Wedstrijdverslagen

Intro Intro

Home Home

Bestuur Bestuur

Clubinfo Clubinfo

Flitsrun Flitsrun

Links Links

Leden Leden

Criterium Criterium

Reglement Reglement

Wedstrijden Wedstrijden

Fotoboek Fotoboek

Forum Forum

inschrijven Inschrijven

Verslagen 2007

Kortenberg 12/1/08

Kerstcorrida 26/12/07

Kampenhout 16/12/07

Herfstjogging Betekom 6/10/07

Halen 22/9/07

Boortmeerbeek 16/9/07

Waterloop Aarschot 7/9/07

Bertem 26/8/07

Olen 19/8/07

Pegasus Tielt 14/8/07

Holsbeek 2 11/08/07

Holsbeek 11/08/07

Gelrode 4/8/07

Bosloop Tessenderlo 29/7/07

Baal 27/7/07

Fuengirola 8/7/2007

Tessenderlo 9/7/07

Hoevejogging Wiekevorst 6/7/07

Schriek 1/7/07

Geel 27/6/07

Oosterwijk Westerlo 24/6/07

RamselseRouteloop 22/6/07

Sparrenjogging Rotselaar 16/5/07

Aardbijjogging Wezemaal 10/6/07

Voortkapel 9/6/07

Nijlen 3/6/07

Herselt Varenwinkel 1/6/07

Stratenloop Aarschot 28/5/07

20 km Brussel 27/5/07

Abdijentocht 17/5/07

Tongerlo12/5/07

Averechten 11/5/07

Berg-om-loop 4/5/07

Tildonk 1/5/07

Berlaar-Heikant 29/4/07

Betekom Dijkloop 27/4/07

Ivo van Damme Veltem 21/4/07

Run With Wolves Wolfsdonk 20/4/07

Loonse jogging Borgloon 15/4/07

Gijmeljogging 13/4/07

1 Appelbloesemjogging Gelrode 6/4/07

2 Appelbloesemjogging Gelrode 6/4/07

1 Flitsrun Averbode 1/4/07

2 Flitsrun Averbode 1/4/07

Lichtaart 11/2/07

Winterjogging Everberg 14/1/07

 

Zaterdagnamiddag, winterzonnetje met toch wel een stevige bries uit het zuidwesten, alles dus om een gezonde jogging mee te pikken.
De winterjogging van ACKO, Kortenbergse atletiekclub stond op het programma en ik weet dat als Roger DeCnijf en z’n mannen iets organiseren dat het in orde is.
Dus, ondanks het feit dat ik om 16u op een familiefeest moest zijn en  de start van de jogging pas om 14u30 was trok ik toch naar Kortenberg.
Vanop de Brusselsesteenweg waren reeds pijltjes aangebracht die je naar de ruime parking aan het sportcomplex Colomba leiden. Voor wie een beetje op tijd was geen probleem om parking te vinden, anderen moesten misschien eventjes zoeken in de omliggende straten.
In de zaal vlotte inschrijving en aangename begroeting van Roger. Ook Furaman Martin Thore (16de op 10km) was present, 2008 ingezet met goede voornemens, iedere maand een marathon (behalve januari want Louis Persoons Genk volzet).
In de zaal ook een mooie overzichtsfoto van ’t parkoers (via www.googleearth.com en een overzicht zodat je wist waar stijgen, dalen, verhard, onverhard….), dik in orde dus.
Demarsin was met 6 present, één moedige voor de 10 km (Ludwig, 92ste) en de rest voor de korte afstand.
De kinderloop startte om 14u met 23 deelnemers.
Ondertussen begon ik aan m’n opwarming, in m’n revalidatieschema stond 40 min lopen op ’t programma dus vanaf 14u10 ben ik toertjes op de atletiekpiste beginnen maken en 5 min voor de start richting auto gelopen. Daar ondertussen de VAC delegatie gezien met onder andere Werner Dumeez die ging proberen om Barthe (Bart Hellemont) voor te blijven. Bart ging wel  ambitieus van start, hij ging voor niet minder dan ’t hoogste schavotje op de 10 km. Het straffe is dat hij daar nog in geslaagd is ook. Zelfkennis noemen ze dat zeker ? Proficiat Bart, doe zo voort.
Ik m’n jasje rap in de auto gegooid en dan nog wat heen en weer gelopen tot het startfluitje weerklonk om vervolgens helemaal achter aan te sluiten. Eerst 100m asfalt en dan overgaand in breed bospad met hier en daar een plas en wat modder. Geleidelijk toch opgeschoven naar voor, rechts omhoog. Sommigen puften: is dit die steile helling ??
Dan op verhard links naar beneden om verder op de 1ste Demarsinmaat op te rapen, Denis (56ste op de 5km). Wat verder zag ik de haarbos van Marie José Haine(57ste 5km). Ik kon de verleiding niet weerstaan en legde effe m’n handje op haar billeke, handje vol.  Dan links omhoog tussen de velden. Die mannen hadden toch weer een mooi parcourtje uitgetekend. Hier in de velden speelde de wind aardig mee. Je zag alle vormen van kledij: singlet, windjacket en zelf één iemand met een lange jeansbroek.
Prima km aanduiding en tussen km 2 en 3 ging ik voorbij Luc Blyart, onze journalist van ’t forum. Voordeel van zo achteraan te starten: je kan wat mensen inhalen en begroeten, Nieuwjaar wensen…..
Wat verderop een afdaling over verhard, ik zie Ludwig en onze apothekeres Christine. Het duiveltje in mezelf doet m’n hand weer uitschieten, en ik moet zeggen, Ludwig z’n billen zijn zo mals niet als die van Marie José.
Dan links een smal paadje in omhoog en modderig. We zijn ondertussen km 4 gepasseerd. Hier in ’t bos zijn de boomwortels prima aangeduid met kalk. Ik ga nog voorbij Pépé 33ste 5km) en dan omlaag en linksaf naar de aankomst. Daar staat de Chakke(25ste 5km) op z’n broertjes te wachten.
Ik kom uiteindelijk binnen als 32ste van de 119 aankomers. Misschien toch overwegen om wat meer vooraan te starten in ’t vervolg ? Maar best nog geduld oefenen en al blij zijn dat we kunnen meedoen.
Bij de aankomst krijgt ieder een beker warme thee, doet deugd. Nieuw jaar, dus heb ik de bekertjes van m’n trekhaak gehaald en is dit het 1ste dat erop komt voor 2008. Zo herken ik m’n auto van ver op een parking, met die drinkbekers op de trekhaak.
In ruil voor je startnummer krijg je een pakket met onderhoudsprodukten.
De 5 km werd gewonnen door ACKOman Hans Demeyere, de 10 km door Bart Hellemont (VAC).
Werner kon z’n voornemen om voor Bart te eindigen dus niet waarmaken maar werd zeer verdienstelijk 7de.
Douchemogelijkheid in de sporthal en in de lokalen van de voetbalploeg, er waren nog manden met streekprodukten en aanwezigheidstombola, maar ik moest doorgaan, jammer maar helaas.
Besluit: Roger DeCnijf en z’n team kunnen zo in een reclamespotje van dat Nederlandse bier “Grolsch” stappen: vakmanschap is meesterschap. Merci Roger, voor mij was het dik in orde.
Uitslagen en foto’s staan nu reeds op hun website: www.acko.be
Groeten
poepegatje

Kerstjogging

Tweede kerstdag, traditioneel afspraak dus in Herenthout voor de kerstjogging.
Het zou mijn “wederoptreden” worden, mijn laatste wedstrijd was Bertem, eind augustus. Ik heb dan tot begin oktober totaal niet gelopen, en dan voorzichtig terug begonnen: 5 keer 1 min lopen, 1 min wandelen, de week nadien 5 keer 2 min lopen, 1 min wandelen….zo opbouwen. Ik moet me ook beperken tot 1 keer per week lopen, verder fietsen, zwemmen, aquajogging. Nu zat ik aan 3 keer 20 min lopen en daarom dacht ik dat die 3,2 km wel zouden kunnen. Maar ik heb tot nu toe nog op niets anders van ondergrond gelopen dan gras en zeer beperkt op een dolomieten pad in ’t park. (was vorige week wel hard bevroren).
Het zou dus (bang) afwachten worden hoe m’n geteisterde enkels zouden reageren op deze verharde ondergrond.
Nog een belangrijke reden om voor de 3,2 km te gaan was dat ik dan maar één toertje moest afleggen en me dus niet zoals vorig jaar zou kunnen vergissen van aantal rondjes. Dat was toen een afgang van formaat zeg. Ik moet het nu nog regelmatig horen (en terecht).
Met toch wat “kriebels” in de buik dik op tijd vertrokken naar Herenthout en na de nodige verkeersomleidingen aangekomen aan het sportcentrum. Daar nog plaats zat op de parking. Parkingwachters  stuurden de auto’s naar hun plaatsjes.
Binnen in de sporthal zat onze supersecretaris Paul Winnepenninckx aan een tafeltje met onze voorinschrijvingen. De deelnemers begonnen stilletjes binnen te druppelen. Ondertussen begonnen  de jeugdlopen: 26 deelnemers voor 200m, 42 voor de 600m en 44 voor de 1000m.
Ik ging me dus vandaag proberen te houden aan ongeveer 3 keer 20 min lopen. Daarom rond het voetbalveld en in de bosjes losgelopen, deels  in gezelschap van vader en zoon Vandenbosch. Bart heeft z’n plannen om een kabelbaan te installeren in Holsbeek laten varen. Voor de jogging in 2008 zullen we dus nog te voet de Kesselse bergen opmoeten.
Ondertussen Raf 250gr sossies gezien, had weer stevig doorgezakt op Kerstavond, steek de schuld maar op je schoonzonen, maar je giet het per slot van rekening zelf onder je neusje hé Raf.
Daniel Lissens kwam ook toe: 14 dagen geen sloeffen aangehad zei ie. (In ’t geniep op bloten voeten getraind, inspiratie bij de blanke Keniaan opgedaan ? Maar ik denk toch dat Cyriel op loopschoenen traint hoor).
Jan Maus was na voetoperatie ook van de partij en zou er op de 3,2 km een lap op geven. Iets met een weddingschap tussen hem en de blanke Keniaan. Ik wens je veel succes Jan, maar vrees dat je om de blanke Keniaan te kloppen je toch je heil zal moeten zoeken in gesneden brood of wespen. Vraag is of je in deze winterperiode “wespen” gaat vinden. Misschien eens bellen met Musseeuw ?
Om 14u dus de start van de 3,2 km. Ik nam zoals afgesproken met m’n kinesist acheraan in het pak plaats. Ik zou het dus gewoon rustig aan doen (of toch proberen). Pépé probeerde me meer  naar voor te lokken, maar ik was niet te verwurmen. Langs de kant veel Demarsinsupporters: Michel Raymakers, Chakke, Hugo den trekker….. Ik vertrok op m’n gemakske maar het liep vrij vlot, ik kwam bij Denis, broer van Pépé en Chakke. Iets verder ging ik over Bart van de kabelbaan en nog wat verder ontwaarde ik een vrouwenpoep. Ik dacht: ik ken dat poeppeke, en die bos haar. Maar dat kan niet want Marie-José ging toch de lange afstand lopen. Daarom durfde ik m’n polleke niet op die billekes leggen. Maar ja, ’t was ze toch, wat ziekjes en daarom geopteerd voor de korte afstand. Ik probeer waar mogelijk is om de zachte berm op te zoeken om m’n enkels zoveel mogelijk te sparen.
Nu draaiden we rechtsaf de woonwijk in, richting voetbalveld, ik kom bij en over Pépé, dan rechtsaf de velden in. We zitten nu halfweg, ik schuif geleidelijk op naar voor, in de verte zie ik Daniel Vandervelde met z’n dochter Nicky. Den Daniel als een herdershond bij de dochter, aanmoedigen. Maar een herdershond loopt achter de schapen hé Daniel, en die bijt af en toe in de kuiten van de schapen om ze vooruit te jagen.  Ik voel toch dat het niet meer de soeplesse is van vroeger, maar het gaat eigenlijk toch wel beter dan ik verwacht had. Laatste bocht naar rechts en voor ons staat de groep klaar die voor de 9,8 km zal starten om 14u15. Dat wil dus zeggen dat ik binnen de 15 min zal binnenkomen.  Nog een rechts-links combinatie en ik ga over de streep. Opdracht volbracht: 13’34”, gemiddelde van 14,15 km/u. Vorig jaar liep ik hier de 9,8 km met een gemiddelde van boven de 15 km/u, ondanks m’n uitschuiver met vergissing van aantal rondjes. De snelheid is dus toch wel stevig verminderd.
Een bekertje koude thee (of je kon ook water kiezen) was de beloning. Dan ben ik in gezelschap van Pépé een toertje tegen richting gaan uitlopen, zo zagen we de deelnemers van de 9,8 km doorkomen. Vooraan een 4tal in de 1ste ronde, met onder andere Peter De Vocht. Iets verder volgden Marc”denbakker”Vandeweyer, Rudi Stouven, Rudi Vandenbosch, de blanke Keniaan, René Dekeyser, Hugo ten trekker, snackbar Willy en z’n zoon Johan, Chakke en Michel…….en achterin Ciao Jan VanPassel. Hij had wat last van de rug (of was hij op zoek naar  schone Siccilaanse vrouwen ????
Bij de tweede doortocht was het vooraan een duo geworden, Peter DeVocht met Tontchinski (een Pool werd geopperd, naar Belgie gekomen om fruit te plukken en blijven hangen werd gekscherend  gezegd.
Komt er op neer dat tegen alle verwachtingen Peter de duimen heeft moeten leggen voor deze snelle man, en ik  kan U verzekeren, ze gingen snel, zeer snel.
Dan m’n sportzak uit de auto gehaald en gaan douchen. Na de douche een bord spirelli’s met tomatensaus afgehaald (voor iedere deelnemer) en een lekkere kriek gedronken. Als herinnering een verjaardagskalender en tombola leverde voor mij een rugzakje op.
Ondertussen waren de 13 en 6,5km wedstrijd ook aan de gang.
Algemeen wel een pak minder deelnemers dan vorig jaar, organisatie was prima in orde met genoeg seingevers, km aanduiding, geluidswagen voorop en bezemwagen achteraan, kleedkamers ok, douches ok, en uitslagen kan je nu reeds terugvinden via www.herenthoutseac.be
Groeten, een prettig eindejaar en een sportief en gezond succesvol 2008 wens ik iedereen toe

Kampenhout

Ik ging nog maar eens watertanden, massochisme noemen sommigen dat, ’t is te zeggen; ik ging nog eens als supporter naar een jogging afzakken.
Deze keer was Kampenhout aan de beurt, en net als Gelrode en Boortmeerbeek kan Kampenhout ervoor zorgen dat Frank De Boosere een snipperdag neemt. Kampenhout heeft bij mijn weten een patent op koud, droog, winterzonnetje en koud windje.
Veel volk daar in Kampenhout, maar ja, in deze periode is de keuze voor joggings ietwat beperkter.
Ik kon m’n auto (weerom) op dat hoekje van de parking kwijt en op m’n gemakske de deelnemers waarnemen.
Veel bekend volk natuurlijk, met een gezellige drukte in de sporthal waar de inschrijvingen goed bezig waren. Onze klassieker (aan ’t werken aan z’n terugkeer, dus pas maar op want hij komt er terug aan) Paul Winnepenninckx verdeelde de voorinschrijvingen voor onze Demarsinlopers. Ondertussen kreeg in m’n kaarten voor de voorverkoop van de eetdag van onze club in de handen geduwd. Bij deze is iedereen uitgenodigd om Demarsinloopclub te steunen op zaterdag 26 januari: eetdag in Rillaar: voorverkoop via Demarsinlopers. Zeer democratische prijzen.
Genoeg reclame: veel bekenden dus, ook heel wat mensen van ’t forum: 250 gr Sossies (Raf Vandenbroeck) was zelfs uit Hasselt afgezakt om in Kampenhout mee te lopen. Luc Vandesande, Michel Raymaekers, en nog velen die ik vergeet.
Demarsin’s ziekenboeg neemt uitbreiding: naast Winnepenninckx en Poepegatje, Jan Maus, Jan Daemen (daar om zijn opvolger aan te moedigen) zit nu ook Chris Vermeulen in de ziekenboeg en ook Pépé est blessé à son pied. Diene slimme was de borreltjesloop gaan meedoen in Kuringen, en wat er juist gebeurd is zullen we nooit weten, maar toch z’n voet omgeslagen en effe gedaan met lopen.
Als het zo doorgaat kan onze sponsor Guy Demarsin misschien een rolstoelrace organiseren voor z’n leden. ‘k Vind het wel zeer tof dat gekwetste lopers toch de moeite doen om af te zakken naar de joggings om er toch bij te zijn. Dit bewijst het vriendschappelijke van de joggingwereld, tijdens de wedstrijd de anderen proberen voor te blijven, maar nadien één grote vriendenclub.
Jeugdlopen over 600m met 47 deelnemers(sters) en 1600 m met 27 aankomers.
Om 15u de start, politiewagen op kop, dan de koersdirectie en dan de meute. Een meute kan je ’t wel noemen: 337 aankomers op 5,4 km en 484 op de 10,8 km. Vele organisaties zouden jaloers zijn op zo’n opkomst.
Zeer snel zonderde zich een kopgroepje af en de gelederen werden uit elkaar gegooid. Als je zo langs de kant staat krijg je het gevoel dat er geen einde komt aan de sliert lopers. Het parkoers was ’t zelfde als de voorbije jaren, allemaal verharde weg, door woonwijk, dan veld waar de wind toch voelbaar was, via de brouwerij terug een bocht naar de aankomst.
De 5,4 km werd gewonnen door Gert Depre met knappe 6de plaats voor Werner Dumeez (ook terugkerend van kwetsuur na val op training, proficiat), Demarsinman Geert Verheyden (20ste), en ondertussen waren de anderen aan hun 2de ronde bezig. Onze bakker Marc Vandeweyer liep op z’n gemakske, ook Ciao Jan Van Passel deed het rustig (ook terug uit kwetsuur), verderop groepjes met familie Vermaelen, Chakke, Michel Raymaekers, Hugo den trekker en z’n “broer” Ludwig, den blanke Keniaan Cyriel  zonder baard, en ook voor mij een hele hoop mensen vanop ’t werk: Annemarie Serveranckx, pillendraaister Christine Nagels, collega Sonja Despeghel, en de orthopedist die zegt dat poepegatje niet meer mag lopen Dr. VanLaere. Hij liep rustig en toen ik hem toeriep om iets rapper te lopen kaatste ie terug: “meedoen is het belangrijkste”. Tegen wie zegt het het ?
Daar kwam de winnaar op de lange afstand aangestormd: Lucas Moray, die won voor forumganger Barthe (Bart Hellemont van VAC, die gaat snel zeg) en als 3de Johan Verdeyen.
De koning van ’t asfalt Louis Cartoos werd knap 14de, 250 gr sossies 25ste.
Bij de aankomst was er keuze uit water en warme thee. Deze laatste keuze was met deze koude een welkome verwarming.
Ondertussen was ook 1ste vrouw met de bloemen gaan lopen (letterlijk), Karen Peeters. Proficiat.
Ze bleven maar komen, de joggers, en voor ieder een briefomslag met daarin de herinnering (goed voor 1 plant, 1 fruit/groentekorf …….)
De dames mochten in de sporthal douchen, voor de heren waren de kleedkamers van de voetbalploeg voorzien.
Ik ben niet blijven wachten op de prijsuitreiking en tombola, maar toch was er weer de 1000 liter stookolie. Met deze olieprijzen een meer dan mooie prijs.
Uitslagen staan nu reeds op de site, foto’s zullen volgen: www.joka.org
Hopelijk kan ik volgend jaar terug meedoen, en ik keer terug in ’t lopersveld op 26 december, tenminste als er niets speciaal gebeurd, in Herenthout.
Dat zal het waarschijnlijk toch iets gemakkelijker maken om een verslagje te schrijven, want ‘k moet toegeven, verslag maken als je werkelijk meegedaan hebt is toch een pak eenvoudiger dan wanneer je alles vanop een afstandje moet bekijken.
Groeten
poepegatje

 

Herfstjogging Betekom

Zonnige 1ste zaterdag van oktober en de stratenloop in Betekom stond op de kalender.
Ik ging nog maar eens supporteren, bij gebrek aan mogen meedoen, dus had ik m’n notaboekje en ballpen meegenomen in plaats van loopschoenen.
Toen ik aan de sporthal van Betekom toekwam was het reeds aardig druk maar ik vond toch nog vlot een parkeerplaatsje. Ik ben met een klein plekje reeds tevreden en dan vind je al vlugger iets. De familie Vermaelen was ook aangekomen en ’t eerste wat me opviel was dat de baas van de  snackbar, de Willy, zijn nieuwe schoenen niet aanhad. Dat wordt dan geen podium vandaag hé Willy (cfr verslag Halen). Het was druk rond de aankomst, ook vele bekenden en er werd duchtig opgewarmd rond de atletiekpiste. Demarsin was weerom goed vertegenwoordigd, met maar liefst 3 jarigen deze week. Dinsdag was Rudy Vandenbosch de kaarsenblazer van dienst, gisteren onze Blanke Keniaan die van wagon 5 naar 6 overstapte en vandaag was onze snelle militair Danny Matthys het feestvarken. Geen van de 3 nieuwe schoenen, dus volgens de formule van Willy Vermaelen geen podium. We shall see.
’t Was moeilijk inschatten vandaag; 3 afstanden die samen vertrekken (4-8-12 km), elk met andere kleur van startnummer plus dat velen zich gingen sparen om morgen in Hulshout voor de Neteloop, anderen kwamen supporteren om in Hulshout te “vlammen” (hé Wezzel)
De jeugdlopen waren reeds achter de rug en de kindjes waren weerom blij met de medaille.
De 2 km loop met 34 deelnemers werd gewonnen door Joris Vandevelde bij de heren en bij de dames Nicky Vandervelde (Demarsin) 6 sec voor Maysa Damen.
Ik ging in ’t gezelschap van m’n vrouw (ze was meegekomen want ze moest de Willy Vermaelen nog 3 zoenen voor z’n verjaardag en ’t straffe is dat ik niet weet of ie ze gekregen heeft) en moeder Vermaelen ’t parkoers tegen richting afwandelen. Het was een alternatief parkoers dat men had moeten uitwerken wegens de langdurige wegenwerken daar in Betekom. Hier en daar hadden de mensen van de organisatie zelfs nog betonnen rioolbuizen moeten wegrollen om de weg vrij te maken. Dank aan mensen die de wedstrijd deels door hun tuin lieten lopen om de circel rond te krijgen.
Na een tijdje de man met de motor gevolgd door de fietser die de koploper vooraf gingen.
Niet te verbazen dat de gele shirt van Peter De Vocht alleen aan kop liep. Op ruime afstand gevolgd door een groepje met onder andere Bert Vandevelde. Ik zag een René De Keyser die zich voorgenomen had te joggen en morgen door te gaan een 1ste km afwerken à 3’45”.
Verderop een groepje met Hugo den trekker (terug van trainingskamp op Sicilie) die deze keer z’n bijnaam alle eer aandeed en de Willy”Snackbar” op sleeptouw nam.
Iets verder onze Eddy de fakteur, Pépé, Daniel Vandervelde met in z’n kielzog de  Chakke.
Tweede ronde: veel grotere voorsprong voor Peter De Vocht en het pak uit elkaar geslagen, ik zag vele bekenden doorkomen, Michel”Genie”Raymakers, Jan “Chiao” Van Passel (hij heeft op Sicilie zijn bijnaam “verdiend” door de vrouwtjes te charmeren met een vlot “Chiao-roepje)
Er had zich een “Ramsels kwartet” gevormd die mooi bij elkaar bleven.
Het parkoers was een variatie van asfalt, beton, gras, veldwegen, met een stevige klim, de Tumkensberg. Negatief puntje was dat op een deel van ’t parkoers auto’s reden, maar waarschijnlijk wegens al die werken in de buurt. Toch jammer.
Iedere doortocht was er waterbevoorrading, het was volgens deelnemers een mooi parkoers met toch veel wind, veel bochtwerk (snelheidsremmend) en sommigen vonden de strook tussen de maisvelden wat gevaarlijk om je voeten om te slaan in het “karrespoor”.
Bij de aankomst was er water en Isostar beschikbaar.
Voor de 4 km waren 118 aankomers, gewonnen door Kris VanCauwenbergh bij de heren voor Bert Vandevelde en Tatjana Verbeeck bij de dames.
De 8 km had 121 aankomers met als winnaar Mark Michiels en jarigen van de week Rudy Vandenbosch als 4de en Danny Matthys als 11de. 1ste Vrouw: Martine Meersman.
Peter De Vocht won de 12 km wedstrijd en Karen Peeters was 10de in totaal en 1ste vrouw.
Onze Blanke Keniaan werd mooi 12de en 1ste van de mannen van wagon 6. (60+ers).
Onze Ramselse 4 bezetten plaatsen 17 tot 20, knappe wedstrijd van Hugo den trekker en onze Fakteur.
Iedere deelnemer kreeg een herinneringspakket dat een variabel inhoud had, onder andere shampoo, chocolade, chips, fruit…..
De eersten werden gehuldigd en er was ook een aandenken voorzien  voor de oudste deelnemer.
De aanwezigheidstombola had 3 DVD spelers en 3 MP3 spelers te verdelen.
Mijn “geheime” bronnen lieten me weten dat rond 18u de tombola en podia achter de rug waren en dat de uitslagen zeer snel beschikbaar waren. Maar ja, die Roba-mannen, dat zijn snelle kerels hé.
Douches en kleedkamers waren blijkbaar ook OK.
Uitslagen kan je terugvinden op www.roba-atletiek.be
Het was dus een mooi gevarieerd parkoers, voldoende seingevers, jammer genoeg niet 100% verkeersvrij.
Als supporter moeilijk te volgen wedstrijd omdat de 3 afstanden door elkaar lopen, en als loper is dat ook niet simpel om je tempo te vinden en niet te laten meeslepen door de snelle lopers van de korte afstand.
Tot de volgende zitting

Poepegatje.

