers van de 4 km wedstrijd, zonder voorrijder op de fiets. We hadden ze helemaal niet horen aankomen, ’t was wel effe schrikken.
Om ’t af te leren heb ik dan nog z’n toerke van 2 km gelopen, solo.
Veel volk van de Demarsinlopers, Chakke (2d geleden 58 geworden, proficiat), Pépé, broer Denis, steeds op post die familie evenals Ludwig en Marie José (die laatste zit nog 3 dagen in wagon 3 en dan moet ze overstappen naar wagon 4, welkom in de club nr 4).
We vertrokken dus in een dreef, een kleine 500m tot de aankomst, en zouden een buske vormen van 4’30/km. We is een hele hoop: Wim Deroover, Daniel VDVelde, facteur Eddy, Geert Verheyden, Chris “pompier”, Walter Nijs, Paus Willy Vermaelen….poepegatje….
Michel”genie” Raymakers startte ook in onze buurt, maar Michel schiet weg als een kanonskogel.
Na enkele 100m komen we reeds voorbij “ons Wendy”, dan de bocht naar links, de ronde van 2 km is eigenlijk een groot vierkant, allemaal op bospaden, perfect beloopbaar. Maar in de 3de rechte lijn liep het mis, wat wandelaars, dus uitwijken, de mannen van de 20km die aangestormd kwamen…..en Facteur Eddy Van Vlasselaer en Geert Verheyden haken in elkaar, samen de gracht in getuimeld.
We vertragen met de groep tot ze terug kunnen aanpikken: Eddy bloedneus, schaafwonden, Geert geen lichamelijke schade maar z’n Garmin 305 kwijt. Gelukkig heeft hij met wat zoekwerk z’n trouwe loopgenoot teruggevonden. Ons buske kreeg nog enkele anderen meerijders, mensen die het tempo prima vonden. Inhalen was wat moeilijk, ook moesten we uitkijken voor de “snelle” mannen van de 20 km. Zo kwam Marc”den bakker” VDWeyer ons ook voorbij gesnord.
Bij de doorkomst aan de aankomst was er waterbevoorrading. Na 2 toertjes van 2 km gingen we dus halfweg rechtsaf voor een grotere ronde van 4 km in de vorm van een ster. Allemaal boswegen, prima beloopbaar, hier en daar wat uitwijken voor plassen.
Onderweg was er  prima km aanduiding voorzien voor alle afstanden. Ons buske viel in de laatste rechte lijn wat uit elkaar, we kwamen toch dicht bij elkaar binnen, ik als 119de  na 35’59”, à 4’28”/km.
Proficiat aan de chauffeur van dienst, goe tempo gelopen zou ik zeggen.
Na de aankomst was er Aquarius voor ieder en omslag met tombola. Voor sommigen: “volgende keer meer geluk”, voor mij nr 95, af te halen in de bar. Bleek een fotokadertje/klokje te zijn, goed voor de tombola van Demarsinlopers.
Nog wat “uitgewandeld” en dan naar de sporthal voor de douchebeurt. Ruime kleedkamers, das ’t voordeel als je de afstanden splitst, dan krijg je ook een spreiding in ’t gebruik van de kleedkamers.
Als je wat geduld had kon je dadelijk de uitslagen te zien krijgen, ik ben door gegaan.
Uitslagen zijn nu te bekijken op www.kwb.be/falos.
Proficiat aan Wezzel voor de 1ste plaats op de 12 km, ik ga geen volledige opsomming geven van de overwinnaars, te veel afstanden. Ik zou zeggen: surf even naar hoger vernoemde site.
Mooi parkoers, goei organisatie, veel volk….
Groeten
poepegatje

Een zonnige, lichtbewolkte herfstnamiddag, dat waren de omstandigheden op zaterdag 11 oktober 2008, niet te warm, niet te koud, dus eigenlijk ideaal loopweer.
Aan welke  goden die mannen van de Dubh-linn pub in Testelt geofferd hebben weet ik niet, ik denk de weergoden, of wie dat ook moge zijn in Ierland.
Net voor de spoorwegbrug op de Testeltsesteenweg, op de grens tussen Langdorp en Testelt bevindt zich deze pub. Er bestaat ondertussen ook al een loopclub van en velen zullen de locatie herkennen als een deel van de Run-with-wolves loop van Wolfsdonk.
Net voor de spoorwegbrug, aan de overkant van de pub op een grasveld stond alles opgesteld: tent/bar/inschrijvingen, gratis sporttasbewaking, 2 mobiele toiletten (wat weinig gezien het succes ???) en een ruime parking. Gelukkig droog weer, want wat zou dat geven als parking als het enkele dagen geregend heeft ????
Het was de 1ste editie van deze jogging, en onze loopgroep Demarsin had vooringeschreven met liefst 42 lopers. Neem daarbij nog enkelen die op ’t laatste moment nog beslist hebben om te komen en dat levert zeker zo’n 50 fluo-gele/blauw/witte truitjes op.
Gelukkig had Pol Winnepenninckx eindelijk naar Poepegatje geluisterd en z’n rood klakske opgezet zodat we hem tamelijk zagen zitten. Tamelijk, want de Polle is zoals ik niet van de grootste en dus zagen sommigen hem nog over ’t hoofd (klakske ?). Daarom misschien opteren om er een vlagske op te zetten Pol.
Gezellig bijpraten voor de start, gemoedelijke sfeer daar, en de deelnemers stroomden toe.
Ook Michel”genie” Raymakers, met zijn cameravrouw Carla zodat we ook verzekerd zijn van mooie foto’s. Merci Michel en Carla, nu kunnen we thuis bewijzen dat we werkelijk gaan sporten zijn. Vele huwelijken zijn door jullie bijdrage reeds gered.
Er waren dus 2 afstanden voorzien, 8 km (8,070km) en 15,5 km (15,560km), met 15’ verschil tussen starttijden; een zeer goede optie om overdrukte te vermijden en een objectief wedstrijdverloop te verzekeren.
Om 14u45 gingen we dus van start voor de 8 km, met 224 aankomers.
Ik was van plan om weer helemaal achterin te starten, ik ben wat bang om een tik te  krijgen of om te vallen, want m’n skelet is toch nog niet helemaal in orde.
Maar Chris Vermeulen kon me overtuigen om mee een buske met Demarsinmannen te nemen, en een brandweerman kan je vertrouwen als die je bescherming aanbiedt. Dus mee midden in ’t pak met als doel te lopen à 4’45”/km.
De eerste km verliepen op ’t parkoers van de wedstrijd van Wolfsdonk, tegen richting, met onderweg rode km aanduiding voor de 15,5km lopers (rode startnummers) en blauwe aanduiding voor de 8 km.
Jan “Bisschop” Maus was chauffeur van dienst, en omdat de chauffeur z’n rechtervoet wat zwaar was splitste de bus in twee delen, deel 1 met Jan, Paus Willy1, Walter Nijs, Poepegatje…..en deel  2 met Chris Vermeulen, Daniel VDVelde, …. Veel Demarsinlopers, Chakke gaan we voorbij, we worden voorbij gesnord door Michel “genie” Raymakers, met z’n lange sokken zonder chartellen.
Onderweg toch opletten voor fietsers (stuk van ’t parkoers maakt deel uit van het routenetwerk, die wit/groene bordjes met nummers) en zelfs paarden.
Dus onverharde weg richting Aarschot om dan linksaf op een graspad te nemen richting Demerdijk.
Daar opnieuw naar links richting Testelt langs de meanders van de Demer. Twee loopstroken met in ’t midden hoog gras, dus inhalen was wat moeilijker. Ook opletten voor netels links en rechts van de loopstrook.
We schoven geleidelijk op, halen in, sommigen sluiten aan, anderen laten we achter. Zoon Michiel komt vader Walter vervoegen in ons busje. Na ongeveer een dikke 5 km waterbevoorrading, het is waarschijnlijk niet eenvoudig om ergens op ’t parkoers te geraken met een bevoorradingswagen.
Het parkoers is praktisch 99 % onverhard, perfect beloopbaar op enkele grote plassen na. Zelfs een stukje bospad wordt ons deel.
Na een 7,5 km komen we aan de splitsing waar wij rechtsaf nemen en waar de 15,5 km lopers nog één toertje mogen afwerken. Maar van die mannen heeft nog niemand ons ingehaald. In groep lopen we naar de aankomst, busje Demarsin. We lopen over de streep na 36’22”, dus à +/- 4’30”/km. Dat was meer dan snel genoeg voor mij, je voelt toch zeer snel de gevolgen van “niet trainen”, conditie gaat achteruit, kilo’s vooruit….en dat allemaal zo snel en stom gebeurd. ‘k Heb al dikwijls moeten horen van “ik heb thuis nog van die wieltjes liggen om te leren fietsen…..”
Swoit, ons buske binnen rond positie 60.
Beloning: een zakje met een blikje cola, blikje Vedett, sinaasappel, flesje water, stylo, ontbijtmatje.
Winnaar Vos Jan (28’15”) voor Bart Heylen en Eddy Rutten. 1ste vrouw Murielle Dewinter (8ste totaal)
Op de 15,5 km, met 96 aankomers won Wesley “wezzel” Van De Gaer en was Paula Coenen 1ste vrouw. Demarsin boven op die afstand dus.
Minpuntje: douches lieten het afweten, de inspanning om een douchewagen te plaatsen werd teniet gedaan door geen druk op de waterleiding. Dit had als nadeel dat velen zich zo snel mogelijk naar huis begaven om zich daar te gaan wassen. Jammer, maar ik ben er zeker van dat dat probleem voor de 2de editie een oplossing zal krijgen.
De uitslagen (verzorgd door Roba) waren snel beschikbaar en staan nu op de site www.roba-atletiek.be, later misschien uitslagen en sfeerbeelden op www.dubh-linn.be ????
Foto’s zullen zeker te vinden zijn op de site van Michel”genie” Raymakers, http://www.freewebs.com/michelraymaker/.
Voor ik naar huis ging nog rap onze webmaster van Demarsin proficiat gewenst met haar verjaardag, “ons Wendy” was gisteren jarig…….????lentes jong.
Vandaag was Guido Michiels feestvarken, er zijn veel jarigen bij Demarsin loopgroep deze maand, gevolg van koude januari maanden ?????
Besluit: mooi parkoers op onverharde ondergrond, organisatie in orde (seingevers, km aanduiding, bevoorrading, uitslagen……jammer van de douches)
Groeten
Poepegatje

Een bewolkte zaterdagnamiddag, 4 oktober 2008, ’t is herfst en in tegenstelling tot vorig jaar waait een koude wind over Betekom. Vorig jaar was het hier zeker 10 ° warmer voor hun jogging.
Ik vond nog een plaatsje op de parking van de school, want het grasveld die als parking dient bij de Dijkloop is deze keer start en aankomstplaats. Hierdoor gaat een ruime parking verloren.
In een U-vorm opgestelde tenten vormen het toneel van drank en inschrijvingsstand.
Pol Winnepenninckx verzorgt de voorinschrijvingen van Demarsin-loopgroep, hij is weeral z’n rood klakske vergeten zodat hij door sommigen slechts laattijdig opgemerkt wordt.
Ik was niet vooringeschreven, wegens m’n crash met de fiets was m’n sportieve toekomst nogal onzeker.
Dinsdag op consultatie toch gevraagd aan de dokter of ik mocht lopen, geen probleem zei deze.
 De dag nadien heeft m’n vrouw de betreffende arts gezien op haar werk en de dokter zei tegen m’n vrouw: “ hij zal toch niet teveel lopen hoor want het zal pijn doen, dat schokken ! “
Maar ik zou toch proberen, op ’t gemakske, voorzichtig, achter in ’t pak.
Ik besloot voor de 8 km te gaan, eigenlijk 8,720 km.
Vooraf vertrokken de jeugdlopen en was er een 2,12 km wedstrijd met 23 deelnemers, gewonnen door De Hond Joren.
Veel lopers trokken nog snel iets warms onder hun singletje aan, want toch koude wind.
Rond 15u30 vertrok dan de meute voor de 4 / 8 / 12 km wedstrijd, eigenlijk  4360m, 8720m en 13080m.
Snel na de start een haakse bocht die voor wat file zorgde, dan rond het sportveld over gras en dolomiet om dan een woonwijk in te draaien. Vervolgens links/rechts het bos in en bij het uitlopen van het bos aan plaatje 1 km zowaar file en stilstaand verkeer. Nog wat draaien en keren en dan links omhoog naar “de toren”, een oude toren in ijzerzandsteen. Van daar door ’t bos over een bospad naar beneden, terug via een woonwijk. Onderweg prima km aanduiding en ik liep met Michel “genie” Raymakers met z’n lange kousen (zonder chartellen” en Johan “ smoske” Vermaelen was onze compagnon. Gezien het koude gevoel voor de wedstrijd had ik m’n windjacket aangehouden, maar nu begon ik toch warm te krijgen. 2de km doorgekomen na net 10’, dus à 5’/km.
We liepen rustig bij elkaar en schoven op naar voor, voorbij “ons Wendy”. De Johan heeft opvallend witte benen, dat viel me nu op, gewoon om niet af te steken bij het wit van de truitjes van de club. Als dat geen clubliefde is, daar kunnen er velen een puntje aan zuigen.
1ste ronde bij de doorkomst aan de streep m’n jacket doorgeven aan onze gekwetste (ook fietsongeval) Bart Vandevelde, merci Bart en spoedig herstel.
Bij de doortocht is waterbevoorrading.
Ondertussen waren er 20’36” voorbij, Johan stopte ermee, als 56ste van de 115 deelnemers met groen startnummer. Wim De Roover won deze wedstrijd voor de jeugdige clubgenoot bij Roba en Demarsin Michiel Nijs. Sommigen vonden dan Wim Michiel had moeten voorlaten, maar Wim wist niet dat ie in koppositie liep, en dat kan ik begrijpen als de 3 afstanden samen lopen. 1ste vrouw werd Hollevoet Laura.
Michel en ik moesten dus nog één toertje, Michel versnelde wat, we gingen over Joggerke 68, maar echt doortrekken zat er voor mij niet in. Nu besef ik ten volle hoeveel kracht je eigenlijk kan zetten met je armen tijdens ’t lopen.
Ik moet mijn dokter gelijk geven: “het deed pijn, die verdomde schouder”.  Maar dat ga ik thuis niet vertellen hoor of ik mag niet meer lopen voor alles in orde is.
Michel bleef echter trouw bij mij, vertraagde als hij voelde dat ik niet kon volgen. Merci Michel, ge zijt ne schat.
Na ongeveer een 7 km krijgen we een groepje in ’t vizier met Chakke en Gaston Van Roelen. We lopen er naar toe, gaan er over. Bij het opdraaien van de sportvelden gaat Michel, nog enkele 100den meters. In de laatste rechte lijn komen Chakke en Gaston me nog voorbij gesprint, ik gun het ze, uitlopen was voor mij ’t belangrijkste. Als 80ste na 39’10”, dus veel snellere 2de ronde, kom ik binnen.
Beloning: bekertje Isostar drank.
Van de 147 aankomers op de 8,72 km wedstrijd was Bart Gijsels de snelste na 28’38”, 1ste vrouw Teniers Rani. Demarsinmannen: 5de Bert VDVelde, 7de Rudy VDBosch en 1ste 60+er Pépé (Georges Schouters).
De 13,08 km werd gewonnen door Patrick Van Daele, 1ste vrouw Heiremans Kathleen.
Hier waren 83 deelnemers die in de uitslag werden opgenomen.
Aangezien ik met een speciaal verband zit aan m’n gebroken vinger dat na ’t douchen moet vervangen worden, besloot ik om thuis te douchen.
In ruil voor je bonnetje kreeg je nog een zakje met daarin: appel, chocoladereep, busje shampo, 2 potjes youchourt, zak chips en drinkbeker.
Van m’n spion vernomen: douches zowel bij mannen als vrouwen: dik in orde en bij de aanwezigheidstombola voor de eergisteren jarige Rudy VDBosch zowaar een TV toestel.
Proficiat Rudy, ’t is je gegund.
Uitslagen: www.roba-atletiek.be, daar doorklikken naar organisaties, uitslagen en helemaal onderaan vind je ze.
Besluit: goei organisatie, gevarieerd parkoers, veel bochtenwerk, koude gevoelstemperatuur, en voor mij persoonlijk: jammer genoeg heeft m’n dokter gelijk gekregen.
Volgende keer beter ?
Groeten
poepegatje

Zondag 28 september 2008, de tweede jogging die ik door m’n stom fietsongeval aan mijn neus zie voorbij gaan, maar dat was buiten de familie Vermaelen gerekend die zo vriendelijk waren om mij een lift aan te bieden. Zo kon ik toch nog mijn jobke als reporter veilig stellen.  Eigenlijk een luxe reporter; gebracht tot bij de familie door m’n vrouw en van daar verder naar de jogging door de Pausmobiel.
Gps houdt niet altijd rekening met lokale omleidingen voor joggings, dus wat rond gereden maar toch vlot op de ruime parking geraakt van deze jogging in Nijlen, georganiseerd nav de Netefeesten.
Een kleinschalige jogging die ernaar streeft om gemoedelijk en kleinschalig te blijven. Dus niet aangekondigd in Joggings & Marathons, niet  op www.joggings .be , maar wel op de kalender van Demarsinlopers.  De ligging van de parking was ongelukkig gekozen (maar blijkbaar praktisch niet anders mogelijk) want de auto’s moesten over ’t parkoers.
Buiten de tent een springkasteel, frietkraam….en drukte.
Toiletten: 0,30 euro, maar blijkbaar niet voor joggers (al stond dat niet aangekondigd).
Slechts 11 voorinschrijvingen voor deze loop, maar veel andere lopen op de kalender vandaag.
Rudy Vandenbosch was voorinsgeschreven voor de 10 km wedstrijd, maar onder druk van de schoonmoeder (die kan je best te vriend houden Rudy !!!!) toch snel omgeruild voor een blauw startnummer van de 6 km wedstrijd. Nooit te laat komen bij schoonmama !!!!
Rond 15u20, na de jeugdlopen, de start van de 2 km (bruin startnummer met 26 deelnemers, gewonnen door Lennard De Rooy) en de 6 km (81 starters, gewonnen door Chris Gommers).
Hugo Meulders (liep de 10 km), moeder Vermaelen en Poepegatje wandelden het parkoers tegen richting af.
Dit parkoers, met rondjes van 2 km verliep over asfalt, linksaf aardeweg/dreef tot aan de Netedijk, daar omhoog en naar links, dan naar beneden tussen de maisvelden tot aan de straat waar je links naar de aankomst liep. Iedere doortocht water en verfrissingssponzen.
Rudy VDBosch is toch wel onder indruk van z’n schoonmoeder want hij liep toch stevig door, als nr 8 gefinisht. Gevolgd op korte afstand door Pépé(Georges Schouters), die liep met een nieuwe hartslagmeter (maar was er niet echt tevreden over). Pépé loop momenteel als het waren op wolken, hij vliegt als het ware. Ik vraag me soms af of hij hier of daar een goede kruidendokter gevonden heeft. Iets verderop een Demarsinbuske, met Paus Willy, Gaston Van Roelen, Jos Willems, J L Teurlinckx (?) en in de aanhangwagen van ’t buske de Chakke (Robert Schouters). Nog wat verder Wendy, Bart VDBosch en Denis Schouters.
Wat ik allemaal van verkeer op ’t parkoers gezien heb: voetgangers (wij dus), fietsers, rollerskaters, auto’s en zelfs een paard. Niet iedereen toonde respect voor de joggers, jammer.
Bij aankomst kreeg men een bonneke voor herinnering en flesje Aquarius. De 2 km kreeg in ruil voor ’t bonneke een stel keukenhanddoeken en kaasrasp, de 6 km een handdoek, 2 leo wafels, zeep en een Tshirt.
Toen de laatste loopster van de 6 km binnen was de start van de 10 km wedstrijd, waar door “jan met de pet” Marc “den bakker” Vandeweyer getipt werd als kandidaat voor een podiumplaats.
Deze wedstrijd met 54 aankomers over 5 rondjes (je moet goed volgen en kunnen tellen) waren er 3 Demarsinlopers aan de start: Marc den bakker, Hugo den trekker (Meulders) en Jan den Bisschop (Maus).
Na de 1ste ronde had de kop zich gevormd met 4 trainingsmaten (Bervoets Bart, Jurgens Kurt, DeVos Erik en Vets Dirk) die de hele wedstrijd samen liepen en samen over de aankomst zouden gaan. Toen de laatste loopster aan haar 2de ronde begon gingen die mannen al ronde 3 in. Ik had graag een wedstrijd gezien waar Marc “den bakker” doorgelopen had, maar hij had gisteren al van katoen gegeven, dan zou daar vooraan niet zo’n demonstratie gegeven zijn denk ik.
Bij het ingaan van de laatste ronde riep de lokale speaker toen Marc VDWeyer er aan kwam: “Marc gaat naar voor rukken” . Moet Poepegatje nu gaan spreken van Marc “de rukker” ?????
Ik zal het maar bij “den bakker” houden, de Marc verdient dit.
Uiteindelijk leverde de gezondheidswandeling van Marc hem nog een 9de plaats op, Hugo werd 15de en Bisschop Jan 23ste.
Op het einde nog een zeer spannende strijd voor de 1ste plaats dames, beslist in de laatste rechte lijn en gewonnen door Liesbeth Leysen voor Wendy Drouard.
Kleedkamers: de ene bron sprak van warm water maar geen licht, de andere van koud water….’k heb het jammer genoeg niet zelf kunnen uittesten.
Nadien nog samen iets gedronken, de uitslagen waren zeer snel beschikbaar (wel met foutjes in).
Dan als een sterreporter door de familie Vermaelen thuis voor de deur afgezet.
Bedankt.
Toch doe ik liever verslaggeving als deelnemer, maar ja, ’t is nu zo. Bang afwachten wat de consultatie dinsdag zal vertellen over m’n letsels.
Groeten
Poepegatje

Zaterdag 27 september ging de jaarlijkse Grote Prijs Leon Schots door in Halen.
Enkele jaren geleden was dat my Lucky day, ttz ik had daar geluk met de aanwezigheidstombola toen en won daar maar liefst 250 euro.
Ik had me dus vooringeschreven voor deze wedstrijd en koesterde hoge verwachtingen.
Maar donderdag laatstleden sloeg het noodlot opnieuw toe, ik ging als alternatieve training een tochtje maken met m’n splinternieuwe koersfiets, moest wegens onwillige jongeren op het fietspad de weg op en bij het terug ’t fietspad oprijden ging het flink fout: resultaat: veel vel kwijt (is niet erg), re pink vervelende fractuur, re duim waarschijnlijk ook breukje, schouder re stevig gekneusd en later te herevalueren, li knie gekneusd. En dan al bij al nog veel geluk gehad dat ik een helm droeg, anders zat ik hier nu zeker geen verslag te typen. Mijn helm heeft er wel ’t leven bij gelaten, die is voor de bruine vuilzak.
Dus moest ik forfait geven, liep ik thuis blijkbaar zo ambetant rond dat m’n vrouw me met de auto naar Halen gebracht heeft om naar de jogging te komen kijken.
De jeugdlopen en de 2,7 km wedstrijden waren reeds afgelopen en in de verte stond de meute klaar voor de 5,5 km wedstrijd.
Anderen liepen zich rustig warm voor de 11 km wedstrijd(4 ronden), waaronder Wesley Van De Gaer, die blijkbaar mijn voorinschrijving had overgenomen, laat ons hopen voor Wezzel dat m’n nummer hem geluk brengt.
Ondertussen mocht ik uitleg geven en medeleven ontvangen van veel Demarsinleden.
De speaker van dienst was weer in vorm, het enthousiasme van die man wekt m’n bewondering op.
Blijkbaar was ik niet alleen als fietser/pechvogel: spoedig herstel aan Bart Van De Velde.
Dan de meute weg voor hun 2 toertjes, een soort van 8 vorm waardoor ’t publiek wat verwend wordt.
Tamelijk vooraan zag ik onder andere Pépé, Chakke, Michel “ genie” Raymakers……en wat verder op Hugo den trekker en z’n “broer” Ludwig Borgwald. Marie José met de pet en nog vele anderen.
Michel had een hulpmiddeltje om z’n gevoelige kuit te ondersteunen aan. Ik kreeg van vele mensen de vraag om uit te zoeken of bij die lange kousen van Michel “chartellen” geleverd waren. Dus Michel: graag via ’t forum wat uitleg over je nieuwe kousen, met of zonder chartellen !!!!
Het was warm voor de lopers, in de zon was het aangenaam voor de toeschouwers, in de schaduw wat frisser.
Voor de lange afstand gingen Moeder Vermaelen en Poepegatje en z’n madamme ’t parkoers afwandelen.
Bij de start schoot Chriske Wouters weg, samen met een blauwbloes en Wezzel. Daarachter een groepje met Marc “den bakker”Vandeweyer. Iets verder volgde Rudy VDBosch, wat later Danny Matthys, Jan “den bisschop” Maus, Jan “chiao” VanPassel, onze Paus Willy 1…..en wat later de dochter van de Paus, Wendy.
Ronde 3 schoof Wesley dichter bij de blauwbloes, Chriske Wouters moest afhaken (voet omgeslagen), en Marc den bakker schoof dichter bij.
De ingang van de laatste ronde gaf Wezzel op kop, blauwbloes op 50 m, dan de rest.
Uiteindelijk heeft Wesley Van De Gaer gewonnen, mijn nummer heeft hem dus geluk gebracht, Chriske zakte terug (logisch met een kwetsuur, best niet forceren dan), en Marc “den bakker” werd knap 4de.  Jan “den bisschop” Maus zat stikkapot op ’t einde en werd nog geklopt door naamgenoot Van Passel “chiao”.
Opgemerkt onderweg tijdens m’n wandeling: opletten voor auto’s op de straten waar wel een kleine scheiding gemaakt was met het autoverkeer, signaalgevers, linten, maar op het pleintje kon een stuk van ’t parkoers afgesneden worden door tussen de geparkeerde auto’s te lopen (en dat gebeurde ook). Waterbevoorrading aan de doorkomst, geen km aanduiding gezien, maar toertjes van 2,7 km.
Iemand meldde me dat de kleedkamers en douches ok waren (toch voor de korte afstand), misschien iets drukker voor de langere afstanden.
In ruil voor je startnummer kon je kiezen: t-shirt of fles wijn of 2 drankbonnen.
Na de binnenkomst van de Paus en z’n dochter besloot ik samen met m’n vrouw door te gaan.
Toch nog merci aan Marc”den bakker” Vandeweyer vanwege madamme Poepegatje om de nuttige tips ivm slagroom maken.
Ook bedankt aan de milde schenker die onbekend wenst te blijven voor de lekkere appeltjes.
Uitslagen en foto’s kan je vinden op www.eurorunhalen.be
Groeten vanwege een gehandicapt Poepegatje.