Halen

De eerste zaterdag van de herfst anno 2007, 22 september, maar je zou eerder denken dat het midden zomer is. De weergoden zijn toch helemaal de kluts kwijt. Dit is een dag waar veel mensen die deze zomer aan de Belgische kust doorbrachten jaloers zouden op zijn.
Ik ben dus naar Halen gereden om de Demarsinmannen en vrouwen aan te moedigen, en toch voeling te blijven houden met het joggingmilieu. Ergens knaagt het serieus, ‘k heb even overwogen om me in te schrijven voor de 5,5 km wedstrijd en deze aan een stevig tempo te wandelen maar een blik op de resultaten van 2006 kelderde dit idee.
Supporteren dus zou het worden, en ‘k had geluk en vond vlot een parkeerplaatsje dicht bij de start.
Stevige rockmuziek schalde uit de luidsprekers, zo lekker opzwepend, een muziek die je toch ietsje sneller laat lopen. Sfeer dus in de regio van de aankomst, maar deze pluim mag de plaatselijke speaker zeker op z’n hoed steken. Hoe deze man reeds jaren (20 jaar volgens hemzelf) deze wedstrijden aan elkaar praat, zo enthousiast, bewonderenswaardig. Jammer dat er niet meer van deze soort zijn.
De jeugdlopen waren reeds achter de rug en hier en daar liepen  nog kinderen met de herinneringsmedaille en zakje herinnering in de hand.
De 2,750 km ging van start, één ronde dus, en daar werd serieus gevlamd. Gewonnen door Wout Wera voor zijn broer Jonas en ons aller bekende Luc Vandesande die het laagste schavotje van ’t podium mocht sieren. Er waren 52 aankomers voor deze wedstrijd.
‘k Had de indruk dat er iets minder volk was dan vorig jaar, maar waarschijnlijk zaten daar de wedstrijd van gisteren in Rillaar, en morgen zondag staan er onder andere Dwars door Mechelen op ’t programma en een (aflossings)marathon in Beerzel waar veel volk op af gaat.
Toch nog aardig wat volk van onze Demarsin’s op post, sommige met nieuwe schoenen, sommige met blauwe dijen. Pépé had gespeeld met een slijpschijf en dat ding tegen zijn dij gekregen. ’t Was precies ene die reclame maakte voor de VLD. Je moet de mensen met die dingen laten werken die dat kunnen hé Pépé. Gevaarlijk speelgoed, ‘k heb daar op ’t werk al veel vodden van gezien. Ge hebt veel geluk gehad Georges.
Ludo “Arriba-Arriba” VanWoensel had een nieuw model van loopschoenen aan, bruin, open, luchtig, ’t had wat weg van een sandaal. Ook feestvarken Willy “Snackbar” Vermaelen had nieuwe schoentjes, gekregen voor zijn 55ste verjaardag gisteren. De champagnebrubbels sidderden nog na in z’n oogjes.
Hugo den trekker, Cyriel de blanke Keniaan, Jan Van Passel en nog enkele anderen waren er ook niet, ze zitten op Sicilie, hoogtestage zeggen ze, met de lucifers gaan spelen zeker, maar alles is daar deze zomer reeds afgebrand mannen.
Om 16u50 gaan de 5,5 km lopers van start: 122 aankomers. Een spannende wedstrijd met een sprint voor de 2de plaats gewonnen door Patrick Nys voor Demarsinman (en gisteren winnaar van de 5 km in Rillaar) Bert Vandevelde. Deze wedstrijd werd gewonnen door Davy Segers.
Sommige lopers hadden zich voor zowel de 5,5km als voor de 11 km ingeschreven, dit om meer kans te maken bij de aflsluitende tombola. Zo zagen we 250 gr Sossies (Raf VDB) de 5,5 km als opwarming lopen. Rudy Vandenbosch werd knap 6de, ik dacht hem 5de gezien te hebben, hij dacht dat ie 7de was, de organisatie heeft de gulden middenweg gekozen.
‘k Heb een originele mannier van opwarmen gezien, uitgevoerd door Demarsinman Bart Vandevelde, achter een kinderwagen met de zoon erin. Als zijn zoon de buggy ontgroeid is zal Bart een probleem hebben en zal ie niets anders kunnen dan nieuwe kindjes maken hé Bart, anders heb je opwarmingsproblemen.
Om 17u30 ging de 11 km wedstrijd van start, 4 rondjes dus. Ik wandelde in gezelschap van moeder Vermaelen tegen richting ’t parkoers af.
De lopers gingen na de start ongeveer 200m rechtdoor, dan rechtsaf omlaag, brugje over, langs ’t water, klein brugje over en dan de woonwijk in. Vervolgens achter de atletiekpiste door en na een dubbele linkse ’t park met de tennisterreinen door. Via ’t park naar de atletiekpiste om daar een ronde af te haspelen en dan terug rechts naar de aankomst.
Bij iedere doortocht begroeting door de superspeaker en waterbevoorrading.
Na ronde een had zich een duo afgezonderd, gevolgd door een zestal lopers. Sigrid Vandenbempt voerde het damespeleton aan, op een 50 tal meter gevolgd door Karen Peeters.
Na de 2de ronde was het vooraan een hergroepering en bij de dames had Sigrid een serieus gat geslagen op Karen. Demarsin had een peleton gevormd met onder andere Willy”snackbar” Vermaelen, de Facteur, Arriba-Arriba, Bart “Buggy”, maar dit busje viel snel uit elkaar.
In ronde 3 zagen we Arriba-Arriba Ludo Vanwoensel opschuiven, ik zag dat Ludwig Borgwald (broer van den trekker) toch wel hinder ondervond van z’n linker knie. Opletten Ludwig, niet forceren of ge moet met Poepegatje wandelen in plaats van te joggen.
Tijdens onze wandeling kon ik vaststellen dat er een prima km aanduiding aanwezig was en dat er voldoede seingevers voorzien waren.
De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Koen Neven, een man met marathonervaring in ongeveer 36’20” voor Mark Devits en Nico Boom. De ongenaakbare Sigrid Vandenbempt was winnares bij de dames voor Karen Peeters.
Ik begaf me dan naar de sporthal om wat sprokkels op te vangen. Zo zag ik dat men in ruil voor z’n startnummer kon kiezen uit een fles wijn of een T-shirt.
Dan was het wachten op de tombolatrekking, met geldprijzen. Hier toch wel wat vertraging, maar dat is klassiek zeker ondertussen. Voor sommigen kwam dit goed uit, want er bevonden zich blijkbaar nog veel mensen onder de douches.
Deze kleedkamers bleken pas geverfd en de resultaten waren te bewonderen. Johan”smoske” Vermaelen had een witte bles achter op z’n haar en 250gr Sossies Raf had zijn linker arm wit geverfd. Verkopen ze in Hasselt geen verf Raf, dat je die in Halen van de muur moet halen ?  Of was ie zo moe na zijn dubbele wedstrijd dat hij omviel tegen de muren ? (’t Zal wel dat eerste zijn zeker)
Ondertussen de huldigingen van de korte afstanden en trekking toch begonnen.
Uitslagen van de 2,750 en 5,5 km waren toen reeds beschikbaar, de 10 km was om 19u nog niet klaar, jammer, maar ik moest doorgaan.
Van m’n tam-tam vernomen: de nieuwe schoenen van Willy Vermaelen zijn super: direct op ’t podium van de 55+ ers. Ik ga me ook zo’n paar kopen als ik terug kan beginnen lopen.
Ik ben eens benieuwd of Eddy de facteur erin zal slagen om een perslicentie voor poepegatje vast te krijgen, ik zeg niet neen, met zo’n licentie zou je dan overal toegang krijgen om je te vergewissen van de toestanden, vrouwenkleedkamer en zo. Als dat lukt denk ik dat ik m’n licentie ga verhuren aan de meest biedende.
Besluit: schitterend weer, parking zoeken in de buurt (ik had geluk), minder volk dan andere jaren dacht ik (+/- 175 voor de 11 km), super sfeermaker/speaker aan de aankomst, uitslagen toch wel snel beschikbaar. Opletten voor verf in de kleedkamers, douches ok (weinig druk op ’t water).  Mooie prijzentafel via lottrekking (250 euro voor de 5,5km en 500 euro voor de 11km als 1ste prijs, daarnaast nog verschillende prijzen van lagere waarden. Kwestie van efkens geluk te hebben natuurlijk, ik ken dat gevoel perfect toen ik in 2004 met 250 euro naar huis mocht gaan.
Hopelijk zit poepegatje in 2008 ook in de doos met de kanshebbers.
Uitslagen van de 10 km heb ik nog niet, ze zullen komen op www.eurorunhalen.be of op www.assaronse.be
Groeten

Poepegatje

Boortmeerbeek

Ik ging na m’n vroegdienst doorrijden naar Boortmeerbeek om daar te gaan supporteren (en watertanden omdat ik zelf niet kan meedoen. (masochisme noemen ze dat in het zakwoordenboek van de geneeskunde). Eerst nog wat file aan de brug over ’t kanaal Leuven-Mechelen waar een of andere duo of triatlon bezig was en de fietsers de weg kruisten.
Toch nog tijdig in Boortmeerbeek aan de sporthal toegekomen, wel wat moeten zoeken om de auto kwijt te raken, dit ondanks een ruime parking. De jeugdlopen waren reeds achter de rug en vele kinderen liepen fier met de gekregen medaille om de hals. Persoonlijk vind ik dit een zeer goed initiatief: geef die gasten een medaille als herinnering, dit motiveert ze volgens mij om verder te doen met lopen en toch wat minder achter TV/PC te zitten, of is dat een beetje dromen dat ik doe ?
Veel bekend volk natuurlijk, en zoals ieder jaar (toch de jaren dat ik er geweest ben): schitterend weer. Net zoals Gelrode heeft Boortmeerbeek een patent op stralend weer. Frank De Boosere zou beter de joggingkalender volgen in plaats van de weerkaarten en satelietbeelden.
Ik verschoot me nen bult toen ik onze Blanke Keniaan Cyriel zag, zijn mooie baard was weg.
“Mijn scheermachien is terug uit verlof”  was zijn uitleg. Volgens mij was dat scheermachienneke naar Kenia naar de wilde dieren gaan kijken, inspiratie opdoen bij de jachtluipaarden voor ’t baasje.
De lopers voor de 3,5 km gingen gaan vertrekken met hun geel startnummer. Ze zouden met 86 aankomen en de wedstrijd werd gewonnen door Rudi Van Win. Knappe plaatsen (8 & 9) voor Willy Symus en Demarsinman Eddy”de schoenmaker” Mattheys.
De oranje (7 km, 70 aankomers) en groene (10,5 km, 85 aankomers) waren ondertussen aan ’t opwarmen. Alhoewel, opwarmen: verfrissing zoeken zeker. Ludo “Arriba-Arriba” Van Woensel zocht verkoeling door z’n bandada met water te verfrissen. Swoike Dupont zocht z’n heil in druivensuiker en met z’n zweetband en snor deed ie me denken aan een indiaan die op oorlogspad gaat. Swoike den indiaan in ’t vervolg dus.
Ik ging ’t parkoers tegen richting wandelen samen met andere gekwetste clubgenoot Jan Maus en met Willy Symus. Zeer snel kwam de koploper (en latere winnaar van de 7 km) Bart Hellemont ons tegemoet gelopen. Hij had reeds een ruime voorsprong uitgebouwd.
Wat later volgde Marco Maerten, de latere winnaar van de 10,5 km. Hij werd op korte afstand gevolgd door een groepje met onder andere Marc”den bakker” Vandeweyer (Demarsin) en Luc Vandesande uit Muizen. Wat verder volgde een groepje met een Demarsintreintje met onder andere Cyriel, de blanke Keniaan, Ludo Arriba Arriba, Bart VDVelde, Rene Dekeyser (geboren in 1945, maar zoals die loopt heeft die volgens mij gefouffeld met z’n geboortejaar of anders staat de René op een zeeeeer goei weide). Ik ben er stikjaloers op, hij kon bijna m’n pa zijn en hij loopt 2x zo hard als ik. Verderop in ’t pak veel bekenden, Demarsinbestuursleden Willy”snackbar” Vermaelen en Daniel Vandervelde, ons Wendy, en deze keer was Hugo “den trekker” Meulders de aanhangwagen en had Eddy”de fakteur” VanVlasselaer de functie van koploper overgenomen. Maar veel van die mannen hebben er gisteren de pees op gelegd in Hoegaarden. Ook de Chakke en Pepé draafden knap mee. Pillendraaister Christine Nagels (apothekeres in mijn ziekenhuis) was er niet maar haar moeder nam deze keer de “honeurs” waar. Waar Christine gezeten heeft weet ik niet, ‘k weet alleen dat ze na de wedstrijd toegekomen is met een gat in haar broek, en wel achterop de rechterbil. Leg dat maar eens uit !!!!!
Ondertussen waren ze aan hun tweede ronde bezig, de koplopers bleven goed stand houden, Marc “den bakker” bleef hem in ’t vizier houden en de groepjes waren uit elkaar geslagen. Op de 7 km ontstond een felle strijd voor de titel “1ste bestuurslid van Demarsin” tussen Willy “snackbar” Vermaelen en Daniel Vandervelde. De snackbar heeft het gehaald. En zeggen dat die vrijdag aan de feesttafel zit, kaarsjes uitblazen, maar met zo’n conditie kan dat geen probleem leveren, die ???? kaarsjes.
Jan en ik moesten ons haasten, maar voor twee “gehandicapten” is dat niet zo evident, om de aankomst van de 10,5 km te zien. Marco Maerten had goed stand gehouden en Marc Vandeweyer kon Luc Moens nog afhouden en ze werden 2 en 3.
De 7 km was dus gewonnen door VAC-er Bart Hellemont en ik noteerde knappe plaatsen voor onze Demarsinmannen Bart Vandevelde (6de), Cyriel zonder baard 10de, en dan op 11 en 12 de bestuursdelegatie Willy en Daniel.
Na de aankomst kregen de deelnemers een blikje frisdrank “Val-Sport”.
In ruil voor je startnummer zou je nog een herinnering krijgen en later zou nog een aanwezigheidstombola volgen.
Daar heb ik als “supporter/reporter niet op gewacht, maar mijn “bronnen” hebben me nog wat info bezorgd over de afwikkelingen.
De douches: plaats ok maar striemede wisseldouches (wel goed voor de circulatie hé, afwisselend koud/warm water), het zaaltje kan de volkstoeloop niet echt meer aan, en er waren veel vragen over de exate afstand, sommige mensen hadden voor hun doen “supertijden” gelopen. Technisch is dat toch niet zo moeilijk om een juiste afstand van een ronde op te meten denk ik.
Er werd wat geklaagd over “lang wachten” op de uitslagen en de tombola zou ook lang geduurd hebben, pas afgelopen om 19u.
Dit is toch wel een oud zeer op veel joggings, dat (onnodig) rekken.
Over ’t feit dat er geen km aanduiding was kan men discussiëren  :  rondjes van 3,5 km, moet er dan km aanduiding zijn of niet ?
Er was waterbevoorrading bij elke doortocht, dus na elke 3,5 km.
Volgens mij voldoende signaalgevers en verkeersvrij parkoers.
Parking aan de sporthal of in de woonwijken in de buurt
Douches en kleedkamers: ok
Sanitair (zelf geïnspecteerd): OK
Uitslagen zijn  beschikbaar op http://users.telenet.be/icarus.home.htm.
Parkoers: 100 % vlak en grotendeels op verharde ondergrond, deels door woonwijk, velden, en stukje over graspad.
Dit was een zo objectief mogelijk verslagje van de wedstrijd van Boortmeerbeek anno 2007, ik kan alleen maar hopen dat ik er in 2008 ook mag bij zijn, maar dan liefst als deelnemer. Met de 3,5 km ben ik al content.
Groeten

Poepegatje met z’n mank pootje

Waterloop

Zoals sommigen van jullie reeds vernomen hebben; ‘k heb prijs, maar ’t is een prijs die ik niemand toewens. Ik sukkelde reeds een tijdje met een pijnlijke enkel en in Bertem viel het sommigen op dat ik “liep naar m’n kwetsuur”. Ik heb toen besloten te stoppen met lopen, ondertussen was ik reeds meerdere keren op consultatie geweest bij Prof. Peers (bekend van tv-programma “Marathon” in 2006 op Canvas). Op 29-08 had ik een NMR onderzoek van de enkel, dinsdag 4-09 bij de Prof op consultatie en verdict was nogal hard: Ziet er niet goed uit: kraakbeendegeneratie van de linkerenkel met botirritatie. Als ik U was zou ik stoppen met lopen en enkel nog fietsen en zwemmen. Nu is al mijn hoop gericht op Maarten, de kinesist die me begeleide voor m’n marathonvoorbereiding. Die heeft me nog een strohals aangeboden: totaal niet lopen in september, enkel zwemmen, fietsen, aquajogging en dan voorzichtig terug opbouwen à la “Start-to-Run”. Geen joggings meer in 2007.
Dus nu maak ik Brabantse wegen onveilig met mijn fietsje. Zo was ik woensdag laatstleden het fietsknooppuntennetwerk Hageland aan ’t fietsen tussen punt 33 en 29, zie ik daar in de verte een jogster met begeleidende fietsster. Ik nader, denk ik ken dat poeppeke, nader nog en jaja: Ons Wendy aan ’t trainen onder toezicht van Moeder Vermeulen, de snackbar was dicht dus op woensdagmiddag, of stond de Willy achter den toog ? Dus overal waar men komt op Hagelandse wegen komt men Demarsinlopers tegen.
Ik ging dus als niet loper naar Aarschot voor de waterloop, bij aankomst aan ’t voetbalveld kwamen de gebroeders Schouters, de Chakke en Pépé afgestapt, maar ik kon niet veel zeggen want ik hinderde andere toekomende wagens. Er was parkeerruimte zat aan ’t voetbalveld van Aarschot. Her en der stonden bekenden met elkaar wat te praten. Ik dus direkt uitleg moeten geven waarom ik niet in looptenue was, maar de uitleg staat hierboven. In de kantine zat onze voorzitter Guy Demarsin zijn looppupillen op te wachten.” ‘k Heb slecht nieuws “ zei ik. “Weet ik al” was de reactie, de tam tam gaat snel. Dan buiten nog wat gekletst met Hugo den trekker, zijn “broer” en diens vriendin: “MarieJosé met de pet”. Terwijl het voetbalveld overrompeld werd door loslopers begaf ik mij met m’n gezelschap voor de avond: Mw Vermaelen en de eega van de koning van ’t asfalt op wandeltocht. De koning van ’t asfalt (Louis Cartoos) volledig zwarte uitrusting, zou onze koning in de rouw zijn ?
Toen we de Demerdijk bijna bereikt hadden kwam de meute aangestormd, aangevoerd door o.a. Demarsinman Boudewijn VanDaele, voorin geconcentreerde gespannen gelaatsuitdrukkingen, naar mate meer naar achter toe relaxere sfeer. Vele bekenden liepen ons voorbij. Ik dacht nog rap een brief mee te geven met Eddy de facteur, maar hij had zijne kepie niet aan en zonder kepie werkt hij niet. Als je zoals ik niet mee kan lopen zie je nog meer mensen doorkomen en valt het je op hoeveel mensen je leren kennen hebt, sommigen bij naam, anderen bij nick-name, nog anderen enkel van gezicht.
Het doet pijn niet te kunnen meedoen, maar ja, ergens moet ik ook denken: er zijn er die er slechter voorstaan dan ik, ik kan toch nog fietsen, zwemmen en als ik wat geluk heb kan ik in de toekomst toch nog deelnemen. Het eerste stuk langs de Demer verliep over asfalt, bij de oversteek naar de overkant ging dit over in kiezelpad. Toen wij de brug bereikten en overstaken om langs de andere over terug te keren kwam Boudewijn Van Daele reeds afgestormd, hij werd later de winnaar van de 9 km. Hij deed me denken aan ’t liedje van zijn naamgenoot De Groot: Hoe sterk is de eenzame fietser, alleen tegen de wind. Hij had ruime voorsprong en wat later volgden Rudy Vandenbosch, Wim Deroover, Danny Matthys….en vele anderen.
Nu wandelden we op het parkoers, sorry als we sommige lopers hinderden, was niet de bedoeling. Ik kreeg een schouderklopje van Willy “Snackbar” Vermeulen, zag Ludwig Borgwald de taak van z’n broer als trekker overnemen voor Pépé: nr 65 trekt nr 59.
Het zijn nu bezwete, veelal rood aangelopen gezichten die ons voorbij komen.
Toen we ter hoogte van de aankomst kwamen na ongeveer 45’ wedstrijd kwam de winnaar van de 15 km (14,5?) reeds aangestormd: Pieter Reynders, 2de werd Benny Coopmans net voor Alex Storms die zijn eindsprint iets te laat had ingezet. Later zei hij me dat ie effectief 15 km verwacht had en dat die laatste km dus te kort uitviel. Toch mooie podiumplaats voor Alex.
De lopers kregen bij de aankomst een Isostar blikje aangeboden en in ruil voor hun startnummer konden ze in Café De Knoet nog een mooie badhanddoek afhalen.
Ik ving na de wedstrijd nog wat reacties op:
Koning van ’t asfalt: “Die cremmekes hebben me goed gedaan” en (zie hoger: in de rouw): ’t was afzien en genieten, een beetje doodgaan.
Ondertussen begon het aardig te schemeren en als 1ste vrouw kwam Karen Peeters binnen.
Ludo “Arriba-Arriba” had rustig gelopen, ging in Vorselaar doorlopen en Herenthout rustig aan doen
Johan “SmosJohan” Vermaelen was nog net voor ’t donker binnen, op ’t einde voortgestuwd door lange schaduwen.
Daniel Vandevelde wist me te melden dat de douches deze keer tegen vielen: ijskoud en gene pression, jammer want ik dacht dat die anders wel meevielen de douches daar.
Er waren voor de 15 km 187 aankomers, voor de 9 km liefst 366.
De uitslagen zijn beschikbaar op www.knoet.be
Er leken mij voldoende seingevers te staan op ’t parkoers en er was een km aanduiding voorzien.
Misschien wel gevaarlijk op die kasseistrook voor de laatste lopers, ’t is dan al donker en gevaarlijker om je voeten om te slaan. Natuurlijk, vroeger starten betekent dan weer problemen voor velen om er tijdig te geraken, ’t is niet altijd gemakkelijk om voor iedereen goed te doen.
Zo, dit is m’n 1ste verslag als “reporter”.
Ik moet zeggen, als je zelf meegelopen hebt is het veel gemakkelijker om een verslag te maken.
Daarom deze oproep: bezorg me zoveel mogelijk info na de jogging, ivm seingeving, km aanduiding, aard van  wegen, drankposten, voorvallen….zodat ik toch nog kan proberen een zo objectief mogelijk verslag te maken. (eventueel via e-mail: vandegaer.luc@skynet.be, maar wel snel hé want ik maak m’n verslagen ook zo snel mogelijk)
Danke
PS: als jullie aan een kapelleke komen: brand een bougieke voor de genezing van Poepegatje aub, ‘k zal ik tijdens m’n fietstochten over Scherpenheuvel ’t zelfde doen en in Averbode aan de abdij gaan ijsjes eten, misschien helpt dat ook.
Groeten

Poepegatje.

Bertem

De laatste zondag van augustus durven de mensen van de Bertemse atletiekclub de concurrentie aan te gaan met “La descente de la Lesse”.
Vorig jaar had ik voor deze laatste geopteerd, maar 2007 is voor mij zeker niet 2006, het draait niet goed, nu dus die kwetsuur aan m’n enkel die me zorgen baart. Zeker geen conditie om naar Dinant af te zakken. Dus Bertem stond op m’n programma maar aangezien ik weeral vroege moest (mocht) werken (wat heb ik m’n hoofdverpleegster misdaan, al die weekends werken…) durfde ik dus niet voor de korte afstand te kiezen.
Mijn vrouw had gisteren nog een lift beloofd aan “De koning van ’t asfalt”, dus mocht ik de koning naar Bertem voeren. Onze Asfaltkoning voelde zich moe, “’k ben niet goed”….blijkbaar hebben de koningen het nogal moeilijk deze periode (vraag het maar aan Koning Albert 2, die is ook op sukkel om ’t in orde te krijgen)
Ik dus met onze “koning” naar Bertem, auto nog netjes aan de sporthal op ’t laatste vrije plaatsje kunnen stallen en naar de zaal. Daar zat secretaris van dienst: Paul Winnepenninckx om ons te begroeten en m’n voorinschrijving af te leveren.
Vervolgens kwam ik tot de vaststelling dat de eersten van de korte afstand (5,3 km, 176 aankomers)sorry jongens dat ik te laat was om jullie aan te moedigen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Wout Wera in 17’43” voor de 5,3 km, knappe plaatsen van Demarsinmannen: Danny Mathys: 6de, Michel”Genie” Raymakers: 11de, Rene DeKeyser: 17de en 1ste 60+er, Hugo”den trekker”Meulders: 18de….en Schouters”Pépé”Georges: 3de 60+er en deze keer niet zoals vrijdag in Lichtaart de aankomst voorbijgelopen en 2 km extra gedaan met als gevolg toen dat z’n broertje “Chakke” voor hem was. Vandaag heeft  “Pépé” dat eventjes netjes rechtgezet. ’t Is niet schoon hé “Pépé” dat ze zo met U lachen voor zo’n vergissingetje, ik ken dat gevoel: cfr mijn heldendaad in de kerstloop van Herenthout anno 2006 toen ik me misrekende met ’t aantal rondes.
Om 16u gingen wij van start voor de 2 ronden met 134 moedigen. Ik had info gekregen van Willy “Snackbar” Vermaelen: boven na de steile helling links paadje in ’t bos nemen want anders grote plas zonder uitwijkmogelijkheden.
Eerst stuk dalende betonbaan, dan rechtsaf kassei. Vele Demarsinsupporters in ’t veld, alsook sportfotografe Mevrouw Raymakers en de meute schreeuwde me toe dat ik moest doorschuiven naar voor. In de verte de blanke Keniaan (Cyriel Coremans) die gisteren (zoals zovele) de Brabant Wallon gelopen had en rustig ging lopen à 4’15”/km. De kasseibaan gaat over in veldweg, glooiend. Dit ligt me beter en ik ga ’t broertje van Hugo den trekker (Ludwig Borgwald) voorbij. Hij loopt goed  voor ’t moment, de Ludwig. Dit zijn de vruchten die je plukt als je in ’t voorjaar in “de Walen” gaat lopen. Dan linksaf omhoog, de ademhaling versnelt, hartritme naar dikke 170/’, in de verte doemt de “muur” op, steil klimmend, gelukkig droog. Dan links over bosweg vals plat en lange rechte. Jan Maus roept me toe dat dit ideaal prakoers is voor de enkels: dit stuk misschien, maar op die kasseien vind ik dat toch niet leuk hoor Jan. Prima km aanduiding onderweg en iets verder de eerste waterbevoorrading en sponsenstand. Dan linksaf kassei omlaag, ik durf niet voluit gaan, bang om m’n enkels helemaal om zeep te helpen. Wat verder Michel”Genie” en de sportfotografe die mooie plaatjes schieten. Ze zullen snel op de site van Michel staan: http://www.freewebs.com/michelraymaker/
Ik hou netjes m’n tongetje binnen en wuif naar de camera, tong uitsteken = camera crashen (cfr Wezemaal), en dat durf ik niet meer. Merci Michel voor de aanmoedigingen.
Dan gaat de kasseiweg over in beton, dit ligt me beter, al kon ik toch de zachtere zijbermen van de kasseibaan zoveel mogelijk opzoeken. ’t Gaat nu terug omhoog richting aankomst. Hier een tweede water & sponzenstand. Bovenaan worden we verwelkomd door een speaker die de namen afroept. Op ’t koerke gaan draaien en aan de tweede ronde beginnen. Mijn lieve echtgenote helpt bij de waterbevoorrading aan de aankomst, maar ik weiger (beleefd) een bekertje water. De spons verfrist me beter. Hier ligt het deelnemersveld uit elkaar en gaan we voor een tweede keer richting bos. Iets na de tweede “muur” moet ik toch even stappen. Zo weinig trainen laat zich toch wel zeer snel gevoelen. Na de tweede kasseiafdaling terug op de betonweg effe de reserves aanspreken en “versnelling”(of iets dat daar moet op lijken) proberen te plaatsen. Uiteindelijk draai ik als 30ste de koer op na 46’ rond. De wedstrijd werd gewonnen door Nico Huybrechts in 36’32” voor Marc”den bakker” Vandeweyer en als 3de onze koning van ’t asfalt Louis Cartoos, en dit op een parkoers waar ik geen enkele meter van deze zwarte vloerbekleding gevonden heb. Zou ’t aan mijnen auto liggen dat hij zo goed gelopen heeft ? Volgende keer zit ik op de passagiersstoel en zoek ik ook nen chauffeur.
Vele bekenden gezien daar ik Bertem, teveel om op te noemen, onder andere reporter Luc, de Chris met zijn witte hond, Riloboy Herman Vandenbroeck (40ste) en Alain Vander Elst (Furalopers), maar die mannen gaan marathons lopen binnenkort. Veel succes Herman en alle bekenden daar in de Medoc, geniet ervan en als je nadien  een flesje wijn teveel hebt: poepegatje lust dat.
Dan ons nummer gaan inruilen voor de herinnering: 2 flesjes Teuserbier en keukenhanddoek en vervolgens naar de sporthal voor de douche. Prima warm water en geluk: veel plaats in de kleedkamer (of durft men niet meer met Poepegatje in de kleedkamer uit vrees voor citaten in de verslagen ????)  Tot slot naar de feestzaal voor de rehydratatie en uitslagen: 5,3 km reeds beschikbaar, op de 10,6 nog wat wachten. (tot +/- 18u).Rond 18 u begon men met huldiging van korte afstand om nadien na wat getreuzel over te gaan tot het 1ste deel van de aanwezigheidstombola. Om 19u heb ik dan de pijp aan de befaamde Maarten gegeven, waarom rekt men dit toch altijd zo ? Mensen die de korte afstand gelopen hebben, zijn om 15u30 binnen, dan  wat uitlopen, douchen en dan tot na 19u moeten wachten op aanwezigheidstombola ? Zijn hier echt geen alternatieven voor ?

Mijn besluit: mooie maar niet te onderschatten wedstrijd, prima km aanduiding, voldoende seingevers, volledig verkeersvrij, meer dan voldoende verfrissings en drankposten, uitslagen toch snel beschikbaar, parking: in de buurt mogelijk, douches en kleedkamers ok, prijsuitreiking: te lang gerokken.