Zondagnamiddag, 14 september 2008, open monumentendag 2008, maar ik ging geen cultuur opdoen, ik ging sporten. Niet dat ik mezelf een cultuurbarbaar vind, maar alles op z’n tijd.
Toch wel een eindje tuffen, naar Herenthout, voor de jaarlijkse bosloop. Maar met wat geduld en gesakker op de zondagscauffeurs ben ik toch vlot in Herenthout aan de atletiekpiste geraakt en vond nog net een plekje zeer kort bij. Je weet dat joggers niet graag ver van de start/aankomst/douches geparkeerd staan, wij gaan niet graag ver ?????
Een herdershond met gefronste wenkbrauwen, Daniel VDVelde was (terecht) nog wat ontgoocheld want z’n (en de mijne ook een beetje) ploeg KVM had gisteren weer niet kunnen winnen. Maar dat weerhield den Daniel er niet van om de voorinschrijvingen perfect te verdelen. Ik zocht nog naar het juiste vertrekuur, want dat hing daar in de zaal in koeien van letters omhoog, en zonder bril……
Dan naar buiten, waar onder een stralend zonnetje de jeugdlopen aan de gang waren.
Ik ging een verkenningsrondje lopen, een kleine 4 km, en zo zag ik dat het parkoers zoals beloofd 100% onverhard was, prima aangeduid met linten en de boomwortels mooi gemarkeerd.
Km aanduiding kon ik wel niet ontdekken, maar een toer is ongeveer een kleine 4 km.
Om 14u30 ging de 1 km wedstrijd van start, 41 deelnemers, gewonnen door Kevin Van Riet.
Ik ging nog wat bijpraten met de clubgenoten van Demarsin, Hugo den trekker (den Hugo had voor m’n herinneringen van vrijdag in Aarschot gezorgd, merci Hugo, je bent iemand op wie je kan rekenen, tof dat er zo nog mensen zijn, merci) , Paus Willy en z’n gevolg en kersverse opa, onze blanke Keniaan Cyriel Coremans is opa geworden. Hoera Hoera Hoera,
Maya, 3kg 500. Proficiat Cyriel. Standard had gisteren gewonnen met de voetbal, dus Cyriel had z’n rode schoenen aan.
Gelukkig maakten die mannen er me attent op dat ik om 14u45 moest starten,  en enkele minuten voor ’t vertrek was ik op post, op de 2de rij, met een hoop jeugd voor mij. Ik hoopte op een goed resultaat, maar de benen voelden wat stram aan na de 12 km “op ’t gemakske” van gisteren.
Eerst een kleine ronde rond de voetbalvelden, heuvel over. Cyriel liep even met me mee, Demarsinmannen supporterden, ik haal een deel in, word zelf ingehaald, na de 1ste ronde linksaf ’t bos in, voor mij een jeugdige blauwbloes die ik vrij snel voorbij ga. Voor mij een jonge dame die ik bij ’t uitkomen van de 1ste boszone voorbij ga. Tamelijk draaien en keren, halfweg moedigt naamgenoot Jan VDGaer me aan, merci Jan. We draaien het 2de stuk bos in, daar lopen Chakke, Daniel, Chris “pompier” Vermeulen….warm en ze schreeuwen me vooruit, ik haal nog een  jongere (35 jaar) loper in en ga de sintelpiste op, dan scherp links rond de verlichtingspaal en ’t voetbalveld op. Ik zit stikkappot, maar ga toch als 14de over de streep na 15’05”. Hiermee word ik 3de 40+er.
De wedstrijd werd gewonnen door Dries Torfs voor Gerry Verhaert en Nick Verheyden. 1ste 40+er werd Dirk Van Aelst en de 1ste 50+er was Roger De Cock. Kaat Vermeulen werd als 7de totaal 1ste vrouw. Proficiat aan iedereen.
Goei opmerking van Hugo”den trekker” Meulders: “waarom heb je nu zo hard gelopen ???? had je dat niet gedaan was je nu zo moe niet.”
Ik had aan m’n vrouw beloofd om nog naar de Sport&Speldag van ons werk te komen, dus moest ik direct doorgaan. Ik dus direct naar de sporthal om te douchen, nog net Bisschop Jan Maus en Marc “den bakker” Vandeweyer gezien. De Marc had vandaag een ander kostummeke aan en andere haartooi dan gisteren toen ie 64de werd op de 8 km in Schoot. De douches waren ruim, de kleedkamer zeeeeer ruim. Dan m’n herinnering afgehaald, in ruil voor m’n tombolanummer kreeg ik een broodmandje, pakje servetten en 2 koffietassen. In ruil voor je startnummer kreeg je 1 euro (waarborg ?) terug.
De lopen over 7 km en 10 km heb ik niet gezien, maar ik heb wel de uitslagen gevonden op ’t net:
7km gewonnen door Gommens Chris, 1ste vrouw: Claes An
10 km: Liekens Bart en 1ste vrouw: Hoezee, hoezee, hoezee: een grote fan van poepegatje: Francine Ceulemans: 3 kussen af te halen bij poepegatje Francine.
Uitslagen (en later foto’s) via www.herenthoutseac.be
Besluit: kort en bondig: dik in orde, mooi parkoers, gevarieerd, bochtig, onverhard en perfect beloopbaar, kleedkamers dik in orde, parking: ruim,
Groeten
Poepegatje.
Aanvulsel op m’n verslag van Schoot Tessenderlo: uitslagen en later foto’s kan je vinden via www.joggingschoot.be.tt/

Wat een weer, wat een weer, zaterdag 13 september 2008, en dan zijn er sportievelingen die naar een jogging trekken. Deze keer in Tessenderlo-Schoot. Ik had een vaag idee hoe ik ongeveer moest rijden, maar voor alle zekerheid toch even Mappy geraadpleegd. Waarom heb ik eigenlijk vorig jaar een GPS-toestel voor m’n verjaardag cadeau gekregen ????
Komt er op neer dat ik volgens Mappy anders moest rijden dan ik van plan was, en dat ik in de nodige wegomleidingen terecht gekomen ben. Waar ik overal gezeten heb, ….maar ik ben in Schoot geraakt.
In het zaaltje lag m’n voorinschrijving voor de 12 km klaar, en langzaam aan sijpelden de Demarsinmannen en vrouwen binnen. De regen van deze namiddag had plaats gemaakt voor een bewolkte hemel, maar droog, en dat is toch ook al heel wat.
Sanitair getest en geïnspecteerd (voor ’t verslag hé mensen, pure opoffering) en ik kan zeggen dat het dik in orde was.
Dan naar buiten en gaan loslopen met herdershond Daniel Vandevelde en dochter Nicky, gewoon twee toertjes van 250 m. Ik zou het toch als training lopen vandaag, dus “op ’t gemakske” (??).
Ondertussen waren de jeugdlopen aan de gang, blokje rond, dus 250 m, 500m wedstrijden.
Dan iedereen klaar onder de kerktoren (letterlijk), en werd er één minuut stilte gevraagd voor het overlijden van Rob Ruelens, zoon van Jan Ruelens, lid van de Demarsinlopers. We hebben dit jaar al meer dan ons deel gehad van het leed, de Demarsinlopers.
Plots het startschot, en de meute voor de 4 km (4,250m) met 65 aankomers, gewonnen door Rudy Rutten voor Gerry Bervoets en Marc Goots. Bij de vrouwen ging de zege naar Kimberly Lauwers voor An Dekort en Nicky Vandevelde.
De 8 km loopt telde 91 aankomers, met als winnaar Kevin Mondelaers voor Walter Van Opstal en Johan Dillen. 1ste vrouw: Paula Coenen.
De 12 km (11,750m)telde 54 aankomers, werd gewonnen voor Joeri Beyens voor Jo Vanhoovels en Wim Van Oosterwijck. 1ste vrouwMarijs Vandewijer.
Terug naar de wedstrijd: we vertrokken voor eerst een plaatselijk toertje van 250 m op dan de grote baan op te draaien naar links. Onderweg was km aanduiding voorzien, en het parkoers verliep 100% over een vlak en verhard parkoers.
8’05 na 2 km, veel te snel dus, daarom wat gas terug genomen.
Net voor de waterbevoorrading halfweg de ronde volg ik de lopers voor mij die een bocht lichtjes afsnijden, maar de loper voor mij geeft geen signaal van een obstakel en poepegatje knalt pal op een klein verkeersbordje, gelukkig op losse voet zodat m’n schade beperkt blijft.
Het is een vrij bochtig parkoers, en bij de doorkomst is er een opsplitsing; links binnenlopen voor de 4 km, rechtdoor voor de 8 en 12 km. Na een kleine 5 km  wordt ik bijgehaald door locomotief Paus Willy 1 Vermaelen die aardig “haas” speelt voor Paula Coenen (en met succes zal blijken). Ik kan hun tempo ongeveer 1 km volgen, dan laat ik ze gaan. Ik loop rustig m’n tempo verder, forceer niets, en ga tenslotte na 25’02 de 6 km aanduiding voorbij.
Dan begin ik aan de laatste ronde, in de verte een witbloes, maar ik ga gewoon rustig uitlopen.
Ik wordt rond km 10 bijgehaald door Wim Roosen, feliciteer hem voor z’n goei dossage, maar hij zit kapot.
Dan de laatste keer blokje rond en naar de aankomst, daar beloning: tombolanummer, en energiedrank à volonté. Ik ben binnen als nr 22 na 49’37”.
Tombolaprijs gaan afhalen, een waardebon voor in een lokale fietswinkel ter waarde van 20 euro. Dit zal dit van pas komen. Paus Willy had ook nen bon voorbij de lokale kruidenier en dochter Wendy voor bij de lokale bakker. We kunnen misschien een dagtrip Tessenderlo organiseren om ons bonnekes op te gebruiken.
Douches waren iets verder op de speelplaats van de school, met super prima warm water en door een supertoevallig toeval, een speling van het licht, een show op de achtergrond, gratis voor niets. En zeggen dat sommige mannen daar veel geld voor neertellen.
Terug naar de zaal waar ik de uitslagen reeds kon verkrijgen, ze waren zeer snel beschikbaar.
En wat zie ik in de uitslag van de 8 km: 63ste Wendy Vermaelen, 64ste Marc Vandeweyer………dat is geen toeval meer hé, die gaan samen naar Alpe d’ Huez.
 De prijsuitreiking en eventuele aanwezigheidstombola heb ik aan me laten voorbij gaan, ik moet als verslaggever zorgen dat m’n huiswerk snel klaar is natuurlijk. Hopelijk heb ik niets mooi gemist daardoor.
Besluit: 100% vlak en verhard parkoers, verkeersvrij voor woonwijken (wie inspiratie voor z’n tuin wil kan daar mooie dingen zien), halfweg bevoorrading, prima signaalgevers, km aanduiding, goei douchen (bij de mannen toch…..), zeer snelle uitslagen
Groeten
Poepegatje

Vrijdagavond, 5 september 2008 om 19u30 ging de Waterloop in Aarschot door.
Midden in een reeks nachtdiensten, maar ‘k had deze week nog bijna niets gelopen, dus als training ging ik de 9 (8,2) km meedoen.
Omdat ik direct na de loop naar huis moest, douchke nemen en fietske op naar ’t werk, was ik goed op tijd vertrokken zodat ik m’n auto vlot zou kwijtkunnen (en dus ook vertrekken).
Miezerige regen, ideaal loopweer dus, daalde neer over de voetbalvelden van Aarschot (OHL), waar de hoop van René Vandereyken zich in ’t zweet werkte onder toezicht van hun trainers.
In de kantine kon je je loopnummer afhalen, en vermits Polle Winnepenninckx naar de Memorial was moest goeie ziel Ludwig Borgwald de “honneurs” waarnemen. Hij doet dit met verve, de Winnepenninckx z’n jobke als secretaris, verdeler voorinschrijvingen van Demarsin loopgroep, is in gevaar. Omdat het een jubuleumeditie is kreeg je bij voorinschrijving ook een bonneke voor een fles wijn.
De kantine liep aardig vol, rode nummers voor de 15 km (14,5 km), groene nummers voor de 9 km (8,2km), en zwarte nummers voor de 4 km (start to run, zonder uitslag).
Voor de wedstrijd wat zitten bijpraten met Hugo “den trekker” Meulders, die zich spontaan opofferde om voor mij de wijnfles en herinnering af te halen. Merci Hugo, den Hugo heeft trouwens stevig doorgelopen, 51ste à 3’55”/km. Chapeau.
De blanke Keniaan kwam ons ook gezelschap houden, de Cyriel was vandaag op oranje sloeffen, heeft ie ergens relaties met de Hollanders ? Binnenkort mogen we hem de Keniaanse opa noemen, hij wordt weldra grootvader. Proficiat Cyriel, gaat ge dan trakteren met muizenstrontjes, op z’n Hollands ??????
Genoeg gezeverd, naar buiten dus en samen met Remy Pironet en Gaston Van Roelen ons gaan “loslopen”, een dikke 2 km op ’t gemakske. Dat leerde ons dat de kasseistrook door de regen nogal glad was.
Deze keer geen start op de smalle asfaltweg, maar op de grasstrook naast het voetbalveld. Daar was een hele strook waar het gras niet gemaaid was, dus vrij snel natte voeten. Paus Willy 1 ging zeer rustig lopen, ik moest op  tijd weg dus moest Willy maar zonder Pauselijke garde lopen vandaag.
Een schoon juffrouw probeert me nog een Red Bull aan te smeren, maar ik reserveer hem voor na de aankomst.
Om 19u30 (iets later) de start, een hele bende, want de 4, 8,2 en 14,5 km starten samen. Er was geen klassement voor de 4 km lopers, dus ik heb geen idee met hoeveel die waren. Voor de 8,2 km waren er 356 aankomers en voor de 14,5 km  165.
Na een 100 m de asfaltweg  op, links en dan drummen op ’t tunnelke onder de spoorweg door te wringen. Dan een stukske kassei en ten slotte rechtsaf de Demerdijk op. Ik loop voorbij Francine, de winnares van in OLVr Olen en ik wrijf eens over haar koppeke. Na enkele 100 m de brug over en via de linker oever verder. Nu een spoor fijne steenslag en lang gras/klaver in ’t midden. Inhalen is nu moeilijk, misschien volgend jaar proberen op die mannen van het dijkbeheer (waters en wegen ?) te motiveren om hun gras te maaien voor de jogging ? Km aanduiding is aanwezig.
Aan de brug van de ring rond Aarschot slagen de 4 km lopers linksaf, brug over en terug, de 2 andere afstanden gaan rechtdoor en volgen de dijk tot aan Restaurant/kasteel “De Postilion”, daar is waterbevoorrading en draaien we linksaf ’t park in. De boomwortels zijn goed aangeduid met kalk. En dan een steil brugske over de vijver met de 4 km aanduiding. Via de parking van ’t restaurant draaien we terug richting Aarschot, nu onder de dijk. Boven zie ik Marie José Haine wandelen, das niet haar gewoonte, slechte dag ?
Dan aan de splitsing 8,2 km / 14,5 km moeten we via trappekes (herinnering aan Waterlopen, met jaartallen, maar ze gaan een put moeten maken want de trappekes zijn op) terug op de dijk.
Nu zie ik geen km aanduiding meer, ik versnel wat en zie een groep Demarsinmannen voor me uit lopen met oa Chris Vermeulen. Ik ga die mannen voorbij en zeg dat ik wat moet doorlopen om op tijd op ’t werk te zijn. Er is er ene die vraagt of het geen geldige reden is om te laat te komen, ik denk dat m’n bazen zullen zeggen dat ik dan maar wat harder had moeten lopen.
Ik krijg gezelschap van een blauwbloes, en we lopen samen verder. Op de brug over de Demer staat KVM supporter PKV ons aan te moedigen, zelf passief loper vandaag.
Als ik terug de kasseistrook opdraai zie ik voor mij Michel “genie”Raymakers lopen en onze Facteur Eddy Van Vlasselaer. Tunnelke onder de spoorweg, dus nog enkele 100den meters. Ik wil nog bij die mannen geraken dus ik versnel (of probee©r toch), op 200 m van de meet ga ik over Michel en in de laatste rechte lijn schouder tegen schouder met de facteur, ik weet dat ze al voor minder een strafschop gefloten hebben in ’t voetbal, maar ik ga den Eddy toch nog voorbij. Ik kom tot slot binnen als nr 81 na 34’07”, best goed trainingske geweest. Beloning: Red Bull en water, nr aan Hugo gegeven en dan naar den auto en naar huis.
Uitslagen en foto’s zullen volgen op www.knoet.be
Over apres, douches…..geen verslag wegens geen tijd.
Toffe jogging, mooie doortocht door park van kasteel, goei organisatie, alleen ’t gras maaien zodat we kunnen inhalen zonder natte voeten.
Groeten
poepegatje

Zondagnamiddag, 31 augustus 2008, poepegatje is vandaag 23 jaar getrouwd. Dus een reden te meer om te vieren en dus om af te zakken naar de jogging in Bertem.
Mijn madamme ging mee, om foto’s te maken. Een “groot” reporter werkt nu eenmaal met een persoonlijk fotograaf, al moet is toegeven dat ik met Carla van Michel”genie” Raymakers ook een zeer goede fotografe heb op wie ik altijd beroep kan doen.
Dus in Bertem aan de sporthal nog een smal plekske gevonden om de auto tussen te wringen, dan naar de feestzaal waar Polle (zonder rood klakske) zat te wachten. Wit zei hij toen hij me zag toekomen, maar hij bedoelde eigenlijk “Huit”, nummer 8, dat was voor mij voorzien. (en ik dacht dat de lopers voor de 10,6 km met witte nummers gingen lopen).
Dan naar de start/aankomst om de lopers van de 5,3 km op te wachten en aan te moedigen.
De jeugdlopen waren we te laat voor, maar de medailles om de nekjes schitterden in de zon.
Na een kleine 18 min kwam de winnaar, de jarige winnaar, Hans Demeyere, in zicht om te finishen na 18’02”, voor z’n broer Pieter en onze Demarsinman Rudy Vandenbosch. Er waren liefst 156 aankomers op deze “korte” afstand. Eerste vrouw: Kimberly Lauwers.
De familie Vermaelen liep netjes met z’n 3en naast elkaar, op de gevoelige plaat gelegd door m’n persoonlijke fotografe.
Ondertussen kwamen de lopers voor de 10,6 km toe, de blanke Keniaan, Cyriel Cooremans was ook van de partij, echt tropisch weer, dus iets voor hem zou ik zeggen. Vandaag had ie geel/blauw/witte schoenen aan, Westerlo had gisteren gewonnen met de voetbal.
Verder ook van de partij: Michel”genie” Raymakers, dus op die z’n website (http://www.freewebs.com/michelraymaker/) vind je snel mooie foto’s, ik zal de mijne ook doorsturen zodat Michel ze eventueel kan toevoegen.
Ik zocht nog wat uit met wie ik zou bussen vandaag, want ik ging het rustig aan doen, gisteren in Olen doorgelopen, dus vandaag kalm aan. Cyriel is voor mij te snel, Polle Winnepenninckx kan ik ook niet volgen, VanPassel”Chiao” Jan wist niet welk tempo ie ging lopen, Michel”genie”Raymakers is zo onvoorspelbaar…..ik zou dus wel zien waar ik uitkom.
Om 16u werd de meute op het binnenplein van de lokale brouwer losgelaten, meute met 135 aankomers, om via de grote baan naar beneden te lopen en dan na een dikke 300 m rechtsaf, kasseiweg op. Stof, stof, stof, dus proberen om “zachte” zandstroken te vinden om m’n enkels te sparen.
Na de kassei/stofweg volgde een golvend zandpad, holle weg, en die schaduw deed deugd.
Dan linksaf, stijgend om na een 100 tal meter rechtsaf te slaan. In de verte zie ik de “muur van Bertem” opduiken, een stevig steil stuk dat ons boven brengt. Hier is door de organisatie zelfs een rode-kruis-post voorzien. Dan linksaf, vals plat richting bevoorrading. Ik neem m’n tijd en stop even om rustig een bekertje water te drinken. Kom ik daar zowaar onze buren tegen die daar aan ’t wandelen zijn, die zullen ook gedacht hebben:  die zegt wel dat ie gaat lopen, maar die wandelt en drinkt bekertjes water. Dan iets verder naar beneden; kassei, niet echt m’n ding. Onderweg is er een prima km aanduiding voorzien. Als we terug op de betonweg komen is er een nieuwe drankpost (de familie Vermaelen verzorgd de Demasinlopers, waarvoor dank) en zijn er verfrissingssponzen. Nu wacht nog de klim richting aankomst, een kuitenbijter van een dikke 300 m. Dan draaien we bij de brouwer de koer op waar opnieuw bekertjes staan en verfrissingssponzen worden aangeboden.
Nu begin ik aan m’n 2de ronde, ongeveer in positie 37, beneden aan de afslag richting kassei staat Paus Willy 1 met een bekertje water, maar ’t is zo goed als dat ik ’t gehad heb, mijne excelentie.
Nu terug de stofweg omhoog, ik kom bij een groepje met 4 lopers waaronder de 2de dame en ga ze net voor de muur van Bertem voorbij, bovengekomen komt Katja Malfliet met terug voorbij, zwaar ademend, bij de 2de drankpost mis ik m’n bekertje en krijg ik haar overschotje, waarvoor dank.
In de afdaling komt Christ Glorieux me voorbij gestormd, vragend of m’n batterijen leeg zijn, ‘k heb gewoon geen pillen bij, ik loop zonder pillen.
Ik kom op ’t laatste stuk nog voorbij Katja, bied haar een verfrissingsspons aan, krijg nog een bekertje water van Marie José Haine (merci). Ik hoor de speaker van dienst omroepen dat Daniel Lissens, vandaag in uitrusting van de organiserende club, Paul Winnepenninckx en Michel Raymakers binnen lopen. Ik besluit om niet echt te sprinten voor de laatste 300m, wat maakt het uit: ik word uiteindelijk 33ste na 46’22”, toch niet slecht durf ik zeggen. ’t Is toch wel geen parkoers om te onderschatten daar in Bertem, de 10,6 km werd gewonnen door Maarten Pardaens voor Joran Verspreet en Gerry Braes. Chris Wouters (gisteren nog halve marathon als 3de te Olen) wordt verdienstelijk 4de.  Louis, koning van ’t Beton, Cartoos is 10de en 3de 40+er. Weer een trofee om ’t stof af te doen Christel.
Karen Peeters is 1ste vrouw.
Op ’t binnenplein speel ik 4 bekertjes water naar binnen, nog even uitpuffen en dan met bonneke naar de feestzaal: ruil: 2 flesjes Teussersbier en een muts.
Dan naar de douches, heeft daar ne slimme, Opel Astra Break zijn auto net voor de ingang van de kleedkamers geparkeerd. Niet komen zeuren als er een blutske van de deur in uwen auto zit hé slimme.
In de kleedkamer genoeg plaats, en plots telefoon. Iemand waarvan de vrouw blijkbaar niet wist waar ie was. Op haar vraag:”wat zijt gij aan ’t doen” antwoord ie: “aan ’t douchen”. Nietwaar zeggen wij: ge zijt aan ’t telefoneren. Als ik hem later vraag welk merk van GSM ie heeft neemt hij het toestel om te kijken en zegt “nen Nokia”. Goed om weten zeg ik : ge kunt daar mee douchen.
Ondertussen is Pol Winnepenninckx er ook bij gekomen en die begint daar verhalen te vertellen…..blijkt dat de Polle in bijberoep blijkbaar een huwelijksbureau uitbaat.
Fris gewassen naar de feestzaal waar de uitslagen van de jeugdloop en 5,3 km reeds beschikbaar zijn.
Iets later (één hoegaarden) zijn de uitslagen van de 10,6 km er en beginnen de prijsuitreikingen. Velen krijgen een trofee, en wat later volgt de aanwezigheidstombola, maar weer niets voor poepegatje.
Besluit: zeer goed georganiseerde jogging op zwaar maar toch mooi parkoers, voldoende bevoorrading, goei km aanduiding, seingevers, sponzen, snelle uitslag, zeer goei douchen,…..ik heb dus niet direct iets negatiefs te melden. (misschien meer volk achter den toog, want lopers moeten veel drinken als ze een wedstrijd gelopen hebben).
Uitslagen via www.bertematletiekclub.be ?????
Foto’s via site van Michel.
Groeten
poepegatje

Zaterdagnamiddag 30 augustus 2008 ging ik naar O L Vr Olen om er de lokale parochiejogging te lopen.
Ik had de voormiddag op m’n hangladder doorgebracht om de dakgoot van m’n huis “te sappen”, dat is voor mij steeds een karwei waar ik tegen op zie, ik ben namelijk geen held op zo’n ladder. Dus m’n knieën waren reeds goed opgewarmd van ’t bibberen.
’t  Was heet, en ik heb me wat mispakt aan de afstand vanuit Kessel-Lo, vooral omdat ik me ingeschreven had via onze voorzitter Guy Demarsin voor de kortste afstand, de 3,31 km. Zo ver rijden om 3,31 km te lopen, veel ploegmaats verklaarden me zot (en eigenlijk hadden ze gelijk.) Maar ik had me voorgenomen om door te lopen, dus hebben we dat gedaan.
De auto kwijtgeraakt op het pleintje voor de kerk in de schaduw van de bomen, samen toegekomen met Remy Pironet en samen naar de inschrijvingszaal. Bij afwezigheid van Polle Winnepenninckx nam Ludwig Borgwald de zware taak over om de voorinschrijvingen te verdelen.
Groene streep voor de 3,31 km met 81 aankomers, gele voor de 6,3 km met 92 finishers, rode voor de 12,3 km met 61 aankomers en dan nog witte nummers voor de halve marathon met 56 aankomers (en geen enkele dame). Ik denk dat veel lopers zich laten afschrikken hebben door de plotse warmte.
Buiten hing een planneke van het parkoers omhoog, en dit was wel verwarrend, men sprak daar van 4 kleine rondes voor de 12 km, maar dan ergens anders van inloop en 2 grote rondes…….
Swoit, ik ging met Remy wat loslopen, ’t parkoers kreeg ik geen kop aan, dus een verkenningsronde zat er niet echt in.
De start was wel origineel te noemen: men schoot vuurwerk af, maar eigenlijk was het een nogal verwardende start; 3 – 6 – en 12 km starten 300 m verderop dan de halve marathon, maar wel alles te samen laten vertrekken zodat na 1 km de snelle lopers van de korte afstand in de staart van de halve marathon terecht kwamen. Na een 2 km opsplitsing: 3,3 en halve marathon links, 6 en 12 km rechtdoor. Maar omdat je tussen die van de halve marathon liep had je geen idee over je positie, ’t was warm, ‘k had een slecht gevoel (eten van de dag ervoor bekwam me niet echt goed), dus ik probeerde tempo te houden en niets meer.
Het parkoers verliep doorheen woonwijken, 100% vlak en verhard, aan de lokale “kiekenboer linksaf richting kerk en aankomst. De km aanduiding was ook om geen kop aan te krijgen, ik zag een bordje 1 km en kwam daar door na 5’, maar ik denk dat dat bordje bedoeld was voor de halve marathonlopers.
Echt sprinten heb ik dus ook niet gedaan, maar was toch verbaasd om bij ’t binnenlopen te horen dat ik 7de zou zijn.
Beloning: bekertje energiedrank en plastiek zak met doosje rijst, sinaasappel en omslag met bonneke goed voor een ijsje en tombolanummer 424.
Alle dames kregen een bloempotteke (meen ik toch gezien te hebben). Verder stonden er ook mooie bloemenpakketten klaar voor de snelle lopers/sters.
                                                                                                                       
Ik met dat alles naar de zaal, en mijn ijsje kreeg ik, de prijs pas vanaf 16 u. Maar mijn dakgoot thuis wachtte op mij, dus ik vroeg om te kijken wat ik zou hebben: ne paraplu zei de juffrouw.
Toch iets nuttig om thuis te komen dacht ik, dus rustig m’n ijsje verorbert en ondertussen naar de lijdende lopers op de langere afstanden gekeken. Dan m’n sporttas uit de auto gehaald en naar de kleedkamers, met ruimte genoeg en goei douches. Ondertussen ook kennis gemaakt met Malinwa-supporter PKV, en hem gezegd dat ie hard moest supporteren voor KVM, maar ’t heeft niet mogen baten, ze gingen jammer genoeg onderuit tegen Zulte-Waregem. Volgende keer misschien niet komen lopen voor een match van KVM, dan heb je meer energie om te supporteren.
Na ’t douchen terug naar de feestzaal waar het een chaos en overrompeling was bij ’t uitdelen van de tombolaprijzen. Mijn nummer 424 was plots geen paraplu meer waard maar een klakske geworden, daar ga ik thuis ook gene prijs mee halen.
Uitslagen heb ik niet op gewacht, ik heb gemaild en ze ondertussen ook gekregen: wie uitslagen wil:  Chriske heeft ze op zijne site gezet (merci Chris wouters): http://www.wouters-smeets.be/start.html
Ik weet niet of ze op de site van Olen komen, want de doorgegeven link: www.olen.be/parochiejogging werkt niet bij mij. (ik heb het op de jogging aan mensen van de organisatie gevraagd-gemeld, maar had het gevoel van ’t kastje naar de muur gestuurd te worden).
Uiteindelijk weet ik nu dus dat ik 7de werd na 12’42”, wedstrijd gewonnen door Stefan Van Rillaer in 10’45” voor Walter Van Opstal en Alfons Van Loo. 1ste Vrouw: Kimberly Lauwers.
 Als ik de uitslag bekijk ben ik 3de 40+er of 2de 45+er, maar daar koop je natuurlijk niets mee.
Rest van uitslagen: 6,3 km gewonnen door Lemmens Louis, 1ste vrouw: Maria Van Gestel.
12,3 km: 1ste Eddy Rutten en zeer vermeldenswaardig: 1ste vrouw: Francine Ceulemans, één van de trouwste lezeressen van de verslagjes van Poepegatje. Nen dikke proficitat Francine, als ik ’t niet vergeet krijg je nog 3 zoenen de volgende keer.
De halve marathon werd gewonnen door Nederlander Eric Negerman.
Jammer, maar uit goei bron vernomen: de voorinschrijvingen maakten geen kans op de aanwezigheidstombola wegens niet toegevoegd (inschrijvingsstrookjes als trekking)
Besluit: eigenlijk te warm om te lopen, ik heb (is louter persoonlijk) de indruk dat het een wat chaotische organisatie was, waarom de afstanden niet laten vertrekken met 10 ‘ tussen, of is dat praktisch misschien moeilijker voor de tijdsregistratie ?
Waarom prijzen pas vanaf 16 u uitdelen en dan overrompeld worden ?
Ijsjes was zeer leuk en welkom.
Hopelijk komt de link naar de site in orde, misschien komen er foto’s op ?????, en uitslag.
Dit verslag is een persoonlijke indruk en zo objectief mogelijke weergave vanwege
Poepegatje.

Dinsdagavond 26 augustus, niet  echt een klassieke dag om een jogging te gaan lopen, maar we gingen met de mannen en vrouwen van Demarsin deelnemen aan de kermisjogging in Morkhoven.
Toen ik vorige week de samenstelling van de Belgische Olympische ploeg voor de wedstrijd tegen Brazilië hoorde was m’n eerste gedacht: waarom heeft het bestuur van Demarsinlopers geen uitstel van wedstrijden gevraagd ? Club Brugge heeft toch ook uitstel gekregen omdat 2 van hun spelers in China zaten. Met Vermaelen en Deroover heeft Demarsin dan toch ook 2 deelnemers ?
O ja, Wim, Johan, Willy en Wendy die lopen maar die trappen ondertussen geen bal weg, dus die vlieger gaat niet op.
We gingen dus naar de kermis (jogging), en ik vond een parkeerplaats, letterlijk onder de kerktoren.
Jan Van De Gaer  zat daar in de auto bij Rikske Janssens aan een fleske te slurpen, er stond op ’t fleske iets van “Extran” of zo, maar wat er in zat zullen we nooit weten, ’t was oranje/geel.
Via de kermis (en dus een deel van ’t parkoers) naar de inschrijvingszaal . Daar reeds present Marie José Haine en compaan Ludwig, Jan “Chiao” Van Passel…..en iets later Bisschop Jan Maus en Marc “den Bakker” Vandeweyer.
Iets later aankomst van velen van Demarsin, en dus kon ik informeren naar de stand van zaken ivm de reis van “ons Wendy”. Blijkbaar heeft zich nog een kandidaat gemeld, maar ik denk niet dat ons Wendy op antiek valt, dus die kandidaat zal gezien z’n leeftijd uit de boot vallen. Ik blijf m’n geld op Marc “den bakker” zetten.
We gingen samen met Pépé, Chakke, Gaston, Remy…een verkenningstoerke doen, op ’t gemakske, dat leerde ons dat we enkele 100den meters na de start naar rechts een fietspad op moesten waar de netels nogal over de wegranden hingen, uitkijkend naar blote benen om te strelen denk ik.
De jeugdlopen over 100, 200, 400 en 1000 m met in totaal 107 deelnemers waren toen achter de rug. Medailles en blikje Cola waren de beloningen. Om 20u30 in de tent de top 3 van iedere afstand afspraak voor de foto’s die in de lokale krant komen.
Om 19u30 zou de grote wedstrijd van start gaan,  er waren wat problemen om de meute achter de startlijn te krijgen, er werd iets gezegd via de micro maar achteraan hebben we er niets van verstaan.
Wat zou ik vandaag nemen, de bus of de taxi ? We zien wel wat er van komt.
We stoven weg, 2800 m (74 deelnemers, gewonnen door Gerry Verhaert), groene nummers 5800m (115 aankomers, gewonnen door Kris Verhaert (familie???)) en 122 aankomers met wit nummer voor de 8,8 km. Op ’t fietspad hadden we een busje gevormd, met onder andere Paus Willy 1, Pépé, Chakke, Herman Deboel, Marc “den bakker” Vandeweyer, Bisschop Jan, Poepegatje……en werden iets verderop tegengehouden door een jeugdig deelnemersveld. Onze bakker zorgde ervoor dat ze baan ruimden. Maar onze bakker had toen ook snoeihout in de berm zien liggen, en ik denk dat Marc bakt in een houtoven, want hij was reeds plannen aan ’t maken om ’t hout te komen halen met “een karreke”. Niets zo lekker als brood en taart gebakken in een echte oude houtoven Mark. Laat iets weten als we moeten komen proeven, of zijn dat trukken om met Wendy mee te kunnen naar Alpe d’ Huez ????
Feit is dat we iets later onze voorzitter Guy Demarsin voorbijgingen en dat ons buske gevormd was.
Via een woonwijk linksaf een onverhard pad op (poepegatje kan zich weer niet inhouden werd er geroepen, maar ik zette me gewoon op kop om niet teveel stof te hoeven slikken), dan rechts-rechts-links, naar de kermis. Tussen Eendjes-vissen kraam, blikgooien, luna-park, links af via de “vliegerkes” terug richting start. De 2,8 km mocht niet via de vliegerkes maar moest rechtdoor binnen lopen.
We lopen naast/op de grote baan en er passeert net een mestkar, stinken jongens, das pas motivatie om rapper te lopen.
Bij de doortocht aan de start was er waterbevoorrading.
Zouden de eersten een bonneke krijgen voor een gratis vliegreis (op de vliegekes van de Kermis?????)
We hadden dus ondertussen een buske, nen Engelse bus want onze chauffeur was Jan Van De Gaer, en die zat rechts, kaartjesknipper/bijrijder was Herman Deboel, en ze waren streng: wie niet betaald had kreeg een opmerking. Verder in de bus: Paus Willy, Pépé, Poepegatje en enkele zwartrijders.
Chauffeur Jan ging voor sommigen iets te snel, maar onze Chauffeur liep na de 2de ronde rechtdoor, liet z’n bus in de steek (d’r zijn er al voor minder ontslagen bij de Londense vervoersmaatschappij hoor !!!!).
Dus waren we nog met vier, we reden dus niet meer met de bus maar met een Pausmobiel. Herman was de persoonlijke chauffeur van onze Paus geworden, en we kregen Paula Coenen in ’t vizier,  een  kleine 100 m voor ons.
Toen we de laatste km begonnen waren vroeg ik aan Paus Willy of ie tot bij Paula wou lopen, we versnelden en kwamen tot de vaststelling dat Paula met een andere dame (Liesbeth Leysen) aan ’t strijden was voor de 1ste plaats dames. Ons clubinstinct kwam boven, we liepen tot bij Paula, ik riep haar toe dat ze sneller moest of dat ik in d’r billen zou bijten (wishful  thinking ?????). Uiteindelijk is ons opzet gelukt en kunnen Paus Willy 1 en ik toch zeggen dat we Paula misschien toch mee aan d’r bloemen hebben geholpen.
Bij ’t binnenlopen (als 44ste na 37’43”) kregen we een blikje Cola en Granny koek. In ruil voor je startnummer kreeg je in de tent nog een handdoek cadeau.
De wedstrijd werd gewonnen door Kris Gommers voor Nick Renders en Chriske Wouters.
Dan naar den auto om de sporttas op te pikken en vervolgens richting douches, klein, lichte file, maar k’ heb het al slechter geweten.
Uitslagen, nakaarten, prijsuitreiking…….in de tent.
De kermis begon stillekens op te ruimen toen ik naar m’n auto stapte om terug naar Leuven te tuffen.
Uitslagen en foto’s op www.kermisjogging.tk
Besluit: 100% vlak, grotendeels verhard parkoers, prima km aanduiding, jammer dat die netels zo overhingen op ’t fietspad (gemeentedienst geen tijd/goesting ?), bijna verkeersvrij (toch enkele auto’s op ’t parkoers), toffe doortocht op de kermis, bruikbare herinnering. Snel uitslagen op ’t net.
Groeten
Poepegatje

Zondagnamiddag, 17 augustus anno 2008, de zon scheen toen ik vertrok richting Haacht voor de stratenloop.
Haacht: doet me direct denken aan ’t bier: dus zullen we wel spullen van de brouwerij van Haacht als herinnering krijgen zeker ????
Via een omleiding om U tegen te zeggen kwam ik op de parking achter de markt terecht, een zeer mooie en ruime parking trouwens. Op wandelafstand van de inschrijvingen in de zaal “onder den toren”. Letterlijk onder de kerktoren in een feestzaal/café zat onze Pol (weer zonder rood klakske) de voorinschrijvingen van Demarsin te verdelen.
Ik ging vandaag proberen om er “een lap op te geven”, en dit op de korte afstand.
Veel bekenden daar, met voor de inschrijvingszaal twee tenten met als opschrift: “OPFRISRUIMTE”, voorzien van wat banken en wasteiltjes.
De CM had binnen een standje en deelde fluo bandjes en setjes met wondpleisters uit, nuttige dingen.
Ik  vernam daar ook dat “ons Wendy”, de dochter van de Paus Willy 1, vrijdag een reis naar Alpe d’ Huez gewonnen had op de jogging in Westerlo, en ze nog op zoek is, ’t is een reis voor twee, maar ‘k heb ook al “horen zeggen” (moet je natuurlijk voorzichtig mee zijn hé), dat Marc Vandeweyer kandidaat is, zijn troeven: loper, zeer goeie loper, dus uithoudingsvermogen, sterke armen (om de valiezen te dragen), kent de streek en ’t verblijf, kan goed bakken (is bakker), dus je zal met goei kaarten moeten komen om de Mark van z’n troon te stoten.
Maar we gingen een stratenloop meedoen, jeugdlopen hadden 23 starters voor de 500m en 17 voor de 1 km. Waar zit de jeugd ?????
Eerst een kleine opwarming gedaan en tegen 15 u, de Polle Winnepenninckx was microman en in volle vorm, heb ik een plaatsje gezocht aan de start, niet te ver achterin want ik zou graag onder de 16’ lopen.
Dus volle gas weg, aangemoedigd door de ploegmaten, links - links, richting Kerkhof (waterbevoorrading na 300m, dus niet voor ons) om dan de grote baan op te stuiven richting Station. (wind op kop)
Km 1 na 3’27” aub.
Aan ’t rond punt links over een straat afgesloten voor wegwerkzaamheden. Op ’t einde linksaf: km 2 na 7’28”, das nog veel te rap, maar ‘k heb wat marge nu om onder die 16’ te blijven.
Terug een lange rechte en dan begint het bochtenwerk, ik hoor in de verte de Polle van katoen geven.
Er is onderweg een km aanduiding en het parkoers is 100% verkeersvrij en voorzien van nadarhekkens en voldoende signaalgevers. Toch wel wat toeschouwers van lokale bewoners.
De laatste km is puur op karakter en via een klein straatje draaien we terug de winkelstraat op en zie ik in de verte de aankomst. Even doorbijten nog en ik word opgewacht door enkele maten van Demarsin. De facteur schreeuwt me toe dat ik nog net onder de 14’30” kan blijven. Ik kom net binnen volgens de aanwezige computerklok na 14’30”, tegen ik m’n chronometer afduw zit die op 14’33”. Ik ben leeg, helemaal leeg, maar toch zeer content. Beloning: blikje VAL sportdrank, wafel (voor op ’t werk) en tombolabriefje: dit levert me een fles “Choix de Rimay” op, Vin de pays d’oc, 2006. En avant la musique, das goed voor hart en bloedvaten zeker, rode wijn.
Ik ga wat uithijgen op een bankje, krijg stofje in de keel en zit daar eenzaam te hoesten en te proesten. Een reporter kan ook afzien.
Als ’t over is naar de auto, droge T-shirt aan en dan de volledige ronde tegen richting gelopen.
Dit leverde mooie beelden op van de demonstratie van Chris Wouters, die van de 91 aankomers op de 10 mijl (?????, volgens deelnemer aan deze wedstrijd met GPS hartslagmeter: 15,56 km) de snelste was voor Mark ‘denbakker’ Vandeweyer.  De 8 km (volgens m’n bronnen 7 690 m) had 185 aankomers en werd gewonnen door Marc De Raedt voor Luc Vandesande (vorig jaar winnaar van de korte afstand) en Rudy Vandenbosch.
’t Was leuk om al de bekenden te zien passeren, te groeten, aan te moedigen, de lichte regen te voelen, de busjes Demarsinlopers te zien……..
De 4 (?) km werd gewonnen door Stefaan Van Rillaar in 12’38” (volgens de uitslag), de rapste van de 128 aankomers.
1ste vrouw op de 4 km: Greet Vandenvonder.
De uitslagen zijn nu beschikbaar op www.haachtsestratenloop.tk en ik moet zeggen dat ik toch wel verbaasd ben om daar een tijd van 14’55” achter mijn naam te zien staan. De plaats kan ik mee leven, 13de, maar hoe ze aan die tijd komen, dat snap ik niet. (maar ik ben natuurlijk maar een simpel manneke hé)
Besluit: echte stratenloop, 100% verhard, niet echt mooi parkoers, km aanduiding, verkeersvrij, signaalgevers, prima microman, 1 x / toer waterbevoorrading, beloning: blikje sportdrank (geen Haachtbier) +wafel en met de tombola moet je geluk hebben (hé Chris Vermeulen), douches: niet voorzien, in tent met kommetje water (hebben ze geen sporthal/infrastructuur in de buurt ???, kan de gemeente  niet sponsoren????), jammer dat de afstanden van geen kanten kloppen en volgens mijn bescheiden mening is er toch ook iets fout gelopen bij de tijdregistratie.
Snel uitslagen op internet en foto’s zullen volgen.
Als er nog kandidaten zijn om de valiezen van Wendy te dragen naar Alpe d’ Huez, poepegatje wil er een databank van aanleggen en voorleggen aan Wendy, dus stuur je curriculum maar door zou ik zeggen.
Groeten
Poepegatje

Donderdagavond, 14 augustus is de klassieke datum voor de jogging van Tielt-Winge, georganiseerd door de lokale club Pegausus.
Om in de trend van “milieubewust poepegatje” te blijven heb ik deze keer “gecarpoold”.
Mijn chauffeur haalde me af aan m’n voordeur en was niemand minder dan Louis Cartoos, onze koning van ’t beton.
Wegens plaatselijke verkeersomleiding was het wat zoeken, ik heb toch geen aanduidingen richting “jogging” gezien. Het ware misschien toch handig geweest, maar niet getreurd, we zijn er geraakt.
Waarschijnlijk zijn velen iets te vroeg aangekomen want de starttijden in “Joggings&Marathons” en op www.joggings.be kwamen niet overeen met de tijden op de site van pegasustielt.
Louis raakte zijn auto kwijt op wandelafstand en we begaven ons naar de jongensschool/bibliotheek waar de start/aankomst plaatsvond.
Madamme Winnepenninckx zorgde vandaag voor de uitdeling van de startnummers, de Polle begint met knechten te werken (in ’t zicht van de mensen, want ik denk dat Madamme thuis de plak zwaait !!!!).
En z’n Madamme was in form, dat heb ik na de jogging ondervonden.
Onze voorzitter had gezorgd voor een uitbreiding van m’n uitrusting (bedankt Guy) en ondertussen stond de meute klaar om om 19u te starten voor de 3 km (2,89km) met 57 aankomers, gewonnen door Stefan VanRillaar en de 6 km (5,79km) gewonnen door Wesley Van De Gaer. De 3 km legde één toertje af en liep rechts binnen, de 6 km moest halfweg links aanhouden en nog één toertje doen. De 6 km telde 162 aankomers.
Hoeveel kinderen aan de jeugdlopen hebben deelgenomen weet ik niet, maar ‘k heb er toch veel  zien rondlopen met een medaille.
Nog vlug even de sanitaire installaties boven gaan keuren en testen en ik kan zeggen dat het in orde was.
Van daarboven een zeer mooi gezicht over de velden met daar de lange sliert lopers die zich een weg zochten onder de ondergaande zon. (bijna romantisch)
Ondertussen Jan Van Passel in een mooi spiksplinternieuw tenueken gezien, mooi wit/blauw/fluogeel. Welkom bij de Demarsinlopers Jan. Zou hij nu nog op de Italiaanse dames “Chiao” roepen ????
Ik ging vandaag de 12 km (12,1) lopen, op ’t gemakske en zou dus proberen om een bus te nemen.
Probleem, er reed slechts één snelbus, met onze blanke Keniaan en Chiao Jan onder andere.
Dus besloot ik vandaag een taxi te nemen, ik vond een goeie chauffeur van een betrouwbare firma: Taxi Remy (Pironet).
De Remy is normaal stukken sneller dan ik, maar hij ging zich inhouden om zijn danscarrière niet in gevaar te brengen.
Velen zullen niet weten dat Remy een semi-prof is in de klassieke dans.  Zo zie je maar, we kennen elkaar, maar eigenlijk weten we toch niet alles van elkaar (een geluk).
Ik ging dus samen met Remy op tocht, eerst licht dalend, dan rechtsaf smalle asfaltweg. Onderweg genoeg signaalgevers en de putten in de weg (ondertussen onverhard/kiezel) waren gevuld met gras en mosselschelpen. Een mens moet inventief zijn natuurlijk. Na km 1 stond er 4’37” op m’n teller, dan iets verderop  rechts omhoog, eerst zandpad dat overging in een grasweg. Dat pikte, km 2 na 9’07”. Bovengekomen linksaf naar omlaag tot aan de kerk waar we rechts steil omhoog moesten, een vrij stevige klim over asfaltweg door de velden/weiden. Kris Huysegoms sloot mee aan met taxi Remy, maar hij heeft maar een kort ritje meegemaakt, de Remy reed te snel denk ik.
Boven naar links, grote baan oversteken en via korte kasseistrook golvend verder om na een kleine 3 km (+/- 13’35”)aan een afdaling te kunnen beginnen. Beneden stond een waterbevoorrading. Nu ging het over onverharde wegen vlak door een soort “holle weg”. Wat verder rechtsaf, prima politiebegeleiding om ’t verkeer tegen te houden want we moesten de straat kruisen, dan links een smal pad in, wat draaien en zo kwamen we in een natuurgebied dat overging in een bos. Onderweg prima km aanduiding. Na een dikke 11 km aan de sporthal naar links, de mannen van de 3 en 6 km waren reeds klaar met douchen en moedigden aan (merci Chakke en Pépé en de vele anderen.)
Tot  slot rechts richting school om op ’t pleintje voor de school/aankomst een 2de bekertje water mee te ritsen en aan ronde nr 2 te beginnen. Ik begon het te voelen, maar de Remy had nog adem genoeg om moppekes te vertellen.
In de bergop stond Eddy Croonen geparkeerd, maar toen we aankwamen schoot ie toch van ons weg.
In de afdaling werden we bijgehaald door Ludo Heyligen in zwarte uitrusting. Een zwartrijder dus in de taxi, en hij bleef ons volgen. Ik had de indruk dat Remy steeds sneller en sneller ging, en iets voor de tweede doortocht aan de sporthal moest ook Ludo de taxi verlaten.
De Remy z’n rechter voet drukte steeds steviger op het gaspedaal en iets verder hadden we ook Eddy Croonen te pakken. Voor ons (een 50tal meter) het duo Lissens/Winnepenninckx, maar onze remonte was iets te laat ingezet om deze nog te kunnen “pakken”.
Binnen na 52’57”, als nummer 63 en 64, beloning een brikje leidingwater en bekertje sportdrank (wat te geconcentreerd voor mij, maar das persoonlijk).
De wedstrijd werd gewonnen door Patrick Van Daele in 41’25” (17,529 km/u) voor Maarten Pardaens en Danny Van Bael. Bij de vrouwen won Karen Peeters in een supersnelle tijd van 48’11”, of 15,061 km/u, en dit op zo’n zwaar parkoers. Proficiat. (demonstratie voor nieuwe partner ?). En zeggen dat ik 2 jaar geleden zo snel was als Karen, Poepegatje liep toen dikwijls tijden in de buurt van die van Karen Peeters tijdens de wedstrijden van de Watermolencup, maar Poepegatje is veel trager geworden en Karen veel sneller denk ik.)
In ruil voor je startnummer kreeg je een pakket met worteltjes, spaghetti, appel, koekjes, brikje water.
Dan te voet naar de sporthal (een kleine km wandelen) om een Demarsinkleedkamer te betreden. De gesprekken verstomden toen reporter Poepegatje binnenkwam. Vreemd.
De douches waren perfect, we hadden ook ruimte zat in de kleedkamer.
Dan terug naar de school waar we nog veel leute gemaakt hebben met Madamme Winnepenninckx, die was werkelijk in vorm moet ik zeggen, ik denk dat de Polle vrijdagochtend kleine oogjes zal gehad hebben.
Ondertussen waren de uitslagen reeds beschikbaar (wel met kleine fout ivm tijden per km en km/u. Maar dit is reeds rechtgezet en je kan de correcte berekeningen/uitslagen en ook reeds een deel foto’s terugvinden op www.pegasustielt.be
Besluit: nieuw parkoers, ik kan alleen 12 km beoordelen, zeer mooi, behouden zou ik zeggen. Prima km aanduiding en voldoende signaalgevers, 100% verkeersvrij, alle soorten ondergrond, waterbevoorrading bij doortocht aan aankomst en halfweg, bruikbare herinnering, snelle uitslagen en prijsuitreiking. Snel uitslagen en foto’s op site.
Proficiat Pegasus Tielt, volgend jaar misschien bordjes plaatsen voor toekomende lopers, zeker als er omleiding is;
Groeten
Poepegatje.

Zaterdagnamiddag, 9 augustus 2008, hoeveel van die dat gisteren getrouwd zijn hebben al ambras gemaakt ?????
Maaaaaar wij gaan joggen, vandaag naar Holsbeek plein. En, den Bart Vandenbossche heeft beloofd vorig jaar dat er een kabelbaan zal zijn zodat we die scherpe klim via een bakske kunnen overwinnen.
Dus vroeger gestopt op ’t werk, naar huis met fietske, kostummeke aan, fietske op en naar Holsbeek.
Bij mijn aankomst daar werd ik opgewacht door onze superfotografe, Mevrouw Carla, de echtgenote van Michel”genie” Raymakers, de madamme die steeds voor zeer mooie foto’s zorgt. Dus het werd op de gevoelige plaat (tegenwoordig computer) vastgelegd dat poepegatje milieubewust is geworden en soms met de fiets naar de jogging komt. Het was zonnig en druk daar, en Pol met een felgroen klakske en knalrode T-shirt (Winnenpenninckx) was speaker van dienst. Ambiance in de keet.
Voorinschrijving dik in orde en er was een prima sporttasbewaking (gratis).
Jeugdlopen met spijtig genoeg slechts 40 deelnemers/sters in ’t totaal waren reeds achter de rug.
Heel veel Demarsinmannen/vrouwen, ik ging  vandaag de 7,3 km lopen met een buske.
Dus eerst een klein toerke om los te lopen,staat de Ludwig daar te plassen langs de kant, roep ik hem dat ie wat moet doorduwen want hij plast tegen een “berop”, grote hilariteit bij de net voorbijlopende dames. Vervolgens volk zoeken die mee met mij de bus willen nemen.
Om 16 u start van de 3 afstanden samen, 75 moedigen voor de 3,3 km (gewonnen door Stefaan Van Rillaar), een 190tal voor de 7,3 km (gewonnen door Patrick VanDaele, eerste vrouw: Lieve Boon) en een dikke 130 voor de 14,6 km wedstrijd.
Eerst een stukje tot aan de spoorweg, dan linksaf en aan ’t frietkot oversteken en naar boven.
Staat daar in de bocht toch wel geen bord zeker met daarop: “BLIJVEN LOPEN, BLIJVEN GAAN, WANT HIER IS GEEN KABELBAAN”. Blijkt bij navraag dat de jongeman toch z’n best gedaan heeft, geïnformeerd had tijdens zijn verlof in Zwitserland, maar dat de Zwitsers voor zo’n kort stukske geen offerte wilden maken.
Dus maar verder te voet  naar boven. In ons buske zitten onder andere Paus Willy 1 Vermaelen, onze Facteur Eddy VanVlasselaer, Hugo”dentrekker” Meulders, Bart Vandevelde(14,6km), Daniel Lissens (14,6km) en ik denk ook Guy Vandenheuvel. Dus een mooi Demarsintreintje. Ondertussen zijn we voorbijgestoven door Michel “genie” Raymakers. Die wil er zeker nog eens snel een goei lap op geven omdat het zijn laatste dag is als 44 jarige. Proficiat morgen met je verjaardag Michel.
Langs het parkoers staan Mevrouw Vermaelen, Mevrouw Poepegatje en Mevrouw Cartoos ons aan te moedigen. De Louis, koning van ’t beton, loopt ook de 14,6 km.
Eens boven op de helling is het een zeer mooi gezicht, die grasvlakte, wel uitkijken om je voet niet om te slaan op ’t smalle pad. Inhalen is hier zeer moeilijk.
De boomwortels zijn prima gemarkeerd met kalk en er is goei km aanduiding. Km 1 na 4’48”, km 2 doen we zelfs 5’08” over, maar ’t is niet vlak natuurlijk.
Voor de Lissens gaat het te traag dus hij verlaat de bus, sommigen hebben moeite om op de achterbank te blijven zitten, maar klampen aan (hé fakteur). Na een kleine 3 km waterbevoorrading. Het golft nu op en neer, zeer mooi parkoers daar in Holsbeek uitgezet door het team van Jan Damen, merci Jan en co om ons van deze mooie natuur te laten genieten.
We zijn nu op de grens van Holsbeek en Linden en draaien na twee linkse bochten terug. We passeren opnieuw de drankpost en vanaf nu is ’t bergaf. We komen terug bij Daniel Lissens, die moet nog een toerke doen.
Na ongeveer 6 km weer een bord: “NU OOK NOG BERGAF WANT ER IS NOG GEEN SCHUIFAF”.
Den Bart Vandenbossche kan schrijven en dichten zonder zijn ….op te lichten. Tof gedaan Bart, bedankt voor de moeite.
Ik denk dat de rest van ’t buske met hun veel langere benen dan de mijne nu toch wat sneller kunnen dus ik drijf wat op en ons buske wordt langer en smaller.
Dan links wat vals plat en vervolgens rechtsaf de kasseitjes op, Leuvensebaan oversteken en vervolgens links naar de kermis om aan de botsauto’s rechts naar de tent/aankomst te lopen waar we opgewacht worden door Polle met z’n groen klakske.
Binnen na 33’16, 51 ste.
De waterbekertjes waren als engeltjes die op m’n tong plasten.
Dan nog één keer het toertje van de 3,3 km gedaan, vervolgens herinneringspakket (wafel,banaan, pudding, actimel en water + blikje Aquarius) afgehaald en m’n sportzak gerecupereerd. Met dat alles naar de douchetent getrokken. Het succes van de jogging begint zich de laten voelen, de tent wordt klein. Douches: prima warm water met ingenieus systeem: één douchekop om je nat te maken, vervolgens inzepen en dan in de rij om af te spoelen. Nadien eventjes aan de open zijde van de tent gaan staan waar een fris windje zorgt voor een gedeeltelijke opdroging. Een Car-wash is er niets tegen.
Ondertussen waren de eersten van de 14,6 km ook reeds aan ’t binnenkomen: gewonnen door Erik Caluwaerts voor Maarten Pardaens  en Bart Hellemont (den Bart had een korte nachtrust achter de rug, de sukkelaar was naar een trouwfeest moeten gaan, je kan alles niet hebben natuurlijk hé Bart).
Koning van ’t asfalt, (beton?) Louis Cartoos werd knap 8ste voor Chriske Wouters. Eerste vrouw: natuurlijk: Karen Peeters.
Dan wat nagepraat/gedronken met families Vermaelen en Cartoos, ondertussen waren de uitslagen reeds beschikbaar en was Jan Damen  begonnen aan de uitreiking van de prijzen.
Tot slot een aanwezigheidstombola waar Johan Vermaelen geluk had en de opmerking van Jan Daemen uitlokte: “die zal wel in de Duveltent zitten zeker” terwijl de brave jongen netjes naast Poepegatje een fruitsapke zat te drinken. Johan won een mooie ontbijtkorf.
Louis had ook chance: we dachten dat ie bloemen ging kiezen maar hij had 6 flessen Hagelandwijn.
Pech voor de jarige van morgen: Michel Raymakers werd uitgeloot om de fiets  mee te nemen, maar hij was reeds huiswaarts gekeerd, waarschijnlijk in al z’n ijver om de foto’s zo snel mogelijk op de site te plaatsen zodat iedereen ervan kan genieten. Zo zie je Michel, niet iedere goeie ziel wordt beloond, maar niet getreurd, we zien U allemaal graag.
Dus: foto’s via http://www.freewebs.com/michelraymaker/, en op  www.kwb-holsbeek-plein.be kan je de uitslagen terugvinden.
Besluit: supermooie jogging, prima organisatie, goei km aanduiding, signaalgevers, bevoorrading, sfeer, sanitair: ok, prijzen: mooi (als je geluk hebt), leuke herinnering (we mogen niet vergeten dat het steeds moeilijker wordt om als organisator sponsering te vinden) voor zeer democratische inschrijving (2,5 euro voorinschrijving, 3 euro ter plaatse).
Merci Jan Damen, Danny Matthys en de rest van het organisatieteam.
Groeten,
Poepegatje

Memorabele dag, er zullen zeer veel mensen in ’t huwelijksbootje gestapt zijn vandaag (hopelijk zinken later niet teveel van die bootjes): 08-08-08.
Maar dat trouwen was voor mij vandaag niet gepland, wel op m’n programma stond vandaag de Limbergjogging in Herselt.
Ik had me voorgenomen om door te gaan, ttz ik had gehoopt op een snelle tijd, maar tijdens het klaarmaken en het naar Herselt rijden had ik een slecht gevoel, zware benen om wielrenners jargon te gebruiken. Ik besloot dus van m’n plan af te stappen en gewoon m’n 4,5 km te lopen.
Mijn auto was ik vlot kwijtgeraakt, er was toch wel ruime parking in de buurt van de school waar het geheel plaatsvond.
Onze voorzitter zat ijverig de voorinschrijvingen te verdelen, want Pol met ’t klakske (dat rood heeft ie toch nooit aan, dus dat laat ik er af) was er niet. Veel volk daar in Herselt, de jeugdlopen waren reeds aan de gang en kinderen showden hun medaille.
Voor de 4,5 km (start 19u15) waren er 277 aankomers, wedstrijd werd gewonnen door Geert Engelen in 15’04” bij de mannen en door Tatjana Verbeek bij de vrouwen, die net voor onze goeie vriend Ludo “Arriba” Vanwoensel eindigde (1ste 50+er).
Maar ikke: gezien ik me toch niet zo super voelde verkoos ik niet helemaal vooraan te starten, in de buurt van m’n naamgenoot Jan VDG, en ik zou proberen om samen te lopen met Hugo den trekker, op “ons gemakske”. Maar bij de start raakte ik volledig ingesloten, viel bijna over de nadarhekkens en moest sprinten om bij den Hugo te geraken. Dat duurde een kleine km. We kwamen samen door na 1 km  in 3’55”, toch nog onvoorzien snel gezien m’n slechte start. Maar er liep reeds zo’n meute voor ons dat we besloten om rustig samen te blijven. De grasstrook lag er ondanks de regen zeer goed beloopbaar bij, dan linksaf de kiezelweg, op ’t einde naar rechts beton. Na ongeveer 2 km waterbevoorrading, ’t ging goed. Iets later werden we voorbijgegaan door een dame (Murielle Dewinter????) en den Hugo riep me toe dat ik met haar maar moest meegaan. Ik probeerde, ging er over en probeerde haar op sleeptouw ten nemen. Samen liepen we naar de volgende dame, en toen moest ik haar schoenzolen bekijken, pijpje uit bij mij. Dus geprobeerd om m’n tempo toch wat te houden en bij de doortocht net voor ’t keerpunt met nadarhekkens 180° bocht zag ik Jan Maus van petrol geven, dit met 5 dagen geleden een zeer zware halve marathon in de benen in Italie,  onzen bisschop Jan had inspiratie opgedaan in ’t land van de Paus. Ik moet zeggen, hij loopt zeer goed voor ’t moment.
Dan de laatste helling, hier toch nog iemand kunnen inhalen en dan tenslotte naar beneden, richting aankomst om binnen te komen als nr 54 na 18’03”, dju net weer niet onder de 4’/km. Blijven proberen poepegatje. Net als in Baal vastgezeten in de start en die paar sec. maken het verschil.
Onmiddellijk ons herinneringspakket met Delhaizeprodukten (water, fruitsap, chocomelk, koekjes……) gekregen.
Och ja, ’t is niet  om onze boterham te verdienen, dus niet getreurd, maar genoten van de bekertjes water verdund met een isotoon spul, dan nog wat uitgelopen en vervolgens gaan douchen.
Ruime kleedkamer en douchen met prima warm water in een container, 6 cellen, zeer netjes.
Het kan dus, zorgen voor een goeie sanitaire voorziening.
Nadien nog éné gedronken en naar de doortocht van de 9 km wedstrijd gekeken, 195 aankomers daar, gewonnen door  Chris Gommers, 3de Marc “denbakker”Vandeweyer, 5de Chriske Wouters, 1ste 60+er: onze blanke Keniaan: Cyriel Coremans. Knap toch van onze Cyriel.
1ste vrouw: Karen Peeters.
Later werden nog de herinneringen uitgedeeld van het Herselts Joggingcriterium, maar omdat ik morgen vroege heb en nadien naar Holsbeek wil kon ik daar niet op wachten. Merci Hugo om voor mij de “honneurs” waar te nemen en me toch nog die mooie sportzak te bezorgen.
Besluit:  goei organisatie, verkeersvrij, gevarieerde ondergrond, prima km aanduiding, waterbevoorrading op +/- 2 km en bij de aankomst/doortocht, mooie herinneringspakket, goei douchen, genoeg parking……wel moeilijke startplaats, zo net voor een bocht is ’t wel wringen en duwen.
Uitslagen: later via site van sportraad Herselt: www.herselt.be, nu reeds beschikbaar op www.assaronse.be

Groeten
Poepegatje.