Poepegatje

Olen

Zondag 19 augustus vond in Olen de 20ste Boerkensjogging plaats.
Aangezien ik tot 13u30 moest werken (en dan nog 1u15’ “overuren moet recupereren kon ik nooit tijdig in Olen geraken om aande kortere afstanden (4 en 8 km) te kunnen deelnemen.
Via Antwerpen, dan E313, afrit 22, en de pijltjes gevolgd kwam ik aan in ’t vroegere militaire domein. Parkeerwachters stuurden mij vlot naar de ruime parking op het paradeplein (?).
Iets later gingen de 2 kortere afstanden van start, 129 aankomers voor de 4 km, gewonnen door Hapers Patrick, 154 voor de 2 rondjes en deze wedstrijd werd gewonnen door Gommers Chris. Hier zag ik nog net op ’t einde hoe Johan “smoske”Vermaelen de Chakke (Robert Schouters) in de laatste hectometers voorbijsnelde.
Ondertussen was ik  samen met Hugo den Trekker m’n nummer gaan afhalen (lag netjes klaar) en ben ik ’t parkoers wat gaan verkennen, beperkt. Ik zou moeten zien hoe m’n enkel zich gedraagd, bang afwachten dus. De blanke Keniaan (Cyriel), Ludo “Arriba-Arriba” Van Woensel, Bart Vandevelde, Marc”den bakker” Vandeweyer,….allemaal mannen die er een lap gingen op geven vandaag.
Ik zou dus best m’n eigen koerske lopen, zien waar ik uitkom. Om 15u30 ging de meute (222 aankomers) van start, over betonwegen, breed dus niet echt veel gedrum. Ik zocht wat de zachtere kantjes op, op de naalden van de sparrenbomen. De eerste scherpe bocht naar links voelde ik m’n pootje opspelen. Dan ging ’t beton over in een pad met wat keien, richting 1ste km. De km aanduiding was perfect. Na een scherpe rechtse los zand, ploeteren dus, vervolgens naar links voor een lange rechte. Daar konden de supporters de deelnemers (aan punt km 2 – 6 – 10 -14) meerdere keren zien doorkomen. Nog wat draaien en keren en dan terug richting vertrek. Iets verder dan ’t vertrek was de drankbevoorrading: we zijn in Olen, zouden dat bekertjes zijn met 3 oren ? Kwestie van gemakkelijker aan te nemen, vraag dat maar aan Keizer Karel (als m’n geschiedenis me niet in de steek laat). Jammer dat de drankpost en de post met verfrissingssponzen zo dicht bij elkaar stonden, bekertje in handje 1, sponske in handje 2 dan maar. Zo begonnen we aan de 2de toer. ’t Was bedrieglijk warm, m’n truitje werd snel natter en natter. Ik beëindigde m’n tweede ronde na iets minder dan 35 min, dus ik draaide mooi gelijkmatig m’n km, maar mijn linker enkel begon toch wel serieus op te spelen. Gelukkig werd ik aangemoedigd door de Demarsinmannen, Pépé, Chakke, de facteur, Ludwig(broertje van den trekker) en nog vele anderen. “Je ziet af hé” riep de Chakke me toe, en jammer genoeg had ie gelijk. Na 9 km begint m’n blaas dan nog op te spelen, teveel koffie op ’t werk gedronken zeker. Stom, maar eer je alles terug te goei hebt ingepakt (ziet dat hem ga vliegen) ben je snel 30 sec. kwijt. Rond km 10 komt de man op de fiets aan met de rode vlag: in de stations krijg je te horen: Opgepast : sneltrein in doortocht, maar hier: Van Den Broek Stefan met de lange zwarte kousen met in zijn kielzog de latere winnaar Gemeda Aman, echt een sneltrein. Of wisten die mannen dat er nog een serieuze plensbui op komst was ?
Het begint dan lichtjes te miezeren, ik draai m’n laatste ronde in na een dikke 50 min als de hemelsluizen zich openzetten. Met bakken valt het uit de lucht, het parkoers verandert hier en daar in een watermassa. De schoenen worden zwaarder en zwaarder. Demarsinman Joeri Saenen moedigt me nog snel wat aan als ie me voorbij komt. De laatste 2 km komen er aan, ik krijg nog aanmoedigingen van Ludwig Borgwald die de regen trotseert en wat drinken wil aanbieden. Mijn loopstijl is niet soepel meer, ’t is puur op karakter en na 1u09’59” kan ik doornat de eindstreep overschrijden waar ik dankbaar ’t flesje energiedrank aanneem. Ondertussen staan al m’n clubgenoten reeds uit te hijgen. Proficiat mannen, knappe wedstrijd van jullie.
Dan sportzak halen en naar de douches, uitlopen in deze watermassa zie ik niet zitten.
De douches zijn perfect, en dan naar de zaal in afwachting van de prijsuitreiking. We drinken wat samen, enkele maten van Ludwig proberen ons te overhalen om volgende week naar O.L.VR. Olen te komen voor de parochiejogging, maar Demarsin heeft Lichtaart op vrijdag en Bertem op zondag op ’t programma staan.
Iets voor 18u begint men de prijzen uit te delen, men mag kiezen in volgorde van binnenkomen en de prijzen zijn verdeeld per leeftijdscategorie. Lady’s first en rond 19 u kan ik een Popcornapparaat kiezen, een pak rijst en de uitslag van de 10 mijl. De uitslagen van de kortere afstanden waren toen ook reeds beschikbaar.
Dan toch direct naar huis vertrokken want morgenvroeg vertrek ik voor 4 dagen Parijs, en ik ga mijn loopschoenen thuislaten.
Besluit: Parkoers door bosrijke omgeving, gevarieërde ondergrond, sterk deelnemersveld, prima km aanduiding, alle 4 km water en sponzen (waarom sponzen niet op 2-6-10-14 km punt ?), snelle uitslagen, prima douches, zeer mooie prijzentafel.
Groeten

Poepegatje met z’n mank pootje.

Pegasus

Dinsdagavond, 14 augustus 2007 vond traditioneel de Hagelandjogging te Tielt-Winge plaats.
Deze organisatie van atletiekclub Pegasus-Tielt is reeds aan z’n 17de editie toe.
Je kon kiezen uit drie afstanden, 3 km, 5,4 km of 10,2 km. Ik had gekozen voor de 10,2 km afstand die zou starten om 19u30.
Thuis vertrokken om 18u15 zodat ik rustig kon inschrijven en de deelnemers voor de kortere afstanden (vertrek 19u) kon aanmoedigen.
Tussen Leuven en ’t Gouden Kruispunt reed ik achter een zwarte auto met nummerplaat 00.M.00, tegenwoordig kan je als je genoeg neertelt blijkbaar alle nummerplaatcombinaties verkrijgen, kwestie van uit te komen voor je voorkeur zeker ? Ik dacht dat ie in St Joris Winge ging afslaan richting AARSCHOT, maar hij reed recht door. Was REET z’n bestemming ?
Neen, Tielt Winge; maar daar ben ik hem kwijtgespeeld en ’t is trouwens mijn ding niet.
Auto binnen wandelafstand kunnen parkeren en naar ’t zaaltje om me in te schrijven. De jeugdlopen waren toen net begonnen. Ik had niet tijdig doorgegeven aan de club dat ik zou deelnemen, dus ter plaatse ingeschreven voor deze loopwedstrijd. In ’t zaaltje reeds veel volk, Demarsin’s en een grote delegatie van ’t revalidatiecentrum van Pellenberg die ook deelnamen als Bikers. De lokale televisie (ROB ?) was aanwezig voor opnames.
Gekwetste snackbarman Willy Vermaelen en immer aanwezige Paul Winnepenninckx  verdeelden de voorinschrijvingen. Michel “Genie” Raymakers kwam toe rond 18u45, ging de 5,4 km lopen en was in de waan dat die gingen starten om 19u10. Van een blitz-opwarming gesproken, maar ja, dat zijn rappe mannen hé.
Samen met Hugo den Trekker en Eddy de fakteur probeerden we tijdens de opwarming zoveel mogelijk de doortochten te observeren en de bekenden aan te moedigen. De 3 km werd gewonnen door Gery Bervoets, hij was de snelste van de 54 aankomers op deze afstand.
De 5,4 km lopers moesten twee rondjes afleggen en dus 3 x de helling richting aankomst verteren. Snelste man (natuurlijk) Boudewijn Van Daele voor Kris Vancauwenbergh die vele bekenden achter zich hielden. Michel “Genie” Raymakers was rustig gestart (zoals altijd) en gestaag opgeschoven naar de 19de plaats, wat zou de “Genie” presteren moest ie iets meer vooraan starten en meeglijden met de toppers ? Eens uittesten misschien Michel ?
Op ’t einde van de 5,4 km wedstrijd (134 aankomers) begon het lichtjes te regenen.
Iets na 19u30 werden wij losgelaten, 154 aankomers voor de 10,2 km wedstrijd, een wedstrijd met 10 Bikers. Dit gaf wel een speciaal tintje aan deze wedstrijd, deze Bikers en hun begeleiding met lichtblauwe T-shirts van ’t revalidatiecentrum Pellenberg. De ene ging al wat vlotter de 1ste helling op dan de andere, maar iedereen geraakte toch boven. We gingen “rustig” lopen, maar dat “rustig” is voor de ene al wat anders dan voor de andere. Ik ging proberen op toch maar aan te sluiten met het “Demarsin-busje”, met als chauffeur onze Blanke Keniaan Cyriel Coremans, en kwestie van de rij- en rusttijden te respecteren als tweede chauffeur Hugo “den trekker” Meulders. De eerste km in iets meer dan 4’30, dus langzamer (????)dan de geplande 4’15”/km, maar ik denk dat er toch iets niet klopte met die 1ste aanduiding. Gelukkig had Eddy “de fakteur” VanVlasselaer z’n GPS bij die zo nodig een signaal gaf “ U rijdt te snel, U rijdt te snel”. We vormden een busje met 8 Demarsinmannen, onder andere Ludo”Arriba-Arriba” Van Woensel, Rene De Keyser, Marc “den bakker” Vandeweyer.....en twee “zwartrijders”, twee niet-Demarsinmannen met zwarte uitrusting.
Samen in mooi gelijkmatig tempo onder aanvoering van onze twee chauffeurs, 4 rondjes, 5 keer de helling op. Op de kasseistrook met de wind pal op kop was het schuilen geblazen achter de brede schouders van onze twee chauffeurs. Af en toe zocht ik de zachte berm links of rechts van deze strook op, wind tegen, maar toch iets beter lopend voor m’n geteisterde enkels. Enkele 100den meter na de kasseistrook was een waterbevoorrading zodat we elke 2,5 km water kregen. 1ste Chauffeur Cyriel had wel wat problemen met het aannemen van de bekertjes maar de bus bleef mooi op de baan. Ondertussen was het nog steeds aan ’t miezeren.
’t Was wel wat uitkijken voor bikers, maar er werd zo nodig uitgeweken naar links of rechts van de weg. Ook voor de TV-motor moesten we af en toe plaats ruimen.
Bij onze doortochten aan de aankomst werden we aangemoedigd door vele aanwezigen, waaronder bekende Karine van de Knoet. ’t Zal deugd gedaan hebben aan velen.
Bij ’t ingaan van onze 3de ronde werden we voorbijgestormd door de 1ste Biker: Vervoort Marieke die à 20,491 km / u rondtoerde. In de afdalingen zou deze snelheden gehaald hebben van 28 km/u, de fietser voorrijder zal ook goed moeten doorrijden hebben. Busje “Demarsin” kwam over de streep na 43’, dik 13 minuten na de winnaares Biker Marieke Vervoort.
Bij de lopers was Pontoireau Rodolfe de winnaar, 3de in algemeen klassement. Wij bezetten plaatsen 40 tot 48 ongeveer. Wel wat chaotisch na de aankomst, binnenkomers die staan uit te hijgen, verfrissing drinken hinderen mensen die nog aan hun laatste rondje beginnen.
Vervolgens gingen we rustig een strookje uitlopen en dan naar het zaaltje om ons startnummer in te leveren. Hiervoor kregen we een pakket natuurprodukten (appel, pak spaghetti, pot confituur, koekjes...).
Dan naar de auto gewandeld en naar de sporthal voor een verfrissende douche. Opmerkelijk, maar als Poepegatje de kleedkamer betreedt verstommen de gesprekken, wordt men bang van de verslaggever ? Ben ik soms wat hard, kritisch ? Als ik met m’n verslagje iemand zou kwetsen: 1000 x excuses, ’t is zeker niet zo bedoeld, maar ik probeer het ludiek en tof te houden.
Na de douchebeurt naar de zaal terug voor de rehydratatie en de uitslagen van 3 en 5,4 km waren reeds beschikbaar. De 10,2 km uitslagen waren rond 21u30 ook reeds beschikbaar.
Nu zijn de uitslagen reeds inkijkbaar op http://62.233.2.174/pegasus/.
Ik ben niet te lang blijven “hangen”, want ‘k heb weer de eer en ’t genoegen om te mogen werken op 15-08-2008, de vroege dus weer m’n bed uit rond 5u30.
groeten en tot de volgende

Poepegatje

Door het oog van de lens

Gisteren ben ik nog eens mee geweest naar een loopwedstrijd.
Tegenwoordig kan ik me daar bezighouden met fotokes te trekken van de lopers.
Dat is plezant en ze beginnen het al te kennen :
ik zie de koppekes al allemaal draaien om toch maar goed in beeld te komen.
Gisteren arriveerden we zo dus in Holsbeek.
Dat  bleek groter dan gedacht, maar net toen we even het noorden kwijt waren,
zagen we een bekende auto voor ons rijden ; Ludwig en Marie-Joseé.
Die moesten we gewoon volgen en we kwamen waar we moesten   zijn.
Michel had daar nog nooit gelopen.
Dan is het natuurlijk altijd even zoeken hoe dat alles in mekaar zit ;
waar zijn de inschrijvingen, waar is de start en hoe loopt het parkoers.
De eerste waar we opliepen was Herman Stroobants en die kon ons alle uitleg geven.
Nadat Michel zijn startnummer opgehaald had, kon ik mij een
"strategisch" plekje gaan zoeken om fotokes te trekken.
Ondertussen kon ik al een paar goei fotokes trekken van de mannen die
aan 't opwarmen waren ; Gaston Vanroelen, Ben Heylen, Remi Pironet.
De Cyriel Coremans, met zijn dikke baard heeft echt een karakterkopke om op de gevoelige plaat te leggen.
De jeugdige lopers ; Bart Vandenbossche en Michiel Nijs.
Ik koos ervoor om mij op te stellen net na   de eerste heuvel, omdat ik dacht dat de groep tegen dan al wel uit mekaar geslagen zou zijn.
Maar oei, oei, daar komt mij daar toch een massa lopers op mij af !
Shit , de verkeerde lens opgezet natuurlijk!
Zo goed en zo kwaad als ik kan trek ik die bende lopers, want ze rekenen er natuurlijk op
om goed in beeld te komen, nu ze er nog een beetje fris bijlopen.
Door de lens herken ik de facteur Eddy, Hugo Mulders, Willy Vermaelen,
Marie-Joseé, Danny Matthijs, en den Eddy Mathijs en nog wel enkele minder beruchte Demarsin lopers.
Als die meute voorbij is, wil ik terug naar de aankomst lopen,
maar de seingevers, loodsen mij langs een binnenweg, (Michel had ze al verwittigd   ! en ik die dacht dat niemand mij kende)
zodat ik daar zelfs nog op tijd terug was om de joggers van de 3 km te zien aankomen.
Daar sta ik beter om ze te trekken, één voor één.
De bekende gele mannekes schuiven allemaal door mijn beeld ;
de Schoutersen, de Vermaelens, Poepegatje, ons Michelleke natuurlijk,
 de schoenmaker Eddy, de Jan Maus, Kamieleke Bamps, Joggerke Gerry ...
Ik ben blij als Michel arriveert, want ik zie ondertussen (geel) sterrekes van
zolang door de lens te turen.
De "echte mannen" die de 14 km gelopen hebben, heeft Michel getrokken.
Tot de volgende in ...............

Groetjes,

Carla Raymaker

Foto's staan op : http://picasaweb.google.be/michel.raymaker

Holsbeek

Zaterdagnamiddag, de zon scheen weer fel en ik ging naar Holsbeek afzakken voor de jogging op Holsbeek Plein. ‘k Had gisteren tijdens m’n fietstochtje (alternatieve training uit noodzaak) medeorganisator Jan Damen met z’n auto overvol geladen met drank zien rijden dus dat zat wel snor.
Ik twijfelde of ik met de fiets zou gaan, maar toch wat lang in den hof blijven prullen (???) zodat ik samen met m’n vrouwtje toch maar voor de 4-wieler heb gekozen.
Toen we toch wel vlot een parkeerplaatsje vonden in de buurt zag ik net Hugo den trekker naar de feesttent wandelen. Hij was gisteren in Herselt de Limbergjogging gaan lopen en had de resultaten mee. Even ingekeken en vele bekende namen op die lijst zien staan, maar ikke niet, gestraft wegens “overdaad” (???). We gingen samen onze voorinschrijving afhalen en ’t was weer goed geregeld door onze sponsor Guy Demarsin, prima in orde. Merci Guy.
Toen er iemand binnenwandelde in de tent, een bekende, reageerde den Hugo als een plantje dat 14 dagen geen drinken gekregen had en dat nu plots een gieterke water over zich kreeg. ‘k Geloof  dat iemand was met nummer zeshonderd in de zestig.
Veel bekenden daar in Holsbeek voor de wedstrijden over 3,3 km, 7,3 km of 14,6 km.
Vooral veel fluo geel van Demarsin was aanwezig, maar ja, de Jan Damen en Danny Mathijs zitten daar mee in de organisatie en dat zijn ook fluo gele mannen.
Ik ging wat loslopen met Patick Becke die wat snelheid kwam testen als voorbereiding op de marathon van Amsterdam in oktober en met brandweerman Steve Vervueren uit Vilvoorde.
Nadien nog wat staan kletsen met Michel Raymaekers en vele anderen.
Rond 16 u vertrok de meute, bij de versmalling aan de spoorweg was het wat drummen, dan scherp linksaf, schuin de straat over en dan begonnen we aan de klim naar boven, richting Kesselse Bergen. Iets verder een vlak stukje en de splitsing links 3,3 km, rechts de twee andere afstanden. Het klimt nu verder stevig en de verharde bodem gaat over in een steile bosweg. Bart Vandenbossche zou gisteren in Herselt beloofd hebben dat ie een kabelbaan zou installeren om deze klim te omzeilen, maar ’t zal voor 2008 zijn denk ik.Uitstekende boomwortels en stronken zijn goed aangeduid met kalk (prima orginisatie), boven gekomen op in het natuurgebied gaat het bospad over in een grasweide, Michel Raymaekers komt bij mij en hij heeft meer oog voor het mooie “poepeke” van het meisje dat net voor ons loopt, “ziet eens” roept hij. “Ge durft er niet op kloppen” is m’n antwoord. Als reactie versnelt Michel en houd zijn pollekes netjes bij zich. Hebben die mannen van de “Genie” echt geen “ballen” aan hun lijf ? ’t Komt er eigenlijk op neer dat ik Michel niet meer terug gezien heb voor de aankomst. De geur van de bloeiende heide (erica’s) is overweldigend. Dan duiken we  terug de verfrissing van het bos is en het pad golft omhoog en omlaag. Rond km 2,5 is de eerste waterbevoorrading. Dan daalt het even stevig om na een bocht van ongeveer 180° terug te “mogen” klimmen. Als we ’t bos uitlopen tussen de velden gaat de weg wat verder over in beton, ik kies links van de straat de zachtere berm. Ondertussen heb ik ’t gezelschap gekregen van clubgenoot Guido Reniers die ook terugkomt uit blessure en nog snelheid mist (zegt ie), ‘k ken dat gevoel. Je raakt veel sneller conditie kwijt dan dat je ze kweekt. Ik probeer m’n stevig tempo aan te houden, mijn enkels doen minder pijn bij sneller lopen dan bij trage duurlopen, je zou dus voor minder je tempo aanhouden zeker. De hartslag is ondertussen terug naar 170x/min, in die eerste stevige klim zat ik boven de 181x/min, en dat is toch wat veel om een ganse wedstrijd aan te houden. De Guido gaat weg van mij, maar als aanmoediging roept ie me toe: “vanaf hier is ’t altijd bergaf”. Parkoerskennis noemen ze dat zeker, maar ’t is de 1ste keer dat ik hier in Holsbeek loop. Wat verder de tweede drankpost.  Iets verder gaat de bosweg over in een asfaltstraat, dan links vlak, rechtsaf kassei, steenweg over en na een dikke 100 m links en je ziet de kermis staan. Mevrouw Raymaekers is weerom fotografe van dienst (dus voor mooie foto’s naar de site van Michel Raymaekers surfen) en deze keer wuif ik naar de camera in plaats van m’n tong uit te steken. Michel beweert dat z’n camera daarvan in Wezemaal zo geschrokken was dat die toen gecrasht was, en dat wil ik niet meer op m’n geweten. Aan de botsauto’s rechts-links, langsheen ’t viskraam naar de tent. Daar mag ik rechts binnenlopen terwijl de 14 km lopers links door de tent aan hun tweede ronde mogen beginnen. Bij ’t uitkomen van de tent staan de bekertjes water ons toe te lachen, de mensen die aan hun tweede ronde beginnen maken dankbaar gebruik van deze 3de bevoorrading.
Ik krijg in ruil voor m’n startnummer een mooi pakket met veel zuivelprodukten, spel kaarten, wafel…… Ik ga m’n sporttas afhalen en begeef me naar de douches in een tent op de speelplaats van de lokale school. Plaats genoeg maar wel weinig “pression” op ’t water, en niemand voelde zich geroepen om in ”zijne pure “  dit probleem aan de organisatie te gaan melden, tenzij het probleem veroorzaakt werd door te grote waterafname van de vrouwentent, daar zijn we niet achter gekomen. Vervolgens installeer ik me in ’t zonneke aan een tafelke met de familie Vermaelen die groeit naarmate de lopers binnen komen. Gelukkig voor Johan was er veel schaduw vandaag, maar zuivelprodukten zijn even efficiënt als tomaten als verfrissing tegen verbrande schouders hoor Johan. De koning van ’t asfalt Louis Cartoos komt er ook bij zitten, niet echt tevreden met z’n 9de plaats, 5 min trager dan vorig jaar. Maar ja, ’t was weinig asfalt hé vandaag.
Prachtige prestatie van Patrick Becke: 6de, Ludo Van Woensel:14de (in z’n jongere dagen Speedy bij de voetbal, maar ik denk dat ie nog dikwijls “Arriba  Arriba” denkt als hij aan ’t lopen is.)
‘k Ga de Ludo vanaf nu Mister Arriba Arriba noemen denk ik.
Mijn vriend-brandweerman uit Vilvoorde werd 15de en 2de senior. Proficiat Steve, ge geeft nogal van katoen zeg.
Deze wedstrijd werd gewonnen door Wouters Chris in 53’16”.
De 7,3 zege ging naar Hellemond Bart en de 3,3 km  werd gewonnen door Andy Delmé.
Vrij snel na de binnenkomst van de laatste loper(ster) waren de uitslagen reeds beschikbaar.
Ik vroeg aan Ludwig Borgwald (broer van….) of ie terug voor plaats 69 was gegaan, maar deze keer was ie 54ste. Geen nood, Marie-José heeft het deze keer opgelost, niet als 69ste, maar 96ste is even goed, alleen ’t standje omdraaien deze keer.
Vervolgens ging men over tot de uitdeling van de prijzen/bloemen en trekking van de tombola met een mooie fiets als hoofdprijs. Het werd niet “gerokken” zoals dikwijls gebeurd.
’t Was daar best gezellig in Holsbeek, kermis, hamburgertent, frietjes, springkasteel voor de kinderen, goe weer, democratische drankprijzen. Foto’s van tijdens de jogging werden toen reeds geprojecteerd op een groot scherm. Een selectie hiervan evenals de uitslagen zouden op de site www.kwb-holsbeek-plein.be komen is me beloofd door iemand van de organisatie.
Besluit: zeer goede organisatie, zeer mooi parkoers, parking in de buurt (tip: parkeerterrein van het warenhuis in de buurt), goede aanduiding boomwortels, voldoende seingevers, drank,sfeer, niet rekken, snelle uitslagen. Alleen volgend jaar meer druk op de waterleiding aub.
Groeten

 

Gelrode

Zaterdag 4 augustus, de 23ste stratenloop in Gelrode wordt vandaag georganiseerd. Goede raad voor zonnekloppers: neem vrijaf op de dag van de Gelrodense stratenloop en je bent zeker van schitterend weer. Ik was één uurtje vroeger gestopt op m’n werk en als opwarming thuis had ik nog een uurtje “patatten uitgedaan”. Zweten jongens, ‘k moest al douchen voor ik ging lopen. Veel te heet, en dus niet super slim om mij in te schrijven voor de 12 km loop. ‘k Had misschien beter voor de 6 km gekozen, maar dat zijn vijgen na pasen.
Daarnaast is Poepegatje gekwetst, ’t is zover, ’t heeft lang geduurd, maar ze hebben me te pakken. Ik sukkel met pijn in de enkels, heb al een batterij onderzoeken achter de rug en moet dinsdag terug voor bespreking van de resultaten met Prof. Peers. Ik ben dus gestraft en m’n loopregime van 5 à 6 keer per week en 70 à 80 km/ week is teruggeschroefd naar 3 keer lopen (max. 1u/keer), 1 wedstrijd max. per week, 1 uur zwemmen en 2 keer fietsen. Swoit: ik loop bijna de muren op en m’n humeur: “ocharme m’n vrouw en kinders”. Het aantal wedstrijdverslagen van Poepegatje zal dus in augustus beperkter zijn.
Terug naar de realiteit van Gelrode: ik kwam toe en de 6 km wedstrijd was net op gang geschoten. Ondertussen waren de wedstrijden voor de jeugd (67 op de 250m, 44 op de 500m en 21 op de 1000m) en de 2 km wedstrijd reeds achter de rug. De 2 km sprint werd gewonnen Vermeylen in 5’48” voor Wesley Vandegaer (Wezzel) in 5’50”. Voor deze korte wedstrijd waren er 120 aankomers.
De 6 km (270 aankomers) verliep in zeer warme omstandigheden, en ze zagen af, al de bekenden, teveel om op te noemen. De blanke Keniaan (ik dacht dat die mannen beter tegen de warmte konden, maar ja, zo nen baard…..), Willy Vermaelen (snackbarman), Hugo den trekker (Karine niet gezien), …de Willy Symus met z’n lange halen, maar ze zagen af.
Ik ging m’n voorinschrijving afhalen bij de familie Vermaelen en ging dan rustig een opwarmingsrondje (?????) afleggen tegen richting, 2 km, dus vertrekken via de kermis naar de kerk (hamburger-smoutebollen-pita-geuren teisteren je reukorgaan), dan linksaf en na een 100 tal meter reeds de 1ste goede ziel met tuinslang en regengordijn, iets verderop net voor ik linksaf moet de familie die daar elk jaar gul met de verfrissingssponzen staat te zwaaien. Ondertussen Pépé en de Chakke zien afzien onder de loden zon. ‘k Weet niet of m’n aanmoedigingen doordrongen, ik kan begrijpen dat je dat niet hoort en je gedachten elders zitten (misschien bij een frisse pint). Iets verder op, op het hoogste punt van ’t parkoers een tweede watergordijn en beneden, waar de wedstrijd aan de klim begint weerom verfrissingssponzen. Nog één keer links en ik ben terug aan vertrek waar ik naast sponzen, waterbevoorrading ook nog een 3de watergordijn kan ontdekken. Ze zijn echt wel op de tropische toestand voorzien in Gelrode, waarvoor dank aan alle bewoners en organisatoren.
Tegen dan komt de winnaar van de 6 km , Wils Johan reeds binnen, 3de wordt Demarsinloper Boudewijn Van Daele, en ik zie Alex Storms als 6de over de streep komen, totaal leeg.
Dat belooft voor straks.
Om 17 u dan gaan we voor de 12 km van start, maar ik ga het rustig proberen te doen, voor mij zie ik Johan en Wendy Vermaelen staan die dus ook de uitdaging van de 12 km aangaan. Ik vraag of Johan z’n tomaatjes bijheeft, de beste therapie bij hem tegen oververhitting, dus vanavond staat er ten huize Vermaelen, in hun snackbar weer een smoske Johan op ’t menu.
Wendy vond nog wat geld op de grond voor de start, ze wist niet direkt waar steken, en ik die altijd dacht dat vrouwen zoveel mogelijkheden hebben om van alles weg te moffelen.
We zijn dus weg, met 156 aankomers (hoeveel hebben onderweg de pijp aan Maarten gegeven ?), en ik ga mee met Ludo Van Woensel, maar de Ludo ging bewijzen dat ie ook kan joggen, rustig aan dus, want de Ludo wil er maandag in Booischot een lap op geven. Jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar ja, rusten zeggen ze.
In de lange rechte klim(metje) zoeken we links van de weg de schaduw op, genieten van de watergordijnen, nemen verfrissingssponzen en lopen ongeveer à 4’10/km, rap genoeg gezien de warmte. ’t Gaat eigenlijk goed gezien de omstandigheden, maar na ongeveer een dikke 5 km begin ik toch wel m’n enkels te voelen en laat de Ludo gaan om dan verder rustig uit te lopen. Bij de drankposten neem ik rustig de tijd om te drinken (wat me de opmerking van onze Keniaan kost: “ Dat is hier geen wandelwedstrijd hé poepegatje !!!), 6 keer dezelfde ronde, een beetje saai, maar tof voor de supporters en publiek. De Willy Vermaelen wandelt rustig een toertje en moedigt aan, bedankt Willy. Halfweg ronde 4 wordt ik voorbijgestormd, echte wervelwind door de eerste twee, latere winnaar Lemmens Jos  (40’05”) en tweede Eric Caluwaerts. Als ik aan m’n laatste ronde begin hoor ik dat de koning van ’t asfalt, Louis Cartoos op een 10de  plaats binnenkomt. Ik eindig uiteindelijk na een sprintje 66ste in 52’57”. Je krijgt een blikje Icetea en stukjes sinaasappel en een tombolanummer.
Ludwig Borgwald (je weet wel ’t broertje van Hugo den trekker) eindigt verdienstelijk op een 69 ste plaats, speciaal getal hé Ludwig, heb je het erom gedaan ? Dat gaat nogal vonken geven, Marie Joséke, je bent gewaarschuwd.
Dan begeven we ons naar de school om ons te douchen onder traditioneel ijskoud water (al wordt er beweerd dat de douches voor de 1ste 50 douchers warm water opleveren). Ik neem na de douchebeurt een waskom die ik vul met koud water (er was geen ander) en laat m’n enkeltjes genieten van deze koelte.
 Dan naar de feesttent om aan de rehydratatie te beginnen en onze prijs af te halen (fruitpers, manueel te bedienen).
Dan praten we nog wat na met een groepje Demarsinmannen, de Keniaan, Bart Vandevelde, Eddy de facteur….gezellig.
Ondertussen worden de prijzen uitgereikt en wordt gestart met de tombolatrekking, maar om de computer te winnen zal ik zeker moeten wachten tot 2008.
De uitslagen zijn ondertussen reeds beschikbaar en zijn nu te vinden via www.gelrode.be
Rond 19u45 trek ik naar huis, mijn pijp is uit.
Besluit: warm, maar daar hebben ze een patent op, rondjes van 2 km, misschien saai maar tof voor publiek, alles verhard en niet super mooi, sfeer door de doortochten op de kermis (af en toe opletten voor onvoorzichtige kermisgangers), parking: in de buurt plaatsje zoeken, bevoorrading: meer dan ok, douches: ijskoud, tombola: mooie prijs: computer, nadeel: slechts één winnaar, sfeer: ok.
Moest dat café op den hoek aan de kerk nu als drankpost bij iedere doortocht een frisse pint aanbieden zou 't gewoon perfect zijn.
Groeten

Poepegatje.