Maandagavond, niet echt een klassieke dag voor nen jogging, maar in Booischot-statie vond er toch ene plaats.
Vermits de start van de korte afstanden reeds plaatsvond om 18u15 was het vroeg vertrekken geblazen.
Ik vond plaats in een zijstraatje net voor de spoorweg kwam samen toe met de families Vandevelde en Schouters.
Voor mij was het de 1ste keer lopen daar, dus die gidsen waren meer dan welkom. Over de spoorweg, een kermis en de inschrijvingen in een gezellige echte oude bruine kroeg.
Chakke , Pépé en Ludwig  namen me onder hun vleugels en lieten me het kleine rondje zien.
Ik ging voor de 7 km (7,3 km ?), er waren ook jeugdlopen, een 4km en het Koninginnestuk: de 10 mijl.
Dus eerst een kleine toer en dan 2 grote rondes.
Het parkoers was 100% vlak en volledig verhard. Om het af te leren liepen we samen met  Wim De Roover nog een grote toer ook, vermits ik het als een training zag, niet erg, zo zat ik voor de start al aan ongeveer 4 km.
Vandaag zou ik de bus pakken, de fluo-geel/blauwe van Demarsin. Om 18u15 ging dus de meute van start voor de 4km (104 aankomers en gewonnen door Jurgen Van Lent) en de 7 km (110 aankomers en gewonnen door Gert Engelen voor Stefaan Van Rillaar).
Ons busje werd gevormd, Hugo den trekker werd tot chauffeur gebombardeerd en op de zetels zaten oa Pépé, Chakke, Paus Willy 1, de facteur, Daniel den herder (weer zonder schaap, Nicky deed het rustig aan), Walter Nijs,René DeKeyser ….en poepegatje. Ik had me voorgenomen om op de achterbank te zitten,  maar ‘k werd daar mottig, autoziek, dus ik heb me meer vooraan genesteld.
Paus Willy 1 had zeker een afspraak op ’t Vaticaan, of had misschien goeie miswijn geroken (zie later in ’t verslag), maar hij stoof weg van ons. Natuurlijk biedt zo’n bus niet de luxe van een Pausmobiel, maar toch.
Iets later moesten we Pépé ook achterlaten, jammer, maar beter niet forceren.
Om de bocht na de aankomst waren verfrissingssponzen voorzien, en bij de doortocht op de grote toer was er waterbevoorrading, zowel bij heen als terugweg, en met volk genoeg om aan te bieden.
We draaiden km van rond de 4’20”, zo nodig zetten grote jongens als Walter en Daniel de groep prachtig uit de wind.
Bij onze 2de grote ronde stond Chris Vermeulen die op ’t parkoers woont reeds op z’n sandalen toe te kijken, hij had de 4 km gelopen.  Volgend jaar zorg je voor een muziekinstallatie met goei opzwepende beatmuziek hé Chris, morele bijstand noemen ze dat.
Onze facteur Eddy VanVlasselaer had het moeilijk, teveel kapellekes gedaan vanmorgen op uwen toer Eddy ?????
Daniel kwam er zoals hij voorspeld had door na 5 km, dan trok ie het tempo wat op, maar den Eddy kreunde. Hij moest mee, we lieten hem vandaag niet achter.
Samen uit, samen thuis, zo liepen we met ons 6sen samen binnen van plaats 39 tot 45, na 32’18”.
Bij de aankomst bekertjes water en een brikje (fruitsap of chocomelk). Chocomelk voor mijn dochter dus in mijn geval, en om het af te leren zijn we dan nog met een groepje een klein toertje gaan uitlopen.
Dan naar de auto in ’t gezelschap van onze facteur maar eerst bij de wijnproeverij net over de spoorweg gepasseerd. Een lekker fris glaasje witte zoete Duitse wijn gedronken, de facteur ging voor een minder zoete soort. Nu weet ik waarom  Paus Willy ons in de steek liet.
Op m’n voorstel om zijn wijnstand volgend jaar op het parkoers te plaatsen als vorm van bevoorrading antwoordde de brave van dat ie dat niet zag zitten, anders zou een faillissement dreigen.
Met de auto naar de sporthal (toch wel een stevig eindje van de start) en prima kleedkamers en lekker warme douches, de facteur was tevreden.
In ruil voor je deelnemingsnummer kreeg je een sleutelhouder en paar loopkousen.
Nog nen Ice tea en dan naar huis want ik had nog niet gegeten.
Uitslagen en foto’s op: http://home.scarlet.be/~u35962/avzk/atletiek-avzk.html
Besluit: zeer toffe jogging, snel parkoers, prima organisatie, goei km aanduiding, prima bevoorrading met water en sponzen, uitslagen toch snel op ’t net, bruikbare herinnering, nadeeltje: afstand tussen start/aankomst en kleedkamers, dit doet een heel deel mensen niet meer terugkeren na het douchen denk ik.
De 10 mijl, gewonnen door Willem Van hoof telde 118 deelnemers.
Groeten
poepegatje

Zaterdag 2 augustus en de jaarlijkse stratenloop in Gelrode zou plaatsvinden. Vorig jaar zei ik nog dat Frank Deboosere niet nodig was, Gelrode stond immers garant voor zon, warm……maar deze keer had Nonkel Frank gelijk: bewolkt, koeler, wind en soms regen.
Nu die regen viel nog best mee, een klein beetje tijdens de 6 km (miezer) en wat meer miezer tijdens de prijsuitreiking.
Ik ben dus naar Gelrode geweest, ik ging als training de 12 km lopen, het grootste deel van de maten van Demarsin had voor de 6 km geopteerd, sommigen zelf voor de 2 km.
Op de 2 km, 102 aankomers en gewonnen door Stefaan Van Rillaar, had onder meer Jos Willems meegedaan, die ging al naar huis als ik toekwam, hij had met den tombola iets gewonnen waar ik liever niet mee thuiskom: een vuilblik en een borstel: m’n madamme zet me direct aan ’t werk.
De jeugdlopers: 250 m (78 deelnemers), 500m (51 lopers/sters) en 1000m (slechts 17 moedigen) waren toen al lang ijsjes of smoutebollen aan ’t eten.
De 6 km (327 aankomers) was net van start, 3 toertjes en die mannen gaven petrol, een hele meute, en achteraan in ’t pak: 3 Demarsinloopsters op een rij: Marie José, Carla en Nicky: bijna de 3 musketiers: wie was d’ Artagnan ?????
Ondertussen stond microman: Polle Winnepenninckx (weer zonder rood klakske) het beste van zichzelf te geven.
Ik probeerde nog vlug een sanitaire stop, maar toiletpapier was op, dus rap naar de auto om m’n reserve te halen. Blijkbaar waren er ook toiletten achter de tent, maar dat wist ik niet. Feit is dat ik nog werd aangesproken door mensen die het toilet zochten. (Misschien iets beter aanduiden????)
Ik zocht wat uit wie ik gezelschap zou kunnen houden tijdens deze jogging, Luc Huygens of onze facteur Eddy Van Vlasselaer????
We zullen wel zien, ik startte om 17u achteraan in ’t pak en schoof geleidelijk op, het traditionele parkoers, een soort trapesium met slechts 4 bochten en een klimmetje (dat je wel voelt als je het 6 keer mag doen) moesten we dus 6 keer afmalen. Voor mij dus opletten dat ik m’n tel niet kwijtraakte, ik had geen zin in een afgang zoals in Hulshout, kerstloop 2006.
Bij de doorkomst aan de aankomst, een 100 tal meter verder drankbevoorrading en spons, na 700
m opnieuw sponzen en na ongeveer 1,5 km een derde sponsenstand.
Na 1 km had ik onze facteur te pakken, ik bleef bij hem maar hij zat niet goed in z’n vel vandaag. Vorige zondag liep ie me nochtans in de vernieling, nu ging ik van hem weg en liep m’n eigen tempo verder.
Toer 1 na 8’30, das wel snel, maar ’t ging goed, dus verder door. Halfweg de ronde stond Michel “genie” Raymakers met z’n vrouwtje weer trouw mooie foto’s te maken. Toch fijn dat zo iemand dat wil doen, zeer mooie foto’s trouwens Michel en Mevrouw Raymakers: bedankt. Blijven doen zou ik zeggen.
Bij de 2de doortocht aan de aankomst bleek dat er slechts één persoon bekertjes water aanreikte, ik had dus niets.
Na 5,5 km, tijdens m’n 3de ronde werd ik reeds gedubbeld door de latere winnaar: Maarten Van Steen. Hij zou me nog eens voorbijkomen tijdens m’n 5de ronde. Moet er nog zand zijn: ’t was precies of die mannen vlogen en wij stilstonden.
Maar ik weet nu hoe het komt dat de anderen veel rapper lopen dan ik: ik ben gewoon te klein: als er rugwind is vangen die grote lopers veel meer rugwind, en als het wind tegen is bukken die mannen zich gewoon een beetje.
De verfrissingssponzen deden meer dan deugd, maar ja, das nog geen drinken hé.
Bij doortocht 3 een kapot bekertje gekregen (er gingen geruchten dat de opgeraapte bekertjes hergebruikt werden, ik kan alleen maar hopen dat dit valse geruchten waren) en bij doortocht 4 moest ik werkelijk stoppen om een bekertje water te kunnen bemachtigen. Ik heb toen gevraagd dat ze aub met 2 konden bekertjes aanreiken en bij doortocht 5 was het eindelijk in orde (???): 2 aanreikers.
Er stond tamelijk wat volk rond het pakoers te kijken, das altijd leuk, al weet ik niet in hoeverre de kermisbezoekers beseffen dat er een jogging bezig is.
Uiteindelijk werd ik door 10 lopers gedubbeld, toen ik aan m’n laatste ronde begon was nummer 11 op komst om te finishen.
Ik liep binnen als nr 56, na 50’51”, een gemiddelde van dik 14km/u. Er is dus aardig gevlamd daar in Gelrode.
1ste vrouw: natuurlijk Karen Peeters, wie anders???
Bij binnenlopen kreeg je een omslag met tombolabiljet (pannenlappen en ovenhandschoenen), blikje Ice Tea en een perzik.
Dan naar de auto en met de sporttas naar de school om te douchen. Sommige vrouwen spraken me aan om te vragen of ze samen met de mannen moesten douchen, maar blijkbaar was daar een andere locatie voor voorzien, het zou aangeduid staan bij de tenten. Misschien volgend jaar door Polle Winnepenninckx laten afroepen of zorgen voor grotere aanduiding voor de damesdouches aub, dat zou door veel mensen op prijs gesteld worden denk ik.
Bij de mannen was het ook leuk: geen douches die een druppel water gaven, dus wassen met kommetjes en koud water van een kraantje. De onvrede in de mannenkleedkamer was dan ook groot. Ik hoorde dat er lopers uit Oostende en Brugge aanwezig waren: als je zo ver moet komen en je kan dan nog geen deftige douche nemen, ik vrees dat er velen volgend jaar “salu en de kost” zullen zeggen voor de loop in Gelrode.
Ik zat samen met een sportjournalist van de GVA in onze superkleedkamer: we hebben nog gelachen dat hij betaald werd om artikeltjes te schrijven (beperkte vergoeding) maar dat de kans groot is dat de artikeltjes van poepegatje meer gelezen worden dan de zijne. Mijn ijdelheid werd gestreeld…..
Nadien nog iets gaan drinken, de opmerkingen over de waterbevoorrading en gebrekkige douches werden via Polle Winnepenninckx aan de organisatie doorgegeven, hopelijk doen ze er iets mee.
Zeer positief was dat de uitslagen reeds beschikbaar waren en dat er niet onnodig gerokken werd met de prijsuitreiking.
Rond 19u “le moment supréme”: tombola met oa usb sticks en als hoofdprijs  (er was slechts één prijs voor de aanwezigheidstombola van de volledige groep) een computer. Men heeft veel namen moeten trekken voor men een aanwezige had, jammer genoeg niet voor Poepegatje.
Ik weet niet hoe andere deelnemers er over denken: liefst één grote prijs voor de aanwezigheidstombola of liever meerdere kleinere prijzen ???? (vb. ipv één computer meerdere andere atributen, usb sticks, cd’s,…..)
Swoit, dat is mijn probleem niet en ’t zijn m’n zaken niet.
Besluit: veel volk, toffe sfeer, prima km aanduiding, prijsje voor ieder, één grote prijs voor aanwezigheidstombola, prima verfrissingssponzen,  zeer snelle uitslagenservice.
Minpunten: waterbevoorrading, douches
Uitslagen en later foto’s: www.gelrode.be,  en superfoto’s via: http://www.freewebs.com/michelraymaker
Hopelijk kan iedereen leven met dit zo objectief mogelijk verslag van
Poepegatje.

Zondagmorgen, 27 juli na een korte nachtrust het bed uit want ik ging in Tessenderlo de Bosloop afmalen.
’t Was weer warm, maar ik geraakte vlotter dan verwacht op de parking (prima begeleiding van parkeerwachters) van de VVV-toren.
Reeds een gezellige drukte, ook heel wat fluo-gele Demarsinlopers, teveel om op te noemen.
Marie-José ging vandaag voor de 4 km (gisteren Zavelenborre Overijse), Ludwig voor de 8km.
Jan Maus had voor mij een cadeautje bij: een zak poepegatjes, merci Jan.
Op een lijst met de voorinschrijvingen kon je zien welk nummer je toegekend was, en dan verliep het afhalen heel wat vlotter. In de omslag ook een bonneke voor een T-shirt.
Nog vlug even een bezoekje aan het natuurcentrum (mooie reeks opgezette vogels en andere mooie info over dit natuurgebied) en dan een dikke 10 min gaan loslopen. Het zweet brak me uit, nog niet  begonnen en al nat. ’t Was weerom zwoel, geen zuurstof in de lucht.
De jeugdloop over de 1 km (915m) was aan de gang, 118 jeugdige deelnemers.
Om 10u30 vertrokken de 4km(4045m) lopers (345 aankomers) en 5 min later gingen wij van start.
Wij, dat wil zeggen een dikke 480 man/vrouw (480 hebben de aankomst bereikt), vertrokken om 10u35 voor onze tocht van 8270m.
Ik zocht gezelschap en de Paus (Willy Vermaelen) en ik gingen proberen om de Facteur (Eddy VanVlasselaer) en René Dekeyser te volgen.
Het is een zeer mooi parkoers, bijna volledig op zachte ondergrond, soms zelfs mul zand.
Onderweg prima km aanduiding en aanduiding van de splitsing van de afstanden. (al mochten de bordjes iets groter zijn voor mij).
De Facteur legde er toch wel stevig de pees op, ik voelde duidelijk m’n inspanning van vrijdagavond nog (of was het tekort aan nachtrust????). Na een dikke 2 km een flits en Michel”degenie” Raymakers stoof ons voorbij. Hij zou als 51ste eindigen. We waren toe bij en over Jos Willems (Demarsin) gegaan.
Na een 3km 1ste waterbevoorrading, rond km 6 de 2de drankpost. Hier ben ik gestopt om te drinken en heb m’n kompanen laten gaan. De facteur zou 72ste worden, René 73ste, De Paus 80ste en ik zou uiteindelijk binnenkomen als nr 84 na 37’47”.
1ste Vrouw op de 8 km: Paula Coenen.
Voor de 13 km (13610m) waren er 337 aankomers.
Bij de aankomst een omslag (voor mij zonder prijs), een blikje Aquarius en een perzik.
De Paus had tombolanummer 2, ‘k weet wel niet welke prijs hieraan verbonden was.
Uithijgen en dan naar de auto want ik had geen tijd om ter plaatse te douchen (in tenten met prima warm water), want ik moest ’s namiddags nog gaan werken.
Uitslagen op www.debosvrienden.be, foto’s vanaf 02-08-08.
Algemene commentaren over deze jogging : zeer positief: prima organisatie en zeer mooi parkoers.
Groeten
Poepegatje.

Vrijdagavond 25 juli ging in Baal de jaarlijkse kermisloop door. Ik dus op tijd vertrokken maar het verkeer viel deze keer mee (bouwverlof ???).
Ik vond vlot een parkeerplaats, niet te ver van de aankomst – startplaats, wel iets belangrijk want ‘k heb horen zeggen dat jogger niet graag ver stappen en hun auto liefst zo dicht mogelijk bij het doel parkeren.
Het was zwoel die avond, drukkend eigenlijk, en om 19 u ging ik deelnemen aan de 5 km loop.
Ik had er mijn doel van gemaakt op een “snelle” tijd te lopen (voor mijn normen), maar ik hou niet echt van die warmte, ‘k heb het liever koud (vieze goesting????).
Swoit, de jeugdlopen waren bezig, over 100m – 200m – 400m en 600m. In totaal 159 lopers-sters. Wel opvallend: hoe ouder, hoe minder deelnemers, de toekomst van sportend Vlaanderen????
Aan een tafeltje zat onze Polle Winnepenninckx, hij had weeral zijn rood klakske thuisgelaten, en spellekes had ie ook al niet bij maar Poepegatje had voor hem een verrassing meegebracht: een pakketje spellekes zodat onze Polle sinterklaas kan spelen.
Veel volk daar rond de startplaats, waar ook een kermis was opgesteld. De molentjes draaiden vol met lachende kinderen. In die drukte werd René Dekeyser bijna aangevlogen door een (kermis)vliegtuig, naar een jogging komen wordt gevaarlijk.
Ik ging eerst een verkenningsrondje lopen, zo had ik reeds m’n 2,5 km in de benen.
Aan de start na 100m naar rechts (botsauto’s), dan omlaag (1ste waterbevoorrading) en iets verder linksaf. Hier hingen waarschuwingen aan de bomen: opgelet: Processierupsen, dan opnieuw  links naar de kerk, daar rechts en na een dikke km links omlaag waar rond 1,2 km een 2de  waterbevoorrading voorzien was. Op de grond met verf een km aanduiding elke 500m. Aan ’t kapelleke links en wat verder opnieuw rechts, na enkele 100den meters een chicane en dan gaan draaien om de nadar (zorgt voor exacte afstand), rechts via een klinkerpad naar de kermis toe waar een laatste linkse bocht ons naar de aankomst brengt.
Om 19u (truitje reeds nat van ’t zweet van de opwarming) de start, ik geraak zowaar ingesloten. Soms (altijd) staan er toch mensen op  de 1ste rijen die daar helemaal niet thuishoren, verdoemme toch, daar gaat m’n snelle tijd. Ik had gehoopt om Daniel Vandevelde (hij speelde vandaag geen herdershond want z’n schaap is gekwetst, spoedig herstel Nicky) te kunnen volgen want den Daniel ging er een lap op geven. Maar den Daniel had door m’n slechte start al direct een dikke 100m voorsprong en ik kon deze niet meer overbruggen.
Toch zo snel mogelijk opgeschoven en geprobeerd om een stevig tempo te houden. Km 1 na 3’54”, dan zo gehouden en doorgekomen na 1ste ronde van 2,5 km na 9’54”. Polle zonder rood klakske gaf prima commentaar aan de aankomst.
Tweede ronde aan de nadar hekkens  zag ik Michel “vd Genie” Raymakers naderen, dit was toch wel een extra stimulans om ’t laatste uit de tank te halen en het lukte me zowaar om Michel voor te blijven (een rariteit, bijna een kunst voor mij).  Uiteindelijk binnen als nr 50 op 264 aankomers na 20’02”, verdoemme, net niet onder de 20 ‘. Den Daniel lukte daar wel in, 44ste in 19’44”. Proficiat.
Winnaar Andy Delme in 16’20”, eerste vrouw Vanderhoeven Jeannine.
Bij de aankomst kregen we een blikje Isostar en in ruil voor een bonneke een T-shirt en blikje Val-sportdrank.
Na wat uitpuffen om een stoelleke een droge t-shirt aangetrokken en tegen richting uitgelopen, opnieuw een toertje zodat ik vandaag m’n 10 km in de benen had.
Onderweg de 10 km lopers die om 19u45 van start gegaan waren aangemoedigd, die mannen hadden het reeds iets koeler, maar ’t was toch warm genoeg. Wedstrijd gewonnen door Dries Van Hoof, 6de plek voor Wesly”Wezzel” Vandegaer en 11de Marc VandeWeyer, onze bakker. Ik snap niet dat de Marc zo mager kan blijven en in die sector werken, ik zou nogal proeven zeg. Een geluk dat er in mijn job (verpleging spoed) niet zoveel te snoepen valt, toch niet letterlijk, want anders zou je me kunnen rollen denk ik.
O ja, by the way, 1ste vrouw: Karen Peeters in 39’09”, maar dat wordt afgezaagd zeker. Toch een superprestatie bij deze warmte.
Voor deze afstand 204 deelnemers.
Vernomen in de coulissen: Pépé heeft afgezien, licht totaal uit in de laatste ronde, maar eigenlijk was het geen weer om te lopen.
Toch uitkijken hé mannen, als je voelt dat het niet gaat: stop aub, het moet een gezonde hobby blijven, ik zie het niet zitten om een herhaling van in Wolfdonk te moeten meemaken.

De uitslagen van de 5 km  waren ondertussen reeds beschikbaar (dankzij de mannen van Roba).
Samen met Danny Matthys (ook terugkomend van kwetsuur) gaan douchen, prima in orde de infrastructuur, plaats genoeg en goe water.
Besluit: prima organisatie, daar komen  we zeker nog terug.
Uitslagen en binnenkort foto’s via www.tremelo.be of via www.roba-atletiek.be
Groeten
poepegatje

Zondagavond, ’t had een hele dag geregend, reed ik naar Herselt om deel te nemen aan de Hertbergloop.
Op ’t voetbalveld van de Dry Eiken stond m’n auto pal naast de goal, zeer kort bij de inschrijvingen dus.
De voorinschrijving was in orde, je moest wel een papiertje ondertekenen dat je op eigen verantwoordelijkheid deelneemt aan de jogging. Ik stel me wel ernstige vragen bij de juridische waarde van zo’n papiertje, maar als dat de organisator geruststelt, mij niet gelaten.
Ik had m’n nieuwe T-shirt, gekregen van vrouw en dochter voor m’n 48ste verjaardag aangetrokken, en de T-shirt met opschrift “poepegatje” had succes.
Warm (?) gaan lopen met Pépé, Michel van de Genie, Chakke en nog enkelen en dus ondervonden dat het hier en daar stevig modderig was. Gelukkig had ik voor m’n schoenen met stevig profiel geopteerd.
Ik ging op m’n gemakske de 12 km lopen, zocht dus gezelschap. Cyriel de blanke Keniaan ging ook rustig lopen, maar dat rustig van Cyriel is voor mij veel te snel.
Dus vertrokken in ’t gezelschap van oa Hugo den trekker (8km), Daniel VDVelde (den herdershond, maar zijn schaap is gekwetst), en na een tijdje in gezelschap van Johan Smoske Vermaelen (4km) gekomen.
Onze 1ste km (wegens opstoppingen) à 6’, dan rustig tetterend met Johan over de boswegen, soms stukken met steenslag (loop ik niet graag op), onderweg km aanduiding, maar over de juistheid hiervan werd getwijfeld door de mannen die met GPS liepen.
Het leukste stuk qua ondergrond vond ik het stukje bos, net voor de aankomst.
Met Johan binnengelopen na de 1ste ronde na dik 21’, dan even rustig gedronken en gewacht op de bus. Busje komt zo,…en daar was ie, met Hugo, Daniel…en wijle aan ronde 2 begonnen. Na een dikke km bij Geert Verheyden gekomen en die trok het tempo wat op. Rond km 7 begon het stevig donker te worden en iets later vielen de regendruppels op ons hoofd.
Ik begon met Daniel den herdershond aan ons laatste rondje, de wegen lagen nu wel vettig, Daniel dacht even dat we de laatste lopers waren op ’t parkoers, maar zo erg was het nu ook niet.
Uiteindelijk liepen we binnen na 1u00’33”, als nr 63 en 64 van de 85 deelnemers.
In ruil voor je startnummer kreeg je een flesje douchegel.
Dan naar de kleedkamers, superkrap en af en toe zonder licht (als de dames een haardroger aanzetten????). Volgens geruchten zouden er nochtans nog kleedkamers beschikbaar zijn ????
Iets later de uitreiking van herinneringen voor 1ste man en vrouw in iedere reeks, telkens + en – 50 jarigen.
Wat later nog de trekking van de aanwezigheidstombola met 2 verblijven in Frankrijk, maar velen waren reeds vertrokken.
Uitslagen op www.kvvv.be, positief is dat ik thuis een mail kreeg met link naar de uitslag.
Sommigen vonden (terecht) dat 5 euro stevig doorgerekend is voor een jogging met als herinnering een buske douchegel en toch wel beperkte sanitaire voorzieningen, één toilet geeft serieuze file voor mannen die moeten duwen en vrouwen die moeten……
Sorry voor ’t beperkt verslagje deze keer, maar ‘k heb wat tijdsgebrek
Groeten
poepegatje

Ik ben net terug van m’n vakantie in Spanje en ik heb het weer niet kunnen laten.
Ik had vooraf via de site http://www.carreraspopulares.com iets gezocht in de streek en dit jaar viel mijn keuze op een jogging in Quatretonda, een dorpje ten zuid-westen van Valencia.
Mijn voorinschrijving (via internet) werd beantwoord door een bevestingsmail. Inscriptions: Gratuïtes.
Op zaterdag 12 juli werd daar de 15e Volta a peu de Quatretonda georganiseerd, met jeugdlopen en om 19u30 een loop over 9700m.
Het was wel een ritje van bijna 80 km, maar zot zijn doet gelukkig geen zeer.
Toen ik rond 17u15 vertrok in Calpe met heldere zonnige hemel wees de thermometer in de auto 29° Celcius aan, maar naarmate we dus richting Quatretonda reden zagen we de hemel donkerder worden. Onweerswolken verschenen en de temperatuur zakte spectaculair naar 18°. Iets later bevonden we ons in een onweer om U tegen te  zeggen. Bij aankomst in Quatretonda was het daar precies net voorbij, de straten nog flink nat. Er was genoeg parkeermogelijkheid in de buurt van de sporthal/zwembad waar de inschrijvingen plaats vonden. Er hing een lijst met de voorinschrijvingen, alfabetisch en daarnaast je nummer. Dan diende je je te melden bij de betreffende schone spaanse.
Ik had nr 43 gekregen, niet m’n leeftijd maar wel een merk van drank denk ik. Naast het nummer (met streepjescode en vakje om nadien je resultaat in te vullen als je het wil bijhouden als herinnering) kreeg je ook veiligheidsspelden (Dus Paul Winnepenninckx: misschien eens naar Spanje gaan lopen om spellekes te verzamelen).
Er heerste een gezellige drukte want de jeugdlopen waren volop bezig. Medailles voor iedere aankomer en “trofeus” voor de eerste 3. (4 jeugdreeksen: 13/14 jarigen M/V, 11/12 jarigen M/V, 9/10 jarigen M/V en jonger dan 8 M/V).
Toen de 9/10 jarigen klaarstonden voor de start, met voorop een voorrijder op de moto, begon het plots terug fel te regenen en de start werd gewoon uitgesteld tot de bui voorbij was.
Om 19u30 zouden wij dus van start gaan, trofeus voor 3 primers Cadets m/f, 3 primers Junior m/f, 10/5 primers/es Senior m/f (20-39 j),  3 primers Veterans A m(40-49j), 3 primers Veterans A f(35-44j), 3 primers Veterans B m (> 50j) en 3 primers Veterans f (>45j).
U ziet, het is een enorm aanbod van trofeus. Maar ik ben bijlange niet goed genoeg om daar kans op te maken, trouwens lopen in de warmte is helemaal m’n ding niet.
Voor de wedstrijd liep de lokale speaker tussen de deelnemers voor intervieuws en ik kreeg zowaar ook de micro onder m’n neus geduwd. Op mijn “non comprendo” steeds maar aandringen van die vent en toen ik “Belgica” zei riep ie ’t uit: “participado des Belgica”……hij bleef maar doorvragen en ik maar “Si” zeggen.
Dan het “startschot”, wijle weg, de eerste 100den meter dalend over de natte gladde straten. De lokale lopers ontwijken de plassen (niet gewoon???), eerst een plaatselijke ronde van een kleine 2 km in het dorp met veel toeschouwers langs de straat. Het is veel  draaien en keren, als we doorkomen aan de “meta”  klinkt de muziek van “Chariots of fire” uit de luidsprekers. De km aanduiding is met verf op de grond aangebracht, km 2 na 8’02”, dat hou ik nooit vol. Vervolgens lopen we het dorp uit, het is geen meter vlak en de warmte komt gewoon omhoog van ’t asfalt, dit ondanks een nog miezerige regenval. Ik zoek zelf de natte bladeren van overhangende takken op om me te verfrissen. Overal waar nodig signaalgevers en dus zoals gezegd prima km aanduiding op de grond. We lopen tussen de wijngaarden en boomgaarden met perzik- en pruimenbomen.
Na 4 km: 16’32”, het is afwisselend stevig klimmen en dalen en na +/- 5 km waterbevoorrading: flesje water met dop erop, lekker fris. Km 6  na 25’02”, ik krijg het zwaar. Als ik fris water op m’n hoofd giet is het warm als ’t in m’n nek loopt. Het hevige onweer heeft voor een probleempje gezorgd, een beek heeft het parkoers overstroomd, maar dit werd super opgevangen: ze maken een brugje van paletten zodat we perfect droge voeten behouden. Nu een klim van een dikke 700m,  ik waan met in “Les Crêtes de Spa”, zo steil. Op 7km punt opnieuw waterbevoorrading, terug zo’n flesje. Knappe organisatie, volk genoeg om flesjes uit te delen, lekker fris water. Nu gaat het terug richting dorp, velen gaan me nu voorbij, mijn pijp is ver uit. In het dorp terug veel aanmoedigingen en veel volk langs de kant. Mijn vrouw staat foto’s te maken, ze werd zelf uitgenodigd om een stoel te nemen en er zich bij te zetten door de lokale bevolking. Voor de aankomst is zowaar een rode loper uitgerold.  Je borstnummer wordt ingescand, ik eindig na 42’12”, als 51ste in totaal en als 17de vetA.  Er zijn er 190 geregistreerd als aankomer, maar volgens mij zijn er ook een heel deel die onderweg opgegeven hebben.
Na de aankomst zijn er met nadar hekkens 3 rijen gemaakt, M – L- XL, waar je een zakje krijgt met T-shirt en zakje oplos chocomelk. Er zijn ook nog flesjes water à volonté en stukken watermeloen.
Je kan kiezen tussen douche en zwembeurt in openlucht aan ’t  zwembad of douche in de sporthal, de kleedkamer is niet super ruim maar toch meer dan plaats genoeg en de douches zijn perfect.
Als je wil kan je nog gratis een massage krijgen.
De uitreiking van de trofeus zijn bezig, het zijn mooie glazen vazen en schalen.
De uitslag is ook reeds beschikbaar en je kan hem inkijken op ’t internet: www.noupindaro.com, daar doorklikken naar de betreffende Volta.
Opvallend verschil tussen joggings bij ons en ginder: 1ste Vet eindigt 7de in totaal, de 1ste vrouw 59ste en vermeldens waardig: de jogging werd gewonnen door Sanchis Penades Octavio in 32’19”.
Moe, maar toch zeer tevreden dat ik ’t weer eens kunnen meedoen heb stap ik in de auto en we keren terug naar onze verlofstandplaats: Calpe.
Voor iedereen: ik zou het zeker aanraden om ook eens de sfeer van een lokale jogging op te snuiven, zeker in Spanje is dit voor mij (5de keer dat ik meedoen) een zeer positieve ervaring.
Doen zou ik zeggen.
Groeten
Poepegatje

Zaterdagnamiddag, 21 juni ga ik m’n laatste wedstrijd als 47 jarige lopen. Ik zak daarvoor af naar Rotselaar om aan de Sparrenjogging deel te nemen. Ik raak m’n auto kwijt op enkele hectometers van de startplaats en vind onze Pol “zonder rood klakske” terug met onze voorinschrijvingen. Ik krijg van Pol nr 18 en nog maar eens een sneer naar m’n speldjes.
Het is niet echt mijn type weer: drukkend warm, voor mij mag er een onweer zoals vorig jaar uit de lucht komen vallen. Maar de hemelsluizen blijven dicht dit jaar, jammer want ik vond dat wel iets hebben tijdens die editie 2007.
Maar vandaag ging ik voor de 5 km wedstrijd, met de bedoeling om door te gaan. Vraag was natuurlijk: hoe heb ik m’n uitstapje met Paus Willy1 van gisteren verteerd, en hoe zal ik die warmte van vandaag verwerken ????
Een kleine verkenning in omgekeerde richting leerde me dat het toch wat koeler was onder de bomen en dat het laatste stuk afdaling er met de steenslag hier en daar er ongelijk  bij lag. Uitkijken dus straks.
Rond 15u15 vertrokken we dan met een dikke 135 joggers voor deze 5 km wedstrijd. (de juiste afstand zou 5,2 km zijn volgens organisatie ??)
Na een 100 tal meter scherp rechts, asfaltweg op en na enkele 100den meter linksaf waar de 1ste waterbevoorrading stond. Het gaat vanaf hier rechtdoor, klimmend. Stukje afdalen en links omhoog.
Herman Vandenbroeck, in voorbereiding voor de marathon van Oslo komt hier bij wijze van training de 5 km en 10 km wedstrijd lopen. Hij blijft in m’n spoor (met z’n vingers in de neusgaten bij wijze van spreken). We worden op sleeptouw genomen door Rudi Strouven van Demarsinlopers. De Rudi speelt m’n haas, ik klamp aan en volg op de steile helling z’n raad op me daar niet op te blazen. De Rudi brengt me vlot tot boven bij de 2de waterpost. Iets verder bevindt zich  de top van deze omloop. Vanaf hier, ongeveer halfweg zijn we nu is het systematisch dalen. Rudi probeert me mee te slepen maar ik zit aan m’n huidige limiet en laat hem gaan. In de afdaling komt de Willy Symus me met zijn lange halen nog voorbij en voor de Willy zit Bert Neefs, de man die me in de Kruistocht van Herselt de achterkant van zijn blauw bloesje liet zien. Op ’t einde van de afdaling linksaf nog 100m lichtjes omhoog en dan naar beneden, naar de aankomst. Herman VDBroeck zit nu terug bij mij en roept me toe dat ie niet gaat sprinten, maar ik pers er voor mezelf en voor m’n tijd nog een laatste stuiptrekking uit en kom uiteindelijk binnen als nr 26 na 21’20”.
De wedstrijd werd gewonnen door Patrick VanDaele voor Mark Michiels en Bert VDVelde.
1ste Vrouw werd Pascale De Bonger. Er waren bekers voor de 1ste 3 heren en dames.
Jammer genoeg geen water bij de aankomst, maar in ruil voor je startnummer kreeg je een zakje met daarin een flesje AAdrink, een blikje Ice tea en een fruitsapje. Wel allemaal  gesuikerd dus nogal plakkerig om net na de aankomst te drinken. ‘k Heb dan ook aan de organisatie gevraagd of het niet mogelijk was om volgende editie water te voorzien bij de aankomst (mag van mij leidingwater zijn).
De kleedkamers bevonden zich in de tuin van het fitness centrum, met de tuinslang en emmertjes.
Deze keer wel genoeg druk op ’t water.
Voor de start van de 10 km nog een politieke stunt gezien van de burgervader van deze gemeente: je gaat loslopen en als het startschot weerklinkt kom je met 100 m achterstand de startlijn voorbij. Dit is de kunst in de politiek: gezien worden is ’t belangrijkste. Moest ie in ’t pak vertrokken zijn was hij misschien niet opgevallen, nu heeft iedereen hem opgemerkt.
Na de wedstrijd heb ik hem toch nog gevraagd of ie volgend jaar voor meer druk kon zorgen op ’t water bij de Aardbeijogging te Wezemaal: we zullen zien of het wel doorgedrongen is want ik kan ergens begrijpen dat je kop daar niet naar staat als je net zo’n wedstrijd achter de kiezen hebt.
Ondertussen waren de uitslagen voor de 5 km wedstrijd reeds beschikbaar.
De organisatie beloofde me dat de uitslagen komen op www.fitnessfysiokon.be, we zullen het opvolgen.
Voor de uitslagen van de 10 km en aprés (tombola ???) ben ik niet gebleven.
Tot de volgende zitting, maar waarschijnlijk is m’n volgende jogging in België pas op 20 juli wegens moeten werken en op verlof moeten gaan.
Maar ‘k heb me al wel ingeschreven voor een jogging in Quatretonda nabij Valencia, Spanje op 12 juli, een verslag hiervan volgt als ik terug in ’t land ben.
Groeten
Poepegatje

Vrijdagavond, joggingavond, toch voor een groot stuk deze maand juni 2008.
Vandaag stond de Ramselse Routeloop op ’t programma, dus plunje aangeschoten en wijle weg.
Onderweg nog een stom verkeersongeval gezien, iemand die stopt om een andere de steenweg op te laten en op ’t moment dat die net begint over te steken rijdt een andere in ’t achterste van de hoffelijke dame die op haar beurt in de overstekende wagen knalt. Tof kluwen voor de verzekeringen zou ik durven zeggen.
Maar we gingen naar Ramsel om te lopen (?) /joggen. We werden door de parkingwachters de parkeerweide opgestuurd die reeds aardig vol begon te lopen. Begint deze loop ook al uit z’n voegen te barsten???
Snel even een toilet opgezocht, ‘k had krampen, en dat was niet zo evident: toilet aan de kleedkamers verstopt, toilet 1 in ’t schooltje idem en toilet 2 reuzenfile. ‘k Had thuis maar moeten gaan dumpen.
Bij deze oproep aan alle joggers: gezien de sanitaire installaties meestal de grote toevloed niet kunnen slikken (letterlijk en figuurlijk): gelieve thuis uw “drolleke” te draaien. (Dit geldt ook voor de auteur van dit artikel.)
Onze Polle was zijn rood klakske “vergeten”, dus ’t was wat zoeken om onze lieve secretaris in de massa te ontdekken. Op  “spellekes” moest ik ook weerom niet rekenen, het woord “boete” viel weer: “Wie zonder spellekes naar nen jogging komt gaat een boete krijgen” brulde het blauwe petje.
Met rood maakt dat veel meer indruk, maar genoeg gezwanst. De “karramellenloop” was afgelopen en de snoepzakken van de kindjes gevuld. (Morgen buikpijn van ’t snoepen ????)
Een massa volk voor de 5 km loop, twee toeren en wat misvattingen bij de aankomst van de snelle lopers, de ene signaalgever roept links tegen de tragere lopers, de andere rechts, gevolg: sprint voor plaats 2 &  3 is chaos, jammer voor de 3de.
Toen de tragere lopers binnenliepen ontstond er zowaar een file bij de registratie. Moeten ze in Ramsel een beperking van ’t aantal deelnemers gaan invoeren ???? Of ’t parkoers aanpassen, maar daar zou aan gewerkt worden naar ’t schijnt.
Ik heb ondertussen wat rondjes gelopen op ’t voetbalveld, zoals vele andere joggers, en dat plaatje van “verboden te voetballen: gras pas ingezaaid” slaat dus niet op de joggers, wij lopen rustig rondjes zonder bal.
De 5 km wedstrijd met meer dan 600 starters, 591 aankomers, werd gewonnen door Wesley De Kerpel voor Dirk Coenen en Geert Engelen. Veel bekenden onder de deelnemers en onze blanke Keniaan had weer z’n hazenpakje aangetrokken voor Carine Wuyts. Hij werd weerom 1ste 60+er.
De start van de 10 km wedstrijd werd eventjes verlaat omdat de laatste lopers van de 5 km nog niet binnen waren.
We vertrokken met een grote groep (volgens de omroeper ongeveer 500, uitslag vermeldt 405 aankomers (zoveel opgevers????)
Ik zou m’n taak van Zwitserse garde weer opnemen, ditmaal zonder onze bisschop Jan(was signaalgever) of Kardinaal Eddy(afwezig). Ik ging dus samen met Paus Willy 1 lopen en we spraken af om de gebroeders Schouters mee te nemen (opleiding tot priesterschap ??).  Priester Chakke schoot snel vooruit, gevolgd door Priester Pépé, dan de Paus en tot slot ikke.
In ’t begin is het slalom, na ongeveer 1 km kan je tempo beginnen lopen, dus op de oude spoorwegbedding  vormden we ons treintje. De 1ste km na 4’25”, te snel dus want de Paus had zich voorgenomen om 4’45” / km te lopen. Na de eerste beklimming van de “berg van Ramsel” moest priester Chakke de rol lossen, wat gewacht, er terug bij en na 2,5 km de eerste doortocht. Dit jaar geen ‘Djembee groep’ om ons aan te moedigen (zou vrij dure investering zijn, die mannen komen niet gratis). ’t Is maar een voorstel: verzamel wat oude olievaten en nodig een deel moedigen uit met oorbeschermers aan om daar een avond op te komen rammen.
Waterbevoorrading bij iedere doortocht, Priester Pépé beslist om niet op z’n broertje te wachten, dus we gaan verder: na 18’ rond komen we door op km 4, dus net à 4’30”. Iets verder moet ook de 2de zwartrok (Pépé) afhaken. Onze Paus heeft nu nog enkel z’n Zwitserse garde bij zich. Voelt ie zich zo nog wel veilig ? Hij heeft nog wel de energie om een schunnige mop te vertellen.
Tijdens onze 3de ronde worden we gedubbeld door de top 5, ‘k had ze vroeger verwacht. De oproep van Paus Willy aan de weergoden werd verhoord: het begon lichtjes te regenen, je bent Paus of je bent het niet natuurlijk, gewoon een kwestie van relaties hebben.
In de laatste ronde tussen km 8 en 9 gaan we nog een groepje met oa Karine van de Knoet voorbij, ons tempo blijft strak en de Paus versnelt zowaar de laatste km om uiteindelijk binnen te komen als nr 163 en 164 na 44’24”. Dus à 4’26”/km, iets rapper dan voorzien.
Bij de aankomst een blikje “Red Bull” en water, en in ruil voor je startnummer een kruikje vloeibaar wasmiddel, douchegel, koekje, fruit en deegwaren. We kunnen er weer tegen. Dan naar de auto en gezien een loper niet graag ver stapt ben ik met de auto naar de kleedkamer gereden (foei).
Daar in de “coulissen” vernomen dat het voor de koplopers een tactische wedstrijd was de 1ste km, dat de “oude” krijgers het tempo moesten maken (oa Marcel Laenen, Marc”denbakker” VDWeyer….) om dan door de jeugd (1ste 4 plaatsen sen) te worden voorbijgesneld. Winnaar: Willem Van Hoof voor Glen Laurens en Dries Van Hoof. Karen Peeters: 1ste vrouw (off corse).
Douches en kleedkamers: dik ok, prima parking, genoeg signaalgevers, 100% verkeersvrij, prima km aanduiding, prima omroepers met assistentie van onze Pol met blauw klakske, bruikbare herinnering, zeer snel uitslagen gratis beschikbaar. Minpuntjes (als er toch moeten vernoemd worden): sanitair kan toevloed niet meer aan, door overweldigend succes probleempjes bij drankbevoorrading.
Maar algemeen kunnen deze kleine details het succes van deze sfeervolle jogging niet afbreken, de organisatie is prima en velen kunnen er een lesje van leren.
Nadien nog wat nagepraat terwijl de prijsuitreiking en aanwezigheidstombola plaatsvonden (niet nodeloos gerek, maar er tijdig aan beginnen, proficiat), ze hadden wat pech omdat er een druilige regen neerdwarrelde.
Uitslagen en foto’s: www.ramselseroutelopers.be, uitslagen: www.roba-atletiek.be, www.assaronse.be

Groeten
poepegatje

Vrijdag de 13de juni zakten we af naar Herselt-Blauwberg voor de 2de Kruistochtloop, de 3de wedstrijd van het Herselts criterium.
Op de voetbalvelden was voldoende parking voorzien, goed aangeduid van op de straat.
In de kantine van de lokale voetbalploeg zat onze lieve Polle Winnepenninckx met de voorinschrijvingen van de Demarsinlopers klaar, en Yes, mijn gebeden werden verhoord: De Polle had eindelijk een rood klakske aan. Nu zien we hem tenminste zitten van verre.
Nu nog zorgen voor “spellekes” (veiligheidsspelden) en de Polle is perfect. Al moet ik toegeven dat zijn voorstel om boete uit te delen voor wie toekomt zonder veiligheidsspelden op een jogging eigenlijk terecht is. Je gaat toch ook niet naar een jogging zonder loopschoenen ? (alhoewel ik iemand ken die ooit z’n loopschoenen “vergeten” was en dan maar op gewone schoenen gelopen heeft, hé Gust Dekeyser).
Veel volk van Demarsin daar, ik durf zelfs te schatten rond de 50 leden.
Wegens de regenval was het parkoers gewijzigd en werd de voorzien 5 km met ongeveer 560 m verlengd.
Ik ging samen met Ludo “Ariba” VanWoensel een verkenning uitvoeren, de Ludo is bekers aan ’t verzamelen voor z’n kleinkinderen en met wat geluk pakt ie vandaag weer de trofee van de 50+er op de korte afstand.
Snel leerden we dat het op het smalle wegje na de start een kwestie was van links houden, smal en geen inhaalmogelijkheid tenzij je in de plassen ging lopen.
Aan een splitsing stond een signaalgever en op onze vraag of de wedstrijd links of rechts was kregen we als antwoord dat hij het niet wist: “je moet de fietser maar volgen”.
Na de “warming up” wisten we dus dat het vrij vettig lag, ’t is niet voor niks dat ze het parkoers aangepast hebben.  Mijn voornemen op door te lopen begon af te brokkelen. We zullen wel zien.
Om 19u15 de start,  196 lopers (aankomers) voor deze korte afstand. Op de 1ste rij een hoop kinderen, dus gevaarlijk want iedereen wil vooraan dat smal stukje induiken. Er wordt dus weer aardig geduwd (hopelijk geen slachtoffers gevallen). Bij het uitlopen van de grasvlakte reeds een grote plas, velen dus natte voeten.
Ik kan Rudy Vandenbosch nog snel toeroepen dat hij links moet houden voor hij uit m’n zicht verdwijnt, Rudy zou knap 5de worden. Met nummer 13 lopen op een vrijdag de 13de brengt dus blijkbaar geluk ????
Vandaag liep onze Paus Willy 1 Vermaelen de lange afstand, dus geen Pauselijke garde en Bisschop Jan Maus was ook vrijgesteld van zijn opdracht. Den Bisschop had weer een wesp in zijn broek zoals ie wegstoof.
Bij het stuk waar je rechtsaf het bos inliep was het uitkijken voor boomwortels, het was daar al een stuk donkerder door ’t gebladerte dus uitkijken. Misschien indien de mogelijkheid volgend jaar de wortels markeren met kalk????
Iets verder was het uiterst links of rechts lopen, in ’t midden modder en hoefsporen van de paarden.
Tot slot een stuk betonweg voor we linksaf terug richting voetbalvelden gingen, smal met plassen. Hier kan ik onze Bisschop voorbijgaan. Bij het opdraaien van het voetbalveld een grote modderplas, dus uitkijken om niet onderuit te gaan. Doortocht na de aankomst geeft de kans om een bekertje water mee te gritsen.
Onderweg aanmoedigingen van clubgenoten: Daniel VDVelde, Paus Willy 1, Pépé, Chakke…….
Ik ga voorbij een blauwbloes: Kris Verbert, maar enkele hectometers verder komt ie me gezwind voorbij, een beetje te optimistisch geweest zeker.
Nu is het doorbijten, m’n hartslag zit nogal hoog, na de betonweg kan ik nog snel een witbloes voorbijgaan om uiteindelijk als 24ste te finishen na 23’29”. Ik ben dus best tevreden.
Beloning: zak Delhaize producten met van alles in (wafel, koekjes, chips, water, chocomelk, fruitsap, appelmoes…..)
Lichtjes uitgelopen en dan naar de douches: in tegenstelling tot vorige week in Wezemaal nu wel druk genoeg op ’t water…….maar jammer genoeg ook ijskoud, en dat met al die modder op onze benen.
Wedstrijd 5,56 km gewonnen door Coenen Dirk voor Bert VDVelde en Jan Verelst. 1ste vrouw: Wuyts Carine, die prima gegangmaakt werd door onze Blanke Keniaan (ouwe snoeper !!!!!!)., De Cyriel werd zo nog 1ste 60+er. En Ludo”Ariba” VanWoensel had z’n beker: 1ste 50+er. Proficiat.
Tot slot nog gekeken naar de 11km wedstrijd (165 aankomers)met een demonstatie van Demarsinman Patrick Van Daele die won met een straatlengte voorsprong. Voor de 2de plaats een spannende strijd tussen Marc”den bakker”VDWeyer en Marcel Laenen, maar in de laatste ronde kon Marc Marcel afschudden. Louis”koning van ’s asfalt, of is ’t nu beton” werd knap 5de na lang in 4de positie gelopen te hebben. Zou dat stuk betonweg hem vleugels gegeven hebben ???? 1ste vrouw: natuurlijk: Karen Peeters.
Besluit: uitslag 5 km vrij snel beschikbaar, mooie omloop, prima km aanduiding, plaats genoeg in kleedkamers (toe ik er was toch) maar jammer genoeg ijskoud water, mooie herinnering, genoeg parkeermogelijkheid, goei organisatie.
Uitslagen op www.assaronse.be nu reeds beschikbaar.
Groeten en hopelijk tot volgende week in Ramsel.
poepegatje

Vandaag 8 juni 2008 ging de jaarlijkse aardbeijogging te Wezemaal door.
Dus eigenlijk hadden we het weerbericht van Frank Deboosere (of clubgenoten) niet nodig; Wezemaal Aardbeijogging = zon en warm.
’t Was dus weeral zo, zon en dikke 20 ° C, maar toch ons plunje aangeschoten en naar Wezemaal.
De auto kwijt geraakt op enkele hectometers van de gemeenteplaats met daar een gezellige drukte.
De jeugdlopen rondom het pleintje in volle gang, en dadelijk veel bekend volk: Michel “Genie” Raymakers, Chakke, Pépé…..en iets verderop: onze superman Pol”zonder rode helm” Winnepenninckx die de voorinschrijvingen uitdeelde.
Onze blanke Keniaan,nog gebronzeerd van z’n Egypte-reis (of kwam die bruine kleur van iets anders, ‘k heb zoiets horen vliegen van spetterpoepen….) had weer z’n knalblauwe Club Brugge schoenen aan. De Cyriel zou er dus een lap op geven.
De 3 km wedstrijd vertrok met een kleine vertraging, zeer snelle tijd voor de winnaar, dik onder de 10 min, de uitslagen staan nu nog niet op de site, maar die zullen er wel snel opkomen: www.aardbeijogging.be. Ook foto’s zullen d’r komen.
We zagen een memorabele sprint van onze clubgenoot Ludo”Ariba” Van woensel, ik dacht dat het schuim uit z’n neusgaten zou vliegen. De asfalt smolt bijna onder z’n schoenen. Ik dacht dat ie 8ste werd. Knap, ook mooie plek voor Michel “genie” Raymakers, nochtans achteraan gestart.
Maar de vraag die velen zich stelden was: wat is die grote verdikking achteraan op Michel z’n poep??? Doping ?, Gesneden brood, wespennest? Geen mens die Michels’ uitleg: “mijn autosleutels” geloofd natuurlijk.
Rond 16u gingen wij dan van start voor de 10 km wedstrijd. Ik had beloofd om Pauselijke garde te spelen vandaag, ttz ik zou bij Paus Willy 1 Vermaelen blijven, ik kreeg daarbij ondersteuning van Bisschop Jan Maus en Kardinaal Eddy Matthys. Onze eerste twee lokale toertjes schoven we geleidelijk op naar voor, we waren achterin gestart, het duurde bijna 20 sec voor we over de startlijn wandelden. Onderweg waren 2 bewoners zo vriendelijk om een watergordijn te maken, lekker verfrissend.
Na onze 2 toertjes, doortocht na 14’ en enkele sec  toch snel een drinkbekertje meegepikt en gedeeld met Rikske Janssens die onder z’n vijs kreeg van een lieve dame die hem overtuigde om toch te drinken gezien de warmte. Groot gelijk madam.
Wij dus naar boven, trappen richting kruisbeeld, hier en daar stappende deelnemers. Ik liep even voorop (als een goede security om de boel te verkennen zodat geen aanslag op onze Paus Willy zou gepleegd worden) en boven op m’n kompanen gewacht. Dan een afdaling naar beneden, toch wel vettig wegje, richting Aarschotse steenweg, rechtsaf en terug naar boven. We draaien onze km zoals gepland rond de 5 min/km, de ene al wat sneller dan de andere, maar op dit soort parkoers kan je praktisch geen gelijkmatig tempo houden.
De schaduw  van de bossen doet deugd, dan door de appelboomgaarden verder, prettig beloopbare ondergrond.
Bij de spons/water bevoorrading laat ik m’n 2 vrienden even gaan, de Kardinaal zijn we kwijt ondertussen. Ik drink rustig een bekertje water, sponske op de kop en verder. Enkele hectometers verder ben ik terug bij ’t Vaticaan.
Nu zit het zwaarste stuk er op, via de druivenvelden naar km 8 en Paus Willy versnelt. Km 9 na iets meer dan 43min, Bisschop Jan laat ons gaan. Willy en ik lopen samen richting aankomst om als 169ste  en 170ste over de meet te komen. Bakje aardbeien is de beloning. Tijd officieel: 48’03, trek daar maar dik 15 sec af.
Lekkere sinaasappelschijfjes en water na de aankomst voor ieder.
Winnaar: Chris Wouters, Demarsin, 8ste: koning van ’t beton Louis Cartoos, 16de Mark den bakker Vandeweyer……..
Ook een dikke proficiat voor Celien Dene, 456de, uitgelopen geboren 1997. Kleine vraagstelling: is het verantwoord om een 11 jarige dergelijk zwaar parkoers te laten lopen ??????
In ruil voor je nummer kreeg je nog een blikje sportdrank en 2 flesjes Actimel. Ook in deze jogging heeft de crisis toegeslagen, ik dacht dat het pakket vorig jaar toch uitgebreider was ?????
Naar de auto voor droge kleren en dan richting douches, een doucheaanhangwagen en omkleden achter een zeildoek.
Zit ik niets mee in, maar geen privé-voorzieningen voor de dames vind ik toch jammer.
Nog erger: geen waterdruk, zo’n flutstraaltje dat je de shampoo amper uit je haar krijgt en ijskoud water.
Graag een inspanning van deelnemer/ burgervader van deze gemeente Rotselaar Dirk Claes.
Bij deze een oproep van poepegatje aan Dhr Claes: zorg aub voor deftige accommodatie tegen 2009, zowel voor heren als dames, een jogging met zoveel deelnemers verdient dit toch wel denk ik.
Als troost zijn we dan maar nen Hoegaarden gaan drinken.
Besluit: mooi maar zwaar parkoers, prima km aanduiding, goei bevoorrading (water en sponzen), lekkere sinaasappel bij aankomst, aarbeien, beperkte herinnering, uitslagen10 km  zeer snel op de site, 3km hing uit ter plaatse maar staat nog niet op de site.
Zeer groot minpunt: sanitaire/douche installatie. Volgende keer toch graag wat druk op ’t water en indien mogelijk lauw watertje. Danke
Foto’s en uitslagen: www.aardbeijogging.be
Groeten