 

Bosloop Tessenderlo

Zondagochtend, de laatste zondag van juli, men verwacht dus een warme dag maar wij Belgen weten dat Belgisch weer wat anders kan zijn. Regen dus, en vrij veel. Toen ik aankwam in Tessenderlo aan de VVV-toren, waar parkeerwachters mij vlot naar de ruime parking leiden, viel er een druilregen. Aan de tent van de inschrijvingen was de lokale brandweer druk in de weer met pogingen om de overstroming in te dijken. Springen dus van plekje naar plekje in een poging om geen natte voeten te hebben. In de grote tent zat de stadiumomroeper van de Belgische spoorwegen (Paul Winnepenninckx) klaar met onze voorinschrijvingen. Deze goede man heeft dit jaar nog niet veel loopplezier gehad, kwetsuren spelen hem parten en morgen moet Paul onder ’t mes. Bij deze spoedig herstel Paul en dat we je vlug terug in de loopgroep mogen verwelkomen.
De herinnerings –t-shirt direct maar gaan afhalen want na de wedstrijd zou het hollen worden voor mij. Veel volk daar, zeer veel volk. De jeugdloop trok 97 kinderen voor de 1 km loop. Er was zelfs zoveel volk dat sommigen hun auto niet meer terugvonden (hé Ludo Van Woensel), en toch maar een kwartiertje in de buurt gaan “warm” (nat) lopen. Om 10u30 ging de 4 km van start (269 aankomers), vijf minuten later ging de 8 km van start (429 aankomers) en om 10u40 gingen wij van start voor de aangekondigde 13,5 km, maar uiteindelijk zou het maar om 12,8 km gaan. Misschien werd de wedstrijd gedeeltelijk ingekort wegens de toestand van de wegen. Voor de start werd er nog wat gezeverd in ons groepje met Demarsinmannen Cyriel Cooremans (de blanke Keniaan), Willy Vermaelen (diene van die snackbar in Holsbeek), Eddy VanVlasselaer (de facteur), Bart Vandevelde en Ludo Van Woensel (voor die twee moet ik nog een pseudoniem bedenken). ’t Was iets van buikloop tijdens een wedstrijd, geen toiletpapier en bruine strepen op ’t bloesje van de loper voor je….(de rest is voor je eigen fantasie). We gingen dus in ’t midden van ’t pak van start voor een rustige loop. Jan VanPassel (gehavend gezicht tgv val met de fiets) vervoegde ook ons gezelschap. In ’t begin probeer je nog wat de plassen te ontwijken, maar zodra onze Blanke Keniaan een zwarte deerne (ttz blanke vrouw met volledig zwarte uitrusting) in ’t vizier kreeg was ie niet meer te houden. Ik herinner me ooit een Afrikaanse dokteres bij ons op spoed die altijd zei: “Once black and you never go back). Wel wel wel, Cyriel, wat moet ik nu gaan denken ????
Vanaf dan was het dus rechtdoor bij de plassen, veelal toch, en af en toe voelde ik de modder stevig aan m’n schoenen trekken. Km 1 na 5’05” aub, dat zegt genoeg zeker. Na 2 km stond er een ongelukkige van de lopers met één schoen, diene had dus prijs. Ondertussen wees de chrono 10’05” aan. Alsof er nog geen water genoeg was: na 4 km waterbevoorrading en even later een stevige plensbui. Onze blanke Keniaan veranderde bijna in een gele Chinees, zompige gele zandgrond was nu de te belopen ondergrond. Iets verder raapten we Pépé op, die voor de wedstrijd zei dat ie veel moet plassen als ’t regent tijdens een wedstrijd, maar nu niet durfde tussen de bomen te verdwijnen (bang om te verdwalen ?). We bleven samen ’t zelfde tempo lopen, 7 km in iets meer dan 34 min. ’t Zal dus hossen worden seffens, want om 13u30 moet ik beginnen werken in Vilvoorde. Km 8 tweede waterbevoorrading en na 9 km trekt de Ludo Van Woensel er vandoor en roept me toe mee te gaan, iets wat ik dan ook doe. Die versnelling wordt door de anderen als verraad beschouwd. “Karakter tonen” zegt de Ludo, en hij laat me alleen doorgaan en kruipt terug in ’t groepje. Rond km 10 valt m’n chrono uit (verzopen ?), ik loop dus zonder richttijd nu. Ik had gehoopt om binnen ’t uur binnen te zijn, maar dat kan ik wel vergeten. Achter me hoor ik de groep Demarsinmannen naderen en “Verrader” roepen. Ik loop verder in mijn tempo en de drankpost nr 3 na 12 km sla ik over. In de verte hoor ik de speaker van dienst, niet ver meer dus en wat later draai ik de weg op en zie ik het spandoek “start” en iets verder “aankomst” hangen. Ik ga over de streep na 1u00’56”. We worden gescand en krijgen een briefomslag met een tombolanummer (als je geluk hebt hé Chakke). Deze keer had ik geluk en bij de prijsafhaling (zeer vlot) kreeg ik een hangmat aangeboden (daar is het echt het weer voor, ik zal ze in  de living moeten hangen denk ik). Ook een frisse Aquarius en een gezonde perzik werd ons aangeboden. Dan snel naar de auto gewandeld om m’n sportzak te halen want zonder douchen vertrekken zag ik in deze modderige toestand niet echt zitten. De douches in de tent waren beperkt qua plaats, waterige ondergrond maar wel sfeervol. De meeste modder verdween en nadien moest ik me naar de auto haasten om dan snel naar Vilvoorde te rijden.
O ja, proficiat voor Joeri Van Goethem: winnaar in 43’38”, en dat op zo’n ondergrond.
In de vroeg namiddag stonden de uitslagen reeds op de site: http://users.skynet.be/am271705/
In de uitslag vond ik zowaar Eddy de facteur niet terug, die had toch heel de wedstrijd in ons groepje afgehaspeld, maar nu snap ik waarom onze blanke Keniaan riep aan de afslag voor de 8 km wedstrijd: “hier afslagen Eddy”, de facteur was ingeschreven voor de 8 km wedstrijd, hij liep de 12,8 km en werd dan nog niet als laatste geklasseerd in de 8 km wedstrijd (voorlaatste). Knap Eddy.
Ik was nog op tijd op m’n werk en ben daar nog rap eens extra onder den douche gekropen, zeg nu nog dat poepegatje geen proper manneke is.
Groeten

poepegatje

Baal

Vrijdagavond, 27 juli stond in Baal de jaarlijkse Kermisjogging op m’n programma.
Noodgedwongen zou ik daar een “trainingsloop” van moeten maken, de voorbereiding was verre van ideaal te noemen. Zaterdag 21 juli teruggekeerd uit verlof, vliegtuig 6u vertraging, een verlof met weinig slaap/rust. Veel te warm (35°-40°C overdag, ’s morgens al 28°C) en een slecht bed. Zondag 22 juli aan een serieke nachtdiensten van 4 begonnen en als kers op de taart donderdag een duurloop van 22 km gedaan. Kan je moeilijk een knalprestatie verwachten op vrijdagavond (van mij toch). Maar vol goede moed naar Baal gereden en na een beetje zoekwerk m’n auto in een klein straatje kwijtgeraakt op wandelafstand van de feesttent waar de inschrijvingen plaatsvonden. Ik dacht daar Sven Nijs te zien om het startschot te geven, maar die mannen van Rabobank hebben waarschijnlijk andere zorgen voor ’t moment. De voorinschrijvingen lagen klaar aan ’t tafeltje van de familie Vermaelen.
Ik verschoot me nen bult toen ik de metamorfose van onze Blanke Keniaan zag, de Cyriel zag er uit of ie net terug was van Expeditie Robinson, compleet met grijs-witte baard. Ik denk dat ie er bij de laatste stemronde is uitgevlogen. De prijsuitreiking van de jeugdlopen was net achter de rug en het startschot voor de 5 km loop (2rondjes) was net gegeven. Veel bekenden en Demarsinlopers in deze grote groep (253 aankomers), met oa een latere winnaar Boudewijn Van Daele en Wesley Van De Gaer (Wezzel), mooi 2de. Eerste vrouw: Storms Brite, dochter van Alex Storms, een vroegere collega van mij. Ook zagen we een prachtige vader Daniel Vandevelde die “trekker” speelde voor z’n dochter Nicky. Ook de Chakke (Robert Schouters) en Ludwig Borgwald (den broer van Hugo den trekker)  waren van de partij in deze snelle wedstrijd. Ondertussen deed ik een wandeltoertje met Pépé (Georges Schouters). Dan toch nog wat opgewarmd, en mijn enkels speelden weer op. Ik sukkel momenteel nogal met m’n enkels, ‘k hoop maar dat zich geen rustperiode zal opdringen want dan kan ik m’n deelname aan de marathon van Eindhoven vergeten.
Swoit, niet vooruitlopen en positief denken zeker. Toch maar voorzichtig in ’t midden van ’t pak gestart, na 500m Paula Coenen ingehaald en voorbij gegaan en dan rustig opgebouwd (voor zover m’n enkels dat toelieten). Wat verder Pépé bij de lurven gevat, hartslag omhoog naar 172x/min, maar dat was de bedoeling (AIDzone, voor mij 165/175x/min). Het was de eerste keer dat ik hier liep dus de 1ste ronde was een “verkenningsronde”. Deze verkenning leverde op: 9 x bocht 90°, 1 x S-bocht en 1 x 180° bocht. Dit leverde een rondje van 2,5 km op en dat mochten we dus 4 maal afleggen. Er was zowaar 2 x per ronde waterbevoorrading, enkele 100den meters na de start en na ongeveer 1 ½ km. Daarnaast was er een plekske waar bewoners zo vriendelijk waren verfrissingssponzen aan te bieden. Toch wel aardig wat supporters langsheen ’t parkoers, en dat loopt toch wel plezanter. Het geheel werd prachtig aan elkaar gepraat door Paul Winnepenninckx, je zou zowaar denken dat hij zich aan ’t voorbereiden is om stadionomroeper te worden bij de komende wereldkampioenschappen voor spoorwegpersoneel (of bestaat dat niet). Tom Coninx, Carl Van Nieuwkerken, Stefaan Van Look, Louis Depelsmaeker, Michel Wuyts....moeten voor hun jobke gaan vrezen denk ik.
Voor mij een groepje met enkele gele fluobloeskens (Eddy VanVlasselaer, Geert Verheyden, ...) en halfweg de 2de ronde had ik den Eddy bij z’n nekvel. Bij de dankpost begin 3de ronde effe gestopt om rustig te drinken en den Eddy mij terug voorbij, maar 1 km verder weerom haasje over. In de voorlaatste bocht van de 3de ronde wordt ik voorbijgeflitst door een supersnelle Stefan Vandenbroeck, net een bliksemflits en poepegatje gedubbeld. Uiteindelijk binnen na 41’39”, 89de van de 251 aankomers. In de uitslag zie ik mensen voor mij die ik normaal  gezien moet aankunnen op deze afstanden, maar als ze sneller zijn dan ik kan ik me daar perfect bij neerleggen. Het flesje Isostar dat aangeboden werd na de aankomst was meer dan welkom, ’t was net een engelke dat op m’n tong pieste. Dan naar de feesttent om daar de herinnering af te halen (T-shirt + blikje energiedrank). Zo had ik dadelijk iets droogs om aan te trekken. Dan ben ik nog een kleine 2 km gaan uitlopen en met de sportzak richting douches getrokken. Die waren op zeer goei temperatuur en de drukte in de kleedkamers viel best mee. (waarschijnlijk heb ik chance gehad). Aangezien ik me stevig gedeshydrateerd voelde begaf ik me naar de tent voor ne goeie Trappist. Geduld was een goeie deugd aan de tap/doorgeeftafel, zo erg zelfs dat ik na 1 voor bekeken hield. ‘k Moest trouwens incalculeren dat ik zaterdag de vroege had, dus niet te lang kon blijven hangen. Ondertussen werden al we de uitslagen uitgedeeld. Supersnelle service dus.
Besluit : Parking : doenbaar, inschrijvingen :vlot, parkoers: snel maar niet echt mooi en 100% vlak en verhard, douches en kleedkamers: ok, sfeer: ok, uitslagen zeer snel beschikbaar en nu te bekijken op www.roba-atletiek.be. Herinnering: t-shirt + blikje, bevoorrading: zeer goed.
Voor mij meer dan in orde.
groeten

poepegatje.

Fuengirola,

een dorp ten zuiden van Malaga, naast Benalmadena waar ik m’n jaarlijks verlof ging doorbrengen in 2007. Ik had deze wedstrijd (Carrera Popular XIII Virgen del Carmen) gevonden via www.carreraspopular.com . Deze wedstrijd stond aangekondigd als 4500m, voorinschrijving was mogelijk. Maar ik was niet zeker dat ik tijdig daar kon zijn, daarom was ik van plan me ter plaatse in te schrijven. Ons vliegtuig was geland op de luchthaven van Malaga rond 16u40, dan nog even geduld om over de huurauto te kunnen beschikken en vervolgens naar ons verblijf. Inkopen gaan doen en toch mijn vrouw en dochter kunnen overtuigen om te mogen gaan lopen. Ik moest aan Playa de los Boliches zijn, dus wat zoekwerk en toch vrij vlot gevonden. Op de zeedijk een rode opblaasbare aankomstboog, dus daar was ’t te doen. Geluk gehad om de auto kwijt te raken en ons naar de inschrijvingstafel begeven. ’t Podium stond klaar evenals een tafel met liefst 32 bekers. De lokale televisieploeg nam intervieuws af van organisatie en lokale lopers. Bij de inschrijvingstafel vroeg ik om me in te schrijven. Ik had geluk want één persoon sprak “un pocco” English. Deze man zei dat ik me niet kon inschrijven, enkel voorinschrijvingen. Op mijn aanbod om te betalen: non. Niet te overtuigen die vent. Enkel voorinschrijvingen krijgen een nummer want de namen zijn doorgegeven aan de verzekering. Ik mocht op eigen risico meelopen zonder nummer. Dan maar voor die optie gekozen. Tweede verrassing: geen 4500 m maar 3500m op de Playa.
Het betrof dus een strandloop, iets waar ik totaal geen ervaring mee heb. Ik zag er sommigen opwarmen op slippers en sandalen, anderen op sportschoenen. Vrouw en dochter waren ondertussen op verkenning en aan ’t genieten van hun eerste ijsje op Spaanse bodem in 2007.
Ik twijfelde om ook m’n schoenen en sokken uit te trekken, maar waar moest ik die dan achterlaten. Ik koos dus uit noodzaak maar voor de optie om te lopen op sportschoenen.
Eerst een briefing, met de deelnemers en organisatie op ’t strand. Ik schat dat we met 70 tot max. 100 deelnemers waren, een kleine groep dus. Van die briefing verstond ik geen “knijt”, alleen dat ie vroeg om wat voorzichtig te zijn voor mensen die nog nagenoten op ’t strand en om rechts te houden. Het betrof eigenlijk heen naar rechts, draaien en dan terug voorbij start om daar opnieuw een 180° bocht te maken en naar de aankomst te lopen. Rond 21u stoven we weg, rechts mul zand, dan zeer schuin aflopende vochtige strook waar je ook diep in wegzakte. Die mannen op blote voeten stoven door ’t water, ik probeerde wat op de waterlijn te lopen, maar die is zeer onregelmatig en af en toe opzij springend voor een golf terug in ’t mulle zand. Uitkijkend voor vislijnen van lokale vissers, monokini’s op strandlakens richting keerpunt. Hartslag schoot omhoog boven 170x/min. Na ’t eerste keerpunt (een vlagske in ’t zand gestoken) terug richting aankomst. Dju, een golf water over m’n voeten, schoenen en kousen nat dus niet meer aantrekken en doorstormen (of toch alsof). Aan de aankomst waren vrouw en dochter opgedoken en ze moedigden me aan (achteraf zegden ze me dat ze verwacht hadden dat ik m’n schoenen en kousen zou uitgetrokken hebben en afgegeven). Eens aan ’t tweede keerpunt (opnieuw een rood vlagske) voorbij ploeter ik richting aankomst, ik haal er enkelen in, en word op m’n beurt ook voorbijgestoken. Ik strompel over de aankomstlijn na 16min58sec en roep “Belgica” naar de man die de aankomsten registreerde (maar weet niet of ik alsnog in de uitslag ben opgenomen). Mijn pijp is uit, dat is niet alles zo’n loop op een Spaans strand. De Belgische stranden zijn vrij vlak en de vloedlijn als ondergrond doenbaar. Hier kan je kiezen: mul zand of pap, en de scheiding tussen de twee loopt zeer schuin af. Tevens is de waterlijn geen rechte, maar onregelmatig zodat je willens nillens toch natte voeten krijgt. Douches en voetsproeiers beschikbaar op ’t strand, dus schoenen en sokken uitgespoeld in de mate van ’t mogelijke. De beloning: 1 fles Powerrade (energiedrank). Volgens m’n vrouw zat ik tamelijk vooraan bij de aankomst en had ik er een heel deel ingehaald het tweede stuk. Op de prijsuitreiking hoefde ik niet te wachten, maar ik ben toch nog een fris getapt pintje gaan afhalen bij de tapkraan op de dijk (gratis) en ‘k kan je verzekeren dat het gesmaakt heeft.
Besluit: dit was m’n 4de jogging in Spanje, de minste van de vier (qua sfeer, aantal deelnemers, …..). Vanaf nu steeds voorinschrijven, alles in Spanje onder de halve marathon  is toch gratis. Strandlopen op blote voeten, volgens m’n supporters waren de 1ste 10 à 15 lopers allemaal “blotevoetenlopers”. Ik ben nu nog verwoede pogingen aan ’t ondernemen om toch een uitslag vast te krijgen, foto’s heb ik al gevonden op hun site: http://www.clubatletismofuengirola.com
Daar ergens link zoeken naar hun carrera van 07-07-2007.
Aanrader  voor iedere jogger die in Spanje op verlof gaat: zoek wat en neem eens deel aan een carrera popular, maar vergeet niet om je vooraf in te schrijven.
Groeten

Poepegatje

Tessenderlo,

Op maandagavond 9 juli reeds vroeg vertrokken voor The Classic. Helaas is onze verslaggever van dienst (Poepegatje) op reis en omdat lopers nu eenmaal liever lopen dan een verslag maken … . Wij waren vooringeschreven en hebben onze nummers netjes thuis gekregen in een grote enveloppe met strip (nen diere velo) en enkele bonnetjes. Dit heeft als voordeel dat je niet in de sporthal moet zijn maar aangezien er een stevig onweer boven Tessenderlo hangt toch naar binnen gegaan. In de hal is het drummen geblazen van mensen die hun nummer nog moeten afhalen en van diegene die ook gaan schuilen want het onweer is intussen losgebarsten. Onvoorstelbaar maar toch nog bekenden tegengekomen in deze massa. Om half 8 start van de 4 km waarvan ik niets gezien heb wegens het weer. Kwart voor 8 naar de start samen met een constante stroom zodat er geen verloren lopen mogelijk is. Minpunt is wel dat je de straat moet oversteken waar de 4 km ondertussen doorloopt naar de aankomst. In de tweede helft van het pak gaan staan om te starten. Vanaf het startschot tot aan de boog reeds 1’36” ’t zal een trage eerste km worden want ook na de boog nog moeten wandelen. Vanwege de drukte in de start (achteraan) kan er niet zo snel gelopen worden en hou ik het fluogeel van mijn papa en broer vlakbij. De eerste km zijn er van optrekken en inhouden niets voor mij en dat laat zich ook voelen. Aan km 3 geeft ik door dat ik op eigen tempo doorga. De eerste drankpost bevind zich aan km 4, is goed georganiseerd want zelf in deze massa konden de mensen volgen met het opendraaien van de flesjes en aangeven. Spijtig dat er geen muziek of fluitsignaal meer is aan de km plaatjes want nu heb ik er een aantal gemist in de drukte. Tussen km 5 en 6 ging het even bergop. Ondertussen regelmatig haasje over met een moto met fotograaf achterop. Rond km 7 begint er een lus en kan je links snellere lopers zien. Daar zie ik het fluogeel van de start terug maar zij zijn dan al aan de andere kant. Op tempo verder gelopen, aan km 8 de tweede drankpost en hier hebben ze meer moeite om te volgen maar het lukt nog. Iets voor km 9 nog voorbijgestoken door een clublid. Daar zie ik ook het fluo van Marie-Jose, die stond een stuk verder naar voor om te starten. Helaas ben ik haar kwijt geraakt in de drukt van de aankomst. De registratie verloopt vlot voor zoveel mensen. Ben tevreden met mijn tijd 53’ op de klok bij de aankomst. Na ontvangst van een busje extran en een medaille de medereizigers snel teruggevonden. Enkele minuten blijven napraten en dan via de wokstand naar de auto want hoewel het zomer is, is het niet zo warm om 9 uur ’s avonds. De uitslag komt in de krant Het Belang van Limburg op woensdag en vanaf donderdag is het te bekijken op www.Running.be .

De webmaster

Vrijdagavondjogging in Wiekevorst, de hoevejogging.

Plaats van gebeuren: voetbalveld ter hoogte van de Hoeve op de Itegemsesteenweg nr 98 te Wiekevorst. Daar stond een grote tent opgesteld. Via een oprit kwam je op een weide terecht die ingericht was als parkeerplaats. Plaats genoeg en parkeerwachters stuurden je de goeie richting uit. Ik kon m’n autootje netjes naast de monovolume van Hugo den trekker plaatsen. Hij dreef de spot met m’n trekhaak, die ik gebruik om de drinkbekers na de jogging op te plaatsen, dit heeft als voordeel dat je als je parkeert je tijdig “hoort” dat je te dicht bij een obstakel komt, dan hoor je de bekertjes kraken.
Paula Coenen kwam ons ook vervoegen en big boss Guy Demarsin was ook van de partij. Hij trippelde van ongeduld, “bewegen-bewegen”, of was het om de schriele wind te trotseren en dus minder af te koelen ? De baas ging de 4 km wedstrijd lopen, Paula de 8 km en Hugo en ik waren ingeschreven voor de 12 km wedstrijd. De voorinschrijvingen waren in orde en we haalden vlot ons nummer af in de tent. Dan even een blitsbezoek aan de kleedkamers: naast de koeienstal in een schuur met legbatterijen voor kippen mochten de mannen zich omkleeden.
Douches waren voorzien tussen 2 stallingen: een waterbuis met sproeikoppen (naar ’t schijnt koud water), maar den Hugo had zich voorzien en warm water meegebracht.
Nog even een sanitaire stop in de huifkar die daarvoor ingericht was, sober, beperkt (2 toiletten, maar prima in orde). Dan samen nog wat gekletst met de blanke Keniaan (Cyriel Cooremans) en zijn wijze raad opgevolgd om toch maar geen T-shirt onder m’n singlet aan te trekken, niet doen als ’t boven de 16 graden is. Vervolgens samen met den Hugo een opwarmingsronde gedaan, tevens parkoersverkenning, de toertjes zijn iets minder dan 4 km.
Om 19u30 vertrokken de 4km lopers, een mooie groep die zeer snel ver uit elkaar lag.
Om 20 u waren wij dan weg voor de 8 en 12 km, eerst  wat zoeken: vertrekken we naar daar of vertrekken we naar daar, maar ’t verliep vlot met inloopstrook op de weide. De Chakke stoof weg als een jonge haas, samen met z’n broer Pépé, rechtsaf het fietspad op en wind vol in ’t aangezicht. Voor ons een mooi poepje, met lange blonde staart, glad geëpileerde benen. Maar niemand van ’t mansvolk rondom mij voelde zich aangesproken, de baardbroei op de wangen deed de wilde ideeën de das om. Dan rechtsaf, een veldweg goed voorzien van diepe plassen, ’t was slalommen van links naar rechts, af en toe springen als in de hordeloop. We waren met een grote groep Demarsinmannen bij elkaar, de meesten zagen dit als een trainingsloop en velen wilden scherp staan tegen maandag Tessenderlo Classic. Ik vond zelf een goed tempo samen met Bart Vandevelde, in ons kielzog nog 2 clubgenoten: Eddy Vanvlasselaer en Wim Deroover. Bart en ik, de twee kleintjes namen het kopwerk voor onze rekening, vooral in de stroken met wind op kop. Of die 2 anderen daar veel geniet van hadden weet ik niet. Kort achter ons nog een grote groep Demarsins onder aanvoering van Ben Heylen en Hugo den Trekker. Ik dacht dat Willy (Snackbar)Vermaelen er ook bij zat. Vandaag geen Club Johan, die volgde rustig in de achtergrond en had vandaag geen tomaatjes nodig om de temperatuur laag te houden. Iedere doortocht aan de hoeve was waterbevoorrading voorzien. De tweede doortocht langs de “plassenweg” verliep veel vlotter, ’t pak lag uiteen zodat je goed je weg kon zoeken zonder natte voeten te krijgen. Het was een vlak parkoers met afwisselend veldwegen, kasseistrook, verhard, soms langs velden en weiden, ook door woonwijken. Op de grote baan liepen we op ’t fietspad en jammer genoeg werd er niet veel rekening gehouden met ons door het wegverkeer. Halfweg ronde 3 loste m’n nummer, ’t papieren nummer was nat geworden bij de drankpost en was losgekomen, dan maar helemaal losgetrokken en in de hand meegenomen. Op ’t fietspad in de laatste rechte lijn met wind recht op kop versnelde Bart, de Wim kon aansluiten en  ik moest een gat laten. Wanneer we terug de wei opdraaiden hadden ze een 20 m genomen en eindigden dus enkele seconden voor mij, ik schat een dikke 49 min, want m’n chrono vergeten af te drukken. Beloning: Aquarius en een paar sokken. Nog even uitgeblazen, clubgenoten zien toekomen en terwijl de meute Demarsinmannen ging uitlopen ben ik in m’n auto gestapt en direct naar huis gereden. Niet zoals het hoort maar ik vertrek morgen op verlof en heb nog wat organisatorisch werk thuis. Dus over douches, en aprés-jogging evenals resultaten kan ik U niet informeren, mijn excuses.
Groeten en tot na de nationale feestdag ergens

Poepegatje

Schriek

Zondag 1 juli 07 stond voor mij de jogging van de KWB te Schriek op ’t programma.
‘k Had vroege gehad en dus om 13u30 nog rap een krentenkoek en brikje chocomelk binnen gewurmd om dan op 13u45 één overuurtje te “pakken”. Gezien het rock-festival in Werchter via alternatieve route naar Schriek gereden en daar nog een klein parkeerplekje gevonden onder een boom, net op ’t hoekje.
De familie Vermaelen en de gebroeders Schouters (Chakke & Pépé) kwamen gelijk met mij aan. De voorinschrijvingen waren prima geregeld en we konden ons borstnummer opspelden.
Sinds gisteren ben ik de trotse eigenaar van een vrij grote blaar op m’n rechter voet en ’t was dus afwachten hoe deze zich vandaag zou gedragen. Daarom zeer rustig opgewarmd, een tweetal kmtjes maar. Ondertussen was m’n vrouwtje ook aangekomen, ze had een lift gekregen van de koning van ’t asfalt, Louis Cartoos en z’n echtgenote. Merci Christel & Louis. ’t Was heimelijk warm, de zon scheen fel en de thermometer wees 26 à 27 ° C aan.
Hugo den Trekker was ook weerom present, ook de Blanke Keniaan (Cyriel Cooremans), en die mannen gingen ’t rustig aan doen. Voor de koers kon ik ’t niet nalaten om den Hugo nog wat te plagen door te zeggen dat ie maar één startnummer moest in ’t oog houden: 477.
Genoeg gezeverd: om 15u30 vertrok de meute: 119 aankomers van de 3,5 km, gewonnen door Jacobs Stijn, 122 aankomers van de 7,2 km, gewonnen door club en semi naamgenoot Wesley Van de Gaer. Ik ging dus voor de 10,7 km vandaag, volgens de uitslag waren hier 132 aankomers. De jeugdlopen met 45 deelnemers zaten toen reeds van hun medaille en ander goeds te genieten.
We vormden met de Demarsingroep een treintje, tempo gelijkmatig aangegeven door Willy Vermaelen. Geen km aanduiding maar de Willy heeft ervaring genoeg om prima tempo te kunnen regelen en aanhouden. In deze groep o.a. Willy dus, Kamiel Bams, Geert Verheyden, Daniel Vandevelde,Ben Heylen, Hugo Meulders (nu niet aan ’t trekken), Eddy Van Vlasselaer en poepegatje.
Het leek me echt op een peleton van ’t Belgisch leger (waar zat Michel Raymaekers ??????), zeer gelijkmatig iedereen mooi in kadans. Waren wij aan ’t oefenen voor den defilé van 21 juli ? Daniel zei dat hij ’t eerste lijk zou zijn dat uit de kast zou vallen en hij kreeg nog gelijk ook. Slechte dag misschien ? Bij de 1ste drankbevoorrading heb ik me stevig verslikt, kreeg een terechte uitbrander van Hugo die me woensdag nog een trukje geleerd had om dat te voorkomen en ’t duurde enkele hectometers voor ik opnieuw normaal kon ademen. Tijdens de 2de doortocht aan die drankpost: verdomme: ne veter los, stom en echt beginnersfout. Het koste me een kleine km om terug te komen tot ons fluogele groepje.Op dat lang recht stuk asfalt met de wind strak op kop wisselden we regelmatig van koppositie en haalden steeds meer lopers in. Na de tweede drankpost ging ’t grootste deel van ’t groepje rechtdoor en Hugo, Eddy en ik gingen voor de laatste keer de 8vormige ronde in. Hugo den Trekker deed nu zijn naam alle eer aan (en ik probeerde te helpen) om  Eddy wat uit de wind te zetten, maar eigenlijk ben ik daarvoor te klein (‘k heb me ook niet zelf gemaakt hé en de facteur in Vilvoorde in 1960 in de Langemolensstraat was ook een klein manneke waarschijnlijk). Onder ’t motto “samen uit, samen thuis” bleven we mooi bij elkaar en finishten als 35de, 36de en 37de, tijden +/- 45’50”. En m’n blaar heeft perfect stand gehouden, alleen in de bochten voelde ik ’t wat “trekken”. Na de aankomst water of energiedrankje en dan toch nog een toertje gaan uitlopen met Bart Vandevelde en Hugo. Voor de douches was ’t wat file, een rij aanschuiven. Moesten er nog bordjes staan zoals in de pretparken: “vanaf hier nog 15 min aanschuiven” zou je je helemaal in de Efteling gevoeld hebben. Beloning: ne goeie warme douche. In de kleedkamer vernomen dat onze koning van ’t asfalt (Louis Cartoos) in de laatste strook met wind op kop bij de lurven werd gegrepen door Demarsinmannen Marc Vandeweyer en Bert Vandevelde en zo nog op ’t laatste van ’t podium tuimelde.
Herinnering: een groetenpakket: één sla, één komkommer, tros tomaten en zak patatten.
Terwijl we (Familie  Vermaelen , Cartoos en m’n vrouw en ik) van rehydratatie genoten stond Johan Vermaelen te puffen, toch wat last van de warmte en zon gehad denk ik. Er werd voorgesteld om tomaatjes als verfrissing te gebruiken, en zo werd de nieuwe snack van Snackbar Vermaelen uit Holsbeek geboren: een Club Johan: ttz stuk stokbrood, verse sla, komkommer, schijfjes aardappel en tomaat en daar een beetje Johan tussen. Verfrissend en gezond.
Een hevige regenbui deed ons nog even onder een afdakje schuilen om nadien de auto op te zoeken en terug naar huis te rijden.
Besluit: parkeermogelijkheid: zoeken in de buurt maar (voor mij toch) doenbaar, geen km aanduiding, voldoende signaalgevers, parkoers: 100% verhard steeds door woonwijken (niet echt super mooi), positief: 2x per ronde waterbevoorrading, goei douches mits wat geduld, nuttige gezonde herinnering, uitslagen snel beschikbaar en nu reeds te raadplegen op ’t net:
http://www.ping.be/~hemanist/kwb_joggings/info/schriek.htm
groeten

Poepegatje

Geel,

Midweekwedstrijd, op woensdag 27 juni in Geel,een natuurloop waar we nu naartoe trokken.
Dit wil dus zeggen, tijdig vertrekken en avondmaal uitstellen tot na de wedstrijd, maar ondertussen kan ik best van m’n vet leven.
De inschrijvingen, parking, kleedkamers, start, aankomst, kortom de hele reutemeteut bevonden zich in de schaduw, zeg maar het domein van de voetbalclub van Geel, enkele jaren geleden nog actief in de 1ste voetbalklasse, dit jaar promotie van 3de naar 2de klasse afgedwongen. Parking was er genoeg, en onze fluogele/paarse trainingsvestjes kleurden de omgeving, we waren weerom met velen, de Demarsins. Maar we kregen ons startnummer niet, wegens één of ander misverstand was er blijkbaar nog een schuldsaldo van 5 euro. Deze werd voorgeschoten door bestuurslid Daniel Vandevelde. Dank zij den Daniel konden wij lopen.
Eerst rustig op een voetbalveld, achter de krijtlijnen, warmgelopen met een groepje, ondertussen lekker keuvelend, grapjes makend. Hugo den Trekker was ook van de partij, hij had met zondag gezegd dat ie rustig à 4’15”/km ging lopen. De 14 km wedstrijd (werkelijke afstand 13,8km) zou om 19u30 starten, de 6 km 10 min  later. Dus om 19u30 stoven de 127 aankomers weg onder goedkeurend oog van de 6 km lopers, aanmoedigingen van onze clubgenoten (hé Chakke en Pépé), na 1 km haalde ik wederoptredende Michel Deconinck bij, hij deed een verwoede poging om ’t rustig aan te doen, maar dat is niet simpel als dat je aard niet is hé Michel. Ik kwam bij den Hugo: 1ste km in 3’55” (20 sec voor op schema), km 2 in 4 min. De km aanduiding was prima, evenals de signaalgevers. Rond km 3 kregen we gezelschap van Guido Wils, en we vormden een triootje, langsheen ’t kanaal, slalom langs de waterplassen op het jaagpad. Waterbevoorrading was ook dik in orde, ik meen me te herinneren dat we 2 (of 3x) water kregen aangeboden. Rond km 6, we draaiden de kilometers aan een gelijkmatig tempo van rond de 4’10” werden we bijgehaald en den Hugo ging mee, hij is toch goed bezig hé dit jaar. Knap. Guido en ik verder, gelijkmatig tempo, toch stevig doortrekkend over dit zeer gevarieerd parkoes dat verharde met onverharde ondergrond afwisselde. Rond km 8 werden we bijgehaald door Marc Vandeweyer, net terug van een vakantie in Canada. Ik denk dat ie gans de terugvlucht aan dat geel zuurstofmasker van ’t vliegtuig gehangen heeft, zo soepel ging ie ons voorbij. Rond km 9 kreeg ik een stekend gevoel in m’n rechter voetzool: steentje in de schoen ?, plooi in de kous?, wat friemelen met de tenen deed het steentje niet opschuiven, stoppen zou me meer dan 1 min kosten, dus ging ik door, hopend om niet teveel schade te veroorzaken. Je probeert er niet aan te denken, maar dat is niet simpel. Rond km 11 werden we bijgehaald door Andy Van Eynde, de Guido kon aanpikken, ik moest passen, niets aan te doen. Ik was blij dat ik de terreinen van de voetbalclub kon opdraaien en nog blijer dat ik na de aankomst m’n schoen kon uittrekken. ‘k Had prijs, nee, niet met die envelop, daar zat geen nummerken in. Maar m’n voetzool vertoonde inderdaad een flinke roodheid en blaar. De aangeboden energiedrank deed meer dan deugd, de naturaprijs die voorzien was voor iedere deelnemer was veeeeeeel minder: één stylo plus één Granny koek. Ik werd uiteindelijk 34ste in 56’45”, goed gelopen voor mijn doen en rekening houdend met de hinder van die snoodaard in m’n schoen.
Gezien de toestand van m’n voet heb ik ’t uitlopen maar voor de anderen gelaten en ben ik naar de douches getrokken, ruimte zat in de kleedkamers, nog wat nagekletst met enkele Demarsinmannen en dan naar huis vertrokken. Die aanwezigheidstombola, allemaal goed en wel, aangekondigd om 21u30, maar we kennen dat en ‘k heb morgen de vroege.
Positief: uitslag zeer snel op www.geelseatletiekclub.be
Winnaars: 6km: Raymaekers Nick, 122 aankomers.
Winnaar 14 km: Geens Gunther in 45’48”
Plus: m’n avondmaal wachtte thuis nog + één lekker stukje gebak want ik had iets te vieren: dochterlief is geslaagd in haar 1ste jaar kleuteronderwijs: JOEPIE, vake poepegatje is blij.
Groeten

Poepegatje.

 

Oosterwijk,

deelgemeente van Westerlo,dicht bij Olen,was m’n doel zondagnamiddag. Dit wordt m’n laatste wedstrijd als 46 jarige, morgen schuif ik op op tram 4, ander bankske.
Een regenachtige zondag, en toen ik aankwam was men net klaar om de start van de 4 en 8 km wedstrijd op gang te schieten (in dit geval: roepen: START). Ze stoven weg, maar de posities herkennen als zo 2 afstanden samen lopen is niet zo evident. Ik weet alleen dat Stefan Van Rillaer ervoor zorgde dat de kleuren van Demarsin op ’t hoogste schavotje stonden vandaag, 4 km. Verder zien passeren in groep voor de 8 km, een ware armada, fluogeel-blauwe vloot met oa Bart, Daniel, Willy, René, Hugo den trekker, Rudy….Pepé en Chakke, Nicky….teveel om op te noemen. Er waren 80 aankomers op de 4 km wedstrijd, en door een goed geplaatste Demarsin supporter, jammer genoeg gekwetst, kwam ik te weten dat iemand van onze ploeg het al eens aandurft om tijdens een wedstrijd kortere weg te nemen, te stretchen en een rondeke te “pikken”. ’t  Is van horen zeggen, dus niet schieten op de reporter aub, de initialen zouden P. J. zijn. Ach ja, deelnemen is ’t belangrijkste.
Voor de 8 km waren er 73 lopers/sters die in de uitslag werden opgenomen.
Net voor de start van de 20 km van Westerlo begon het toch te regenen, vervelend, je koelt af en kan niet veel doen.
Om 15u30 vertrokken we dan, 79 aankomers, voor de toer helemaal rond, van 20 km. Eerste km rustig achteraan vertrokken en geleidelijk opgeschoven. Ik kreeg van Hugo den Trekker die ons op de fiets begeleide onder m’n voeten dat ik reeds te ver voor Karin van de Knoet zat. “Ik wacht er wel op aan de  bevoorrading” zei ik, maar ‘k had schrik om af te koelen en ben dan maar doorgelopen. Prima km aanduiding onderweg, 1ste km na 4’05”, veel te snel dus, gas terugnemen. Dan verdere km mooi gelijkmatig à 4’15” ongeveer. Na 5 km eerste keer waterbevoorrading, na 7,5 km verfrissingsspons. We zitten nu op een lang recht stuk dreef dat ons langheen de abdij van Tongerlo voert. Ongeveer alle 5 km is er waterstandje, en regelmatig verfrissingssponzen. ‘k Weet niet meer waar we overal gepasseerd zijn, landelijk gebied, allemaal verharde wegen/fietspaden, voor mij voldoende seingevers die het verkeer dat toch op ’t parkoers zat waarschuwde voor de lopers. Waar drukke wegen moesten gekruist worden: Politie. Prima dus. De eerste 7 km kon ik onze Blanke Keniaan Cyriel nog in ’t visier houden, maar dan was ie ritsen. Ludo Van Woensel ging voor een betere tijd dan vorig jaar en was al lang de pist in. Rond km 12 een stevige regenbui die zorgde dat m’n schoenen iets zwaarder werden en alles begon te plakken. Ik liep constand een 100 tal meter achter Raf Vermeiren die mooi links van de weg bleef lopen, bijna nooit de bochten afsneed. Netjes. Toch kon ik niet naderen op deze jongeman, mijn tempo bleef gelijkmatig, rond de 4’15” à  4’20” per km, de hartslag constant tussen de 160 en 168 x/min. In de laatste hectometers kon Raf nog iemand inhalen van de Heistse Berglopers, Dirk Vanpuymbroeck, maar ik kon ondanks een laatste versnelling z’n scalp niet aan m’n gordel rijgen. Uiteindelijk doornat binnen in 1u26’13”, als nr 29. ’t Was vandaag bedoeld als stevige training, en dat is ’t ook geworden. Blikje frisdrank deed deugd, alsook een mooi herinneringspakket met oa een handdoek, T-shirt, paar kousen, pak rijst, appel en dan nog een ding om in je achterste te steken als je moet joggen en diarree hebt. Of is dat eigenlijk een stop voor wijnfles?
Kan iemand me laten weten voor wat het best gebruikt wordt ?
Uitlopen had ik geen goesting meer voor, ‘k kreeg ’t fris, dus naar de auto om iets droog aan te trekken en dan de auto wat korter bij geparkeerd (eigenlijk: foei: je loopt 20 km en dan puf je als je enkele 100den meter moet wandelen.
Kleedkamers: ruimte zat in de catacomben van ’t voetbalstadion, goei douches, dus in orde.
Uitslagen reeds nu op ’t net beschikbaar op www.oosterwijk-online.com.
Besluit: ze hadden wat tegenslag met ’t weer, maar eigenlijk ideale klimatologische omstandigheden om te lopen.
Voor mij: goei organisatie, voldoende seingevers, prima km aanduiding, bevoorrading ok, mooie herinnering,kleedkamers en douches ok, en opbrengst voor een goed doel.
Dan toch niet blijven hangen en naar huis getuft om ’t costummeke in ’t wasmachien te droppen en de schoenen te vullen met gazettenpapier.
Groeten

Poepegatje.

Vierde Ramselse Routeloop,

vorig jaar snikkend heet, vandaag “ideaal” loopweer. Mijn vrouw ging deze keer mee om te supporteren. De vraag is: ging ze mee om te supporteren voor mij, of  voor haar collega’s ?  Ik had ’s avonds de discipline om maar een halve pizza te eten, en zelfs die halve had toch wel geen effect op m’n darmen zeker. Ik was blij dat ik m’n auto kon parkeren en me stante pedé naar de toiletten van de kleedkamers kon begeven. Weeral gewicht minder voor straks. Veel volk, maar dat was te verwachten. Paul Winnepenninckx was weerom secretaris van dienst, en samen met Hugo den Trekker Meulders naar een deel van de 5 km wedstrijd gekeken. Spannend daar tussen de top 2 en slechts in de laatste hectometers kon Sven Moris afstand nemen van Boudewijn Van Daele.
Vermeldenswaardig: de collega van m’n vrouw z’n 3 kinderen gingen aan de jeugdlopen deelnemen, maar ’t was de 1ste keer dat ze naar een jogging kwamen, verkeersdrukte verkeerd ingeschat, ttz te laat voor de jeugdlopen en de 3 meisjes Van Deuren: Sarah (miniem) en tweeling Lara en Rebecca (pup.) hebben dan maar de 5 km wedstrijd gelopen, en uitgelopen. Proficiat. Voor deze 5 km waren er niet minder dan 428 aankomers. Voor de koning van ’t asfalt, Louis Cartoos hadden ze in de vertrek-aankomststrook blijkbaar net nieuwe vloer (asfalt) gelegd, zou dat helpen ?
Om 20 u werd dan de meute voor de 4 rondes van 2,5 km losgelaten: 397 aankomers (? Opgevers ?). Voor de wedstrijd vroeg latere winnares bij de dames Karen Peeters met nog in hoeverre ze moest opletten voor “de Berg van Ramsel”, een beklimming die ons 4 keer te wachten stond. ‘k Heb haar gerustgesteld: mag voor haar geen probleem zijn.
Ik startte halfweg in ’t pak, liet me deze keer niet meeslepen door snelle mannen als de blanke Keniaan Cyriel Cooremans, die een semi-thuiswedstrijd zou lopen en dan nog die Djembé muziek: de Cyriel zou zich als een visje in ’t water voelen vandaag. Afrikaanse muziek: dat zou hem vleugels geven (of moet ie dan RedBull drinken ?) Den Hugo zou vandaag niet Trekken: maar doorgaan, allemaal mannen boven mijne stand. Swoit, ik probeerde m’n km tijden gelijkmatig te houden, niet naar hartslag te kijken (is wel niet slim, maar een zonde af en toe mag toch hé). Het lukte me aardig, km à 4 min, de eerste iets rapper, dan wat vertraagd. Een dikke 100 m voor mij Karen, wat daarachter de Blanke Keniaan met René De Keyser en daar wat achter (verrassend) Hugo den Trekker. Achter mij, op een overbrugbare afstand zag ik Michel Raymakers naderen. ’t Zal niet lang meer duren voor ie me heeft. De fluo- gele Demarsinlopers waren weer massaal aanwezig. Voordeel voor het massaal opgekomen publiek op deze omloop is dat je op strategische plaatsen de lopers per ronde 2 keer ziet voorbijkomen, boven op de spoorwegbrug heb je dan ook nog een goed zicht op de posities. Toen Michel Raymakers tijdens ronde 3 m’n vrouwtje passeerde riep ie ze toe: “Heb hem bijna te pakken”. Inderdaad: tijdens de 3de beklimming van de berg van Ramsel stoof ie me voorbij. Ik probeerde aan te klampen. Michel ging stevig door en René en Cyriel werden z’n volgende doelwitten. Hugo den Trekker was toen al uit m’n gezichtsveld verdwenen. Michel werd tijdens de achtervolging gehinderd door tragere gedubbelde lopers die luid taterend met 4 naast elkaar bijna een volle straatbreedte bezetten. Maar dan kennen ze die mannen van de Genie niet: in ’t leger leert men zich als een hinde (bok ? jumpingpaard ?) over hindernissen te helpen: hij nam gezwind de Oxer, driesprong, waterbak….haag en stoof zo de hinderende dames voorbij. ’t Was precies of Michel in Waregem Koerse zat, zo vlot ging ie over die hagen. In ’t lange rechte stuk  op de oude spoorwegbedding naderde hij op Cyriel, ik bleef er zo’n 20 meter achter. Boven op de brug had Michel Cyriel en ik René te pakken. In de bocht aan ’t voetbalveld ging ik zowaar Cyriel voorbij. Hadden de djembies een verlammende invloed ?, of gunde Cyriel mij iets (deze keer had ik ’t aantal rondes goed ingeschat, niet zoals tijdens de kerstcorrida in Herenthout waar ik Cyriel ook zo eens voorbij gestoven ben ).
Op minder dan 100m van de streep krijgt Michel plots acute braakneiging (vliegje ingeslikt, dat kan verschikkelijk zijn, ik ken dat gevoel), in ieder geval: ik kon de Michel nog net voorbij stuiven Binnen in 39’52”, hartslag bekeken: gemiddeld 171 x/min, piek 180x/min.als 78ste.
De winnaar Patrick VanDaele (32’46”) was toen al lang rustig aan ’t loslopen.
De aangeboden Aquarius deed meer dan deugd, en dan snel naar m’n madamme voor een droge T-shirt. Dan nog even gewacht op haar collega’s, Walter en Leona die toch ook onder de 55 min bleven: Doel bereikt. Dan herinnering afgehaald: pakket met douche-gel, pak spaghetti, appel, stylo en bus wasprodukt. Gaan uitlopen (beperkt) en naar de douches. De blanke Keniaan Cyriel feliciteerde mij, maar zo ken ik hem: zeer sportief en joviaal. In de kleedkamer nog wat nagepraat met de koning van ’t asfalt (15de), Danny Matthys (17de) en Rudi Vandenbosch (knappe 11de plaats). Dan de hoognodige rehydratatie opgezocht, veel sfeer en volk op de speelplaats. Daar vonden dan ook nog de huldigingen plaats van de top 3 mannen en vrouwen, master en 1ste inwoner uit Herselt. Kort daarna aanwezigheidstombola, en iets wat me gelukkig maakte: onze sponsor en deelnemer aan de 5 km wedstrijd Guy Demarsin won zowaar de hoofdprijs. ’t Is hem van harte gegund. De uitslagen waren  toen ook reeds gratis beschikbaar. ‘k Heb eindelijk ook kennis kunnen maken met m’n naamgenoot die vandaag als 71ste eindigde.
Besluit: prima organisatie: parkeerwachters, verkeersvrije omloop met voldoende aanduiding/signaalgevers, km aanduiding, waterbevoorrading iedere ronde, mooie herinnering, sfeer++++, douches: ok, niet te lang rekken voor aanwezigheidstombola, ideaal weer (heeft de organisatie daar ook de hand in ?),  zeer snel uitslagen, allé, ’t was dik in orde, hier kom ik (en waarschijnlijk nog velen) nog terug.
Groeten

Bron Poepegatje

Rotselaar

.Zaterdag 16 juni trok ik naar Rotselaar Heikant om daar wat gaan af te zien tijdens de plaatselijke jogging.
Parking vinden was wat zoeken, maar in de omliggende straten vond ik nog een plekje.
Paul Winnepenninckx had zich aan een tafeltje geïnstalleerd en deelde de lakens (sorry, borstnummers uit). ’t Ging hem goed af, zou hij dat thuis ook mogen ? Zonder zwanzen, je moet het toch maar doen, zelf gekwetst zijn en je zaterdagnamiddag opofferen om je clubmaten te komen voorzien van hun startnummer, administratie van de club in orde houden en supporteren. Merci Paul (en dat meen ik echt.)
Dan wat gaan loslopen, tegen de richting in van de 5 km wedstrijd, op kop een Demarsinloper (sorry, ‘k ken ze nog allemaal niet, ’t bleek Boudewijn Van Daele te zijn), Danny Matthys als 8ste, Michel Raymakers als 14de….en nog vele anderen. Ook de Chakke liep vandaag de kortere afstand. Hij was nog maar net binnen als er een stortbui losbarste, die duurde tot zowat 15u45, en dan was het net alsof men boven de kraan dichtdraaide. De regen stopte zo plots als ie begonnen was.
Om 16u de start van de 10 km wedstrijd. Ik ging proberen om een “verstandige” wedstrijd te lopen, niet te ver vooraan beginnen en tempo zoeken en houden. Een vroegere basketbalcollega,(ja ja, dat klein manneke, poepegatje, heeft vroeger basketbal gespeeld (dikwijls op de bank gezeten, maar allé, we deden toch sport)) Patrick Beké was ook van de partij. Patrick is meer marathonman (heeft NewYork gelopen in 3u15’ dacht ik) maar komt nu wat joggings meedoen om snelheid te kweken. Na minder dan 1 km was de Patrick al ritsen, ik dacht dat hij wel zou stilvallen want hij kende het parkoers niet, en de hellingen zijn toch niet te onderschatten. Maar ik heb de Patrick pas terug gezien na de aankomst (39’27” aub)
Ook de koning van ’t asfalt, ons aller bekende Louis Cartoos heb ik enkel voor de start gezien als ie z’n geheim wapen aan ’t laden was: ne cola drinken.
Terug naar de wedstrijd, in de lange licht stijgende Heirbaan ging ik in gelijkmatig tempo mannen voorbij die me verleden week in Wezemaal nakijken gaven, oa Willy Vermaelen, maar dit is meer mijn weer, niet te warm en vochtig. Op ’t einde links omhoog, af en toe een stukje dalen maar in de eerste helft van iedere ronde is het vooral klimmen. Halfweg ongeveer, net voor de steile klinkerstrook een 1ste waterbevoorrading. Van zodra je die klinkers overwonnen hebt is het eigenlijk bijna altijd bergaf, lichtlopende asfalt, laatste stukje weg met steenslag. Aan ’t kapelletje naar links om dan rechtdoor naar de Heirbaan terug te keren voor de 2de ronde. De Chakke staat te supporteren. Daar bevindt zich een 2de waterbevoorrading.Onderstussen hebben ze boven de kraan weer opengedraaid, en goed opengedraaid, ik denk dat er eerder een hoge drukleiding gesprongen was. Het water viel met bakken uit de lucht. Begin september organiseren ze in Aarschot de waterloop, maar vandaag, dat was nen echte waterloop. Het liedje “lopen op het water” van Borsato werd alle eer aangedaan. Ik voelde me eventjes Jezus Christus, die kon dat ook hé, op ’t water lopen. Je schoenen werden zwaarder en zwaarder. Toch probeerde ik m’n tempo te houden en het lukte me best. Een dikke 100m voor mij zag ik de fluogele kleuren van Demarsin, maar die mannen kon ik toch niet te pakken krijgen. In de laatste km kon ik nog een rood-witte concurrent bij de lurven grijpen, maar de Demarsins waren vandaag te sterk voor mij. Ik hoorde de speaker Karen Peeters lauweren als 1ste vrouw, en aan de aankomst stond de Paul Winnepenninckx de speaker bij om de lopers te identificeren. Ik eindigde in 41’22”, net één minuut sneller dan vorig jaar, maar toen was ’t veel warmer. (officiële tijd: 41’03, maar daar heb ik m’n bedenkingen bij)
Kloddernat, dus snel naar de auto om me af te drogen en lichtjes uit te lopen. Mijn herinnering af gaan halen: linnen zak met blikje Icetea, AAdrink en flesje fruitsap. Douches waren file of anders was er de tuinslang, maar ik had vanavond nog familiale verplichtingen dus zou ik met thuis gaan douchen. De uitslagen komen op www.fitnessfysiokon.be is me beloofd.Deelnemers: 5km +/- 140, 10 km +/- 200. Thuisgekomen, direct mijn kostummeke in een soppeke Biotex, mijn onderbroek leek net alsof is ’t systeem van Marie José Haine had toegepast, ze zag eruit of ik ’t vliegend schij….gehad had.
Besluit: parking: zoeken, signaalgevers en drankbevoorrading: Ok, best mooi parkoers, wel kuitenbijters, maar dat heeft z’n charmes, douches/kleedkamers: beperkt, gezonde herinnering, uitslagen: cfr site, aprés-service: niet kunnen uittesten maar dat zag er OK uit.
Zondag 17/6: uitslagen staan op de site.
Groeten


Bron Poepegatje.

Wezemaal

De grote dag voor de politiekers, verkiezingen 2007, maar voor “ons”, de lopers: Aardbeijogging in Wezemaal. Ik had m’n stem “verkocht” aan m’n vrouw, ben gaan werken in de voormiddag en vanop ’t werk naar Wezemaal gereden. Parkeerplaats na wat zoeken toch gevonden in de buurt van ’t voetbalveld van Rapid Wezemaal. Paul Winnepenninckx, nog steeds gekwetst zorgde voor de verdeling van de vooringeschreven Demarsinlopers. ’t Was druk op ’t pleintje en de jeugdlopen waren volop aan de gang. Ik vraag me telkens af waarom sommige ouders hun spruiten “verplichten” om mee te lopen, sommige lopertjes staat het huilen nader dan het lachen. Terwijl de 3 km loop bezig was (met oa Pépé –Georges Schouters) liep ik in ’t gezelschap van Ludwig Borgwald een opwarmingsronde en kwamen zo vele bekenden tegen, koning van ’t asfalt Louis Cartoos, en superfotograaf Michel Raymakers, die toch weer voor prachtige foto’s heeft gezorgd. http://www.freewebs.com/michelraymaker/
Sommige van de 3 km lopers zijn zeer diep gegaan, getuige een brakend meisje die de straat bezegende net na de aankomst.
Om iets na 16u de start van de grote meute (442 aankomers) voor de 10 km loop. Eerst 2 lokale toertjes van 1,5 km, dan de trappen op naar Jezus.
Ik liep de eerste 2 rondjes in gezelschap van Hugo den Trekker, maar ik ga in de toekomst spijtig genoeg den Hugo alleen moeten laten gaan. Hij is gewoon te goed voor mij dit jaar. Eerste ronde na 6 min, tweede na 12 min. Bij de drankbevoorrading niet erg gelukkig met het aannemen van ’t bekertje, gevolg slechts één slokje water. Samen met Hugo de trappen omhoog, tot bij Jezus kon ik hem volgen, in de afdaling waren m’n benen te kort en halfweg de tweede helling trokken ze m’n stekker uit, gedaan, licht uit, slush, fini, the end…..Ik moest overgaan op wandeltempo en dit gaf een mentale tik om U tegen te zeggen. Vanaf dan was uitlopen de boodschap. Boven tussen de appeltjes lag een borstnummer 40 op de grond, maar voor het tot me doorgedrongen was dit op te rapen (was waarschijnlijk van een Demarsinman) was ik reeds te ver. Ik snakte naar de 7 km, water, drinken…Ik werd meer en meer voorbijgestoken, aan de drankpost dan gulzig m’n beker water achterover gekapt, ondertussen voorbijgegaan door een Demarsingroep onder aanvoering van Willy Vermaelen. Ik hoopte aan te kunnen pikken in de afdaling maar m’n benen leken te kort. Op ’t stuk vals plat tussen km 8 en 9 dan gewacht op Paula Coenen in de hoop haar te kunnen helpen eerste vrouw te worden, we naderden de 1ste dame, die zat stikkapot, gingen erover maar ze beet zich vast in Paula, samen gingen ze zij aan zij naar de streep en jammer genoeg moest Paula de duimen leggen. Paula eindigde net voor mij als 138ste en zeer verdienstelijk 2de dame.
Ik durf ’t bijna niet zeggen: 139de in 45’32”.
Zeer knappe tijden voor winnaar Benny Coopmans 34’34”, Wezzel: 3de 34’57”, Louis Cartoos:8ste, Michel Raymakers 48ste, Danny Matthys: 24ste…..
Maar de stukjes sinaasappel en beker water na de wedstrijd smaakten als honing.
De aardbeien waren meer dan lekker. In ruil voor je startnummer kreeg je een mooi pakket zuivelprodukten en blikje cola.
Ik was leeg, helemaal leeg, ben naar de auto gewandeld en dan op ’t voetbalveld van Rapid gaan uitlopen in hoog gezelschap van de winnaar: Benny Coopmans.
Uitgeblust naar huis gereden voor een verfrissende douche.
In tegenstelling tot andere jaren was er nu blijkbaar warm water voor de douchetent voorzien.
Ik post dit verslagje bewust niet op www.joggings.be, een afspraak met andere verslaggevers zegt van over iedere wedstrijd slechts één verslag te posten.
Daarom stuur ik het door naar Vermaelenprojects zodat het eventueel op de site van Demarsin kan geplaatst worden. Uitslagen en foto’s komen op www.aardbeijogging.be

Groeten

Bron Poepegatje.