poepegatje

Bewolkte zaterdag 7 juni 2008, en ik trok voor de 2de dag op rij naar een jogging.
Aangezien mijn voornemen om voluit te gaan gisteren letterlijk in het water gevallen was zou ik vandaag proberen om er een lap op te geven.
Ik zou onderweg wel ergens een glascontainer tegenkomen zeker, dus de lege glazen bokalen maar in de auto gezet bij de rest van de rommel.
Vlot ritje, geen file in de buurt van Holsbeek/Aarschot want vandaag stond ook TW Classic op ’t programma.
Maar ik ging dus naar Westerlo-Voortkapel voor de jogging van ’t Hijgend Hert.
Na wat zoeken m’n auto geparkeerd op de parking van de voetbalvelden en dan naar de inschrijvingen.
Ik had me deze keer niet voorinsgeschreven en omdat ik ’t bericht op de gsm gemist had wist ik niet dat er iemand van de club geannuleerd had.
Ongeduldig als ik ben heb ik dus 4 euro afgedokt voor m’n nummer 34 op de 4,3 km wedstrijd.
Wat warmgelopen op de voetbal velden en om 18 u de 40 lopers/sters zien vertrekken die voor de 10 mijl gingen. Na de wedstrijd vernomen dat daar iets fout gelopen was, ergens werd de groep blijkbaar een verkeerde straat ingestuurd. Jammer dat zoiets kan gebeuren, vooral omdat ik vermoed dat sommigen op dit snelle parkoers gingen voor een toptijd. Deze wedstrijd werd gewonnen door Gunter Geens, 1ste vrouw, off  corse: Karen Peeters.
Om  18u15 ging voor mij dan de 4,3 km wedstrijd van start, 85 aankomers voor deze wedstrijd.
Nicky Vandevelde vroeg me voor de start of ik ging doorgaan, en voor welke tijd.
Ik antwoordde dat ik hoopte op 18 min of minder.
Bij de start voor mij een jongeling in wieleruitrusting; zou dat lekker lopen, met zo’n zeemvel tegen je billen ????? In de verte zie ik het felblauwe broekje  en fluogele truitje van Wezzel (Wesly VDG) die de 10 mijl afhaspelt.
Snelle start genomen, 1ste km in 3’45” ongeveer, de ademhaling gaat snel, het is een vlak parkoers met niet teveel scherpe bochten, volledig verhard. Er is onderweg een prima km aanduiding.
Na een dikke km word ik ingehaald door een trio, ik blijf hangen en rond km 2 kan ik toch enkele lopers voorbij gaan. Nu is het doorbijten. Tussen km 3 en 4 hoor ik een loper naderen, ik kijk om en hij roept me toe dat ie voor de 10 mijl gaat, oef. De man met het donkerblauwe bloesje die ik daarstraks voorbij ging heeft beter gedoseerd en laat me achter. Nog 300 m, ik kijk om en ben gerust, ik zal deze plaats vasthouden.
Binnen na 16’50”,  dus sneller dan de vooropgestelde 18’. Ik hoopte in stilte op een top20 plaats, maar weet dat hier zeer snel gelopen wordt. Het is uiteindelijk 17de geworden, dus prima, à 3’55”/km.
Domien VanDyck won de wedstrijd in 14’14” aub. Proficiat.
Na de aankomst is er voor ieder een omslag met tombolalot.
Ik “win” een pak rijst, en je krijgt ook een blikje sportdrank.
Nog even in ’t gezelschap van Paus Willy 1 Vermaelen naar de doortocht van de 8,6 en 12,9 km lopers gekeken, aangemoedigd bij bekenden, busje Demarsin oa met de facteur, de blanke Keniaan, Pépé…….
Dan gaan douchen, kleedkamer heren waar de stoom uitkomt, niet te doen, wat verder gegaan en zowaar een volledig lege herenkleedkamer gevonden, helemaal voor mij alleen 4 douchekoppen met lekker warm water. Perfect gewoon. Of is het zo erg geworden met de verslagen van Poepegatje dat er niemand met mij nog in de kleedkamer durft ?????
Toen ik bijna aangekleed was ontdekte nr 2 deze luxekleedkamer, iets later nr 3 en dan was ik weg.
In de kantine gezien hoe Wesley VDG (Wezzel) dat doet als ie net naast het podium gevallen is (hij werd 4de): je klamt daar een mooie blondine aan en versiert daar dan maar 3 kussen van. Hebben is hebben en krijgen is de kunst.
Nadien nog een kriekske gedronken met familie Vermaelen en familie Maus om ons dan naar de auto te begeven. Daar werd nog gelachen met m’n kofferinhoud, maar ‘k ga morgen in Wezemaal lopen met Paus Willy 1 en ik moet nog zo’n glazen kooi maken voor de pausmobiel. Alleen hopen dat ik onderweg ergens een glasblazerij tegenkom om m’n glas te smelten en om te blazen tot een glazen stolp om over onze Paus te houden.
Besluit: snel parkoers, niet echt mooi, verkeersvrij, prima km aanduiding, halfweg de ronde spons en waterstand. Uitslagen zeer snel beschikbaar, alleen zeer jammer dat men daar (gezien de 4 euro inschrijving) nog een bijdrage voor durft vragen. Beperkte herinnering (pakje rijst en blikje sportdrank), prima douches (voor mij toch), parking: ok. Gratis sporttasbewaking.
Uitslagen  (foto’s volgen waarschijnlijk) beschikbaar op www.hijgendhert.be
Groeten
Poepegatje

Op 06-06-2008 ging de 2de wedstrijd van het Herselts joggingcriterium anno 2008 door in Herselt Varenwinkel, waar de 3de Langdonkenloop zou plaatsvinden.
Het had de laatste dagen aardig geregend, en de vrijdagavond in juni leek meer op een herfstavond dan op een mooie voorzomeravond.
Ik werd rechts op een drassige weide gestuurd, hopelijk straks geen problemen om weg te raken want de inrit van deze weide was reeds zeer zompig door de inrijdende auto’s.
De gelukkigen die na mij toekwamen mochten vlakbij de kleedkamers op het voetbalveld parkeren.
Reeds enkele Demarsinlopers aanwezig in de kantine, Marie-José en Ludwig, René DeKeyser, Ludo “Arriba” Vanwoensel….en iets later onze Pol “zonder rode helm” Winnepenninckx die ervoor zorgde dat we onze vooringeschreven nummers kregen.
Ondertussen waren de jeugdlopen reeds van start gegaan, ze kregen een zeepbellenblazer c adeau.
Zeer drassig daar rond de start/aankomst en ik had dan ook zeer snel natte voeten.
Veel bekenden stroomden toe, ook Paus Willy I Vermaelen was van de partij, maar die zou de lange afstand lopen samen met zoon Johan”smoske” Vermaelen. Dochter Wendy ging voor de korte afstand, die zou ik dus later wel tegenkomen zeker ????
Ik ging vandaag voor de korte afstand en dacht om eens door te trekken, maar gezien de toestand van het terrein heb ik dat voornemen maar snel opgeborgen. We hebben “warmgelopen op het grasveld/parkeerterrein en snel een kleine verkenning met Hugo”den trekker” Meulders, die herstellende is van een kwetsuur. Den Hugo ging dus op ’t gemak lopen en ik sprak af om hem gezelschap te houden. We zagen in de verte de sliert lopers voor ons, en Demarsin was weer goed vertegenwoordigd, al fluogeel wat je zag.
Om 19u15 vertrokken we dan met 156 moedigen, de drassige weide over met opspattend water alom. Dan een vettig veldwegje in en vervolgens rechtsaf op halfverharde weg. We moesten één kleine en één grote ronde afleggen. Vooral het stuk rond de start/ aankomst was nogal vettig. Prima km aanduiding onderweg en we kwamen na 1 km door na 5’ rond. Het brugje over ’t water (3 balken) was gelukkig bedekt met een laagje zand zodat uitglijden toch wat moeilijker werd.
Ondertussen waren we al heel wat “poepekes”, bekende en onbekende, voorbijgelopen. Wat verder kwamen we bij een groepje met Daniel”Herdershond” Vandevelde, Geert Verheyden, Pépé…en in de verte Daniel z’n” schaap” Nicky. Een heel deel van de Demarsinmannen waren net terug van hun vakantie in Egypte en sommigen hadden daar een “spetterpoep” aan over gehouden.
Allemaal trukken om sneller te kunnen lopen onder het mom van “ik moet dringend naar het WC”.
Na 3,5 km riep Hugo dat ik mocht gaan en ik ben dan op jacht gegaan naar dat schaap van Daniel.
Heb ze niet in de kuiten gebeten zoals het een herdershond past, maar ben er voorbijgegaan.
Via een drassige zandweg over het erf van de boerderij richting aankomst, nog snel de 4de vrouw achter mij gelaten en een laatste keer door ’t zompige gras en over ’t brugje richting aankomst.
Winnaar Dirk Coenen (voor Bert Vandevelde) was toen al lang binnen, en ik werd uiteindelijk toch nog 43ste na 21’32”.
1ste vrouw: Brems Gerda: proficiat.
Het pakket leek verdacht sterk op dat van de Berg-om-loop, maar dat zijn dingen waar je nog iets mee kan doen.
Onze clubgenoot Michel Motte was onwel geworden en zat in de ziekenwagen voor check-up, maar leek toch aan de beterhand. We hebben al leed genoeg gehad dit jaar met onze loopgroep.
Bij deze veel sterkte aan Jos Willems wiens zoon na een tragisch ongeval morgen begraven wordt.
Een mens zijn leven kan zo snel drastische veranderingen ondergaan en je kan er niets aan veranderen, je staat machteloos……en dit doet me dan denken: eigenlijk zijn we zeer gelukkig dat we nog kunnen meedoen aan die loopwedstrijden, we beseffen het niet maar moeten genieten van ieder moment.
Ondertussen gingen de 163 moedigen voor de 9,45 km van start, een wedstrijd gewonnen door Danny Van Bael voor Gino Lauwen en Chris Wouters.
Marc”denbakker” Vandeweyer werd knap 4de en 1ste vrouw was natuurlijk…….Karen Peeters.
Dan naar de douches: zeer druk bij de mannen, 3 douchekoppen voor al die lopers is wel nogal weinig, en dan water zo heet dat je d’r niet kon onderstaan. Trukken om minder water te verbruiken??????  Ik opperde even het idee om voor de mannen de 2 grote kleedkamers te voorzien en de dames in ’t kot van den arbiter te duwen, maar ik vrees dat ik nogal de wind van voren zal krijgen van de madammen.
Na den douche nog even gaan kijken naar de modderploeteraars van de 9,45 km en dan naar huis want ik moest nog eten.
Besluit: leuk parkoers, deels in ’t water gevallen, prima km aanduiding, prima signaalgevers, verkeersvrij, halfweg waterbevoorrading (weinig succes, hadden al water genoeg), genoeg parking, herinneringspakket  waar je iets mee kan doen, douches: minpuntje: te weinig en te heet.
Mijn inlegzolen waren kloddernat, ‘k heb ze in de auto aan de voeten van de passagier gelegd en m’n verwarming volle bak op de voeten gericht: ze waren droog toen ik thuiskwam.
Uitslagen snel beschikbaar en nu op ’t net via www.roba-atletiek.be, doorklikken naar organisaties/uitslagen.
Groeten
Poepegatje.

Zaterdagnamiddag om 17 u zou in Gelrode aan ’t oude station van Vorsenzang de jogging van Vorsdonk doorgaan. Een mooie loop van 4,3 km, deels langs de spoorweg, deels door een moerasgebied.
Ik vond nog een plaatsje aan de lokale schrijnwerkerij om m’n auto kwijt te raken.
Bij de inschrijving reeds goeie sfeer, lekkere geur van pannenkoeken, springkasteel, dranktentjes….en inschrijving tussen de vezelplaten, isolatie, multiplex….  . Het ging toch allemaal vlot en de voorinschrijvingen van de club was goed in orde.
Ik kreeg het “Lucky number seven”, we zullen zien wat het opbrengt.
Veel bekende gezichten, Luc VanDaele op de fiets: nu weet ik hoe die het doet om zo snel te lopen: hij verstopt z’n fiets na enkele 100den meters en gooit die enkele 100den meters voor de aankomst in ’t veld. (grapje), hij heeft gewoon talent en is stevig getraind.
Ook m’n oud basketbalmaatje Patrick Becke van de partij, dus weer een plaats achteruit, maar ‘k heb geluk: hij loopt de 8,6 km.
Michel “genie”Raymakers is er ook, die gaat voor de korte afstand, evenals Hugo den trekker, terug aan ’t komen na blessure.
Ik loop lichtjes “warm” met Remy en Gaston en hoop vandaag op een goei prestatie.
De dijen voelen wat stroef aan, gisteren toch weer te fel geweest zeker ???
Wessel, wesly vandegaer, is er ook, met flassy oranje spiksplinternieuwe schoenen.
Om 17 u wijle weg, langs de spoorweg, ongeveer 1 km, wind op kop.
Jan Maus is weer weg als een speer, maar na enkele 100den meters kan ik er over.
Ik ga Ludo Arriba Vanwoensel en Karen Peeters voorbij. Den Ludo heeft het op m’n fluo-gele sokken: “die wil ik wel hebben”, ik bijt door, ‘k ga m’n kousen niet laten afpakken hé.
1ste km in 3’40”, wat is dat, dat komt nooit goed.
Ik probeer m’n tempo te houden, hartslag +/- 175x/’, af en toe wordt ik ingehaald, langsheen ’t restaurant en wat verder bij de gemotoriseerde politieagent links het boswegje in, het daalt nu lichtjes. Na dikke 2 km komt Willy Symus met zijn lange halen me voorbij, net een TGV, ik zie  hem steeds verder verdwijnen. Dus doorbijten is het nu, zo weinig mogelijk vertragen, en rond km 3 laat Michel “Genie” Raymakers met z’n hielen zien. Ik tel af, gelukkig goede km aanduiding, voor de beide afstanden, dus als ik de 8 km passeer weet ik dat met nog 600m wacht.
Uiteindelijk binnen na 17’15”, gezien m’n huidige conditie en gebrek aan training ben ik zeer tevreden met dat resultaat. Een brikje echt kraantjeswater is de beloning.
We zien de lopers van de 8,6 km doorkomen die bekertjes water dankbaar aannemen, de Willy Vermaelen is helemaal vol modder op z’n rechter zijde, heeft ie ook geprobeerd om zoals de dochter een stuk van ’t parkoers af te snijden en is ie onder een draad moeten doorkruipen ?
Of heeft de Willy ambitie in ’t Vaticaan ??? Daar is ook een paus geweest die overal waar ie kwam de grond kustte. Paus Willy 1, dat klinkt wel niet slecht hé.
Ik loop rustig uit met Hugo den trekker, tegen richting tot we latere winnaar Wesley tegenkomen, dan draaien we om en moedigen de snelle mannen aan. ‘k Heb jammer genoeg nog geen uitslag, maar ‘k weet wel dat in top 10 zaten: Luc Van Daele, Patrick Becke, Danny Matthys, Rudy VDBosch….en dat Karen Peeters natuurlijk 1ste vrouw werd.
Geleidelijk aan zagen we iedereen binnenkomen, en de Willy z’n uitleg was dat er een ongelukkig contact geweest was, hopelijk zonder erg, een gekwetste paus hebben we ook niet veel aan hé.
Uitslagen voor de 4,3 km hingen reeds omhoog, Symus Willy 11de, Michel Raymakers 13de en ikke 16de, de uitslag zal nog wel op ’t net komen zeker: www.roba-atletiek.be of www.gelrode.be/vorsdonkloop
Herinneringspakket met natuurprodukten (fles chocomelk waar de dochter blij mee zal zijn, koekjes (kan ik m’n kastje op ’t werk mee vullen voor de tussendoortjes,…..) en dan met de auto naar de voetbalvelden van Gelrode voor de douche, prima in orde wat mij betreft.
Besluit toffe jogging in mooi parkoers met prima km aanduiding, snelle uitslagverwerking (proficiat voor dat team van Roba), alle we hebben weer een sportief weekend achter de rug.
Groeten
Poepegatje

Vrijdagavond 23 mei stond voor mij de jogging in Herselt-Bergom op ’t programma.
Ik herinner me van vorig jaar dat het een jogging is op praktisch 100% onverhard, met start op een voetbalveld, schuin oversteken en dan flessenhals in duiken.
Start voor de 10 km waar ik me voor had vooringeschreven om 19u45 (bleek uiteindelijk 20u te zijn), maar toch goed op tijd vertrokken. Via smal wegje naar voetbalvelden en door prima parkeerwachters naar de parkeerweide geleid.
Bestuurslid Willy Vermaelen was druk in de weer want de computer had de voorinschrijvingen van onze club Demarsin blijkbaar niet kunnen verwerken (?), ttz de Willy was zoals in the good old days in de weer met pen en papier.
Eind goed, al goed, iedereen de nummer die hij/zij wenste, rood voor de 5,3 km, blauw voor de 10,6 km.
Om 19u ging de meute voor de korte afstand van start, ik vertrok een dikke 5 min vroeger om een verkenningsrondje uit te voeren.
Deze ronde leerde me dat het uitkijken geblazen was: zoals gezegd smalle flessenhals na 100m, paadje dat links struiken en rechts pas geploegd veld doorkruist, inhalen onmogelijk daar.
Stuk in het bos: smal paadje, alternatief: modderbad, dan ook uitkijken want de bospaden zijn losgeploegd door paardenhoeven.
Dus een nuttige verkenningsronde, die ik rond km 2 onderbrak om de lopers van de 5 km te zien passeren.
Deze wedstrijd werd gewonnen door een loper in geel shirt, voor Demarsinman Bert Vandevelde.
Nicky Vandevelde, vandaag zonder haar herdershond Papa, moest in een eindsprint vrede nemen met een 4de plaats, misschien zich gespaard voor morgen ????
Ik zag nog een eindsprint met de familie Vermaelen/snackbar met daarin vader Willy in een hoofdrol: ik dacht dat ik een copy zag van de sprint WK 1988 toen Claude Criquielion van de sokken en in de nadar werd gereden door Steve Bauer.
Ditmaal met Vader Willy in de rol van Steve Bauer, slachtoffer: een arme frêle dame.
Foei Willy !!!!!!!
Om 20u wij dus van start voor de 10,6 km, ik had me voorgenomen op ’t gemak  te lopen, maar ik vond niet direct een partner, eventueel de Chakke, maar op deze smalle stroken en hier en daar gevaarlijk liggend parkoers besloot ik alleen te gaan.
Het ging echter vrij goed en ik zocht dus een stevig ritme.
Tweede ronde, na ongeveer 3,5 km, loop ik 2 jonge gasten voorbij en maak ze er attent op dat hun veters los zijn. “weten we” is het antwoord.
Ook goed, ikke verder, ik kom na 2 rondjes door met iets meer dan 23 min op de chrono.
De Willy voelt zich zeker schuldig want hij staat heel vriendelijk drankbekers aan te reiken, merci Willy.
Ik word voorbijgegaan door een loper met Duracell op het truitje, logisch dat die sneller is dan ik, die z’n pillen gaan 2 x zo lang mee.
Ik moet misschien eens de vertegenwoordiger van Sildenafil aanspreken. Dit is namelijk een producent van Viagra en met dat op m’n shirt zal ik ook wel vlammen zeker??????
Ik ga de laatste beklimming aanvangen als één van die gasten met losse veter me nog voorbij komt, nog steeds met losse veter: knap.
Uiteindelijk kan ik de meet overschrijden na 46 min rond, de winnaar Chris Wouters en de 2de Mark “den bakker” Vandeweyer zijn ondertussen al lang aan ’t uitlopen, evenals Karen Peeters die er maar niet genoeg van krijgt om die treden van ’t podium op te klimmen.
Herinneringspakket met fruit, koekjes, chips, drank,drinkbus….allemaal nuttige dingen
De uitslagen van de korte afstand hangen dan reeds omhoog, Ludo VanWoensel, arriba-arriba, was 1ste 50+er.
Paula Coenen 1ste vrouw master op 10,6 km, proficiat.
Dan komt er een verwarring over de exacte afstand: organisatie: 5,3 km en 10,6 km.
De gps van Jan Maus en Geert Verheyden: 4,950 m en die van Wendy Vermaelen: 4,850.
Dit is duidelijk: Wendy is ergens onder de draad gekropen en heeft ergens een stukske afgesneden.
Zou ze dat durven????? Ik geloof het niet, misschien liet de techniek ons even in de steek in de bossen.
Dan gaan douchen: kleedkamer 3 (dames) leeg, kleedkamer 1 & 2 goed vol en water te heet om onder te staan, stoken die mannen met goedkope energie??????
Uitslagen heb ik nog niet gevonden op ’t net: ik kan verwijzen naar www.roba-atletiek.be en sportdienst Herselt, of misschien weldra via www.assaronse.be
Morgen ga ik naar Gelrode, korte afstand.
Besluit: parking: ruim, mooi parkoers, hier en daar toch uitkijken voor je enkels, prima km aanduiding, mooi pakket, uitslagen snel ter plaatse beschikbaar, internet nog wachten, douches: veel te heet water, sfeer: de hot-dogs roken heel lekker.
Groeten
poepegatje

Vrijdagavond 16 mei zakte ik en vele anderen af naar Hallaar, Heist-op-den-Berg.
Daar ging de jaarlijkse Averegtenjogging door. Mijn poging om via de binnenwegen naar Hallaar te rijden was een verkeerde gok. Omleidingen stuurden me rond via plaatsen waar ik begot nog nooit geweest was. Uiteindelijk via de prima wegwijzers van de lokale club, de Berglopers, naar de start/inschrijvingsplaats geloodst. Ik vond een plekje op knets dezelfde plaats als vorig jaar, op wandelafstand van de voetbalvelden.
Deze keer was er iets fout gelopen met m’n voorinschrijving zodat een joggingetje richting auto genoodzaakt was om geld te halen en me alsnog in te schrijven. Dit gebeurde vlot en de herinnering (een handdoek) kreeg je ineens in ruil voor het bijgeleverde bonnetje.
Heel  de reutemeteut terug naar de auto gebracht en dan terug naar de massa.
Pol met de rode helm, Winnepenninckx, de man van de voorinschrijvingen van Demarsin had z’n helm geruild voor een beige pet (geen rood klakske in stock Paul ???, dat valt veel beter op en zo vinden we onze voorinschrijvingstafel vlotter).
Zoals steeds veel bekend volk, teveel om op te noemen, ook veel Demarsinlopers.
In de gang van de kleedkamers was het file aan de toiletten, gezien de massa was de capaciteit van deze sanitaire ruimte toch wel wat beperkt. Ik vroeg Wendy Vermaelen wat ze daar weggaven, gezien de lange rij; antwoord: plaats in je buik. Ik ga daarvoor gewoon voor of achter een boom staan.
Johan “smoske” Vermaelen zou vandaag m’n loopmaatje niet worden, hij ging voor de 5 km afstand.
Zoals ik zei, veel volk, 95 voor de jeugdlopen, 321 aankomers  voor de 5km, 275 voor de 10 km  en 188 voor de 15 km wedstrijden. Tel daar nog een paar opgevers bij en je kan de 879 aankomers afronden tot 900 deelnemers. Een aantal waar veel organisatoren jaloers op zullen zijn.
Wegens onvoorziene omstandigheden vertrok de 5 km loop pas om 19u40 ipv de voorziene 19u30, ik vraag me af hoeveel lopers die voor de langere afstanden ingeschreven waren er mee weg waren.
De 5 km wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Nick Van Hoof.
Om 19u50 ongeveer vertrok dus de grote meute voor de langere afstanden, ik had loopmaatjes gevonden bij onze Demarsinleden, we zouden samen blijven “op ’t gemakske”.
Maar ik denk dat Jan Maus een wesp in z’n broek had, hij dreef het tempo stevig op en de eerste km was het slalomwerk. Ik waande me terug op een skipiste in de Alpen.
Door al de wringen  kwamen we een eerste km à 5 minuten. Het tempo ging omhoog en ons 5tal was herleid tot een trio: Jan Maus, Remy Pironet en Poepegatje. Prima km aanduiding onderweg en toch ook wat supporters, danke Hugo den trekker voor de aanmoedigingen.
De mevrouw met het felgroene truitje riep dat Poepegatje zich zo niet moest haasten, ze stelde zich de vraag of we zo snel gingen om vlugger aan ’t verslag te kunnen beginnen.
Iets verder kregen we Swoike de Indiaan  van Demarsin in ’t vizier. Maar deze keer had ie geen zweetband aan, tenzij hij hem accidenteel onder de knie had aangebracht, maar dat zal wel een ander doel gehad hebben zeker ?
Vervolgens twee bevallige dames, ééntje met een leuke blonde paardenstaart, maar die zwiepte zo fel heen en weer dat ik bijna aan een Touristilleke toe was, ik werd bijna zeeziek. Dus erover maar en verder richting boerderij, ongeveer halfweg de ronde. Een zeer mooi parkoers trouwens door de bossen op mooie brede paden, zeer goed beloopbaar.
Wat verder de Chakke bij de lurven, Remy voerde nu het tempo en hij legde er deftig de pees op.
Op de vraag: Wie is nu Poepegatje die ons toegeroepen werd heb ik braaf m’n hand omhooggestoken en enkele meters achteruitgelopen zodat ze een beeld kregen van m’n voorkant.
Bij de doortocht om aan de 2de ronde te beginnen was er waterbevoorrading en verfrissingsponzen.
Jan kreeg het nu wat moeilijker en Remy voerde de forsing. Maar we bleven bij elkaar, ongeveer 4’25” à 4’ 30” per km. De Remy had nog adem genoeg om ondertussen te babbelen, dus eigenlijk kan die nog een stuk rapper, ik zat tegen ’t rood aan denk ik, want m’n hartslagmeter is toe aan nieuwe batterijen en ik kreeg van daaruit geen info over m’n cardiale toestand.
De laatste 100den meters hebben Remy en ik Jan toch even achtergelaten om een sprintje te trekken en we kwamen binnen na 45’38” als nr 73 en 74 van de meute.
Winnaar Chris Gommens was zich toen misschien al aan ’t douchen.
We hadden een kleine 5 minuten voorsprong op de winnaar van de 15 km, Willem Van Hoof, Chris Wouters werd knap 3de (nu weet ik waarom Chris zo snel loopt, hij heeft me gezegd dat ie graag snel onder de douche staat.) Marc “den bakker”Vandeweyer werd knap 6de, en Karen Peeters 1ste vrouw (zou die dat nooit beu worden, steeds op dat hoogste schavotje moeten klimmen na de wedstrijden, als je niet in de top 3 eindigt moet je nadien die trappekes niet doen hé Karen.
Na de aankomst een fris bekertje water, naar de auto toe m’n schoen effe uitgetrokken om dat steentje dat daar zat van rond km 2 eruit te wippen en m’n douchegerief gaan halen.
Deze keer was ik alleen maar m’n doucheslippers vergeten, geen echte ramp dus.
Pol met de rode helm Winnepenninckx ging zich te goed doen aan een hamburger, neen, niet met ketchup (zou je toch verwachten van iemand die rood helmke draagt) maar met mosterd. Smakelijk Pol.
Douches prima in orde, met veel getretter op de achtergrond van de naastliggende vrouwenkleedkamer.
Uitslagen (en later foto’s) staan nu reeds op www.berglopers.be
Besluit: veel volk, gezellig, goei organisatie en zeer mooie omloop.
Ik ben terug naar huis gereden via Aarschot en de E314, wel wat omweg maar veel vlotter dan binnendoor.
Groeten
Poepegatje.