 

Voortkapel

Zaterdagavond, de dag voor de verkiezingen begaf ik mij naar Voortkapel, Herselt. Daar werd de jogging van ’t Hijgend Hert georganiseerd aan het plaatselijk sportcomplex (voetbalvelden). Ik ben geen herten tegengekomen maar na wat zoekwerk vond ik toch de parking. Ik was tamelijk op tijd en kon m’n auto dus vlot kwijt. Je kon kiezen uit vier afstanden: 4,3 km, 8,6 km, 12,3km en 10 mijl. Ik had me voor de langste afstand ingeschreven, kwestie van m’n kilometers te maken. ‘k Had een zware week achter de rug, weinig slaap, druk op ’t werk, zwoel weer.....dus de verwachtingen waren niet hoog gespannen. Wij, de 10 mijl lopers zouden om 18 u starten en kregen een startnummer van ASLK, ikke 1880, bijna m’n geboortejaar van de jogging in Nijlen (1915). De andere afstanden gingen van start vanaf 18u15, met enkele minuten tussenpauze. Dit had als gevolg dat de snellere 8,6 km lopers vrij snel in de staart van de 4,3km zaten en had tot spijtig gevolg dat een van onze Demarsinmannen onzacht in aanraking kwam met de grond, hopelijk zonder gevolg. Spoedig herstel. Wij, de 10 mijl lopers deden eerst een “kleine” toer van een dikke 3 km en dan 3 “grote” toeren van 4,3 km. Halfweg iedere ronde sponsstand en water, ook iedere doorkomst aan de aankomst “werk van barmhartigheid: dorstigen laven”. Al snel tijdens de 1ste grote ronde, na ongeveer 6 km wedstrijd werd ik voorbijgestormd door de koplopers van de korte afstand. Km 9 werd ik “gepakt” door de kop van de 8,6 en km 15 door de latere winnaar van de 12,9 wedstrijd. Het was een vlak parkoers, volledig verhard (al vond ik persoonlijk die straatklinkers niet aangenaam lopen) Hier en daar wat (passieve) kijklustigen, rond km 1,3 een bende kalkoenen die luid protesteerden bij de 1ste doorkomst maar zich nadien discreet terugtrokken. O ja, rond km 1 (iets vroeger): geurtherapie: om sneller te lopen een net bemest veld. ’t Was een bedrieglijk warme avond en er werd dan ook wat afgezweet.
Uiteindelijk finishte ik als 19de op de 37 deelnemers na 1u09’52”. Winnaar werd Bart Lieckens. Voor 4,3 km gingen de bloemen naar Miguel Bruynseels, de winnaar van de 8,6km werd Marcel Laenen en de 12,9 km werd gewonnen door Eddy Rutten.
Opmerkelijk vond ik de commentaar van een van de overwinnaars van de jeugdlopen: Je moet zorgen dat je voor de 2de eindigt, en dan win je.
Na ’t uitlopen op één van de voetbalvelden een douchke, plaats was er genoeg in de kleedkamers, maar ’t water was “gebroken koud” (ttz nogal fris). Positief was dat je snel na de wedstrijd je tombola kon afhalen: doos rijst 500 gr en voor mij een stel slalepels, anderen handdoek, brooddoos..... Bij aankomst kreeg ieder een isotoon blikje frisdrank.
Dan aan de toog nog wat nagepraat en gerehydrateerd. Weer iets bijgeleerd: om sneller te kunnen (moeten) lopen: neem een laxatieva, dan moet je hard lopen om “op de pot te zitten”.
Staat dat nog niet op de dopinglijsten ????? (Hé Marie-José)
Uitslagen waren ‘s avonds reeds beschikbaar en zondagochtend op www.hijgendhert.be
Groeten


Bron Poepegatje

 

Nijlen,

niet echt een vlot bereikbare plaats vanuit Leuven, met al de wegwerkzaamheden in de buurt, en als surplus vandaag aankomst Ronde van België in Putte, dus ook in die streek.
Om 14 zou de start zijn dus om 12u15 thuis vertrokken. Toch wel wat file gehad en dat had tot gevolg dat het na 13u was toen ik aankwam in Nijlen. Parkeerplaatsje gevonden achter ’t station en door over een bouwwerf te lopen kwamen we recht voor de parochiezaal uit. De voorinschrijvingen van onze club Demarsin waren ok, dus nummer 25 voor de halve marathon was voor mij. Nog vlug enkele slokken Isostar achterover gegoten en richting start/aankomst gewandeld. Warme dag vandaag, ’t zou zweten worden en dus mijn weertje niet. Ik besloot na een kleine losloop om achterin te starten, kwestie van me in ’t begin niet op te blazen zoals in Brussel. Om 14 u de start van 5 km (132 aankomers), 10 km (162 finishers) en de 204 voor de halve marathon. Waarom toch heel die meute samen laten starten ? Laat toch de 5 km vertrekken, 5 of 10 min later de 10 km en nog eens 5 tot  10 min later de halve marathon. Dan ligt dat pak uit elkaar en is er ruimte om te lopen. De snelle lopers van de korte afstanden worden niet gehinderd door de mensen die kiezen voor de langere afstand. Swoit, slalom dus in ’t begin en over ’t voetpad. 1ste km na 4’50”, en ik had gehoopt om vandaag à 4’15-4’20” de km te kunnen lopen. Na km 1 had ik Marie-José, Ludwig en Chakke en Pépé  bijgehaald. Een honderdtal meter voor me zag ik een Demarsingroepje met oa Willy Vermeulen en Hugo den Trekker. Maar vanaf nu kon ik de voorgenomen km tijden aanhouden en ’t was nog ver, dus rustig aan. Gelukkig goede drankpostvoorziening, verfrissingssponzen en vriendelijke bewoners met tuinslang-regennevel. De km aanduiding was zeer goed, dus perfecte referenties. Na de tweede doortocht was er meer ruimte en na 12 km had ik prijs, m’n isostar liet zich voelen, dus effe de kant in voor een plasje. Ik word voorbijgelopen door enkele lopers, oa een groepje met Jennis Karin, 7de vrouw. Jammer dat geen enkele van de signaalgevers de moeite deed om je positie door te geven, maar voor de rest langheen ’t parkoers veel wandelaars, mensen in de voortuin, kinderen die spontaan water en sponzen aanreiken. Minpunt toch wel: enkele auto’s op ’t parkoers tussen de lopers, en fietsers die van overal opduiken. ‘k Had zelfs een fietster die een loper begeleide en die het nodig vond om andere lopers te gaan hinderen. Na 15 km muziek achter mij, ja ja, ‘k heb prijs, ’t is lang geleden maar “Rodania-wagen” van de koersdirectie meldt zich met een super snelle Stefan Vandenbroek die de halve marathon even aflegt in 1u08’04”, meer dan 4 minuten sneller dan de tweede, Pieter Rijnders. Maar die dubbeling geeft met toch energie om wat te versnellen en ik haal m’n inhalers van mijn plasstop terug in en laat ze achter mij. Uiteindelijk kom ik binnen in 1u31’00”, dit ondanks de trage start en plaspauze. Ik kan dus gezien de weersomstandigheden tevreden terugblikken op deze wedstrijd.
Rustig naar de auto gewandeld, suikerwafel gegeten en rest van isostar achterover gegoten en dan naar ’t zwembad voor de verfrissende douche. Iets na 16 u zat ik dus in de parochiezaal achter ne Stout, lang geleden dat ik dat nog gedronken had. Voor de uislagen en herinnering was het wachten geblazen, eerst rond 17u30 een aanwezigheidstombola met een kleine 10 prijzen en pas na 18u begon de uitreiking van de halve marathon. Dit was naar ’t schijnt een provinciaal kampioenschap, maar die uitslagen was een complete chaos. Mensen in andere categorie geklasseerd dan dewelke waarvoor ze inschreven, mensen niet in de uitslag (hé Gino) en kers op de taart: alle voorinschrijvingen van onze loopgroep Demarsin ingeschreven onder geboortejaar 1915, dus allemaal 92 jarigen. Voor zij die het nog niet wisten: we zijn met een busje van ’t rusthuis gekomen, gaan vanavond samen terug om allemaal netjes een groene of blauwe pamper aan te krijgen, vals gebit in een potje water, slaappilletje en doodoo doen.
Alle gekheid op een stokje, maar zeker voor zo’n kampioenschap: hij/zij die die data ingeeft moet dat toch doorhebben, voorinschrijvingen: dus heb je toch tijd om de betrokken persoon een telefoontje /mailtje te sturen om de juiste data te vragen, of zijn ze gewoon allemaal verkeerd ingegeven. ’t Komt erop neer dat de prijsuitreiking voor velen een grote desillusie was, ’t was na 19u als ik uiteindelijk m’n prijs vasthad en kon vertrekken, 3 ½ u na aankomst.
Uitslagen op www.halvemarathonnijlen.be , daar op 5 km klikken en onderaan op deze uitslagen kan je doorklikken naar de 10 en 21,1 km.
Besluit: verhard parkoers, 100% vlak, sfeer in de aankomststrook, toch wat volk langsheen ’t parkoers, voldoende verfrissing en water (ook dank zij bewoners), 4 rondjes voor halve marathon, geen energiedrank, douche/kleedkamers op wandelafstand in plaatselijk zwembad/sporthal: ok, prijsuitreiking: grote chaos.
Ik vrees dat dit voor mij m’n 1ste maar ook m’n laatste keer was dat ik in Nijlen ben gaan joggen.
Groeten

Bron Poepegatje.

 

Herselt Varenwinkel,

waar ligt dat ? Dus even via de routeplanner gezocht, Gijmelsesteenweg en mits een kleine omleiding in Aarschot toch zeer vlot de voetbalvelden bereikt. Het 19u journaal begon net op de radio als ik door parkeerwachters naar de mooi gemaaide plaats geleid werd. ’t Leek haast een golfterrein, die omgeving, alleen met goalen van de voetbal op. De voorinschrijving was per vergissing voor de 5 km gebeurd, maar dit werd zonder problemen door de organisatie gecorrigeerd zodat ik aan de 10 km loop kon deelnemen.
Ondertussen waren de jeugdlopen: 19 voor de 200m, 11 voor de 400 m en 11 voor de 800m afgelopen en waren de 5 km lopers (142 aankomers) onderweg voor hun 4,850 m loop: één kleine en één grote toer. Gewonnen door de ongelukkige van de RJT Tervuren: Coenen Dirk.
In ’t pak herkende ik Hugo Den Trekker (Meulders) en z’n broer (Ludwig Borgwald), Marie-José Haine, BigBos Guy Demarsin,  familie Vermaelen, Pépé (terug aan ’t opbouwen), en nog vele andere bekenden. Ik ging als opwarming één klein toertje doen en deze verkenning leverde me de informatie op dat het uitkijken was op ’t graspad na ’t voetbalveld om je voeten niet om te slaan.
Nog een sanitaire stop (de gebakken pensen van ’t avondmaal bezorgden me krampen) en me dan klaargezet achteraan ’t veld samen met Michel Raymaker voor een rustige 10 km wedstrijd (9,5 werkelijke afstand). Michel stelde voor om rustig te lopen tot bij de Chakke en dan daar bij te blijven. Direkt na de start observatie van ons van de achterkanten van de loopsters voor ons, en was dat voor Michel nu de motivatie om niet bij de Chakke te blijven of niet, ‘k weet het niet, maar hij ging toch door. ’t Werd een soort interval training: doel- inhalen – doel –inhalen. Eerste km hadden we 4’45”, éérste doortocht: 13’30” en rond de 77ste plaats. Dat had wel iets, kortgemaaid gras rond een vijvertje, plankenbrugje over (geen probleem voor iemand die als beroepsmilitair voor de genie werkt hé Michel). Michel trok af en toe toch stevig door en ronde 2 kwam hij door als 63ste, zijn geboortejaar. Op een dikke 2 km van de streep haalden we Paula Coenen bij, ze wordt 2de vrouw na Karen Peeters. Demarsin op één en twee. Michel bleef z’n intervaltraining verder zetten, ik pikte aan. Op de laatste zandweg richting boerderij nam ik de kop over, maar op ’t grasveld langs de vijver kwam ’t Belgisch leger me terug bij m’n lurven vatten. We kwamen uiteindelijk over de streep als 48ste (Michel) in 40’30” en ikke 49ste in 40’33”. Beloning: een zak van Delhaize met daarin suikerwafel, chocomelk, fruitsap, rozijnen, chocoladereep, chips, druivensuiker......
Dan wat uitgelopen op ’t voetbalveld en dan dacht ik te gaan douchen, maar ’t was overompeling aan de mannenkleedkamer. Dus iets gaan drinken (Ice Tea) en thuis onder den douche gekropen. Uitslagen van de 5 km waren toen reeds beschikbaar.
Besluit: Parking: OK, signaalgevers: OK, parkoers: gras, asfalt, kiezelwegen, zandweg, paden...mooi en vlak parkoers. Herinnering: zak vol bruikbare dingen. Sfeer: OK, douches: beperkt (of teveel lopers, misschien is ’t ons eigen schuld dat het soms te druk is in de kleedkamers, we zijn gewoon met teveel lopers.)
Uitslagen kan je nu reeds terugvinden via www.roba-atletiek.be
groeten


Bron Poepegatje

Stratenloop Aarschot

Pinkstermaandag, de traditionele afspraak dan voor de stratenloop in Aarschot. Een loop waar meestal veel volk op afkomt.
Maar velen zullen gisteren de 20 km van Brussel gelopen hebben, en ik kan begrijpen dat niet iedereen het ziet zitten om de dag nadien opnieuw de loopschoenen aan te trekken.
Ikke wel dus, maar al dente. Dus naar Aarschot en rond 14u was ik daar, ‘k had geluk met de parkeerplaats, niet ver van inschrijvingen/start. Mensen die uit de richting Herselt kwamen hadden (van horen zeggen) fileprobleem.
Wegens werkzaamheden aan de achterkant van café De Knoet waren de inschrijvingen opgesteld in tentjes aan de overzijde van dit leuke café. Veel bekend volk, Chakke was ook van de partij, alsook Pépé, hersteld van z’n ziekte. Welkom terug Pépé en veel  succes.
Veel van de lopers hadden dus gisteren de 20 van BXL gedaan en opteerden dus voor de 3 km. Oa Chakke, Daniel Lissens….. Zij moesten starten om 14u30 en zouden met 254 aankomen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Bervoets Gerry.
Ik ging voor de 9 km met start om 15u, dus tijd genoeg om de herinnering af te halen: kiezen uit zak met fruit/koekjes/sapjes of een T-shirt. Gezien de kast thuis reeds uitpuilt met deze bloezen ging in voor de zak.
De spieren waren stroef, zeer stroef. Dus zeer op ’t gemakske een toertje tegen richting gelopen, 3 km dus. Pijnlijk.
Daarom bewust me achteraan geplaatst bij de start, veel volk voor deze afstand: 337 aankomers. Om 15u de toeter en wijle weg. 1ste km na 4’20”, slalommend  tussen trager lopers rustig aan. Halfweg werd ik aangemoedigd door een nachtportier van op m’n werk, merci Jef. ’t Vals plat, lichte helling van de kerk naar de grote markt deden zich in de benen toch voelen. Gestaag kon ik mijn tempo opdrijven en na 12’35” kwam ik de 1ste ronde door. Na 4 km 16’40”. Dan toch een beter gevoel beginnen krijgen, vergeleken met gisteren leek ik wel over vleugeltjes te beschikken. Ik zette m’n inhaalbeweging voort, kon bij de 2de doortocht m’n drankbeker niet goed vastgrijpen en de inhoud keilde op ’t straat en over m’n bloes, fris. Dan Borgwald Ludwig (“broertje van Hugo den Trekker”) ingehaald en gefeliciteerd met z’n nieuwe loopschoenen. In de verte een groepje met Demarsinvrouw Paula Coenen (gisteren ook knap op de 20 van BXL), die ging ik voorbij in ’t park. Michel Deconinck was ondertussen jammer genoeg uitgevallen met spierletsel. Swoigneert U Michel.
Wat verderop een groepje met enkele Demarsinmannen onder aanvoering van Willy Vermaelen, nog een dikke km te gaan, dus turbo open en erover. Ik word op de hielen gezeten door een Knoetman als we de Demerbrug oversteken, blijven tempo houden nu. Het lukt me om hem af te schudden en ik kom uiteindelijk over de aankomst na 36’41”, gezien de rustige start toch zeer tevreden met dit resultaat. ‘k Was gisteren ook beter zo gestart, maar dat zijn vijgen na Pasen (of pinksteren ?) Het podium van de 9 km kleurde helemaal fluogeel/blauw: Demarsin boven: 1 & 2 voor Patrick (29’19”) en Boudewijn Van Daele voor Wesly Vandegaer.
Ik ben iets droog gaan aantrekken en dan naar de douches gewandeld, in de kleedkamers aan ’t voetbalveld. Druk maar doenbaar in de kleedkamer, water mocht iets warmer voor mij en zeker meer “pression”. Als die voetballers zich met zo’n straaltje moeten wassen na een modderige wedstrijd, dat gaat nogal duren zeg.
Dan terug naar café De Knoet voor een welverdiende trappist en ondertussen de moedigen die de 15 km liepen aangemoedigd. Knap als je de dag voordien Brussel gelopen hebt, proficiat Karen Peeters (2de vrouw), Ludo Van Woensel, Hugo “den Trekker”….knap gelopen.
Deze wedstrijd werd gewonnen door Peter De Vocht in 49’20” met een grote straat voorsprong op Jurgen Huybrechts. Koning (of Keizer) van ’t asfalt Louis Cartoos werd 10de, zouden de kasseistroken en stukje park daar voor iets tussen gezeten hebben, maar toch zeker een knappe prestatie. Uitslagen dadelijk ter plaatse beschikbaar en nu reeds op ’t net: www.roba-atletiek.be , supersnel dus.


Bron Poepegatje.

20 km Brussel

Dit zou één van de piekmomenten van m’n seizoen moeten worden, de 20 km door Brussel.
‘k Heb ervoor getraind, laatste week zeer rustig aan gedaan en we hopen dus op een goed resultaat. Mijn superprestatie van vorig jaar evenaren is waarschijnlijk wat hoog gegrepen: 932de plaats in 1u23’54”. Vooral omdat ik mentaal niet echt super sta, wat persoonlijke probleempjes (gelukkig niet familiaal), maar dat heeft toch ergens een invloed op je sportprestaties. Swoit, om 13u stond ik samen met Daniel Lissens, een Demarsinclubgenoot te wachten aan de op/afrit Gasthuisberg van de E314. Iets later werden we daar netjes opgepikt door de bus die door onze sponsor was ingelegd voor deze wedstrijd (merci Guy en de rest van ’t bestuur). We werden vrolijk verwelkomd door de 23 lopers, en het feestvarken van de dag: Hugo “den Trekker” Meulders was er ook bij. Ik nestelde me achteraan bij de Chakke en Michel Raymakers, netjes gekleurd door de Spaanse zon (hoogtestage ?, toch batterijen gaan opladen)
De bus zette ons af aan ’t jubelpark en we konden nog een uurtje rondslenteren/loslopen. Ben ik daar nog effe de collega’s van ’t werk tegen ’t lijf gelopen, maar de groep lopers wordt kleiner en kleiner.
Wat losgelopen, nog een plasje en naar m’n startbox: ik had nr 932, dus voor de bogen in vakken 400/1200. Bij aankomst meer nummers boven 1200 in dat vak, zelfs nummers>25000, waarom telt je prestatie van ’t jaar voordien dan nog mee ? Is het gewoon de kunst geworden om via een of andere sponsor een laag nummer te bemachtigen om niet in ’t gewoel van de achterhoede te hoeven starten ? Begint het financiele (sponsoring) te primeren op het sportieve ?
14u45 vertrokken de rolwagendeelnemers, ondertussen de Bolero van Ravel op de achtergrond. 14u55: T-shirt uit en op nadarhekkens gelegd waar ze wel zullen gerecupereerd worden zeker (en hopelijk gebruikt voor /door minderbedeelden ?) en op 15 u ’t kanonschot. In het gedrum sloeg voor mij iemand tegen de vlakte, sommigen gaan er als hazen vandoor, ’t is echt positie zoeken. Eerst een stevige versmalling en dan bij ’t uitlopen van ’t park over de matten van de tijdsregistratie. Naar rond punt van Schumann en dan de Wetstraat naar boven. Ik loop voorlopig samen met Michel en in de wedstrijd ga ik den Trekker voorbij, das veel te snel weer, verdomme, maar ik probeer uit het gedrum te blijven. Via ’t koningsplein naar boven, eerste drankpost, de kasseien nat van ’t water dus uitkijken voor valpartijen. Dan duiken we linksaf de tunnels in. M’n hartslag ronde de176x/’, veel te hoog, ik probeer het tempo te laten zakken maar loop met een zeer slecht gevoel, m’n benen lijken lood.
Na 6 km aan de 2de drankpost zag ik het niet echt meer zitten, een goeie tijd zou ik toch niet halen, dus uitlopen. Ondertussen effe pauze genomen om rustig te drinken, misschien helpt dit. Links en rechts wordt ik voorbij gelopen, veel mensen die ik ken van joggings her en der, mensen die ik normaal vlot kan voorblijven. Frustrerend, verdoemme toch, niets aan te doen, uitlopen wordt nu ’t hoofddoel. Bij ’t uitkomen van ’t bos liggen nu ook registratiematten, positief: hoeveel foeffelaars zullen hierdoor uit de uitslag geschrapt kunnen worden ? Misschien ook op 5 en 15 km van die dingen leggen. Aan km 14 pauze voor bekertje Gatorade, en dan na 1u14’ ongeveer linksaf de Tervurenlaan. Ik heb het gevoel dat het nu terug iets beter gaat en begin toch wat lopers in te halen. Aftellen nu die km, en aan ’t Montgommeryplein duiken de triomfbogen op, dus verstand op nul en nog effe alles geven.
De laatste bocht staat m’n vrouwtje nog om me aan te moedigen (merci Diane), en ik ga over de matten na iets meer dan 1u27’55” op m’n chrono, werkelijke tijd :1u26’25”: 2 ½ minuut trager dan vorig jaar en nu een 1385de plaats. Een lichte ontgoocheling toch, al hoewel ik eigenlijk gezien de klap van Mr Marteau en ’t slechte gevoel nog niet mag klagen.
De ploegmakkers deden het zeer goed, proficiat aan Marc Vandeweyer: 101ste in 1u12’11”, Wim Deroover  339de, Bart Vandevelde 602de,  de Ludo: 667de, en vooral jarig Hugo: 911de. Proficiat aan iedereen die zo knap uitgelopen heeft. Na de aankomst nog enkele Furamannen gezien, iets droog aan getrokken (voordeel als iemand van je familie komt) en wat uitgewandeld. Dan afscheid van ’t vrouwtje die met de metro en trein naar huis ging en naar de bus gewandeld om wat te drinken, eten en om te kleden.
17u45 vertrok onze bus terug uit Brussel en een half uurtje later werden we afgezet aan de afrit van de E314. Das nogal ne service, nu nog de prestatie wat beter en ’t kan niet kapot.
Over wat er allemaal op de bus werd uitgekraamd door de collega’s durf ik niets te schrijven, we moeten netjes blijven en de reputatie van Demarsin lopersclub moet hoog blijven. Hopelijk hebben de frieten met stoofvlees bij Michel gesmaakt.
Dit was m’n 4de brussel, de 1ste en de 3de deelname gaven een goed gevoel: de 2de en de 4de iets minder. Ik zal moeten pieken  om de 2 jaar zeker ?


Bron Poepegatje.

Abdijentocht

OnsHeerHemelvaartdag, de traditionele Abdijentocht stond dus op ’t programma, een klassieker. De regen van de voorbije dagen liet vermoeden dat we een modderige bedoeling zouden voorgeschoteld krijgen. Ik kon m’n auto nog net tussen de bomen parkeren voor de abdij van Averbode en met de sportzak trok ik de abdijpoort onderdoor. De voorinschrijvingen bevonden zich niet zoals 2 jaar geleden op ’t binnenplein maar gezien de klimatologische omstandigheden in een zaaltje van het poortgebouw. Voorinschrijving was ok en met het startnummer kon ik m’n sportzak aan de vrachtwagen inleveren. Demarsin was meer dan flink vertegenwoordigd en velen zagen het als een test voor de 20 km van Brussel. Grote baas Guy Demarsin kwam ons uitwuiven, getooid met een prachtig fototoestel maakte hij foto’s van de start. Sommigen bereiden zich voor door het nuttigen van een ijsje.
Rond 14u stelden we ons op voor de poort om na het startsignaal naar beneden te stuiven, via drukkerij grote baan over. Ik had voor de start afgesproken met Hugo den Trekker om 1ste km door te trekken, kwestie van uit de grote drukte te blijven en dan km af te malen à 4’15”/km.
Van zodra we in ’t bos kwamen werd de weg en laveren tussen plassen en pletsend op de vochtige ondergrond stoven we weg; 1ste km in 3’50”, 2de km in 4’, dan toch tempo wat laten zaken. Een tiental meter voor ons een BV, Patrick VanKrunkelsven, in ’t blauw getooid (verplicht door de partijtop ????). Die trok toch ook stevig door. Hugo en ik bleven samen lopen, de km aanduiding was niet altijd correct, want ondanks het gelijkmatige tempo verschilden de km tijden toch wel aardig. In de strook van Blauwberg in ’t bos was het echt modder, het werd een zoeken van paadje langs de baan. Ik volgde op een bepaald moment het spoor van onze Blauwe BV, rechts van de baan, maar dit was een verkeerde keuze, ‘k had het moeten weten, als je een politieker volgt ben je gekloo.....
Na 4 km (schat ik) waterbevoorrading, ook na 8 en 12, maar een klein slokje water volstond voor mij. Dit is meer “mijn weer”, ‘k heb niet graag die warmte. Hugo en ik bleven gelijkmatig lopen, bij de tunnel onder de grote baan, na de doortocht in Westerlo, haalden we een groepje in met oa Marc Vandeweyer, die er een gezondheidswandeling van maakte (voor zijn normen). Bij km 12 hadden we onze Blauwe BV bij z’n nekvel: “We hebben hem te pakken Hugo” riep ik, en we lieten hem ter plaatse. Nu was het aftellen, de modderstroken en de stevige training van gisteren lieten zich voelen. De laatste 100den meter moest ik Hugo toch laten gaan, die staat toch wel zeer scherp, ‘k denk dat onze Trekker d’r in Brussel een serieuze lap gaat op geven. Aangekomen in 1u00’33” op de officiële klok, maar er is iets foutgelopen bij ’t opstarten, want iedereen had op z’n eigen chrono een tijd van een dikke minuut langer. Voor mij: 1u01’45” (ongeveer), gezien de omstandigheden toch niet zo slecht, al zeg ik ’t zelf. Bij aankomst: plastiek zakje met diploma, fluo vestje en wat reclame. Dit jaar geen medaille voor de verzameling, ook met de tombola weer niets. Maar wel bij aankomst: Aquarius, kwartjes sinaasappel en ijsjes. Dan sporttas afgehaald en naar de gebouwen van Sporta voor de verfrissende douche, druk maar doenbaar in de kleedkamers. Vervolgens nog snel iets gaan drinken en dan via de pendelbus terug naar Averbode waar ik mezelf nog op een super ijsje getrakteerd heb.
Dan naar huis om de schoenen en kledij te bewerken om alle modder te proberen te verwijderen.
Nu wordt het rustig tot de 20 km van Brussel.
groeten

Bron Poepegatje.