Zaterdag 10 mei stond voor mij de kwb jogging in Tongerlo op ’t programma.
Zoals vorig jaar was het de dag van deze loop met inschrijving in de plaatselijke school snikheet.
Het centrum van dit dorpje werd rond de kerktoren opgefleurd door een kermis.
Aan de kerk vond ik knets hetzelfde parkeerplaatsje als vorig jaar. Geluk lachte me dus toe.
Dit sloeg echter snel om, toen ik m’n koffer opende om de klassieke veiligheidsspeldjes te zoeken bleek dat ik alles thuis had laten liggen. Ik stond in Tongerlo zonder pas, rijbewijs, geld, gsm, douchemateriaal, propere kledij…..niets.
Gelukkig had ik me via de club vooringeschreven, of ik kon de bedelstaf gebruiken om m’n inschrijving te regelen.
De voorinschrijving was dik in orde, ik ging vandaag voor de 8 km, maar op ’t gemakske.
Veel Demarsinlopers aan de start, met naast de jeugdlopen ook een wedstrijd over 5 en 13,5 km.
De familie Vermaelen kwam net op tijd toe om vader Willy te laten starten op de 5 km afstand.
Zou het met deze hitte zo druk geweest zijn aan de snackbar ??? De mensen hebben natuurlijk niet veel zin in zelf eten maken en verkiezen dan dikwijls afhaal menu……
De lopers van de 5 km deden eerst een kleine ronde en nadien één grote.
Als je ze zag doorkomen wist je wat je te wachten stond…..afzien, zweten….
Met een kleine vertraging vertrokken wij rond 15u voor onze kleine ronde en 2 grote toeren.
Ik vertrok helemaal achteraan en zou de hele wedstrijd bij Johan, smoske Vermaelen blijven.
Gezien de hitte vroeg ik hem of ie z’n tomaten bij had vandaag, maar neen, hij wil geen ingevoerde tomaten gebruiken, alleen eigen kweek zegt ie.
Wij dus rustig weg, rond de 5 min / km. Toch af en toe enkele lopers voorbij gegaan en rond km 1 komen we daar een loopster tegen, zeg ik tegen Johan: “ Ik ken dat poeppeke” en kan nog net op tijd deze loopster waarschuwen voor een paaltje in midden van de weg. Ja ja, we hebben Wendy bij de lurven. Bij de 1ste doortocht in de abdij verkies ik het gras boven de kasseien, beter voor m’n enkels.
Iets voor de aankomst kunnen we een eerste keer van de waterbevoorrading genieten, wat verder gaan we voorbij de 1ste dame van de 5 km van gisteren in Waanrode, Nicky Vandevelde.
Wat verder zien we Paula Coenen trekkebenend langs de kant, pijn in de dij, hopelijk niet te erg.
Iedereen puft onder de hitte, vader Willy staat langs het parkoers met zijn zwarte emmer, gewonnen bij de tombola, das nuttig, komt altijd van pas.
Halfweg de grote ronde is er een verfrissingspost met sponzen. Ik gooi de mijne netjes in het vangnet na gebruik: 2 punten.
We passen onze snelheid aan zodat we netjes bij elkaar blijven, ik probeer Johan uit de wind te zetten, maar ik ben wat klein voor deze taak. Baat het niet, dan schaad het niet zou ik zeggen.
Als we de 2de keer de abdij uitzijn lopen er twee paters/norbertijnen (of misschien nog novicen) links van de weg. Ik probeer ze te verleiden om mee een toertje te doen, één van hen trekt zich op gang en loopt even mee, maar als ie hoort dat één toer een 3tal km is houdt ie het voor bekeken. Ik heb hem toch even doen lopen, aan m’n aanmoedigingen om z’n pij wat op te heffen gaf ie geen gevolg.
Wij lopen onder ons twee verder en bij de 2de sponsenpost krijg ik zowaar een knalrode spons.
Ik bied ze aan als vervanging van de tomaat voor Johan, maar hij verkiest z’n felgroene.
Samen uit, samen thuis komen we rond de 39’30” binnen, best gezellig gelopen.
Douchen zit er voor mij niet in vandaag, en de Tongerlo waar ik zo naar uitgekeken had ook niet.
Ik heb het dus moeten stellen met de beker water en het blikje sportdrank.
Ik zal volgende keer een dubbele portie Trappist nemen, om ’t goed te maken.
Bij de tombola won ik zowaar een keukenweegschaal, dat toch liever dan die emmer van Willy, als ik daar mee thuis kom zegt m’n vrouw voorzeker: hier een borstel, aftrekker en dweil en je kan kuisen.
Besluit: prima km aanduiding, prima bevoorrading: water en sponzen, mooi decor met doortocht in de abdij.
Douches/kleedkamers: vorig jaar ok, dit jaar wegens heirkracht moeten passen.
Uitslagen: http://home.scarlet.be/~hemanist/kwb_joggings/info/tongerlo.htm
De site waar naar gelinkt wordt: www.tongerlopers.be werkt bij mij niet.
Dit was door omstandigheden een zeer goedkope jogging voor mij, maar ik had het liever anders gehad.
Van de 13,5 km heb ik niets gezien, dus kan ik ook geen info geven.
Spoedig herstel aan de gekwetsten; oa Hugo Meulders, dat jullie er vlug terug bij kunnen zijn.
Groeten
Poepegatje.

Vrijdagavond den 9den mei van het jaar 2008 begaf ik mij naar Waanrode om deel te nemen aan de 2 Dorpenloop. Nu ja, tweedorpenloop voor de mensen die de 10,3 km afstand gingen lopen want die vertrokken in Glabbeek aan de sporthal en liepen via de boomgaarden naar Waanrode.
De baan naar de inschrijvingszaal was met nadarhekkens afgesloten maar de politieagent van dienst liet deelnemers voor de jogging vlot door. Daardoor kon je vrij dicht bij de inschrijvingszaal je auto kwijt langs de kant van de weg.
Pol met de rode helm zat op een stoeltje in de zon om de voorinschrijvingen van onze club uit te delen. Niet lang echter, want hij kreeg bijna de kleur van z’n fietshelm door de brandende zon.
Het was heet die vrijdagavond, en ik hoorde velen zeggen: “op ’t gemakske want het is veel te warm”.
Hopelijk had Johan “smoske” Vermaelen z’n tomaatjes bij vanavond, hij zal ze kunne gebruiken.  Maar ja, ’t tomatenseizoen is nog niet echt bezig. Johan zal dus alternatieven moeten zoeken.
De jeugdlopen waren toen reeds stilletjes begonnen, weinig deelnemers was m’n indruk, maar velen zullen van dit lang weekend gebruik gemaakt hebben om andere oorden op te zoeken.
De busdienst voor de 10,3 km wedstrijd die de lopers van de aankomstplaats in Waanrode naar de sporthal van Glabbeek bracht was reeds stilletjes aan z’n pendel begonnen.
Ik liep lichtjes los op ’t parkoers van de 5 km (zou 4,850km netto zijn, van horen zeggen) in ’t gezelschap van Demarsinmannen Gaston Van Roelen en Bert Vandevelde. Om het parkoers even te beschrijven: betonbaan dikke 100 m naar beneden, dan linksaf asfaltweg omhoog, blijft langzaam stijgen, dan lichte daling en linksaf, 90° bocht. Terug enkele 100den meter asfalt, lichtjes omhoog en wind op kop. Scherpe linkse en na 20 m li/re combinatie. De verharde weg gaat nu over in een smal pad op zachte ondergrond. Links de boomgaarden in, rechts en dan lang stuk rechtdoor met schaduwzones. Op ’t einde, ging lichtjes stijgend, gaat het over in kiezel en begint te dalen. Terug links op de kiezel en je nadert het 2 km punt. De ondergrond gaat terug over in asfalt, nog een scherpe linkse en de afdaling richting aankomst begint.

Om 19 u vertrokken we met ???? starters voor de 5 km wedstrijd. Er kwamen er uiteindelijk 90 aan.
Ik vertrok bewust niet te rap, zocht m’n tempo en haalde na enkele 100den meters Gaston in, in de verte zag ik Denis Schouters, wat verder de Chakke en nog iets verder het witte petje van Pépé.
Bij de links rechts combinatie haalde ik herdershond Daniel Vandevelde en dochter Nicky bij, erop en erover, iets verder de Chakke bij z’n gillé en om de familievrede te bewaren ben ik Pépé dan ook maar voorbij gegaan.
Bij onze doortocht aan de aankomst zat m’n naamgenoot (maar bij mijn weten geen familie) Jan VDG 50 m voor mij. Ik hield hem bijna constant in ’t vizier maar kon toch niet dichterbij sluipen.
Nu werd het doorbijten om mijn tempo te kunnen aanhouden, Jan ging nog één Demarsinloper voorbij, waarschijnlijk om in de uitslag geen vergissingen mogelijk te maken. Ik kwam uiteindelijk binnen na 20’56”, goed voor een 15de plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Wim Steurs, Demarsinman Rudy Vandenbosch werd knap 3de. Nicky Vandevelde met haar herdershond Daniel werd knap 1ste dame.
Dan lichtjes gaan uitlopen en vervolgens met sporttas naar de douches, links dames, rechts heren.
De mannenkleedkamer was bij m’n aankomst helemaal Demarsin gekleurd, behalve één indringer, maar ’t is hem vergeven want het was m’n naamgenoot Jan VDG.
Prima douches trouwens, maar door de warmte kon je niet opdrogen in de kleedkamer. Sommigen besloten dan maar in hun slip de traphal op te zoeken om zich daar verder klaar te maken.
Ondertussen weer iets bijgeleerd: Wendy vertelde met de bedoeling van die L en R op je sokken. Ik dacht dat dat was om li  en re voet aan te duiden. Maar nee, dat is gewoon omdat de dames zouden weten dat ze aan de kant van de L op de sok de kleedkamer moeten binnenstappen. (wel in de veronderstelling dat de dameskleedkamer links is hé).
In ruil voor je startnummer kon je een fles witte of rode wijn afhalen.
Nog iets nagedronken en dan naar de aankomst van de 10,3 km gaan kijken.
Gewonnen door Ronald Janssen voor Demarsinloper Chris Wouters.
Toen de 6de loper aankwam hoorde ik stemmen opgaan van “de eerste vrouw”, maar nee, ’t was Alex Storms met iets langere haren. De eer van de 1ste vrouw was (natuurlijk) voor Karen Peeters.
Er waren 190 aankomers voor deze wedstrijd die prachtig van commentaar voorzien werd door de speaker van dienst. (ik weet de brave man z’n naam niet meer, maar ik dacht dat ie in Halen ook z’n kunsten ten toon stelt aan de aankomst).
Besluit: prima verkeersvrij parkoers met goede aanduiding en gevarieerde ondergrond, waterbevoorrading halfweg voor de 5 km wedstrijd.
Kleedkamers: als ik ging plaats genoeg
Uitslagen (en later foto’s ?) op www.glabbeeksejoggingclub.be, nu reeds beschikbaar
Groeten
poepegatje

Vrijdagavond 25 april was de afspraak voor de Dijkloop in Betekom. Dit was een wedstrijd die georganiseerd werd door ROBA, en het was dan ook logisch dat de man waar we vandaag jammer genoeg afscheid van moesten nemen centraal stond.
Vanmorgen werd onze goeie vriend Frans jammer genoeg begraven, en Frans had zoals we hem kenden als hulpvaardig man nog gezorgd voor allerlei spullen voor deze jogging.
We zullen je heel hard missen Frans.
Ik werd door een parkeerwachter naar het ruime grasveld naast de sporthal geleid waar plaats zat was om de auto kwijt te raken. De inschrijvingen deze keer niet ik het schooltje, maar wegens verbouwingswerken daar in tenten bij de sporthal.
Paul met de rode helm, Winnepenninckx, was alweer verdeler van onze borstnummers van dienst.
Als herinnering aan Frans liepen we allen met een zwart lintje.
Veel volk daar in Betekom, meer dan 700 lopers zouden vandaag van start gaan.
Ook zeer veel bekend volk daar, Cyriel onze blanke Keniaan met rode loopschoenen vandaag, ja, Standard is kampioen hé.
Den Danny Matthys is ijverig op zoek naar paarse loopschoenen, maar hij vind niets. Als iemand hem kan helpen, poepegatje wil je best in contact met Danny brengen.
Jos Wijns was er ook, niet meer met dat nieuw model van zweetband dat hij vorige week geshowd heeft, ’t zal toch niet dat geweest zijn. Voor mensen die nog interesse hebben wil ik even uitleggen hoe je eraan komt. Men neme een kofferdeksel van een auto, halfopen stand, men stoot het voorhoofd er flink tegen en de medische sector zorgt nadien voor uw zweetband. Inbegrepen in de prijs van de hechting.
Genoeg gezeverd, lichtjes losgelopen op de atletiekpiste en het grasveld en dan naar de kerk van Betekom waar de start zou plaatsvinden.
Om 19 u ging de start voor de 3,5 km wedstrijd (77 aankomers en gewonnen door Stefan Van Rillaer) en de 6,5 km  (187 deelnemers, waaronder ikke, gewonnen door Kevin De Kerpel). Jammer genoeg werd er niet 100 % gevolg gegeven aan de oproep om 1 minuut stilte te houden, maar de door grote van de groep werd achteraan de oproep misschien niet echt gehoord.
Wijle dus weg, omlaag richting Demer, de brug over en dan links, richting Aarschot. Ongeveer halfweg splitsing van de 2 afstanden. Ik liep rechtdoor tot de brug van de ring van Aarschot. Voor mij een jonge Roba loper, achter mij mijn naamgenoot  Jan VDG. Eerste km in 4’, veel te snel dus, maar ’t was bergaf. Km 2 in 4’18”, nog meer dan rap genoeg, km 3 idem dito. Prima km aanduiding onderweg. Dan toch tempo wat laten zakken en na het keerpunt in Aarschot op de andere oever terug richting Betekom. Daar was het even opletten, een lucht vol insektjes  , niet te doen. Iets verder komt Jan mij voorbij en neemt me even op sleeptouw. De vader van Wesley is echter te goed voor mijn huidige conditionele toestand. Ik moet dringend wat meer proberen te trainen, maar ja, m’n nieuwe job slorpt toch ook wel veel energie op. Ik moet Jan dus laten gaan, nu is het doorbijten, dan  bij het opdraaien van de weg rechts richting Betekom word ik nog “gepakt” door de 3de vrouw, en dan omhoog richting kerk, aan de kermis rechtsaf naar de aankomst. Binnen als nr 51 in 27’53”, al bij al ben ik best tevreden met m’n prestatie vandaag. Het bekertje water aan de aankomst deed deugd.
Naar de tentjes waar de even nummers in ruil voor het borstnummer een zakje kregen met 4 potjes pudding en een handdoek, de oneven nummers kregen 4 potjes pudding en twee paar kousen.
Nog eventjes wat uitgelopen en dan gaan douchen in de kleedkamers van de atletiekclub. Ruime kleedkamers en  lekker warme douches.
Dan nog even naar de aankomst van de “lange” afstanden gaan kijken en m’n visnetje meegenomen.
Hugo den trekker had namelijk gezegd dat ie zijn loopschoenen in de Demer ging gooien (en het zijn relatief nieuwe Mizumo’s van mijn schoenmaat) als Karen Peeters voor hem zou eindigen. Karen liep (en won ) de 10 mijl, Hugo de 11 km. Jammer genoeg voor mij (gelukkig voor Hugo) heb ik m’n visnetje niet moeten gebruiken.
11km met 251 aankomers werd gewonnen door Patrick VanDaele en de 10 mijl met 185 aankomers door Chris Wouters.
Proficiat aan iedereen.
Prachtig was dat de uitslagen zeer snel beschikbaar waren.
Voor mij dus een geslaagde avond met een jogging die wat mij betreft prima georganiseerd was.
Uitslagen en foto’s op de site van Roba-atletiek. (www.roba-atletiek.be)
Groeten
Poepegatje.

Wolfdonk, 18 april 2008, het zag er een stalende dag uit, wel met een strakke wind uit het oosten.
De zon scheen toen we vertrokken voor deze jogging, veel volk, veel anonieme lopers, nog meer bekende gezichten.
We liepen voor ons plezier, om erbij te zijn, het groepsgevoel, lopen is voor de meeste van ons een moment van zich gelukkig voelen.
En plots slaat het noodlot toe, als een donderslag bij heldere hemel.  Je bent een jogging aan het lopen, je voelt je blij want je kan meedoen, ……. en ineens val je neer. Mensen snellen toe om je recht te helpen, maar je lichaam kan of wil niet meer.
Iedereen doet zijn best binnen de grenzen van zijn eigen kunnen om je te helpen.
Maar jammer genoeg zijn onze grenzen van kunnen niet altijd voldoende, zelfs gekwalificeerde en getrainde mensen in de hulpverlening hebben hun grenzen.
Ik denk dat ik recht uit mijn hart mag zeggen dat iedereen van de omstaanders en later toegesnelde hulpverleners meer dan 100 % van zichzelf gegeven hebben om Frans te helpen, maar zelfs dit mocht niet baten.
Ik troost me bij de gedachte dat Frans van ons is heengegaan terwijl hij waarschijnlijk gelukkig was want lopen bezorgde Frans een goed gevoel.
Ik durf zelfs te denken, deels uit mijn ervaring in de wereld van de paramedische sector en hulpverlening dat Frans weinig of geen pijn geleden heeft.
Het ging allemaal zo snel……..                                                                
Ik zou hierbij graag mijn innige deelneming  uitdrukken en veel sterkte wensen aan iedereen, familie in de 1ste plaats, vrienden en kennissen, clubgenoten, joggers…….
Ik zou ook toch dank U willen zeggen aan iedereen die meegeholpen heeft aan de pogingen om Frans nog bij ons te houden, maar God zag het anders die vrijdagavond.
Frans, weet dat je steeds in ons hart bij ons zal blijven, en dat we je zeker NOOIT zullen vergeten.

Dag Frans, tot later……………

Poepegatje

Vrijdagavond 11 april was het in Langdorp Gijmel te doen. Daar zouden jeugdlopen, een 5,34 km wedstrijd (gericht op Start-to- Runners) met start om 19u15 en dan om 19u30 de 7,34 km en 14,68km wedstrijden.
Ik had nog een boodschap te doen in Langdorp en dusdanig was ik zeer vroeg ter plaatse, maar toch niet de 1ste Demarsinloper. Iets later kwam Pol “met de rode helm” Winnepenninckx toe die ging zorgen voor de verdeling van de voorinschrijving van de Demarsinlopers. Er was zelfs een speciale tafel voorzien op onze Polle. Ging allemaal zeer vlot en iets later ging ik in gezelschap van Daniel Vandevelde wat “loslopen”. Ik zou eigenlijk nog niet mogen lopen na m’n avontuur van 30 maart, maar ik voel met een (nier)steen lichter en dus ging ik toch maar voor een trainingsloopje op de 7,34 km wedstrijd.
De opwarmings/verkenningsronde was zeer leerzaam. We zagen dat men op de onverharde stroken hun best gedaan had om de putten te vullen, maar eigenlijk lag het daardoor nog gevaarlijker, meer oneffenheden. Ik troost me met het idee dat tegen dat ik daar doorkom de grote meute reeds voorbij is en dus reeds wat “platgelopen”.  Het idee was waarschijnlijk goed bedoeld, het resultaat niet echt wat men beaamde.
De 5,34 km wedstrijd met 53 aankomers werd gewonnen door Jonas Goossens.
De zieken/gekwetstenboeg van Demarsin begint toch stilletjes aan te verminderen, Willy “snackbar Vermaelen en Ludwig zit er jammer genoeg nog steeds opgesloten, Marie José kan lopen met haar gips (maar vertikt het om de Demarsinkleuren aan te brengen, foei !!!). Daniel Lissens is terug, Michel “genie” Raymakers ook. Ik had hem beloofd om een leiband mee te brengen, maar was hem vergeten. Paul met de rode helm is ook terug met de looptraining begonnen, Hugo Meulders was ook terug van de partij.
Cyriel Coremans had speciaal ifv de voetbalwedstrijd van vanavond (Lokeren – Standard ) zijn rode loopschoenen aangetrokken. Op de trainingsloop Blauw-zwarte voor Club, vandaag Rode voor Standard. De blanke Keniaan is gewoon een voetbalfreek. Hoeveel ploegen zou ie kunnen vertegenwoordigen ? Of is het om Danny Matthys de ogen uit te steken  ? Als fervent Anderlechtsupporter zou ik eens kijken voor Paarse schoenen hé Danny .
De wedstrijd nu, ik vertrok helemaal achteraan en het duurde meer dan 1 minuut voor ik de startlijn kon overschrijden. Ik zocht wat m’n plaats en na enkele 100den meter had ik een maatje voor deze wedstrijd gevonden: Erwin Verberck. We hebben rustig gelopen, lekker getetterd, gelopen van “poepeke” naar “poepeke”.  Dan was de ene dame ons mikpunt, daarna de andere. Onderweg aanmoedigen, feliciteren…..verder en verder. Soms bekende dames (hé Carla), soms onbekende (oa een mevrouw met blonde staart en rood bloesje). Waar we de koplopers kruisten zagen we sommige bekenden lopen, aanmoedigen schreeuwen en doorgaan. Men had op een strook mooi nieuw asfalt aangelegd. Weten die dan niet dat Louis “koning van ’t asfalt” Cartoos zich aan ’t omscholen is naar de man van ’t gewapend beton. Maar dat loopt wel prettig, zo een nieuw vloerke.
Op km 5 kon ik me weer niet meer bedwingen en liet Erwin achter. Ik begon een inhaalrace, op sommige stroken was het eerder moeilijk, smal en slalommen dus. Ik ben d’r nog een mooi deel voorbij gegaan, ze zullen zeker gedacht hebben: “wat krijgt diene zot, die moet zeker dringend ????”.
Uiteindelijk binnen maar toch wat file aan de aankomst voor ’t inscannen dat niet echt vlot verliep. Dik 15 sec aangeschoven. Dit gaf me een officiële tijd van 38’18” terwijl ik werkelijk 36’15” gelopen heb. Ik was hiermee 197ste van de 330 aankomers. Erwin kwam iets later als nr 232ste over de meet. Dus toch 35 koppen gepakt. Dan iets droog gaan aantrekken en lichtjes loslopen om dan de winnaars op de 14,7 km te zien toekomen.
Gino Lauwen won(49’39”), Demarsin man Chris Wouters was 4de, Louis Cartoos 8ste, Marc “den bakker” VandeWeyer nr 9. Karen Peeters won bij de dames.
De 7 km werd gewonnen door Gerry Bervoets in 24’41”.
Onze sponsor Guy Demarsin had na de aankomst een advies voor z’n vrouw die kloeg van pijnlijke benen: meer trainen. “Ze willen lopen maar niet trainen” zegt Guy. Je weet toch dat een vrouw zo onvoorspelbaar is hé Guy, die luisteren toch niet naar ons, mannen. Of is het misschien een trukje om te kunnen zeggen: “vanavond niet schat, mijn benen doen pijn” ???????
Dan herinnering gaan oppikken, in ruil voor ’t startnummer een zak met 3 x 500ml melk en een sinaasappel (bij mij toch). Naar de auto, naar de kleedkamer: goed te doen qua ruimte en supergoed water, lekker warm.
’t Was een zware week geweest voor mij, dus heb ik de aprés jogging laten voorbijgaan deze keer.
Uitslagen staan beschikbaar op www.kvvv.be
Groeten en tot volgende week in Wolfdonk ????
Poepegatje.

Bloesemjogging te Gelrode op vrijdag 4 april ging vandaag door. Ik zit blijkbaar in de hoek waar de klappen vallen, na een trainingsloop afgelopen zondag die super verlopen was, 15 km à 12 km/u zonder problemen kunnen afhaspelen sloeg het noodlot weer toe.
Cyriel de blanke Keniaan had al lachend nog gezegd dat ik goed zou slapen in mijn bedje na die trainingsloop. Ik had hem gevraagd of hij van plan was om in de fauteuil te slapen.
Zondagavond zat Poepegatje op spoedgevallen met een niercrisis. Diagnose: niersteen, afzien en opname tot donderdag met alles erop en eraan.
‘k Heb Paul Winnepenninckx gevraagd om volgend jaar voor een andere pastoor te zorgen, den deze heeft veel teveel kalk in zijn wijwater.
Swoit, genoeg zelfmedelijden gehad, van harte dank aan iedereen die z’n medeleven betuigd heeft en die me een spoed herstel hebben toegewenst.
Gelrode nu: een gezellige drukte rond de Moedermeulen. Trouwe secretaris Pol met de rode helm zat aan z’n tafeltje met een fluogele stift de voorinschrijvingen te regelen.
Groene nummers voor de 13 km (achteraf bleek het volgens de GPS van Geert Verheyden slechts 12,08 km te zijn) en de roze nummers voor de 7 km (deze afstand zou wel kloppen).
Ik ging voor de start op enkele 100den meter verder in de berm plaatsnemen. Ik had verwacht dat er 1 min stilte zou gehouden worden ter herdenking van Eliane, maar blijkbaar is dat om een of andere reden niet gebeurd. Om 19 u stoof de bende voorafgegaan door enkele fietsers-voorrijders de heuvel op. Vooraan de mannen die er echt voor gingen en ik kan met herinneren in de voorste gelederen Demarsinmannen/vrouwen  Chris Wouters en Karen Peeters ter herkennen. Iets verderop op z’n typisch rustige (maar zeer efficiënte stijl) Marc ‘den bakker’ Vandeweyer en dan de rest van ’t pak.
Demarsin was supergoed vertegenwoordigd, liefst 60 lopers (ik denk dat de anderen allemaal ziek of gekwetst zijn). Marie José had haar plaaster nog steeds niet in de nodige kleuren geverfd, misschien de Polle zijn fluostift eens lenen ?????
Een goed stuk achter de wandelaars kwam daar ineens nog een wit-fluogeel truitje naar boven gestoven, de lopers waren toen reeds lang uit het zicht verdwenen: Johan”smoske” Vermaelen, recht van ’t werk, auto ergens neerpoten, nummer meeritsen en er vol tegenaan. Proficiat voor de motivatie Johan, knappe inzet.
Ik wandelde nadien in ’t gezelschap van moeder Vermaelen naar boven om aan de splitsing plaats te nemen.
Niet veel later kwamen de eerste lopers er reeds aan. Natuurlijk zijn er sommige toeschouwers die op ’t laatste nippertje nog moeten overlopen of in de binnenbocht moeten staan om lekker te hinderen. “Zeg niet te gouw, ’t is weer een vrouw”, maar dat zal toeval geweest zijn zeker.
De eerste van de 7 km had een straat voorsprong, hij werd gevolgd door een drietal van de 13 (12) km met oa Peter Devocht. Eerste Demarsinloper was Chris Wouters, gevolgd door Marc den bakker en een van de broertjes VanDaele. Karen Peeters kwam als 1ste vrouw op de lange afstand door.
Toen Willy “snackbar” Vermaelen doorkwam zijn we ook naar beneden gewandeld, het parkoers lag er tegen alle verwachtingen zeer goed beloopbaar bij, ik heb bijna geen modder op de benen van de lopers gezien. (de vrouwen die de kledij moeten wassen zullen blij zijn). Mijn bronnen hebben wel vermeld dat het hier en daar moeilijk lopen tot wandelen was wegens de combinatie: Veel lopers en smalle wegen.
Iets later komen Nicky Vandevelde en Michel Raymakers naar beneden gelopen. Toen ik riep dat Michel braaf moest zijn met zo’n gezelschap ging ie braaf rechts van de weg lopen. Militaire discipline noemen ze dat. Toch tof dat Michel er terug bij is, gewoon op ’t gemakske meelopen en genieten Michel. Ik wil je altijd gezelschap houden en zo nodig met een leibandje intomen.
Wat later reeds de fietsers met de mannen van de lange afstand: snelste man Peter Devocht met enkele 10tallen meter voorsprong op een DCLA loper. Karen Peeters was de snelste vrouw.
In ruil voor het borstnummer kreeg je een mooi pakket natuurproducten (oa 1kg wortelen, appel, yoghurt, wafel…..en een bon voor een consumptie in de lokale taverne “De moedermeulen”.
Sommige Demarsinlopers/sters fungeren als vliegenvangers, minstens twee hadden vliegje in ’t oog, zeer vervelend hé Marie José en Ludo”ariba” Van Woensel.
Er waren geen douches beschikbaar, je kon je blijkbaar met een kommetje verfrissen in een garage.
Geen officiële uitslag, wel tijdsklok beschikbaar, goede km aanduiding (wel niet correct voor 13 km)
Hoe de afterparty geweest is weet ik niet, ik ben rond 20u15 vertrokken en bij m’n auto aangekomen bleek dat iemand het nodig gevonden had m’n buitenspiegel eraf te rijden. De kap lag op m’n ruitenwisser. Nochtans een zee van ruimte naast m’n auto, maar ja, niets aan te doen.
Gelukkig blijkt dat Ludo Van Woensel buiten vliegen vangen ook zeer goed spiegels kan herstellen.
Merci Ludo.
Zo, ’t is niet zo leuk een verslagje te maken als je zelf niet kan meedoen, maar met een beetje geluk kan ik volgende vrijdag in Gijmel terug tussen jullie huppelen.
Groeten
Poepegatje.

Zondag 30 maart, één week na Pasen, stond op de kalender aangekruist als dag van de trainingsloop van onze Demarsinloopgroep.
Met één uurtje minder slaap (overschakeling naar zomeruur) en enkele rozijnenboterhammen in m’n gillé trok ik naar Scherpenheuvel.
Op de parking aan de sporthal ongewone drukte, wil dat lukken dat net vandaag er een grote wandeling georganiseerd werd.
Toch nog vlot m’n auto kwijtgeraakt en iets later was het groepje busreizigers compleet.
Secretaris van dienst Paul Winnepenninckx die de organisatie voor zich nam.
In Tremelo is de Polle afgestapt aan de Jagersstraat (had ie plannen ????, ik heb zijn geweer toch niet gezien, of stak dat in zijn rugzakske???) . Nee, nee, geen vieze gedachten van “onze Polle”, hij is zijn fiets en blitse rode helm gaan ophalen en zou de lopers moreel ondersteunen. De bus zette in Tremelo de moedigen af die de 21 km gingen lopen, sommigen aan 14 km/u (Marc Vandeweyer en Wim Deroover), anderen aan 13 km/u, sommigen à 12km/u met als tempomakers en dus buschauffeurs Geert Verheyden en Karen Peeters.  Er vertrok ook een groep à 11 km/u onder aanvoering van Daniel Vandevelde (zware benen, een trouwfeest kan nadien pijnlijk zijn)
Wij stapten af in Betekom, ik ging voor de 15 km à 12km/u. Terwijl we stonden te wachten zette men  boven ons de hemelsluizen open. Ik kroop met Nicky in het bushokje, maar om warm te lopen was dat toch wel wat klein. Droog zijn we daar toch wel gebleven. De twee andere moedigen die à 14km/u gingen vanaf Betekom waren er ook (de gebroeders VanDaele) en Danny Matthys, Carine Wuyts, Cyriel Cooremans…..en de  Cyriel had nieuwe loopschoenen, felblauw en zwart, en fier dat ie was….maar die kleuren steken Anderlechtsupporter Danny Matthys de ogen uit…..
De familie Vermaelen kwam ons uitwuiven in Betekom, voor de regen schuilden onder het kofferdeksel van de auto, net de goei hoogte om Johan z’n haar te strelen (een kammeke op zetten en je kan je haar zo kammen.)
Eerst kwam de 11km/u groep door, Nicky sloot hier aan bij haar vader en enkele minuten later mochten wij aansluiten bij het busje met Geert, Karen, Paula Coenen, Ludo Van Woensel….. De Ludo melde me voor ’t verslag dat er mensen met gezondheidsproblemen sukkelen, meer bepaald prostaatproblemen. Namen gaan we niet noemen, maar de vrouwen kan je toch al schrappen uit het lijstje.
Er zijn inderdaad veel gekwetsten bij onze Demarsinlopers (teveel om op te noemen, maar de supporters die ik gezien heb zijn Hugo Meulders, Ludwig Borgwald, Daniel Lissens….). Misschien volgend jaar een extra categorie voor de trainingsloop: Rolstoel, ik wil gerust eentje duwen gedurende 10 km. ’t Is toch goeie weg en dat kan het groepsgevoel alleen maar versterken. De gekwetsten moeten wel zelf voor hun karreke zorgen en zien dat hun banden hard genoeg staan, dat rijdt vlotter (wel iets minder comfort).
In Aarschot sloten vader en zoon Vermaelen aan bij ons 12km groepje, daar was ook de 1ste waterbevoorrading. Vanaf nu kon ik af en toe de grasberm opzoeken om wat op zachtere ondergrond te lopen en ondertussen een klappeke doen met Danny Matthys. Lichtjes bergop nu en dan wat verder naar beneden richting Rillaar waar de laatste passagiers  van ons buske opstapten .
 Iets verder stond onze 2de drankpost en kippebevoorrading: maar lopen en eten is niet eenvoudig, toch wel een ferme geste om zo een bevoorrading in te schakelen.
Regelmatig werden we aangemoedigd door fietsers Polle met de rode helm, Ludwig en Roger Goethuys.
Nu heeft Carine Wuyts mee ’t stuur van ons buske in de hand genomen, we zien in de verte de 11km/u lopers voor ons uit.
Ter hoogte van het voetbalveld slaat René DeKeyser rechtsaf, “ik ga een matchke sjotten” zegt ie, ttz hij moest plassen. (prostaat???, ik vroeg hem nadien of hij gewonnen had maar hij wist het niet meer).
Nu wordt de groep groot, de verschillende snelheden komen bij elkaar. Marie José Haine met haar pols in ’t gips (val in Brabant Wallon-wedstrijd) is er ook. Ze moet wel tegen volgende week zorgen dat haar plaaster de kleuren van de ploeg heeft: Paars-blauw en Fluo geel.
De laatste km kunnen we zowaar onder politiebegeleiding op ’t straat lopen en dan lopen  we het plein voor de basiliek op, waar we opgewacht worden met water en een glaasje jenever.
De zegening en het gebed van de pastoor worden door “ons Heer” ondersteund want het begint terug harder te regenen.
Met de bus worden we terug naar de sporthal gebracht waar lekker warme douches ons opwachten.
Worden de Cyriel z’n nieuwe sloeffen daar toch wel niet verstopt zeker. Welke snoodaard doet nu zoiets????
Dan naar “De Ster” waar een lekkere sandwich en stuk taart op ons wachten.
Eddy de Facteur ontpopt zich als een echte heer, hij zorgt voor het inschenken van de koffie van Uw reporter van dienst. Hij moet nog wel wat oefenen want ik kon bijna geen melk in m’n tas bijvoegen, maar ’t is wel heel tof Eddy, merci, ’t is de geste die telt hé.
We hadden wat pech met het weer, maar ’t was toch zeer plezant.
Bedankt aan alle deelnemers en mensen van ’t bestuur die zorgden voor deze mogelijkheid en ’t lekker ontbijt.(brunch)
Groeten en tot  in Gelrode
Poepegatje

Paasmaandag 2008, 24 maart en dus zeer vroeg op ’t jaar.
Het was mijn laatste werkdag in Vilvoorde en ik had het zo kunnen regelen dat ik gedaan had om 13u45. Na de nodige afscheidskusjes richting Erps-Kwerps gereden en daar aangekomen bleek dat m’n vaste parkeerstek deze keer bezet was. Niet getreurd, ik vond nog een plekje dicht bij de start/aankomst en dan me naar de sporthal gehaast. Ik wist eigenlijk nog altijd niet wat ik zou lopen, de 6 of de 12 km. Bij de inschrijving dan maar voor de 12 km gekozen, als training. De inschrijving verliep zeer vlot en ik kon nog een keer met m’n Watermolencupnummer lopen, dat was lang geleden.
In de sporthal veel  bekende gezichten, Demarsin gekwetstenboeg (loopt aardig vol) Hugo Meulders en z’n “broer”  Ludwig Borgwald, Marie José Haine met de pols in ’t gips…nog even en we kunnen een rolstoelrace houden met de Demarsinleden. Pascal “vitesse” Michiels was ook als supporter van de partij en nog vele anderen. Bart  Hellemont ging vandaag niet voor de overwinning (zelfkennis, hij werd toch nog knap 3de ). De vroeger koning van ’t asfalt (Louis Cartoos) die nu voluit gaat op keizer van ’t gewapend beton te worden (of Iron-man want ie zit aan de Fe-pillen) was er ook en zou 1ste HVA worden en 5de in ’t algemeen.
Peter Desmaels was er ook, lang geleden dat ik hem gezien had, maar ’t weerzien was leuk. Hij is nu een stuk sneller dan ik, en ik gun het hem.
Mijn doel was om helemaal achterin te starten en dus was m’n opwarming zeer beperkt.
Om 14u45 gingen de 154 lopers van start voor de 6 km, een race gewonnen door Patrick Endels.
Rond 15u dan plots een sneeuwvlaag om U tegen te zeggen, schuilen was vrijwel onmogelijk en de lopers kropen dicht tegen elklaar aan, met 332 aankomers voor deze 12 km loop toch wel een aanzienlijke groep.
Kort voor de start en tijdens de 1ste hectometers nog een klappeke gedaan met MAC-loper, Dr Roger Artois. En dan kon ik dat goede voornemen weer niet meer waarmaken en dreef m’n tempo geleidelijk op. Het stuk onverhard dat we elke ronde te verwerken kregen lag er zeer goed beloopbaar bij, dan rechtsaf richting spoorwegbrug en net ervoor naar rechts voor het lange stuk van meer dan 2 km langsheen de spoorweg met de wind op kop.
In het veld liepen 2 (Paas???)hazen een eindje met ons mee met een blik van “zieligaards, kunnen jullie echt niet sneller). Ik probeerde me een beetje te verstoppen in een groepje om zo wat uit de wind te zitten maar het tempo lag me niet echt, dus doorgegaan.
Rond km 4,5 wordt ik bijgehaald door een loper van Joggings Beersel, hij gaat over me en ik probeer aan te pikken, moeizaam maar het lukt.
Door de dorpskern, rond de kerk richting aankomst. Aanmoedigingen van overal, Eric van de winkel in Overijse naar wie ’t criterium van deze wedstrijd genoemd is, Roger De Cnijf en nog vele anderen.
Bij de doortocht is er waterbevoorrading en dan beginnen we aan de 2de ronde. Ondertussen hebben we alles gehad: sneeuw, regen, zon, sneeuwhagel….met andere woorden het weer waar echte lopers van houden. Voor ieders wat wils.
Ik kom nog bij een duo van ACKO waar de man hoffelijk de vrouw uit de wind zet, ik geniet effe mee van z’n goed werk en ga verder door. De km aanduiding is perfect zodat je weet hoe ver je nog mag gaan. De laatste hectometers  zijn zwaar, dju, had ik de conditie maar van 2 jaar geleden. De tol van de chocolade paaseitjes laat zich voelen. Uiteindelijk ben ik toch nog binnen als nr 102, in 53’30”. Toch beter dan verhoopt want ik had gedacht van 55’ à 1u te lopen.
Na de aankomst krijg je een herinneringsbeker van de CM met water en kan je warme thee of soep afhalen. Dit is toch wel een toffe service gezien de weersomstandigheden.
Bij de inschrijving had ik een bonneke gekregen om een herinneringspakket af te halen met daarin waspoeder en een zeepoplossing, iets dat je kan gebruiken dus.
Dan naar den auto om iets droog aan te trekken en vervolgens naar de douches. Deze keer dames in de sporthal en de heren in de kleedkamers van ’t voetbal(op wandelafstand). Prima verwarmde kleedkamers en lekker warm water.
Aangezien ik reeds van voor 6u van thuis weg was heb ik de rehydratatie voor thuis bewaard en kan dus niet oordelen over ’t verloop van de prijsuitreiking.
Uitslagen en foto’s op www.acko.be
Voor mij een prima georganiseerde jogging met een onderschat parkoers, velen zeggen dat het geen mooie jogging is, misschien wel niet de mooiste maar je moet hem toch niet onderschatten met iedere ronde dat stuk langs de spoorweg met wind op kop.
Merci aan de mensen van Acko (en Roger De Cnijf in ’t bijzonder), hopelijk kunnen we nog lang meedoen.
Groeten
poepegatje

Zondag 9 maart 2008 zou de Flitsrun doorgaan te Averbode, een organisatie van “mijn” loopclub: Demarsinlopers.
Ik ging vandaag niet meelopen maar me ten volle inzetten als “helper”.
Daarom om 6 u uit de veren, boke met choco binnen gespeeld en naar Averbode met de auto.
Toen ik er aankwam rond 6u50 was ik de 2de, net na mij kwam Polle Winnepenninckx toe.
Ondertussen was de primus van de werkers reeds in de cafetaria van de sporthal druk op zoek naar de knoppekes om ’t licht aan te steken. Effe op wat schakelaars geduwd en we konden beginnen.
Eerst uitladen van de auto’s, gelukkig de lift kunnen gebruiken om alle nodige dingen naar boven te brengen.  De werkers stromen toe, iedereen doet mee met het verplaatsen van tafels en stoelen.
We moeten zorgen dat de herinneringszakken gevuld geraken en klaarliggen. Het blijft natuurlijk gissen hoeveel deelnemers er zullen opdagen. De weerman laat ons wat in de steek want hij voorspelt regen en wind. Waarom kan ie voor één keer niet liegen zoals dikwijls in de zomer gebeurd om ’t volk naar zee te lokken ????
De zakjes bevatten 1 handdoek, 1 fles shampo/zeep en 1 fles water of fruitsap.
Er zijn veel joggings waar men het met minder moet stellen voor 4 euro inschrijving.
Ondertussen zijn ze druk bezig, ophangen van reklame, nadarhekkens plaatsen, aanwijzingen ophangen, parkoersplannetjes ophangen en enkele dames zijn de sandwiches voor de werkers aan ’t smeren. Dat zal smaken.
Twee man (ze verdienen een standbeeld) zorgen dat we een lekkere tas koffie kunnen drinken, en de dames van de sandwichesbar hebben hun werk ook prima gedaan.
Ondertussen bijna 9u, terug naar beneden waar men de sporttasbewaking klaarmaakt. De eerste lopers komen reeds toe. Met enkele deskundigen (lang leven ABL) zetten we de geleende legertent op. Nu kunnen de lopers toch droog genieten van de drank na de aankomst.
Alles wordt ook klaargezet om de waterbevoorrading te verzorgen.
Jan Maus en ik maken ons klaar om de parking te organiseren. Gelukkig krijgen we hulp van een deskundige wiens naam ik jammer genoeg niet ken. Hij heeft het subliem idee om ons te helpen en de auto’s mee op de (niet meer gebruikte) tennisvelden te leiden. De sportievelingen stromen toe. Ik heb toch de indruk dat onze in zet om de parking te organiseren best geapprecieerd wordt.
Geleidelijk komt alles vol te staan en rond 10u15 is onze parking uitverkocht. Veel voetbalploegen zouden jaloers zijn op zo’n bezetting van bijna 100% van de plaatsen.
Een lichte druilregen valt neer als Polle Winnepenninckx vanop zijne kamion z’n werk als speaker van dienst waarneemt, met hart en ziel, maar zo kennen we de Polle.
Meer dan 510 vertrekkers, groene nummers voor de 4km, zwarte voor de 8 km en rode voor de 12 km.
Als de meute vertrokken is beginnen we als gekken bekertjes te vullen met water en AAdrink.
We zijn gelukkig met voldoende om ’t water/drank aan te reiken.
Na een klein kwartiertje melden zich de eersten, ze worden opgesplitst (ik dacht dat Bart Vandevelde voor de schifting zorgde): groen rechts, rood en zwart links.
Michel Raymaker z’n Carla en Johan Vermaelen leggen zoveel mogelijk vast op de gevoelige plaat (tegenwoordig digitaal).
Aan de aankomst worden de nummers opgevangen op een prikker en kan men doorschuiven voor verfrissing.
Ik verplaats me nu naar de aankomst en ga daar helpen bekertjes vullen. De commentaren van de lopers zijn toch meestal positief, over parkoers, organisatie…..
Rond 11u45 zijn de meeste lopers binnen en kan ’t opruimen beginnen, ik ga samen met Willy “snackbar” Vermaelen mee nadarhekkens ophalen, maar gelukkig kunnen we weerom op onze vriend van ’t leger/para’s rekenen die met de auto en aanhangwagen voor de gemakkelijke oplossing zorgt. We besluiten dan maar om de laatste km van ’t parkoers te wandelen en de plastiek signalisatielinten te verwijderen. Ondertussen kunnen we over vanalles en nog wat babbelen (oa patatten).
Terug aan de sporthal dan nog effen met ’t afbreken van de tent geholpen. De buitenkant van de sporthal laat praktisch geen sporen meer na dat er een uur geleden een massaevenement aan de gang was.
Ik wou nog iets gaan drinken boven, maar daar was het niet te doen van ’t volk. De opbrengst van de kantine ging integraal naar het goede doel: fonds ten voordele van onderzoek naar ziekte van Duchenne.
De familie Vermaelen was ondertussen samen met de mensen van Roba (dank voor de steun en service van de uitslagenverwerking) druk bezig met de resulten. De uitslagen van de 4 km waren boven reeds beschikbaar, de 8 km was men aan ’t copieren en de 12 km was men aan ’t verwerken.
Om 12u30 ging er nog een verloting (aanwezigheidstombola) door met 3 fietsen en nog een hele hoop prijzen.
De uitslagen komen op de site van Roba-atletiek (www.roba-atletiek.be) en foto’s kan je vinden op http://picasaweb.google.be/michel.raymaker. Er komen er later nog op de site van Demarsin loopclub.
Te voorlopige uitslagen zijn:     4km 1ste Van Dyck Stephanie en Willemsen Koen  
                                                                 2de Huybrechts Cynthia  en Coenen Dirk  
                                                                3de Wuyts Carine en Pauwels Frans
                                     8km 1ste Fabre Mieke en Delme Andy  
                                         2de Meersman Martine en Op De Beeck Frederik  
                                         3de Smolders Maria en Wera Wout
                              12km 1ste Peeters Karenen  Van Daele Patrick  
                                       2de Winnen Gerda en Depre Gert  
                                      3de Tulleneers Veerle en Wouters Chris
Hopelijk heeft iedereen genoten van de organisatie en de loop en mogen we volgend jaar nog wat meer lopers verwelkomen.
Bedankt aan iedere deelnemer, iedere helper, iedere sponsor en sympatisant
Mijn excuses voor de mensen die ik vergeten ben in dit verslag, namen onthouden is mijn sterkste kant niet (mijn Alzheimer begint op te spelen)
Groeten en tot de volgende “zitting”
Poepegatje.

Putte-Grasheide was m’n volgende wedstrijd voor het jaar 2008.
Echt superfit was ik niet, vrijdagochtend terug van m’n “werk-ski”vakantie als verpleegkundige met een groep 12 jarigen die op sneeuwklassen gingen in St Luc, Wallis, Zwitserland. Ik had de laatste 12 dagen dan ook maar 1 keer gelopen, beetje gewandeld en zoveel mogelijk gegleden over de sneeuw, dikwijls met snelheden waarvan ik als loper alleen maar kan dromen. Daarnaast stonden 2 warme maaltijden per dag op ’t programma, ’s avonds een 5de maaltijd in de bar en natuurlijk het moreel verplichte sociale contact in de bar.
Ik was dan ook superblij toen ik vrijdagochtend op de weegschaal kon vaststellen dat ik NIET bijgekomen was.  Zaterdagochtend gaan werken, ’s avonds naar de voetbal (westelo-standard), zondagochtend gaan werken en dan van daaruit doorgereden naar Putte.
Al bij al niet direct een ideale voorbereiding om een goed resultaat te lopen zou ik durven zeggen.
Ik vond na even wachten een plaatsje op de parking van een lokaal grootwarenhuis (aldi) en kleedde me vlug om “achter den auto”.
De voorinschrijving was goed geregeld door onze sponsor Guy Demarsin (merci Guy) en ik had dus snel m’n startnummer 511 in handen.
De koning van ’t asfalt, Louis Cartoos was ook aangekomen.  Die was nog snel zijn energiebom (cola) aan ’t binnengieten.
De jeugdlopen met 5 reeksen en 125 deelnemers waren achter de rug evenals de korte afstanden, 1240m met 11 deelnemers, 2420 m met 43 lopers, en de 5220 wedstrijd liep op z’n einde. Hier waren liefst 263 actievelingen voor ingeschreven.
Gezellige drukte daar achter de kerk van Putte Grasheide, ik ging me wat loslopen op de Finse piste, lekker zacht voor m’n enkeltjes. De 3 broers Schouters waren er ook, Chakke, Pépé, Denis. Ook nog wat gekletst met de familie Vermaelen en Cartoos. De koning van ’t asfalt zit aan de ijzerpillen. Zou hij een koninkrijk in gewapend beton op ’t oog hebben en daarom de ijzervoorraad opkrikken ? Wordt Louis “the Iron Man ???? Merci Moeder Vermaelen en Christel om m’n trainingsvestje in bewaring te nemen.
De weergoden waren ons welgezind, af en toe een flauw lentezonnetje en perfect loopweer.
Om 15u15 de start en ik vertrok (traditie aan ’t worden) helemaal achterin op ’t gemakske in gezelschap van Johan “smoske” Vermaelen. Vandaag zou hij gezien de weersomstandigheden geen afkoeling met tomaten nodig hebben. Johan en ik schoven geleidelijk op naar voor en na een tijdje kregen we “ons Wendy” in zicht. Dag gezegd en verder op jacht. Lady in Black, Marie-José Haine was ons volgende doelwit. Dag zeggen en verder doorschuiven. De volgende in de mooie wit-fluogele uitrusting die we zagen was ’t broertje van Hugo, Ludwig Borgwald. Toch wat op sukkel met de knie maar stevig doorbijtend. Ik vroeg om aan te pikken maar hij verkoos rustig z’n tempo te houden en zou ons in de laatste ronde wel oprapen. Johan en ik liepen vrolijk taterend verder (vooral ik). Af en toe iets rustiger aan zodat we mooi bij elkaar bleven. Bij de strook op de wandelweg met nadar in 2 gesplitst zagen we de koplopers reeds opduiken. Bekenden riep ik aanmoediging toe, die mannen gingen stevig door zeg. Onderweg werden we door meerdere ploegmaten die de kortere afstand gelopen hadden aangemoedigd , danke Hugo, Willy, Ludo,Daniel…..en de vele anderen die ik vergeten ben. Bij ’t einde van ronde 2 had de latere winnaar Caby Dimitri ons reeds bij ons nekvel. Dan ronde 3 in, voorbij de meet een rechts-links combinatie, dan verhard stukje en rechts veldweg in. Opnieuw rechts onverhard en linksaf bij de paardjes op de gesplitste wandelweg richting bos. Mooi parkoers met merendeel zachte ondergrond. Mijn enkels floten van blijdschap. Het parkoers lag perfect droog, inhaalmogelijkheden genoeg (op enkele uitzonderingen na). Stukje soort boomschors was ook ons deel. Er liepen volgens omstaanders 4 vrouwen voor ons, maar die zullen we moeilijk nog te pakken krijgen. (jammer, volgende keer beter)
Dus op ’t einde van ronde 3 liet ik in onderling overleg Johan achter en trok m’n tempo op. Ik haalde stenselmatig verschillende mensen in om uiteindelijk 137de te worden, m’n laatste ronde heb ik nog 2 min “gepakt” op smoske Vermaelen. Niet dat ik wil zeggen of beweren dat ik iedere ronde 2 min sneller zou gelopen hebben, zeker niet.
Bij de aankomst blikje frisdrank en tombolanummer gekregen. Mijn lieftallige dames hadden mooi zorg gedragen voor m’n vestje. Dan nog effe “losgelopen” op de Finse piste en vervolgens mijne prijs gaan afhalen: een stel verfborstels: ze zullen dienst doen deze zomer.
Douche heb ik thuis gedaan en mijn bronnen lieten me weten dat de kleedkamers ruim waren en voor ’t wassen een emmer water (warm voor dames, koud voor heren)
Winnaar dus bij mannen Caby Dimitri voor Peter De Vocht en als 3de Demarsinman Wezzel Vandegaer. De triomfator bij de vrouwen was Karen Peeters.
Uitslagen en foto’s kan je vinden op www.freewebs.com/volksloop.
Besluit: toffe loop, mooi prima beloopbaar parkoers, veel volk, toertjes van 2,6km, voor iedereen een tombolaprijs (hoop ik), geen waterbevoorrading gezien (gezien temperatuur voor mij niet nodig), geen km aanduiding (toertjes van 2,6 km dus ook niet nodig), jammer van de douches maar waarschijnlijk een praktisch probleem.
Tot de volgende zitting ???
Iedereen meer dan welkom op de jogging van Demarsin zondag 9 maart in Averbode.
Ik zal niet lopen, maar “helpen” en m’n ogen en oren open houden zodat er misschien toch een verslagje uit m’n vingers op ’t computerklavier zal vloeien.
Groeten
Poepegatje.

Valentijnjogging in Lichtaart, in de tuin van Mr Schouppe, die van ’t pretpark, niet die van de CD&V of beter gekend als die van de NMBS.
Schitterend weer, je waant je niet in februari.
Om de opwarming van de aarde te helpen terugdringen en dus Al Gore te sponseren hadden we afgesproken om te “carpoolen”. De volledige familie Schouters (Chakke, Pépé en Denis), Michel Raymakers (diene van de genie) en ikke gingen allemaal naar Lichtaart. Niet om op de molekens te zitten van ’t pretpark want dat was nog niet open.
Neen, om te lopen en we konden kiezen uit 4km, 8 km of 12 km.
Denis ging voor de 4km, de rest van de auto voor de 8 km.
Chauffeur Chakke bracht ons veilig en wel naar de parking (prima parkeerwachters) op het oefenveld voor de paarden.  Gelukkig was het de laatste dagen droog gebleven.
Druk in de kantine van de voetbal, geen voorinschrijvingen mogelijk (jammer), maar ’t ging eigenlijk nog vlot en we hadden snel ons startnummer vast.
Spullen in de auto achtergelaten en samen gaan loslopen. Michel leek wel een jong veulen dat voor eerst in de wei mocht. Die was duidelijk van plan om er een vlam op te geven.
Rond 14u20 naar de start gelopen, de jeugdlopen met 38 deelnemers waren toen reeds achter de rug.
De opwarming had ons geleerd dat het parkoers er goed bijlag, zeer goed beloopbaar, bijna geen modder, maar wel uitkijken voor putten en boomwortels.
Ik ging voor een loop van ongeveer 55 min, dus 20 min opwarmen en blijven bewegen tot de start en achteraan aansluiten was de bedoeling. Vooraf nog wat gekletst met Willy “snackbar” Vermaelen (gekwetst, spierletsel), Mark “de bakker” Vandeweyer (kwam “uitrusten” van veldloopseizoen, maar werd wel  5° op de 12 km)…..
Dan de start, ik probeer toch wat meer naar voor door te schuiven (slalom, voorbereiding voor de skivakantie ???), kom voorbij “lady in black” met donkere zonnebril Marie José Haine, ga iets verder voorbij Wendy Vermaelen (sorry, maar ik moest de maat nemen van de ……..) en sloot aan bij een busje met onder andere Hugo den trekker en Eddy de Facteur. Die mannen lieten me effe chauffeur spelen, maar ik zat al rap op de achterste bank van de bus. Ik heb door die kwetsuur en veel minder looptraining toch veel snelheid verloren. Die alternatieve zwem-fiets-aquajoggingtrainingen zijn toch belange niet hetzelfde als looptraining.  Ik heb de bus kunnen volgen tot bijna ’t einde van de 1ste ronde, ik zal bij ’t opdraaien van ’t voetbalveld enkele 100den meter voor mij de Chakke.
Bij doorkomst aan de meet water en energiedrank beschikbaar.
Prima km aanduiding onderweg, allemaal zand en boswegen, zeer mooi en aangenaam lopen.
Rond km 6 had ik de Chakke te pakken, ondertussen begon m’n rechter kleine teen toch op te spelen. Donderdag in ’t zwembad flink gestoten en nu de kleur van onze vorige regering (paars).
Rond km 7 kom ik in ’t spoor van Pépé, we gaan samen ’t voetbalveld op voor de laatste eindsprint. In de laatste rechte lijn een sprintje tussen Pépé en  Toon DeBacker, Pépé wil “de deur” dichtdoen, maar Toon slipt er nog door. Ik dacht heel even een herhaling te zien van de legendarische sprint in het WK op de weg in Ronse met Steve Bauer en Claude Criquelion.
Ik was binnen na 36’21”, als 51 ° en netjes tussen de  broertjes Schouters.
Bij aankomst kreeg ieder een flesje AAdrink.
De 4 km (70 mannen en 59 vrouwen ) werd gewonnen door Heatow Andrew uit de USA bij de mannen en de 13 jarige Hooybergs Lore bij de vrouwen.
De 8 km met 106 mannen en 45 vrouwen gewonnen door Jurgen Huybrechts en Beckers Annick
De 12 km tenslotte met 129 mannen en 28 vrouwen mocht Nick Reynders en Karen Peeters op ’t podium verwelkomen.
In ruil voor je startnummer kon je een consumatie in de kantine gebruiken, wij hebben allemaal geopteerd voor een kom verse soep met ballekens.
Andere jaren is het steeds overloop in de kleedkamers, zeer druk, daarom gingen we dit jaar voor de optie om thuis te douchen.
Besluit: zeer mooi parkoers, km aanduiding ok maar jammer genoeg niet correct want Michel zijn supermachien, Garmin Forerunner 305 duidde 7,890 m aan ipv 8km. Of heeft Michel teveel bochten afsneden?????
Kantine en doucheruimte worden misschien te klein voor het succes van deze jogging.
Uitslagen staan nu reeds op de site, en foto’s volgen.
http://users.skynet.be/valentijnjogging/pagina
Zo, dat zit er weer op, groeten vanwege
Poepegatje.

 

   
 
© by vermaelenprojects.net / webdesign by Chris en Wendy