 

Tongerlo

Zaterdagmiddag, 12 mei om 13u45 kunnen “wegritsen” op ’t werk. Het was doenbaar voor de late, ttz ik liet zeker geen chaos achter. (Ik was net vertrokken en de invasie van patiënten begon, ‘k heb dus wat mogen horen van de collega’s).
Swoit, Vilvoorde-Tongerlo, das toch een eindje. Q-Music waarschuwde me voor “vallende ster” tussen Holsbeek en de parking in Rotselaar op de E314 richting Lummen. Maar vanaf Leuven tot Aarschot in een wolkbreuk gezeten die snelheid beperkte tot 80 km/u.
Al bij al was ik toch op tijd in Tongerlo en ik had geluk, er vertrok net een auto zodat ik een parkeerplaatsje kon bemachtigen niet te ver van de inschrijvingen.
De 5km en 8 km wedstrijden waren reeds aan de gang, met voor iedere afstand 115 aankomers. Ik was via sponsor Demarsin Guy  vooringeschreven en ging samen met Ludo Van Woensel opwarmen, ondertussen veel bekenden: Michel Raymaekers (terug uit verlof), Hugo Meulders/den Trekker (liet zich vandaag trekken), Chakke…..teveel om op te noemen.
Voor de 13,5 km vertrokken we eerst richting abdij, rechtsaf om een toertje rond de buitenmuren van de abdij, via de “achterpoort” binnenplein op en via de  “voorpoort” abdij uit richting aankomst. Dit was een inloopronde van 1,5 km, nu volgden nog 4 toeren van 3 km, tellen dus. Het was een zeer mooi parkoers met allerlei ondergrond: verhard, paden, bos, kassei….en iedere toer een doortocht over ’t binnenplein van de abdij. De inloop- en 1ste ronde draaide ik mee met een groepje met oa Ludo en Cyriel Cooremans (de blanke Keniaan), maar dan liet ik ze gaan, mijn wedstrijd van gisterenavond zat toch nog in de benen. Ik ben dan toertjes beginnen draaien op eigen tempo, iedere doortocht de tijd genomen om te drinken en er een trainingsloop van gemaakt. De speaker van dienst zorgde voor gepaste commentaar tijdens de doortochten en de  clubmaten die kortere afstanden gelopen hadden moedigden aan , leunend op de nadars met een lekkere Trappist in de had (sommigen toch). Er was een prima km aanduiding en iedere doortocht bij de aankomst was er water. Halfweg elke toer waren er verfrissingssponzen beschikbaar. Uiteindelijk gefinisht na 57’22”, 10 min trager dan winnaar Benny Coopmans (47’30”), als 20ste. Cyriel en Ludo werden 14de en 15de. Jammer dat er slechts 77 aankomers waren.
Je kreeg direct een omslag waarmee je een herinnering kon gaan afhalen: voor mij: een DVD: Fit in één week. Dat beloofd, ze gaan mij niet meer herkennen als ik dat kan toepassen. Ook een blikje isotone drank en koekjes bij de  aankomst beschikbaar. Ik ben nog effe gaan loslopen en dan gaan douchen, op de speelplaats achter plastik zeilen maar met water waar ze in veel sporthallen een puntje kunnen aan zuigen: prima temperatuur.
Nog ne goeie trappist en terug naar huis, ‘k was per slot van rekening al weg van voor 6 u ’s morgens.
Besluit: goede organisatie, mooi parkoers, super km aanduiding, goeie bevoorrading, signaalgevers ok, geen gerek voor aanwezigheidstombola maar direct geven van je prijs.Wel wat zoeken voor parkeerplaats want er is ook een kermis aan de gang.
Voor mij een aanrader: persoonlijk vind ik dat iets hebben, die doortochten over zo’n abdijplein.
Uitslagen snel beschikbaar op www.tongerlopers.be en www.assaronse.be
Groeten
Poepegatje.

Bron Poepegatje

Averechtenjogging

Vrijdagavond 11 mei stond de Averegtenjogging voor ’t eerst op m’n programma. De omleiding/werken op de baan Aarschot-Lier veroorzaakten het bereiken van m’n bestemming wat zoekwerk, maar ik geraakte toch vlot ter plaatse. Daar was het toch wat zoeken om een parkeerplaatsje te vinden in de omliggende straten. Mijn voorinschrijving gaan afhalen en ineens de herinnering, dat bespaarde me aanschuiven na de wedstijd. Een handdoek, voor de verzameling, dat eet geen brood en komt toch ooit van pas. Dan wat gaan loslopen met clubmaten, oa Rudy Vandenbosch. Hij ging zoals ik voor de 5,3 km wedstrijd. Veel volk voor deze jogging, 175 aankomers op de 15 km, 238 voor de 10km en liefst 363 voor de 5,3km. Daarnaast nog eens 93 jongeren voor de jeugdlopen van 100,400 en 800m.
Ik ging eens “goe” doortrekken, testje dus. Voor de start samen met Demarsin bestuurslid Daniel Vandervelde streeftijd aan ’t bespreken en ik durfde opperen te gaan voor onder de 20 min., misschien ijdel, we zullen wel zien. Dus na ’t startschot direkt “volle gas”. Na km 1 hing de borstgordel van m’n hartslagmeter ergens op m’n heupen te bengelen en ik kwam daar door in 3’20”. Veel te rap dus, maar toch proberen zo lang mogelijk vol te houden. Het was eerst een kleine km verhard, dan mooie brede bospaden in dolomiet, een zeer mooi parkoers, zeer goed beloopbaar met perfecte km aanduiding. Km 2 rond 7’ rond, als ik dat zou kunnen volhouden, hartslag kon ik toch niet meer volgen, de hartslagmeter duide 214x/min aan, maar dat zal de werking van m’n darmen weergeven hebben denk ik. In de verte zag ik Wezzel spurten en een 100 m voor mij Rudy Vandenbosch, dat fluogeel van Demarsin is toch wel een goed mikpunt. Rond km 4 voelde ik toch wel de inspanningen die begonnen te wegen. De laatste 100den meters waren dan vals plat omhoog maar ik slaagde er toch in binnen te komen na 19’23”, als 20ste. Meer dan tevreden, Boudewijn Van Daele won de wedstrijd voor Wezzel, Rudy werd 13de en Daniel 29ste.
Bij de aankomst één blikje Aquarius genuttigd en een bekertje water, en dan iets droog gaan aantrekken om dan snel wat te gaan loslopen tussen de 10 en 15km lopers die aan hun wedstrijd bezig waren. Douche heb ik thuis genoten want ik heb morgen vroege dienst en wil van daar direct doorrijden naar de jogging in Tongerlo.
Besluit: mooi parkoers, prima signaalgevers en km aanduiding. Uitslagen toch snel op internet te vinden, beperkte parkeermogelijkheid
Verder: cfr forum joggings.be

Bron Poepegatje.

 

Berg-om-loop

Een van de laatste zonnige dagen van deze droogteperiode (volgens Sabine Haagdooren, je kent ze wel, die vrouw die op de weerkaart van Europa Griekenland en Turkije bedekt), ging ik naar Herselt, Berg-om-loop, op vrijdagavond 4 mei voor deze avondjogging.
Er waren vooraf jeugdlopen, beperkte jeugdaanwezigheid, 14 voor de 400 m en 9 voor de 600m. Waar zit de rest ? Achter de PC, TV,...? Jammer, en dan maar zeuren dat de kinderen te zwaar zijn en geen fysische conditie hebben.
Om 19 u ging de 5 km wedstrijd van start. Ik was eerst effe verkeerd gereden en daardoor pas aangekomen toen de 147 joggers reeds vertrokken waren.
Parkeerwachters leiden de auto’s naar de pas gemaaide parkeerweide (plaats genoeg).
Mw Vermaelen zorgde voor de verdeling van de voorinschrijvingen van onze loopgroep, Demarsin was weerom met een grote groep aanwezig. Ondertussen de doortocht van de 5 km lopers, halfweg want het waren toeren van 2,5 km. Die eersten gaven goed door, iets meer dan 8 min voor toer 1. Hugo den Trekker deed vandaag z’n wederoptreden na zijn ziekteverlof, vandaag met prachtig nummer “James Bond” 007, maar rustig in ’t pak, morgen Brabant Wallon. De 5 km werd gewonnen door Boudewijn Van Daele in 17min rond. Tweede een wederoptredende Gino Lauwen, tevreden en hopelijk volledig hersteld van z’n stressfractuur.
Ik deed vooraf  een verkenningsronde, nuttig want ik stelde vast dat het vrij snel na de start een smal padje was, kon ontdekken waar “gevaarlijke” stroken waren en vaststellen dat er super km aanduiding was (om de 500 m).
Om 19u45 de start in een hoek van het voetbalveld, ik trok voor de grap eens aan het nummergordeltje van de Chakke, kwestie van me in gang te laten trekken, en wat later hoorde ik m’n maat grollen: poepegatje heeft m’n nummer losgetrokken. Sorry Chakke, dat was echt de bedoeling niet. Ik sta bij U in ’t krijt. Na ’t voetbalveld schuin overgestoken te zijn linksaf een zeer smal paadje: verkeersopstopping. Dan links in ’t bos waar toch een verbreding van de weg. Aan ’t eind daarvan naar rechts over kiezel en dan rechtsaf een zandweg op: stof jongens, stof: niet te doen. Iedereen zand aan ’t knabbelen. Daarna een vrij bochtig parkoers met uitstekende boomwortels, soms smalle paden en waar ’t breder was opletten voor oneffenheden (sporen van paardenhoeven). Hier en daar lichtjes, zeer lichtjes golvend, stoof de bende terug richting voetbalvelden. Ronde 1 na 10’26”, maar km 1 door de file 4’20”. Bij ’t ingaan van ronde twee voelde ik plots hevige pijn onderaan m’n linker voet, achter de tenen (koppen van metatarsalen voor de kenners). Ik vertraagde en de pijn bleef, werd ingehaald door vele lopers, Willy Vermaelen was een tijdje m’n gezelschap. Opgeven ? Of  rustig proberen uit te lopen. Toer 2 uit na 21’40”, de pijn werd draaglijker en ik probeerde het tempo wat op te trekken, Willy Symus dook terug op in m’n gezichtsveld en bij het ingaan van ronde 4 zat ik in z’n slipstream (Willy is vrij groot, ikke klein). Zou ik demarsinmaat Guy De Witte ook nog kunnen inhalen ? Op de smalle stroken was het uitkijken voor gedubbelde lopers, de Guy versnelde en ik kon hem niet meer te pakken krijgen. Uiteindelijk binnen na 42’27” als 37ste, twee plaatsen voor m’n naamgenoot uit Aarschot. Het wordt hoog tijd dat ik die eens deftig leer kennen. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door B. Geerinckx in 35’18” voor Bert Van de Velde en Marc Van Vlerken. Keizer van ’t asfalt (Louis Cartoos) werd op dit zandcircuit knap 4de. Eerste vrouw: Karen Peeters.
Bij aankomst kreeg iedereen een mooi pakket voedingsprodukten en drinkbus, ’t was de moeite. Ik voelde toch wel stevige pijn aan m’n linker voet, ’t zal opletten wezen de komende dagen. Rustig uitgewandeld en dan naar de douches getrokken, druk in de kleedkamer en slechts 3 douchekoppen met beperkte “pression”.
De uitslagen hingen reeds ter inzage omhoog, super snel
Uiteindelijk was ’t iets na negenen en ‘k heb vroege zaterdagochtend dus maar richting Kessel-lo getuft.
Besluit: Parking: perfect, parkoers: mooi maar opletten voor de ondergronden, super km aanduiding, iedere toer waterbevoorrading, zeer mooi herinneringspakket, douches: beperkt, sanitair: ook beperkt. Uitslagen zeer snel beschikbaar, zowel ter plaatse als via de site van www.roba-atletiek.be
groeten

Bron Poepegatje.

 

Tildonk

Een zeer zonnige dag van de arbeid in 2007, en ’t was weer werkendag voor mij. Ik had dus na m’n vroege shift de halve marathon in Tildonk op m’n programma staan. Ergens in ’t achterhoofd als een soort test voor de 20 km van Brussel. Daarom had ik gisteren niet gelopen, rustdag genomen (wel moeten werken).
Ik dus van op ’t werk naar Tildonk, daar werd ik bij aankomst begroet door een deel Demarsinmakkers die de kortere afstanden gelopen hadden en reeds huiswaarts trokken. De Chakke had het weer verdiend, 19de op de 8km.
Voor de 4 km waren ze met 52 geweest, gewonnen door Demarsinman Stefan Van Rillaer, de 8 km waren ze met 75, gewonnen door Freddy Van Winghe voor Demarsinman Danny Matheys. Bij de 12 km slechts 23 mannen en 15 vrouwen: 1° Bart Hellemond voor Daniel Lissens. Jeugdlopen: 9 op de 250 m en 18 op de 500m.
Niet echt een geweldige opkomst dus, maar ’t was eigenlijk niet echt loopweer (voor mij toch niet, ik heb het liever veel frisser.)
Guy Demarsin had ons vooringeschreven, dus dat was ook weer geregeld, dan wat losgelopen op ’t voetbalveld met Ludo Van Woensel en brandweerman Steve Vervueren. Die mannen kunnen precies beter tegen de warmte dan ik. Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben gewoon niet goed voor de moment, misschien wat overtraind en toch niet ideale voorbereiding voor loopwedstrijden: druk op ’t werk, en als voeding voor halve marathon: 1 potje magere youchourt, twee koekjes en een suikerwafel + 2 tassen koffie met suiker is waarschijnlijk wat weinig.
Om 16 u start op ’t voetbalveld en weg voor 5 ronden van 4,2 km. Ronde 1 ben ik bij onze Blanke Keniaan gebleven à 4’10” / km ongeveer. We hadden beperkte (te beperkt ?) km aanduiding: km 1, km 5, km 10, km 15 en km 20. Naar ’t einde van de 2de ronde heb ik Cyriel laten vertrekken, dan maar voort zonder keniaan, op m’n tempo en hartslag rond de 170x/min houden. Vanaf toen iedere ronde bij de aankomst gewandeld en bekertje water uitgedronken om dan terug op gang te trekken met de verfrissingsspons in de hand. De schaduwstroken op ’t parkoers waren duur en een strakke wind kostte ook veel kracht.Vanaf ronde 3 begon het rekenwerk: ik passeer aan aanduiding 5 km + 1 toer=9,2km, bij toer 4: 10km+4,2= …..
Bij het ingaan van de laatste ronde werd ik ingehaald en achtergelaten door de 3de vrouw, Nadine Moens, ze hield er nog een stevig tempo op na. Na 19 km in de verte een groenbloes, VAC-er? Neen, Restaurant De Olifant Oostende, met Clint Lenaers die in sappig West-Vlaams te kennen gaf dat ie duud zat. Bij ’t opdraaien van het padje richting aankomst/voetbalvelden naderde ik terug op Mw Moens, en ging ze zowaar voorbij. Maar verder reikte m’n inhaalrace niet. Ik kwam leeg binnen in een voor mij teleurstellende 1u35’53”, les excuses sont fait pour s’ en servire zeker: te weinig gegeten, te warm….maar eerlijk zijn: ik ben gewoon niet zo goed als vorig jaar.
De Pepsi was meer dan welkom (al mocht ie voor mij fris geweest zijn), die suikers waren als een engeltje dat op m’n tong pistte.
Poging om uit te lopen gedaan en dan sportzak gaan halen en naar de douches getrokken, plaats genoeg in de kleedkamer en gezellig over ’t voetbal gekletst. Dan nog een Ice tea gaan verorberen en ’t was waarempel al prijsuitreiking. In volgorde van aankomst mocht je op de mooie prijzentafel kiezen. Ik koos voor een bloemenbak, misschien een pleister op de wonde thuis van m’n vrouw die vindt dat ik teveel van huis ben met al die wedstrijden (misschien heeft ze gelijk, maar ’t is toch zo plezant hé).
Besluit:Parking: voldoende gezien beperkt aantal deelnemers,  vlak parkoers grootste deel verhard met strook over gras  en tellen geblazen: 5 toertjes, beperkte km aanduiding, waarom bij wedstrijden van langer dan 1 u geen suikers aanbieden (banaan, cola….), perfect verkeersvrij parkoers met signaalgevers/politie waar nodig, kleedkamers: ok, zeer mooie prijzentafel, snelle prijsuitreiking (niet dat rekken van op vele joggings). Uitslagen zeer snel op internet beschikbaar: www.stratenloop-tildonk.tk

Proficiat aan ieder die in deze warme omstandigheden een goeie wedstrijd heeft gelopen, speciaal proficiat aan Liverpool voetbalsupporter Clint Lenaers met de finaleplaats van je ploeg voor de Champions League.
Groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

Berlaar Heikant

Zondag 29 april stond de KWB loop in Berlaar-Heikant op m’n programma. ’t Was een warme zondagnamiddag, te warm om zware lichaamsinspanningen te leveren eigenlijk, maar ja, dat zeggen we wel meer en toch gaan we lopen.
Ik vond nog net een parkeerplaatsje bij de lokale bibliotheek en wandelde rustig naar de inschrijvingen. De jeugdlopen waren aan de gang, in de inschrijvingszaal was het aangenaam koel. Ik zou de 10 km lopen (werkelijke afstand iets minder), de 2,5 km startte om 14u50 en de 5 km om 15u10. Wij zouden om 15u50 van start gaan. Maar men moest wachten tot de vorige wedstrijd afgelopen was voor de volgende kon starten.
Hugo den Trekker was afwezig wegens ziekte (spoedig herstel Hugo), hij was daags voordien met z’n “Broer” (Ludwig) gaan lopen, Brabant Wallon. Ludwig was 4 keer “de man met de hamer” tegengekomen, ’t zal daar zwaar geweest zijn, heuvelachtig parkoers en die warmte.
De Ludwig was z’n schoenen vergeten en liep op geleende schoenen van een ander merk.
De 5 km wedstrijd was zwaar, de warmte woog op de deelnemers. De drankpost en verfrissingssponzen werden dankbaar aangenomen. Luc Vandesande (Muizen) werd knap 2de, en als ik de Ludwig z’n eindsprint zag, chapeau, dat waren zeker sprintschoenen die hij geleend had.
Rond 16 u gingen we dus van start voor de 10 (+/- 9,5 km) km wedstrijd, ik dacht met ongeveer een kleine 100 deelnemers. Wezzel (Demarsin) dadelijk mee in de kop van de wedstrijd (hij ging “op ’t gemakske”), ik verkoos ’t gezelschap van de Blanke keniaan (Cyriel Coremans), die de gave heeft om iemand te leiden. De Cyriel kan zo goed z’n tempo aanhouden en aanpassen maar na ronde 2 kreeg ik het toch moeilijk. We draaiden km van rond de 4 min/km. Het was een parkoers met lange rechte stukken en aan de aankomst een bocht van 180 °. Iedere ronde gedronken en verfrissingsspons. Onderweg 2 jonge snaken met een waterpistool die voor verfrissing zorgden, ze waren wel zo fair om te vragen of ze mochten spuiten.
Uiteindelijk binnen in 38’30”, prima gepaced door de Cyriel. (Merci Cyriel).
Wedstrijd gewonnen door “Wezzel”: proficiat.
Dan nog een toertje uitgelopen met Cyriel, Marc Vandevelde, Jan Van Passel zodat ik toch een dikke 12 km gedaan had.
Herinnering afgehaald, medaille en tombola: 150 lunchzakjes.
Douches waren dacht ik in een tent, maar ik was al weg thuis van ’s ochtends voor ’t werk, dus ik ben naar huis gereden voor de douche zodat ik ’s avonds nog even snel op ziekenbezoek kon gaan bij “Pépé” Georges Schouters.
Hij is aan de beterhand, de Georges.
Besluit: te warm om te lopen eigenlijk, maar iedere ronde waterbevoorrading en verfrissingsspons, uitslagen nog niet beschikbaar op internet maar komen op: http://www.ping.be/~hemanist/kwb_joggings/info/berlaar.htm
Uitslagen van 2,5 en 5 km waren wel reeds in de zaal beschikbaar dacht ik.

Parkoers niet echt supermooi, gemoedelijke sfeer, kleedkamers: geen beoordeling wegens “niet gebruikt door mij”.

Bron Poepegatje

Dijkloop

Vrijdagavond, eind april de datum voor de traditionele dijkloop in Betekom. Wegens wegwerkzaamheden in de buurt dit maal op een aangepast parkoers.
Parkeergelegenheid genoeg in de buurt van de school (inschrijvingen), sporthal en atletiekpiste. De voorinschrijving was door de sponsor (weeral) in orde, en ’t was warm dus ’t werd “loslopen”. Dit deden we met wat clubgenoten op de atletiekpiste, rustig enkele toertjes.
Veel volk in Betekom (zoals gewoonlijk), 160 voor de 3km, 319 gingen voor de 9,2km en 182 voor de 14,4km. Deze keer dus geen 10 mijl, maar kortere afstanden. Lang geleden dat ik Alex Storms nog eens gezien had, maar in Betekom tekent deze snelle man present (morele verplichting voor iemand die in volle voorbereiding is voor een topprestatie op 3000m steeple masters), ook de koning van ’t asfalt was er, aller bekende Louis Cartoos en nog vele bekenden.
Ik ging zoals vele anderen voor een “trainingsloop”, dus proberen hartslag tussen 145/165 te houden. We starten aan de sporthal, richting Aarschot, dan rechtsaf om via een veldweg op de dijk van de Demer te komen. Daar naar links tot aan de brug in Aarschot, oversteken en richting Betekom langs de andere kant van de oever. Na ongeveer 5,5 km de waterbevoorrading. Ik was rustig gestart, eerst in ’t gezelschap van Chakke (Robert Schouters, Demarsin) en na ’t oversteken in Aarschot samen met “Den Trekker” en z’n “Broer” (Hugo Meulders en Ludwig Borgwald), rustig tempo lopend, soms wat kletsend en zeverend. Plotse versnelling van den Hugo, begon die nu intervaltraining te doen ? Nee, nee, goei ogen heeft die kerel, had ie in de verte Karin van de Knoetlopers ontdekt, en dit was de impuls tot een versnelling. Maar we liepen daarna rustig opnieuw tempo, brug over in Betekom en terug richting Aarschot langs de Demer, tot aan de afslag naar links veldweg voor de 9,4 km lopers.
De 14,4km mocht nog een toertje doen. Nu liep ik rustig samen met een andere Demarsinman, Ben Heylen. Op de andere oever snelden de koplopers reeds terug richting Aarschot. ’t Was voor mij te warm voor een topprestatie, dus kalm aan. Jammer dat er slechts één waterbevoorrading was per toertje, dit met deze temperaturen is een strikt minimum.
Uiteindelijk binnen na 1u06’47”, 69ste. De 14,4 km werd gewonnen door Pieter Rijnders in 49’33” voor Alex Storms, Danny VanBael en Marc Vandeweyer.
Op de 9,2 km ging de zege naar Patrick VanDaele in 30’23” voor Marc Goots. Bij de vrouwen zegevierde Karen Peeters (Demarsin) op deze afstand.
Na de wedstrijd rehydratatie (water bij de aankomst, bekertjes + flesje 500ml), wat uitwandelen/lopen, herinnering afgehaald (fruit, brikjes fruitsap, chips….) en gaan douchen. Prima douchegelegenheid en genoeg plaats. Dan nog iets gaan drinken in ’t schooltje waar de uitslagen van de 9,2km en 3 km reeds beschikbaar waren.
Besluit: goede organisatie, prima km aanduiding, voldoende parking, douches en kleedkamers ok, snelle uitslagen (www.roba-atletiek.be) voldoende seingevers, verkeersvrij parkoers (uitgezonderd fietsers op de dijk). Jammer van beperkte waterbevoorrading. Persoonlijk vind ik ’t parkoers van vorig jaar toffer.
Groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

Halve Marathon Ivo Van Damme,

dat was m’n programma voor vandaag. Enerzijds om eens te zien hoe ver ik sta op de wedstrijden van meer dan 20 km, anderzijds om km te maken.
Voormiddag was ’t gelukkig rustig op ’t werk en om 13u45 daar vertrokken, effe naar huis, omkleden en rond 14u40 naar Veltem-Beisem vertrokken. De  auto op de terreinen van de lokale melkerijfabriek geparkeerd en richting inschrijvingen gewandeld. Daar net de groep van de 4,07km (126 aankomers) en 9,7 km (178 aankomers) zien doorkomen. In deze groep zaten toch wel een mooi aantal clubgenoten. Demarsin scoorde een 5de plaats (Danny Mathys) en 7de (Rudy VandenBosch) en podiumplaats (3de senior dame met Wendy Vermaelen) op de 9,7 km. Verdere bekenden: Luc Vandesande uit Bonheiden (8ste), Roger De Cnijf,......
Voorinschrijving afgehaald bij Paul Winnepenninckx (nog steeds gekwetst) en rustig de tijd genomen om me klaar te maken voor de wedstrijd die om 16u zou starten. Ik zou moeten zien hoe ik mijn wedstrijd van gisteren verteerd had, die laatste 2 km had ik toch stevig doorgetrokken en ’t was minder dan 15 u geleden.
Eerst een lokale inloopstrook, en dan via aankomst begonnen aan de 3 ronden. Km aanduiding van de 4 en 9,7 km wedstrijden stonden nog en daar kon je dus je kmtijden in ’t oog houden. Op het lange rechte stuk van de Haachtstraat hadden we de wind op kop. Ik versnelde om aan te sluiten bij een groepje van een 8tal lopers. (kwestie van uit de wind te kunnen zitten) Rond km 2 sloot ik aan, in dat groepje o.a. Ludo Van Woensel(Demarsin). Bij de 1ste waterbevoorrading (km4) zag ik dat die groep toerde à 4min/km. Te snel: dus rustig de tijd genomen om te drinken en zelf tempo gezocht. Dan  rechtsaf, Groenstraat, een veldweg met de kruising tussen beton en grind. Dat liep zeer vervelend voor mij, ‘k loop daar niet zo graag op. Gelukkig hier en daar een huis en wat bomen die welkome schaduw boden. In de zon was ’t toch meer dan warm genoeg naar m’n goesting. Doorkomst na 1ste ronde rond de 30min, opnieuw waterbevoorrading en meer dan welkome verfrissingssponzen. Halfweg ronde 2 komt Bart Vandevelde bij en over mij, de 2de Demarsinman die me voorgaat. Ik roep hem toe dat de wedstrijd van gisteren toch wel in m’n benen zit en m’n tempo zakt naar 4’30”/km. Uitlopen op tempo is nu de boodschap, niets forceren, daar win je toch niets mee. Doortocht 2: 1u01’20”, terug rustig gedronken en aan ’t laatste toertje begonnen. Nu alleen en vol wind tegen in de Haachtstraat. Aan iedere drankpost effe gestopt om rustig te drinken, de secondjes die je daar mee verliest maken de zaak niet in zo’n wedstrijd. Na 1u33’54” toch over de meet gegaan, eigenlijk nog best mee te leven gezien de omstandigheden.
Even gerehydrateerd met water en m’n startnummer gaan inleveren. In ruil een zak met mooi herinneringspakket: 500ml Chocomelk, Pepsimax blik, flesje Room, T-shirt, tube haargel, busje shampo en bonneke voor curryworst in de lokale frituur. Naar de auto gewandeld om m’n sportzak op te pikken, en dan (de auto stond op 20 m van die bewuste frituur) gezondigd: een goei (vettige) curryworst genuttigd. Verder gewandeld tot aan de sporthal voor de verfrissende douche, na de douche naar huis om m’n avondmaal (wortelpuree + gebakken ballekes) te nuttigen. Ik had vandaag nog niet teveel gegeten (wat fruit en yougourt), ook niet ideaal als wedstrijdvoorbereiding.
’s Avonds stonden de uitslagen reeds op: http://www.joggingclubveltem.be/lentejogging. De foto’s zouden snel volgen.
Besluit: goed georganiseerde jogging, goede km aanduiding (voor halve marathon eerste km, dan 10,15 en 20 km), meer dan genoeg signaalgevers, voldoende drankbevoorrading (halve marathon misschien suikers ?), zeer mooie herinnering, snel uitslagen op ’t net, ....Parkoers: volledig verhard, niet echt mooi parkoers, maar je kan niet alles hebben in ’t leven.
Een moe poepegatje

Bron Poepegatje

Wolfsdonk

Run with wolves, voor de gewone mens: jogging in Wolfsdonk, deelgemeente van Langdorp, Aarschot.
Vrijdagavondjogging, 16° C, zonnig, een prachtig joggingweertje. De parking (ruim) was nog niet volzet en ik raakte vlot de auto kwijt. Demarsin was in grote getale aanwezig en mijn voorinschrijving lag klaar. Toch nog even gaan nakijken hoe ’t parkoersverloop is, prachtig aangeduid: profiel en ondergrondsgrafiek. Ook de passage van de spoorweg na km 4,3 werd aangeduid: treindoorgang: 11, 25, 37, 48, 60 min. na ’t uur. Nog een dik half uur voor de start, dus tijd om los te lopen. Ludwig Borgwald (naar ’t schijnt broer van Hugo den Trekker) was m’n gezelschap, op ons gemakske tot aan de kmaanduiding 1 km en terug. Bij aankomst aan ’t voetbalveld hebben we dan de meute vervoegd die toertjes aan ’t draaien was op het voetbalveld. Stoffige bedoeling daar, maar ja, ’t is twee weken droog in België en iedereen schreeuwt om regen. Veel bekenden aan de start vandaag: Wezzel, Hugo den Trekker, Sjakke (Robert Schouters), De koning van ’t asfalt (Louis Cartoos)......en vele anderen.
Afwezig vandaag: Pépé (Georges Schouters): ziek, spoedig herstel Georges en de blanke Keniaan (Cyriel Cooremans) waren voor mij de opvallensten. Om 19u 30 stoof de meute weg, de 5,5 km (blauw startnummer) volgde de blauwe pijltjes, de 13 km (rood startnummer) volgde de rode pijltjes. Eerst een stuk betonweg, dan rechtsaf ’t bos in, gras, km aanduiding 1 km, ik zat aan 4’45”, en boswegen. Het was vandaag een parkoers met zeer variabele ondergrond, veel zandwegen met uitstekende boomwortels. Deze waren merendeels goed gemarkeerd met kalk (proficiat aan de organisatoren, of diegene die met die met die pot kalk is rondgegaan.) Rond km 3 een toertje rond de Heimolen, een oude (misschien nog actieve) windmolen. Vanaf nu toch effe versneld want ik zou graag voor de trein van 19u48 zijn. Na km 4 wees m’n chrono 17’20 aan, ik zou dus prijs hebben: spoorweg want 18u48 zou een trein doorkomen. En de spoorwegen rijden klokvast (vandaag toch), toen we op 100 m van de overgang waren begonnen de bellen te rinkelen en gingen de slagbomen omlaag. De signaalgever zei dat we nog snel overkonden en met een groepje ritsten we nog rap door. Dan over een kiezelweg langs de sporen, mijn hartslag rond de 165/169, iets te snel naar m’n goesting. Ik had vandaag graag tussen 160/165 gelopen. Iets vertraagt en gezelschap gekregen van een groepje met oa de broer van Hugo den Trekker. Dan links omhoog over een mulle zandweg omhoog, dat loopt moeizaam, dat mul zand. Er werd wat afgepuft, dan bovengekomen rechts omlaag, zigzaggend tussen de bomen. Rond km 5,5 waterbevoorrading, dus effe gewandeld en gedronken. Hartslag omlaag naar 145/min. Onderweg was er perfecte km aanduiding, volgens mij geen grote inspanning voor de organisatie maar een zeer welkome aanduiding voor de joggers. Km 6 gepasseerd na dikke 28’, nu afdalen en baan Aarschot/Testelt kruisend, dan via kasseiweg omlaag, daar even goed uitwijken voor tegenligger om geen ruzie mee te maken: traktor met ploeg/eg. Ondertussen wordt ik ingehaald en achtergelaten door een groepje en kreeg ik een Demarsincollega in m’n spoor, Geert Verheyden.
Tussen km 8 en 9 (bijna in de kuiten gebeten door een koppel wild blaffende honden) liet ik hem gaan, m’n hartslag zat rond de 168x/min. Na 10 km de tweede waterbevoorrading en dan rechtsaf de spoorweg over en boven op de brug links naar beneden. Dan begon het beestje weer te kriebelen en vergat ik mijn voornemen om m’n hartslag in toom te houden. Dus volle gas nu en iets minder dan 1 km voor de aankomst kwam ik terug bij m’n ploegmaat Geert die terecht opmerkte dat ik nu wel iets hoger zou zitten van hartslag dan 160-165x/’. Laatste bocht linksaf en dan volle gas naar de aankomst: 54’45”.
Uitslagen: http://www.kvvv.be/SPOA.htm of via de link op deze site.
Wezzel was 4de en de koning van ’t asfalt 7de .
Dan nog even uitgewandeld en mijn herinnering gaan ophalen: alle ingredienten voor een fruitpappeke: 1 appel, 1 peer, 1 appelsien en twee betterfoods.
Douche opgezocht: plaats genoeg in de kleedkamer maar waarschijnlijk zat het douchewater daar voor veel tussen: koud. Dus korte douchebeurt voor mij (‘k heb het niet zo voor koud water) en ik dacht nog iets te gaan drinken maar ’t was zo’n drukte in de kantine en morgen moet ik vroegdienst werken én staat Veltem-Beisem halve marathon op m’n programma.....dus maar naar huis gereden.
Besluit: zeer mooi gevarieerd parkoers, prima organisatie (signaalgevers, parkoersaanduiding, markatie boomwortels, treinuren, profiel parkoers), m.i. voldoende parkeermogelijkheid.
minpuntjes: douches: koud, herinnering: beperkt.
zondagochtend: uitslagen gevonden op www.roba-atletiek.be, doorklikken naar uitslagen.
groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

Loonse Jogging

Zondagnamiddag 15-04-2007 , Loonse jogging te Borgloon, wedstrijd van de Haspengouw Challenge.
Ik ben (comme d’ habitude) vroeger gaan “lopen” op ’t werk. Om 13u40 vertrokken in Vilvoorde en dan in deze zomerse hitte naar Borgloon, toch een eindje rijden.
Gisterenavond is m’n tweede dikketeennagel d’r uit gegaan, ideaal dus om een wedstrijd te gaan lopen. Zot zijn doet geen zeer zeggen ze, maar dit voel ik toch. Ben ik dan een beetje zot of niet?
Swoit, ik had “hoerenchance” want ik vond nog een parkeerplekje vlak voor de sporthal, dit ondanks het beperkte aantal plaatsen in vergelijking met het aantal kandidaten voor een parkeerplaats. Mij vervolgens in alle “discretie” omgekleed achter de wagen en vervolgens mijn voorinschrijving gaan afhalen. Dan de wandeling naar het stadscentrum van Borgloon, waar de start zou plaatsvinden. Warmlopen is met deze hitte niet nodig, wel loslopen.
Toch veel volk aan de start, hoeveel kan ik niet inschatten en ik heb nu (maandagavond) nog geen uitslagen gevonden en weet dus niet hoeveel deelnemers/aankomers er waren.
Onze joggingploeg Demarsin was talrijk aanwezig en met deze lente(zomer)zon kleurde het fluogeel fel op.
Om 15u30 stoof de meute de kasseibaan omhoog richting kerkplein waar de kermisattracties ons begroeten. Dan ging het dalend rechtdoor, dan bergaf linksaf enkele honderden meters. Vele lopers zochten de schaduwplekken op ’t voetpad op. Rechts naar beneden om dan uiteindelijk linksaf halfvlak en dan opnieuw links om te beginnen klimmen. Na enkele 100den meter eindelijk waterbevoorrading. De weg lag bezaaid met lege drinkbekertjes. We bleven stijgen, dan aan een pleintje rechtsaf en dan opnieuw links richting start/aankomst. De 5 km wedstrijd moest 2 rondjes doen, de 10 km 4 keer de kermis passeren. Gene enkele keer smoutebollen gekregen, geen enkel eendje mogen “vissen”, geen toertje in de botsauto’s.
Barthezz, alias 250 gr Sossies snorde mij voorbij, meneer kwam loslopen, hij had vanmorgen een halve marathon  gelopen. Voor de jogging had hij me z’n nieuwe asics 2110 geshowd en ik had hem nog gezegd dat ik de kleur van zijn zolen tijdens de wedstrijd zou zien. Na de 2de ronde kon ik vaststellen dat ze grijs/blauw waren. ’t Was zwaar, vooral de hitte en de 10 min rond van toer 1 kon ik niet aanhouden de volgende ronden. De drankposten effe gestapt en rustig gedronken. Op de laatste helling toch nog alle registers open getrokken en een 5 tal lopers voorbij gegaan om te eindigen in de sporen van de 250 gr Sossies. Bijna geroken of ’t met of zonder look was. Binnen in ongeveer 44’30”. De Gatorade was snel soldaat gemaakt, nog effe gerecupereerd en dan op ’t gemakske terug naar de sporthal gewandeld. Daar iets droog aangetrokken en toch nog effen “losgelopen”.
Dan de herinnering opgehaald (handdoek + 7 appeltjes + CD-hoesje)
De verfrissende douche deed meer dan deugd en ’t was drummen rond de televisie want Paris-
Roubaix was in de finalefase.De Kriek was koel en zeer lekker, alleen was er niet genoeg, ook de koekjes van Marie José Haine waren ook best lekker. Om17u30 zou de prijsuitreiking beginnen, eerst de jeugd, dan de volwassenen. Demarsin stond meerdere keren op ’t podium, proficiat Jan Damen, Nicky Vandervelde en de ongelukkige  Marc Vandeweyer. Marc had met de 36’22” de snelste tijd in de 35+er maar was per vergissing ingeschreven als 45+er en daardoor in die leeftijdscategorie op het 3de schavotje (en dito prijs). Sorry Marc, onrechtvaardig, maar niet veel aan te doen vrees ik. Toch nen dikke proficiat.
Ondertussen was “Louisa” in de 35+ vrouwen als 3de gehuldigd, een plaats behaald dankzij Demarsinman Hugo Meulders, voor de kenners “HUGO DEN TREKKER”, de charmeur, hoffelijke man die dames naar het podium op sleeptouw neemt. Nu ik moet toegeven dat den Hugo smaak heeft, Louisa mag gezien worden. Weet je dat den Hugo met een echte Kalorik Stofzuiger naar huis is gegaan, scoort ie daar ook nog eens. Hebben is hebben, krijgen is de kunst. ’t Was best een mooie prijzentafel, veel prijzen, ‘k had ook prijs (muts, turnzakje en CD-houder). Op ’t einde leek de trekking van de aanwezigheid wel een langdradig duren, maar ja, als er nog 125 euro en een ballonvaart verloot zal worden moet de mens wat geduld oefenen.
Besluit: niet echt mooi parkoers, wel sfeervol, vooral in ’t stadscentrum.
Uitslag hoop ik dat ie snel op www.loonsejoggers.be zal verschijnen of op de site van Haspengouw challenge. Mooie prijzentafel voor aanwezigheidstombola die wel lang duurde.
Parking: kwestie van geluk hebben.
Sommigen kikken op dit soort joggings, anderen hebben er een hekel aan, kwestie van smaak.
groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

Gijmeljogging

Vrijdag de 13de, de warmste 13de april sinds ’t ontstaan van ’t KMI.
Zijn dat niet de ideale omstandigheden om een jogging te gaan lopen, deze keer in Langdorp/Gijmel, deelgemeente van Aarschot.
De plaatselijke omleidingen zorgden voor wat zoekwerk en op tijd komen is de beste remedie om je auto niet te ver van de startplaats kwijt te raken. Dit is een drukbezochte jogging, en ’t was druk in de kantine van de plaatselijke voetbalclub.
De voorinschrijving was in orde en we liepen ons los (niet warm, want dat was ’t al genoeg) in de buurt en op ’t voetbalveld. Ondertussen vonden de jeugdlopen plaats, met toertje op ’t voetbalveld. Een supportertje van RC Genk, meer bepaald van Vandenbergh ging zo ver om zelfs z’n scheenbeschermers voor de jogging aan te doen, ja ja, een trap van je voorganger op je schenen, je weet maar nooit.
Om 19u30 dan de start van de 7(7,340m) en de 14(14,680m) loop, met vooral deelnemers voor de korte afstand (311 aankomers) en iets minder voor de langere (163 aankomers).
Ik was wat ingesloten tijdens de start, met als gevolg 4’20” voor m’n 1ste km. Na 1 km reeds waterbevoorrading, maar hier paste ik toch voor. Op dit vrij bochtige parkoers met prima km aanduiding gingen m’n volgende km à 4min/km en ik kwam door halfweg in iets meer dan 29min. Toen kwam me een groepje voorbij gestormd met 2 Demarsinmannen: Danny Matheys (op ’t gemakske gelopen zei hij na de wedstrijd, wat moet dat geven als ie voluit gaat zeg) en Rudy Van Den Bosch. Bij de drankbevoorrading rustig m’n tijd genomen om een bekertje water soldaat te maken en dan terug tempo d’r in. Ik hoopte binnen het uur aan te komen, maar m’n stevige training van gisterenavond en vooral m’n loszittende dikke teennagel bezorgden me hinder.
Toch doorgetrokken en na bordje 4km in de tweede ronde zat ik aan 47min, 5km 51 min,  6 km 55min, om tenslotte via de bosstrook het voetbalveld op te lopen na 1u00:11, officieel gescand na 1u00’17”, dus net boven ’t uur.
Het was dus een parkoers met verhard (beton/asfalt), kiezelstroken, paadjes (opletten om je voeten niet om te slaan), bos/zand….dus gevarieerd. Perfecte km aanduiding, waterbevoorrading na 1km en na 8 km, jammer dat zich hier en daar toch nog auto’s op ’t parkoers bevonden (rijdende, van geparkeerde heb je niet zoveel last).
Herinnering: 12 potjes Essensis van Danone en stuk fruit.
Later op de avond nog aanwezigheidstombola met reis naar Alpe d’Huez (dacht ik), maar ik ben doorgereden om thuis te douchen, ’t wordt nog een druk weekend voor mij.
Uitslag: ’s morgens reeds een bericht in de mailbox met link, das ne service die ik nog niet veel gehad heb, maar anders via www.kvvv.be
Zondag staat Borgloon op ’t  programma, hopelijk geraak ik dan tijdig weg op ’t werk.
Groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

Appelbloesemjogging.

Vrijdagavond om 18:00 ter plaatse en toch een mooi parkeerplaatsje om 19:00. De start een te smalle straat voor zo een massa. Toch te snel vertrokken, na 2 km stak ik Gaston Van Roelen voorbij die zeker bij de eerste weg was maar na +/- 4km kwam hij mij terug voorbij. Bewust niet gevolgd want ik liep de 13 km en hij de 7 km, na de splitsing wat geminderd met gevolg dat ER mij veel voorbij kwamen tijdens de laatste klim. Een klopje van de hamer gekregen maar toch in 1:00:00 binnengekomen en onze zak met wortelen in ontvangst genomen, vermoeid maar voldaan naar huis. Op naar de volgende jogging.

Bron Gerry Vermeylen

Appelbloesem

Vrijdagavond om 19u stond de Bloesemjogging in Gelrode op ’t programma.
Je kon kiezen uit 7 km of 13 km, ongeveer.
Het betrof een louter recreatieve jogging met wel een klok bij de aankomst, maar geen officiële uitslag.
Ikke dus naar de Moedermeulen, voor de mensen in de streek een gekende windmolen dito taverne.
Onderweg bleef een verklikkerlichtje van de auto branden, hartslag omhoog want m’n auto moet me dinsdag naar Amsterdam brengen voor een citytripje.
Daarom effe getwijfeld of in naar de jogging zou rijden of ineens doorrijden naar de garage in Langdorp. Toch maar gekozen voor de jogging, de garage is morgen ook open en ’t boekje van de auto vertelde me dat het niet dringend is de garage te consulteren.
Op ongeveer 200 m van de start m’n auto kwijtgeraakt, velen stonden verderop geparkeerd.
Veel volk, men sprak van tegen de 700 deelnemers, maar dit zijn louter geruchten.
Sponser Guy Demarsin had de voorinschrijving weerom prima in orde gebracht en ik kreeg groen nummer 93 toegewezen. De “roden” liepen de 7 km.
Veel bekenden, dus veel gezeverd en toch ook effe  serieus gebabbeld met sommige mensen.
Paul Elsen, nog steeds gekwetst was aanwezig om de Demarsinmannen een hart onder de riem te steken. Hopelijk kan hij snel terug deel uitmaken van het loperskorps, maar best rustig de tijd nemen, niet overhaast beginnen Paul, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sterkte in ieder geval en blijven hopen.
Om 19u dan de meute weg, ja echt een grote groep die dat smalle straatje omhoog moest om dan boven in de velden met fruitbomen terecht te komen. De naam van de jogging werd alle eer aangedaan, zeer mooi zicht, die bloesems.
Dan wat keren en draaien over de veldwegen, via een holle weg omlaag en dan naar links richting Wezemaal waar we op het parkoers van de Aardbeijogging tercht kwamen. Dat wil dus zeggen stevig klimmen. Zo kwamen we dan terug in de velden terecht en gingen richting Gelrode. Daar aan ’t kruispunt linksaf voor de 7 km mannen en rechtsaf voor de 13 km lopers. Wat verder waterbevoorrading. Ik was achterin gestart en probeerde rustig tempo te lopen, geleidelijk aan bekenden voorbij gaande. Marie José van Demarsin een “bemoedigend” klopje op de billekes gegeven en verderop de gebroeders Schouters voorbij gegaan. Ik hoop dat ik nog zo goed zal kunnen lopen als ik die mannen hun leeftijd bereikt heb.
In een holle weg ben ik dan bij het duo Ludwig Borgwald en Hugo Meulders gekomen en besloot bij hen te blijven. Aan onze linker zijde zoefden de auto’s over de E314 richting Leuven. Wij bleven (gelukkig) tussen de mooie velden en bossen lopen. Op de laatste helling, den Hugo had me verwittigd, schoot Hugo ineens vooruit, wespesteek ?, gesneden brood gezien ?, ikke d’r achter, effe testen en na de trapjes over de afsluiting wachten we terug braafjes op Ludwig. Iets verder komt Georges Schouters ook terug uit de achtergrond en sluit aan bij ’t groepje. Ik loop rustig aan hartslag van +/- 160. De laatste km, afdaling hebben we d’r nog een spurtje van gemaakt, even de hartslag omhoog jagen en alle remmen los. Velen zullen me wel zot verklaard hebben, maar ’t deed toch deugd.
Binnen in 58’45”, ongeveer.
Dan 2 bekertjes water achterover gekiept en m’n nummer ingeleverd voor een pakket met oa appel, peer, 1kg worteltjes, flesje Perrier, bon voor pannekoek,…., een mooi pakketje.
Om de kerk thuis in ’t midden te houden ben ik na een uitloopje naar huis vertrokken, dus over douche gelegenheid en after party kan ik niets vertellen.
Besluit: zeeeeeer mooi parkoers, niet te onderschatten, jammer dat km aanduiding toch beperkt was. Veel volk, recreatief karakter.
Goede organisatie en schitterend loopweer.


Bron Poepegatje.

Flitsrun

Zondag 1 April niet zo een goede datum he (aprilgrappen enz..) bij een stralende zon maar krachtige wind vertrokken we met alle afstanden te samen om 10.30. Een vernieuwd parkour maar mooier alleen het stuk bij het indraaien van het bos was het opletten geblazen voor wortels, de tweede ronde ging dit al beter. Een goede start +/- 4.12/km toch een kleine terugval de tweede ronde een eindtijd van 35:06 min al bij al een goede tijd voor 8 km en een paar meters. Zo een kort verslag want ik kon niet blijven want moest om twee uur beginnen te werken. Toch een proficiat aan de medewerkers van die dag en doe zo verder.

Bron Gerry Vermeylen

 

Flitsrun Averbode 01-04-07

Flitsrun vandaag, in Averbode.Dit was geen aprilgrap à la Helmut Lotti. De jogging van “onze” club: DEMARSIN.
Ik denk dat de paters voor goed weer gezorgd hebben, of wie dan ook, we hebben toch schitterend weer gehad.
Om 7u45 stond ik aan de sporthal van Everbeur, ‘k had me opgegeven om mee te helpen bij de opbouw van de jogging. Je moet iets terugdoen voor je sponsor vind ik, ’t is een kleine moeite vergeleken met wat je terugkrijgt.
Om 7u45 dus, en ik was de eerste. Kan ik niet winnen in de jogging, hier was ik toch primus.
Eerst wat mee opgebouwd, dan “Parkeermenneke” gespeeld tot iets na 10u en dan toch nog vlug wat gaan opwarmen.
Om 10u30 vertrokken de moedigen voor zowel 4km(78 aankomers) 8km(135 aankomers en 12 km(137 aankomers) In totaal ongeveer een kleine 350 joggers dus. We hadden natuurlijk de pech om in concurrentie te moeten treden met Olen, Fura Tervuren……
Niets aan te doen, we hadden toch goe weer. Direct na de aankomst wel stevige bries in ’t nadeel, op ’t einde rechtsaf, nog altijd op betonbanen. Dan na iets meer dan 1 km linksaf een veldweg in, zandgrond, een kleine km rechtdoor. Links links en dan na een 500m terug op de betonbaan richting start. Aan km 3 ter hoogte van ’t voetbalveld 100m Finse piste en dan rechtsaf ’t bos in, kronkelen tot we aan de sporthal voor de 1ste passage.
Mijn voornemen om rustig te lopen lag toen al lang in de prullemand, Michel Raymackers, wederoptredende na blessure was me rond km 2 voorbij gesnord.
Aan de aankomst/passage was er waterbevoorrading. De tweede ronde tempo proberen te houden met hartslag rond 170/min. Iets voor km 7 werd ik opgeraapt door een groepje Demarsinmannen die de 8 km liepen, onder andere Danny Matheys, Rene Dekeyser en Cyriel Coremans, de blanke Keniaan. Ik hoorde ze van ver komen en wist dat ze me zouden voorbijgaan. ‘k Liet ze gaan, ik moest per slot van rekening nog een toertje doen.
De laatste ronde op ’t rechte stuk met wind op kop alternerend kop gedaan met Harry Van de Leest, en bij ’t opkeren van de veldweg geprobeerd om hem af te schudden.
Laatste ronde hartslag omhoog naar 175x/min maar doorgebeten. Uiteindelijk binnen als 25ste, in officiële tijd van 0:49:38 (werkelijke tijd toch iets sneller denk ik).
Dan een bekertje water, en wat gaan loslopen. Nog effen een babbelke met Hugo Meulders (zeer knappe 8ste plaats op 8km) en Gino, herstellende van stressfractuur, maar toch komen supporteren. Merci Gino.
Dan een douche, de douches waren prima in orde.
De aankomers kregen in ruil voor hun startnummer een mooi herinneringspakket.
Nadien nog gerehydrateerd in de kantine en nagepraat, ook nog effe geholpen bij afbraak.
Uitslagen waren toen reeds beschikbaar, gratis.
Winnaars: heren 4km:Jacobs Stijn, vrouwen: Vandevelde Nicky. 8km Heren:Lemmens JP, vrouwen: Thoelen Ann. 12 km: VanDaele Patrick in 42'31", vrouwen: Monique Vandeweyer. Proficiat.
Tot slot tombola meegemaakt, maar clubleden kwamen niet in aanmerking.
Voor de afwezigen: knappe prijzen met o.a. stofzuiger, korf steekprodukten, en als hoofdprijs: een fiets.
Besluit: ander parkoers dan vorig jaar, toch mooi, alle ondergrond. Prima km aanduiding, puik aan elkaar gepraat door ons aller bekende Paul Winnepennickx. Mooie tombolaprijzen tijdens de aanwezigheidstombola die zoals aangekondigd startte om 12u30 (op veel andere plaatsen wordt zoiets gerokken dat het niet mooi is)
De afwezigen hadden dus ongelijk
Groeten
Poepegatje


bron poepegatje

 

Valentijnsjogging op 11 februari 2007 te Lichtaart.


Ik had afgesproken met enkele mannen van de Demarsingroep om te carpoolen.
Dus auto in Sint-Joris-Winge aan de kerk, van daaruit met Michel Raymaker tot bij de gebroeders Schouters om van daar uit naar Lichtaart te rijden.
Prachtig nummertje opwarming gezien ten huize Schouters: Robert ging z’n duiven nog snel uitlaten en werd bij wijze van opwarming achterna gezeten door een agressieve kalkoen. Volgende keer dat beest meenemen naar de jogging Robert, dat werkt.
Swoit, via secundaire wegen tot in Lichtaart, daar door een overijverige man met vestje”organisatie” aan de kant gezet (al hoewel verderop nog vele parkeerplaatsen vrij waren) en dus een eindje moeten stappen.
De voorinschrijvingen waren prefect in orde (waarvoor dank aan ’t bestuur) en  dus met ons nummertje op een toertje gaan “warmlopen”. Samen met Hugo Meulders en Borgwald Ludwig de volledige toer van 4 km. We wisten dus dat ons een modderige bedoeling te wachten stond. Ik had me toch voorgenomen om rustig te gaan vandaag, m’n duurloop van vrijdag, 22 km zat wat in m’n enkels.
Net voor de start nog een flinke plensbui over ons heen gekregen en dan om 14u30 werd de meute gelost. Meute: de uitslag leert me dat er 89 aankomers waren op de 4 km,  156 op de 8 km en op de 12 km ook 156. Allemaal samen weg, dus moest ik uitkijken om me niet te laten meeslepen. Ik ging voor de 12 km, drie rondjes dus (zien dat ik niet voorhad als op 2de kerstdag in Herenthout). Ik ging voor de 1ste keer een wedstrijd lopen op hartslag, en dat is perfect gelukt, gans de wedstrijd zelfde tempo proberen te houden à 170/min. Ik was bewust tamelijk achteraan gestart, kwestie van me niet op te blazen. Veel clubmaten heb ik dan ook niet gezien, bij doortocht ronde 1 ben ik voorbij Ludwig gegaan, ik zag in de verte Willy Vermaelen lopen in ’t gezelschap van Michel Deconinck. Niet geforceerd, die mannen gingen voor de 8 km. Maar Michel ging door bij doortocht 2, ondertussen was ik Georges Schouters ook voorbij gegaan, merci George voor de aanmoediging. Michel zat zo’n dikke 100 m voor me, op 2 km van ’t einde toch wat gas bijgegeven en een kleine 500 m voor de meet zat ik bij en over Michel. Alle registers open nu, hartslag naar 184/min. Uiteindelijk binnen na 51’55 als 38ste, net voor Michel.
Big Bos Guy Demarsin werd 42ste op de 4 km, Michel Raymakers 6de op de 8 km. Onze blanke Keniaan, Cyriel heeft het rustig aan gedaan,  63ste op de 8 km, hij heeft waarschijnlijk samen gelopen met Robert Schouters die net voor hem eindigde.
Uitslagen staan op de site van www.valentijnjogging.be, daar doorklikken naar uitslagen.
Zeer kort uitgelopen want het begon te gieten en dan een douchke gaan nemen in overvolle kleedkamers met toch goe warm water.
In ruil voor je startnummer kreeg je nog een consumatie.
Dan maar terug met z’n vijven huiswaarts om de modder van de schoenen te wassen en de modderige kleding “te weken” te zetten.
Groeten
poepegatje

Bron Poepegatje

 

Winterjogging in Everberg,

vorig jaar in Meerbeek, maar daar was vandaag de infrastructuur bezet. Vandaar de verhuis naar Everberg.
Reeds van op de Brusselsesteenweg stonden wegwijzers naar deze jogging. Ik was goed op tijd en mocht m’n auto nog parkeren op de plaatselijke parking. Gezien de opkomst stond deze echter vrij snel vol. De inschrijvingen in de kantine verliepen vlot, Roger DeCnijf was als een echte orkestmeester nog de nodige organisatorische instrukties aan ’t geven. En de Roger en z’n team hebben het weer prima gedaan vandaag. Zelfs de weergoden hebben ze kunnen beïnvloeden, straffe mannen. Winterjogging zeggen ze, gezien de temperatuur en ’t zonnetje mogen we gerust spreken van een lentejogging.
Swoit, ‘k had dus mijne nummer en kon dus de nieuwjaarswensen gaan uitdelen. Nieuwbakken Demarsinkoppel Ludwig en Marie-Jose waren ook present en nog vele anderen.
Ook de clubmaatjes van de ongelukkige Chris Decoster (zie verslag van Corrida van Leuven) waren present en ik ben oprecht blij dat ik kon vernemen dat het toch beter gaat met Chris.
Ik ben wat gaan loslopen met Steve, de brandweerman uit Vilvoorde, kennis via ’t werk, en de Steve staat scherp. Ik moet eerlijk bekennen dat de feestdagen me geen goed gedaan hebben. Ik sta te zwaar. Punt.
Om 14u30 start van de 5 en 10 km wedstrijd: 165 aankomers op 5 km, en 245 op de 10 km.
Daarvoor hadden de 37 kinderen hun jogging reeds afgewerkt.
We vertrokken in een plaatselijke woonwijk en ik had me niet te ver vooraan genesteld.
Gevolg: inhalen. Onderweg zowaar een moedige dame die de jogging ging afwerken met een heuse gemoltoneerde regenjas aan. Die zal toch nogal gezweet hebben vrees ik.
Na enkele bochten een veldweg naar boven, klimmen tot bijna km 2. Daar kwam ik door (2km) in 8’10”. Dan via smalle wegjes naar ’t voetbalveld om dan over betonwegen via de dorpskern terug naar de voetbalvelden te keren. Gevarieerde ondergrond: asfalt, beton, veldweg, kassei, klinkers, gravier, gras, modder….en korte scherpe bochten. Voor ieders wils.
Halfweg was er waterbevoorrading voorzien en ook halfweg ongeveer werd ik ingehaald door de Steve, die heeft me toen ook de onderkant van z’n zolen laten zien en was er vandoor, ’t zal hem plezier gedaan hebben: brandweerman klopt verplegerken. ’t Is hem van harte gegund. Proficiat Steve.
Ik heb gewoon geprobeerd m’n tempo te houden maar kreeg last van m’n voet, zat m’n sok niet goed, steentje ???. Na de aankomst nagekeken, niet direkt iets gevonden, wel een rode vlek die goesting had om een blaar te vormen.
Toch nog binnen gesukkeld in 41’08”, als 33ste.
Dan  onze mooie herinnering gaan afhalen (een pakket met onderhoudsprodukten en een fles Gatorade, nuttige dingen dus, madamme zal tevreden zijn.)
Dan samen met Brandweer Vilvoorde nog een 2tal km gaan uitlopen en samen onder de douche. Weinig volk in de kleedkamers (ik vermoed dat er velen zich thuis gingen wassen)
Besluit: super loopweer, zeer goede organisatie, seingevers….(klein minpuntje: toch nog bus van de Lijn op ’t parkoers tijdens de wedstrijd, net als je daar een steegje uitkomt en de straat opdraait. ‘k Moet wel zeggen dat de seingevers voldoende hun best deden om te waarschuwen.)
’s Avonds om 19u stond er reeds een verslagje en de uitslagen op www.acko.be
Winnaars: 5 km: Toon Smets
10 km: 1ste: Maarten Pardaens voor Jan Damen en Jan Hofmans.
Langs deze weg nogmaals (als de vrienden van Chris Decoster dat willen doorgeven als ze hem horen of zien aub): Spoedig herstel voor de Chris van Poepegatje (en waarschijnlijk van de hele joggingwereld.)

Bron Poepegatje

 

   
 
© by vermaelenprojects.net / webdesign by Chris en Wendy